Aperol Spritz-bar og italienske specialiteter: Nye loungeområder åbner i dag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I sidste uge kunne vi løfte lidt af sløret for, hvorfor der står en række træboder rundt omkring i centrum af Aalborg.

Aalborg City, Aalborg Kommune og Weshare Aalborg er gået sammen om et initiativ, der både skal skabe omsætning til byens restauranter og butikker i tiden efter corona, og ikke mindst skabe en hyggelig sommerstemning i byen.

Der er indtil videre opsat tre loungeområder i byen ved henholdsvis Bredegade, Slotsgade og Gåsepigen, som efter planen skal være tilgængelige helt frem til starten af september, hvor der er Aalborg i Rødt.

I dag var MigogAalborg inviteret med til Grand Opening af loungeområdet ved Gåsepigen i selskab med Flemming Thingbak (Direktør, Aalborg City), Jes Asmussen (Formand, Aalborg City og ejer af CLICK), Tonny S. Thorup (Erhvervsdirektør i BusinessAalborg) og Mikele Volpi (Bestyrelsesmedlem i Aalborg City og ejer af San Giovanni).

Fra højre: Jes, Tonny, Flemming og Mikele

Take Out og Aperol Spritz bar ved Gåsepigen

Hvis sommervejret ellers bliver ved med at være lige så fremragende som i denne uge, tør vi godt love, at det nye loungeområde ved Gåsepigen bliver et stort hit i de kommende måneder.

Med den karakteristiske skulptur som nærmeste nabo, kan du nemlig nyde godt af de kulinariske lækkerier fra San Giovanni i et hyggeligt loungeområde, hvor der både er borde/bænke, rød- og hvidternede duge, hyggelige blomsterbede, lyskæder mellem træerne og ikke mindst græs under fødderne.

Det helt geniale er, at du blot sætter dig til rette i loungeområdet, og så kan du ellers ringe over til San Giovanni med din bestilling.

Når maden er klar, krydser tjenerne blot Vesterbro for at levere alt fra tapas-bokse, pasta, dessert eller en autentisk, italiensk pizza.

I den danske sommervarme skal man naturligvis huske væskebalancen, og her har San Giovanni naturligvis også sørget for fristende kolde drikkevarer. Udover øl og sodavand kan du bestille lækre drinks som eksempelvis Negroni og en italiensk Gin & Tonic.

Men nu til det allerbedste. Der er blevet opstillet en Aperol Spritz bar, hvor fra du kan bestille bloggerdrinken over dem alle til en flad 50’er.

Når vognen ikke er bemandet, kan du naturligvis også bestille det via restauranten, som leverer den på (næsten) nul komma fem fra restauranten.

Der vil være åbent for take away og lækre drinks i hele San Giovanni’s åbningstid, fra kl. 16.30 – 21.00 hele sommeren.

Nye danske jordbær til de handlende

Udover loungeområdet ved Gåsepigen, er der også opstillet træboder i Slotsgade og Bredegade, hvor der også er borde/bænke.

I Bredegade har Grønttorvet lejet sig ind de næste tre uger, hvor du hver dag fra klokken 10.00 kan købe friskt dansk grønt som eksempelvis ærter, kirsebær, kartofler og naturligvis jordbær.

I boden i Slotsgade vil Butler de næste to weekender sælge udvalgte varer til gode priser, og Aalborg City hører gerne fra flere af byens erhvervsdrivende.

“Vi er mere end åbne for nye koncepter, så man må hellere end gerne slå på tråden, hvis man som butik, café eller restaurant har en idé til et koncept, som passer til loungeområderne,” fortæller Flemming Thingbak.

Aalborg skal stå sammen

Inden corona fik overtaget, var der planer om en fantastisk sommer i Aalborg midtby, som bød på store events som EM 2020 på Gammeltorv, koncerter og liv og glade dage.

Landet er stadig i gang med at genåbne i et stille og roligt tempo, og derfor må vi vinke farvel til initiativer, hvor store forsamlinger mødes.

“Corona har tvunget os til at tænke endnu mere kreativt i forhold til, hvordan vi kan gøre byen mere attraktiv for både besøgende og erhvervsdrivende.

Vi er utroligt taknemmelige for det samarbejde, som vi har haft med Aalborg Kommune om det her initiativ, og vi håber, at mange vil bakke op om de nye hyggemiljøer, som vi har skabt rundt omkring i byen,” siger Flemming Thingbak.

Stort talent afviser AaB-kontrakt: Nu er han på vej til AGF

Skrevet af: Redaktionen
Foto: AaB Sport
Foto: AaB Sport

AaB meldte her fredag eftermiddag ud, at deres veje skilles med stortalentet Søren Tengstedt.

Trods mange forsøg er man ikke blevet enige om en ny kontrakt. Men der er en helt særlig grund til, at Tengstedt ikke forlænger med AaB. Han underskriver nemlig snart en 4-årig kontrakt med AGF.

Det skriver Ekstra Bladet.

AaB skriver ikke noget om AGF i pressemeddelelsen, men Søren Tengstedt lægger ikke skjul på i et citat, at han er frisk på et eventyr i en ny klub.

“For mig handler det udelukkende om, at jeg gerne vil prøve noget nyt, og derfor har jeg valgt at finde en anden klub fra den kommende sæson, men jeg vil gerne takke alle i AaB for mine syv år i klubben,” lyder det fra den 20-årige offensivspiller, der står noteret for 15 officielle kampe og to scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Ser stort potentiale i Tengstedt

AaBs sportschef Inge André Olsen ærgrer sig over bruddet med spilleren, der har vist lovende takter, når han har spillet i AaB-trøjen.

“Vi ser et potentiale i Søren og ville gerne have haft ham med videre, og derfor er vi selvfølgelig også ærgerlige over hans valg, men det må vi respektere, og Søren ønskes fra vores side al mulig held og lykke i fremtiden,” siger Inge André Olsen.

Efter at have overstået en korsbåndsskade blev Søren Tengstedt sidste sommer rykket op i Superligatruppen fra AaB Talent.

Forinden havde Tengstedt i de tidlige ungdomsår optrådt hos partnerklubberne Nibe Boldklub og Aalborg Freja.

Lys forude i vejarbejde-kaos: Central vej i Aalborg åbner det ene spor

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Kommune
Foto: Aalborg Kommune

Hvis du ofte befinder dig rundt omkring i Aalborg og omegn, så har du nok bemærket, at der er meget vejarbejde for tiden. Faktisk rigtig meget.

Aalborg Kommune har valgt at skrue ekstra op for blusset på planlagte projekter både i Corona-perioden, og så er det typisk, at man i sommerferie-perioder giver den en tand ekstra.

Derfor føles det nærmest som et stort kaos med vejarbejde lige nu i Aalborg. Men der også lidt lys forude.

Således åbner det ene spor på den centrale Jyllandsgade allerede i morgen lørdag d. 11. juli.

Det skriver Aalborg Kommune fredag formiddag.

“Jyllandsgade åbner for trafik i det sydlige spor.

I løbet af lørdag 11. juli er det atter muligt for bilister og cyklister at køre på Jyllandsgade i retningen fra Dag Hammarskjølds Gade til krydset ved Sønderbro.

I det nordlige spor arbejdes der fortsat med forberedelserne til den nye Plusbus-rute, og denne strækning på Jyllandsgade åbner først i løbet af efteråret.”

Kulturbroen lukkes

Men ellers er det småt med gode nyheder. I onsdags kom det frem, at Kulturbroen lukkes fra næste uge og en måned frem på grund af et Jernbane Danmark-arbejde.

Det betyder, at cyklende og gående over Limfjorden skal søge alternativer, og Limfjordsbroen er også hårdt ramt af vejarbejde.

Fra i dag spærres Viaduktvej i Nørresundby, som også er en meget befærdet strækning.

Aalborg Kommune har udsendt en mini-guide til, hvordan du lettest kommer forskellige steder hen.

𝗛𝘃𝗶𝘀 𝗱𝘂 𝘀𝗼𝗺 𝗻𝗼𝗿𝗱𝗴𝗮̊𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗸𝗮𝗻𝘁 𝘀𝗸𝗮𝗹 𝘁𝗶𝗹

Nørresundby: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle og Limfjordstunnellen.

Sauers Plads: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle og Dag Hammarskjølds Gade.

Nytorv (Salling, Magasin, Friis m.m.): Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle, Sønderbro, Karolinelundsvej og Nyhavnsgade.

𝗛𝘃𝗶𝘀 𝗱𝘂 𝘀𝗼𝗺 𝘀𝘆𝗱𝗴𝗮̊𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗸𝗮𝗻𝘁 𝘀𝗸𝗮𝗹 𝘁𝗶𝗹

City Syd: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle, Sønderbro og Over Kæret.

Sauers Plads: Så opfordrer vi dig til at benytte Østre Alle og Dag Hammarskjølds Gade.

Nytorv (Salling, Magasin, Friis m.m.): Så opfordrer vi dig til at benytte Gammel Strandvej og Nyhavnsgade.

Panoramaudsigt over Limfjorden: Åbent Hus på nye store lejligheder på Havnefronten

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Når man går forbi Stjernekvarteret på Østre Havn i Aalborg, bliver du nødt til at strække halsen for at få alle indtrykkene ind.

Havneområdet er som forvandlet med store, imponerende byggerier, der formår at forene Aalborgs position som storby med den smukke, rolige fjord.

Én af kronjuvelerne i kvarteret er V-husene, som består af 172 elegante boliger, der er skabt med fokus på lys og tekstur.

Lejlighederne spænder fra 30 til 177 kvm, og de største af dem – Type R – er netop sat til salg ved ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen.

Kom til åbent hus

”Vi har taget alt, det du kender fra et hus, f.eks. i form af bryggers, lækkert materiale og gulvvarme, og tænkt det ind i lejlighederne,” forklarer Martin Holm Lindhøj, ejendomsmægler hos Thorkild Kristensen, om Type R.

”Du får dermed funktionaliteterne fra et hus, men slipper for vedligeholdelsen.”

Oveni det hele får man også en udsigt som intet hus kan slå; fra altanen har man nemlig panoramaudsigt over hele Limfjorden.

Overvejer du også at lave skiftet fra hus til lejlighed, kan du opleve en af de 177 kvm store lejligheder til åbent hus nu på søndag den 12. juli fra kl. 13.00 til 14.00 på Stjernepladsen 7, 7 sal.

Masser af albuerum

Med 177 kvm følger der selvfølgelig også en masse lækre detaljer og funktioner.

Udover gulvvarme overalt og bryggers får man også egen elevator fra p-kælderen og direkte op i lejligheden samt et kvalitetskøkken i HTH-elementer.

Med lejligheden hører også en rummelig terrasse på 27 kvm, der vender ud mod Limfjorden, og en vestvendt altan på 9 kvm.

Priserne på de 177 kvm store lejligheder ligger fra 6 millioner.

Ejerlejligheden byder blandt andet på

  • To altaner
  • Køkken-alrum
  • Tre værelser
  • To badeværelser
  • Bryggers
  • Og mange lækre detaljer såsom gulvarme

Åbent Hus på søndag den 12. juli fra kl. 13.00 til 14.00 på Stjernepladsen 7, 7 sal.

Du kan læse mere om V-husene her.