Annonce: Største busændring i Aalborg i 12 år – vil berøre tusinder

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR Nordjysk Trafikselskab
Foto: PR Nordjysk Trafikselskab

Hvis du er blandt de mange tusinde aalborgensere, der i dagligdagen bruger busnettet i byen, så er det værd at læse grundigt med i denne artikel.

For i denne uge ændres en række centrale busruter markant, og det kan skabe unødig forvirring, hvis man bare tror, at det hele kører, som det plejer.

Det kommer faktisk til at blive den største ændring af buslinjerne i Aalborg i 12 år, så det er værd at tage seriøst, hvis du ikke vil komme for sent til dit arbejde eller studie her oven på sommerferien.

Aalborg fik ikke en letbane, men i stedet arbejdes der på planerne om en såkaldt +Bus.

+Bussen får nogle af de samme fordele som letbanen, dog uden den kører på skinner. Indtil +Bussen bliver en realitet, har Aalborg Kommune valgt at “tyvstarte” ved at oprette en ny buslinje, der kommer til at køre på den strækning, som +Bussen til sin tid kommer til.

Den nye linje 2 kommer til at køre direkte mellem Vestbyen og Universitetet – og videre ud til Gistrup og Klarup/Storvorde

Ændringen betyder, at der ændres radikalt på de nuværende bybuslinjer 12 og 13, samt at metrobus 2 nedlægges.

Der bliver stort set samme frekvens som på de gamle linjer, og derved vil ændringen primært have konsekvenser for de passagerer, der før har kørt igennem Aalborgs midtby med linje 12, 13 og metrobus 2.

Nogle skal fremover skifte, men de fleste undgår skift.

Vi har spurgt Jan Øhlenschlæger, leder af Kollektiv Trafik i Aalborg, hvorfor det nu var nødvendigt med de markante ændringer i bustrafikken. Vi er jo vanemennesker og er sjældent begejstrede for ændringer, der spiller en rolle i vores dagligdag.

Men Jan Øhlenschlæger forklarer her om de planer, der giver det hele mening i et større perspektiv.

Hvorfor er det vigtigt for jer at få sat stor fokus på de her specifikke busændringer?

“Det er vigtigt for buspassagererne, at de ved, hvilken bus, de skal tage, så de kommer nemt frem til deres mål. Det er en af vores opgaver: At sikre god information om den kollektive trafik. Denne gang ændrer vi en del. Derfor er det ekstra vigtigt, at få informeret om, hvad det kommer til at betyde for folk.

Hvad er årsagen til, at man ændrer noget, der berører så mange mennesker – ville det ikke være belejligt at fortsætte i rutinerne?

“Byen udvikler sig, og vi bliver flere og flere i Aalborg. Langsomt ændrer byen sig – og den kollektive trafik skal følge byens udvikling. Men vi ved, at buspassagerer hader ændringer – derfor laver vi sjældent ruteændringer. Sidst vi lavede en større ændring var for 12 år siden.

Er det en kompleks størrelse at sidde med det her puslespil og få noget så vigtigt som busplaner til at gå op?

“Ja – det er et stort puslespil. For vi skal sikre, at flest mulige borgere har den hurtigste og mest direkte transport. Men samtidigt skal vi sikre, at man på rimelig vis kan komme fra A til B overalt i kommunen. Og samtidig kunne komme til og fra kommunen med tog og fly.”

Hvem kommer til at blive mest berørt af de her ændringer i Aalborg?

“Det gør borgere, som tidligere brugte ruterne metrobus 2 og bybuslinjerne 12 og 13. Nogle skal fremover skifte bus, mens andre kan undgå et skift – men det gælder kun for de, som i dag kører gennem midtbyen. Langt de fleste vil ikke opleve ændringer.”

I vinder nok ikke nogen popularitetspriser på det her – hvorfor skal folk være forstående?

“Om nogle få år får vi en +BUS, som dramatisk forbedrer den kollektive trafik mellem Vestbyen og universitetet – og det nye superhospital i Aalborg Øst.

Denne strækning ligger midt i det, vi kalder for Aalborgs vækstakse, og behovet for at komme frem og tilbage i dette store område vil stige og stige.

Vi kommer desværre til at skulle grave vejene op en del steder, for at lave den nye +BUS. Ved at ændre ruterne allerede nu, er det kun en rute, det går ud over, når vi skal til at grave. Og samtidig vænner vi allerede nu passagererne til det nye rutenet, når +BUS står klar.”

Skiller Aalborg sig ud på Kollektiv Trafik i nogen forstand, hvis man sammenligner med landsdækkende?

“Ja. Vi har været gode til at prioritere. Det er lykkedes nogenlunde, at fastholde vores andel af den samlede transport. Vores passagertal er endda steget de seneste 5 år. Det er sket ved, at vi har holdt fast i vores princip om, at vi køre mere, hvor behovet er størst, og mindre der, hvor behovet er mindre. Samtidig har vi de seneste år øget antallet af busafgange – især på den vigtige strækning mellem universitetet og midtbyen.

Men vi kæmper fortsat mange steder med at sidde fast i bilkøerne. Det problem skal vi gøre noget ved i fremtiden. Her vil den kommende +BUS blive et stort aktiv. Den vil køre tværs igennem byen uden at blive forsinket af bilerne med særlige spor og trafiksignaler, som skifter, når bussen kommer. Det bliver rigtigt godt!

Måske vil den blive et forbillede for andre strækninger i Aalborg i fremtiden.”

Ændringerne fremover – Linje for linje:

Linje 2: Kører mellem Vestbyen og AAU, Klarup, Storvorde og Gistrup.

Den nye køreplan for linje 2 her

Linje 12: Kører mellem Aabybro/lufthavnen og AAU

Den nye køreplan for linje 12 her

Linje 13: Kører mellem Uttrup Nord og Gug Øst.

Den nye køreplan for linje 13 her

Se hele den nye busplan med ændringer – klik her

Fik du læst?

Brdr. Price begejstret for varm velkomst: Derfor er vi vilde med Aalborg

price i Aalborg
Hele holdet bag Brdr. Price i Aalborg

Vejplejede negle og flotte vipper: Landsdækkende kæde åbner i Friis

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I går kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at multibrand-konceptet Kings & Queens åbner endnu en en butik i Friis.

Det kan du læse meget mere om her.

Men her stopper nyhederne ikke i Friis Shoppingcenter.

Neglesalon med stort udvalg

Der er en stigende interesse for personlig pleje og selvforkælelse, og snart er der mulighed for at få velplejede negle og flotte vipper i Friis Shoppingcenter, når neglesalonen Scandic Nails åbner.

Det skriver Friis i dag i en pressemeddelelse.

Scandic Nails tilbyder kunderne at få lavet negle, vipper samt manicure og pedicure til gode priser og ikke mindst i god kvalitet – noget de går meget op i.

“Vi lægger vægt på service, faglighed og tilfredse medarbejdere. Vi ønsker at give en god oplevelse til vores kunder, og være det sted de foretrækker pga. vores gode priser, gode service og dygtige, kompetente medarbejdere,” fortæller ejer Vivian Duong.

Scandic Nails har saloner i Odense og Århus og er ekspert på netop personlig pleje og selvforkælelse. Og de har vokseværk.

Med tiden ønsker de at åbne flere saloner, og de starter med Aalborg, som de har store forventninger til.

“Aalborg er en virkelig spændende by med en attraktiv profil og mange turister. Der sker rigtig meget i byen, og det gør der også i Friis Shoppingcenter, særligt nu hvor en stor spiller som Magasin er kommet til. Så vi glæder os til at blive en del af det,” fortæller Vivian Duong.

Scandic Nails åbner i november på 1. sal ved siden af Tiger of Sweden. Kunder kan både kigge forbi og få behandlinger uden tidsbestilling, men det er også muligt at booke tid online.

Hotdogs og Fortnite: Hvem kan slå Jaxstyle i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Fortnite
Foto: Fortnite

Er du under 30 år, eller har du børn i skolealderen, så har du med garanti hørt om spilfænomenet Fortnite.

Over 125 millioner verden over spiller allerede det gratis spil, som kan spilles fra både Playstation, PC’er, mobiler og tablets.

Fortnite er et skydespil, hvor man enten er på hold sammen med andre spillere online, eller spiller solo mod andre online-spillere på nogle fede baner.

Søndag har du mulighed for at kombinere det bedste fra både spil – og madverdenen.

Streetammo på Boulevarden inviterer nemlig til vaskeægte spilhygge på søndag fra kl. 10-16. Det skriver de på Facebook.

Kom forbi til en hotter og et spil Fortnite

Her kan man duellere i Fortnite mod nordjyden Jaxstyle, som blandt andet har over 100.000 følgere på YouTube.

Hans videoer om Fortnite er især yderst populære, hvor han på underholdende vis, fører seerne gennem en masse spil.

Fik du læst historien om den unge gut, fra Aalborg, som er blandt verdens 10 bedst Fortnite-spillere?

Udover en spændende duel mod internetfænomenet Jaxstyle og måske en præmie, kan man også se frem til at Streetammo sætter grillen op udenfor og byder på en hotdog til alle, der kigger forbi.

Streetammo opfordrer folk til at komme i god tid, da der sikkert vil være kø for at spille mod Jaxstyle.

Læs meget mere om begivenheden her.

Tidsplanen holder: Snart åbner Carl’s Jr i midtbyen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I juni kunne vi fortælle, at den store store amerikanske burgerrestaurant-kæde Carl’s Jr.  åbner på Boulevarden 8 i hjertet af Aalborg. Læs mere her.

Hvis man er gået forbi bygningen på Boulevarden på det seneste kan man se, at håndværkerne arbejder på højtryk i byggerod og støv i lange baner.

De har nemlig en stram deadline. MigogAalborg har været i kontakt med Carl’s Jr. og de fortæller, at de åbner i slutningen af november.

De fortæller videre, at de lige nu er i fuld gang med at ansætte det personale, som skal servicere aalborgenserne med burgere.

Sådan så Boulevarden 8 ud, inden renoveringen.

Optakt til endnu større burgerkrig

Hvis man følger med på MigogAalborg, er man vist ikke i tvivl om, at vi er ramt af en decideret burger-epidemi i midtbyen.

Foruden de mange caféer og restauranter, der serverer burgere, ligger her i forvejen følgende burgerkæder:

  • The Burger Shack
  • Burger Boom
  • Grillen Burgerbar
  • WeDoBurgers
  • McDonalds
  • Burger King.

Nu bliver der endnu vildere kamp om de burgerglade aalborgensere inde i byen. Carl’s Jr. er et populært spisested i Aalborg Storcenter i City Syd, hvor de trækker mange kunder, der blandt andet har været inde og handle i Bilka.

Carl’s Jr. er blandt verdens 50 største fastfoodkæder, og blev stiftet i 1940 af Carl Karcher.

Carl’s Jr. har mere end 3900 restauranter på verdensplan, heraf 12 i Danmark: Næstved, Hundige, Rødovre, Odense, Sønderborg, Kolding, Vejle, Aalborg, Aarhus, Tilst, Viborg, Holstebro.

Foto: Gastromand.dk

Burgere – chicken tenders og lækre milkshakes

Carl’s Jr. er kendt for sine autentiske amerikanske burgere fremstillet af 100% oksekød, hvor bøffen grilles over åben ild for at bevare saft og smag. En anden stor favorit – de sprøde Chicken Tenders – tilberedes af ferske stykker kvalitets kyllingebryst, der paneres og tilberedes i restauranten.

Derudover er Carl’s Jr. berømte for de lækre milkshakes, rørt af kugler på en base af vaniljeis.

Carl’s Jr. forsøger at differentiere sig fra konkurrenterne på mange områder.

Blandt andet tilberedes maden først i det øjeblik, gæsten bestiller og serveres efterfølgende ved bordet. Derudover er der gratis ”refill” på sodavand.