Anne Kejser fortryder ikke flytning: Hellere Vester Hassing end København

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Julia Liberati

”Jeg er nordjyde af blodet,” siger Anne Elmegaard Kejser, der godt nok er født i Herning og har boet en årrække i København.

Nu har hun efterhånden boet i Vester Hassing i et par år, og hun savner hverken Midtjylland eller hovedstaden.

”Det er sjovt, folk altid spørger, om man tænker på at flytte tilbage til København. I min tid i København er jeg aldrig blevet spurgt om, om jeg ville flytte til Nordjylland.

Mine forældre er nordjyder, og jeg har altid forbundet Nordjylland med et sjovt sted at være – det var her jeg besøgte min familie og mine fætre og kusiner,” siger Anne Kejser.

Selvom København var stedet, hvor hun trivedes med at leve sit ungdomsliv, er hun i dag 35, og hun nyder at leve sit voksenliv i den nordjyske by lidt udenfor Aalborg.

Job på ANR

Hun fik job i Aalborg på Radio ANR med programmet “Anne og de herreløse hunde”. Siden fulgte et værtsjob på TV2 Nord. Nu er hun på P1 med arbejdsplads i Aarhus men pendler gerne fra det nordjyske.

”Vester Hassing har alt det, København ikke har. Her er plads og luft og folk er meget imødekommende. Her interesserer vi os for hinanden, og vi snakker med hinanden, og så får man jo lidt mere plads for kronerne.”

Netop det at have plads har været et afgørende punkt for den populære radiovært, for når ikke man kan have både en super lækker lejlighed i centrum af København og et hus i Nordjylland, så må man vælge det ene og supplere med det andet.

”Her har vi plads til at få venner fra København over en weekend, og så kan vi bruge lidt mere tid sammen med dem, end bare den obligatoriske frokostaftale på en cafe et sted.

Og så er der også plads til, at vores datter kan rende rundt og lege, og vi kan åbne dørene ud til haven, hvor hun også bare kan rende rundt,” fortæller Anne Kejser. Hun spekulerer faktisk overhovedet ikke i at vende tilbage til København.

Livet ændrede sig med datter

For to år siden ændrede Anne Kejsers liv, da hende og kæresten fik en datter. Det spontane liv blev erstattet med det tjekkede mor-liv, eller det troede hun i hvert fald selv, det ville.

”De andre mødre ser så seje ud, og jeg troede også, at når jeg blev mor, så ville jeg pludselig få det forkromede overblik over al ting. Men man bliver altså ikke som sådan et nyt menneske, når man bliver mor, jeg glemmer stadig ting til min datter. Man kan ikke overskue det hele,” siger Anne Kejser.



Med Anne Kejsers ny rolle som mor og nu også et nyt job som radiovært på eget radioprogram ved DR i Aarhus skulle man tro, at hverdagen i det lille hjem hurtigt ville blive stresset. Men det er ikke noget, der overvælder radioværten.

”Det handler om planlægning, hvis man er ringe til det, så bliver man stresset af al ting,” siger Anne Kejser, der sørger for at bruge pendlertiden i bilen effektivt til at få klaret de møder, hun ellers ville have taget med sig hjem.

”Hjemme er hjemme, og selvom jeg kan lide at være på, er jeg meget mere til roen. Jeg kan rigtig godt lide tosomheden og den ro, der er omkring familien,” siger hun.

Program med mere substans

Den nye rolle som vært på sit eget radioprogram ´Kejser’ på P1 har Anne Kejser også taget til sig med glæde.

”Efter at have arbejdet med det humoristiske format i så mange år, har jeg har savnet at lave noget med noget mere substans og indhold.”

Programmet ’Kejser’ er et samtaleprogram, der tager fat i aktuelle emner, der er interessante for voksne mennesker.

Det blev i starten kun sendt en gang om ugen, men bliver nu sendt tre gange om ugen, og det kræver, at hele redaktionen – også værten selv – arbejder hårdt med at udarbejde de enkelte udsendelser.

Men arbejdet lønner sig, når lyttertallene vokser, og responsen fra venner og bekendte er god.

”Jeg synes, det er super fedt at lære noget, når jeg arbejder og samtidig give den læring videre. Og så er det enormt rart, når jeg laver et program, mine Facebook-venner reagerer på og liker og kommenterer.”

’Jeg sørger for at spise bland selv-slik’

Med fuld fart både på arbejdspladsen og i hjemmet sværger Anne Kejser til sine helt egne kostråd.

”Jeg tænker over, at jeg skal huske at sørge for at spise alt det, der smager godt. Jeg skal sørge for at spise bland selv-slik engang i mellem, og så gider jeg absolut ikke dyrke motion.”

Til spørgsmålet om at holde sig sund og rask, når man har en travl hverdag, har hun et simpelt svar.

”Den eneste hellige skrift jeg følger, er den om at man skal sove otte timer i døgnet. Den regel skal der absolut ikke pilles ved. Men ellers er det vigtigere for mig at nyde det, jeg gør, jeg gider ikke følge en masse regler,” siger Anne Kejser, der i stedet sværger til en god gåtur, når der er mulighed for det.

Læste du?

Karma Sushi stormer frem i hele landet: Men det hele styres fra Aalborg

Karma Sushi Aalborg
Kasper Hansson er den ene af de to brødre bag kæden Karma Sushi

Du kender dem fra hovedroller på tv: Nu kommer populær satiretrio til Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER
FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

Publikum har grinet om kap, anmelderne har kastet om sig med stjerner – og ingen længe kan aalborgensere igen være med, når den reumert-nominerede satiretrio PLATT-FORM indtager scenen.

De tidligere shows høstede 5 stjerner fra både Politiken, Berlingske og Jyllandsposten – og d. 11. november springer de endnu engang scenen på Betty Nansen Teateret i København.

Men først kommer turen til Aalborg, når Skråen d. 7. november står klar til at præsentere trioens nyeste forestilling, En smule i overkanten.

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

Gruppen består af skuespillerne Laus Høybye, Mille Lehfehldt og Jakob Fauerby. Trioen har kendt hinanden siden barndommen og har gennem årene dyrket deres fælles (platte) humor.

I 2013 inviterede de første gang publikum med indenfor i deres komiske univers, og siden har der været fart på.

I anledning af den kommende forestilling har vi taget en snak med Laus Høybye, der bl.a. er kendt for sin hovedrolle i 1990’ernes ikoniske Krummerne og rollen som den neurotiske bror, Thomas, i DR-succesen, Lykke – med Mille Lehfeldt i hovedrollen.

Kan du fortælle lidt om, hvordan PLATT-FORM opstod, og hvad I står for?

“Vi er en satiretrio, der har fundet sammen, fordi vi kendte hinanden på kryds og tværs.

Jeg kender Mille helt tilbage fra barnsben, hvor hendes mor Kirsten (red. Lehfeldt) spillede min mor i en teaterforestilling.

Mille var ofte med på teateret, og så sad vi ude i garderoben, lavede ansigter og grinede enormt meget.

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

Mange år senere mødtes vi alle tre på skuespillerskolen, hvor Mille og Jakob gik i København, imens jeg var i Odense.

Når vi var til fælles fester sammen, så sad vi altid i et hjørne og havde det sjovt.

På et tidspunkt kom vi til at snakke om at lave noget sjovt sammen, gerne med noget musikalsk inde over.

En dag blev det bare “Nu gør vi det!” og så satte vi os og skrev en sang, som vi optrådte med en aften.

Vi var rystende nervøse, for vi havde aldrig vist det til nogen før. Derfra voksede det bare.”

Jeres tidligere show høstede flotte anmeldelser over hele linjen. Hvad kommer til at være kendetegnende for En smule i overkanten?

“Vi kommer til at lave en indianergryde af musik, politisk satire og pølsehumor. Det er den gryde, vi bobler og laver på scenen.

Showet tager udgangspunkt i mange af de mærkelige, sociale ting, som vi selv synes, er sjovt i tiden.

For eksempel har vi skrevet en sang Jeg opgiver ikke min bøf, som tager lidt pis på hele veganerbølgen, og hvordan man bare nogle gange har lyst til en kæmpestor oksebøf!

Derudover går vi også ind og kigger på folks selvbilleder, og hvordan vi præsenterer os selv på de sociale medier.

Engang var det ekstremt selvsmagende og vildt overfladisk at lægge selfies ud – men min egen grænse er også rykket nu.

Jeg bliver også skuffet over ikke at få likes nok. Det gør vi også ret meget grin med.”

Hvordan er det at skulle udlevere sig selv, hinanden og resten af Danmark på den måde, som I gør?

“Det er selvfølgelig en svær balance, men vi forsøger hele tiden at tage udgangspunkt i os selv og bruge os selv på scenen.

For eksempel driller vi meget Jakob med, at han er den ældste – selvom han kun er et år ældre.

Det gør ham jo enormt gammel, og så er det for eksempel sjovt at gøre grin med, at han har fået vom, og det hele begynder at hænge.

Så længe man starter med at tage udgangspunkt i én selv først, så kan man altid tage pis på nogle andre bagefter.”

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

I er alle tre skuespillere og har spillet mange forskellige slags roller gennem årene. Hvad det lige ved satiregenren, som I godt kan lide?

“Man kan være lidt frækkere – og vi kan godt lide at få folk til at grine.

Vi har det jo virkelig sjovt sammen, og det smitter af.

Derudover er det fedt at kunne tage nogle tendenser i samfundet op, der kan få folk til at spekulere og tænke lidt over deres egne til tider dumme holdninger.

Vi laver altså ikke kun pølsehumor – vi vil også gerne have, at folk reflekterer.

Man kan ligesom slippe af sted med at sige nogle mere alvorlige ting, når det gøres gennem latter.

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

Siden jeres sidste show har I primært optrådt i radioen. Hvordan bliver det at komme tilbage til live publikum?

“Scenen og radioen er to ret forskellige formater, og det var også rigtig svært at vænne sig til radioen, når man var vant til at stå på scenen, hvor folks reaktion kommer med det samme.

I radioen optager man … og så er der bare helt stille.

Der er ligesom sådan en mærkelig, forsinket reaktion – for det meste god heldigvis, men det kan godt være lidt underligt.

Vi savner at komme ud og mærke den umiddelbare respons med en grinende sal lige nu og her. 

Det er samtidigt mere nervepirrende, fordi ting kan gå galt, og man kan ikke lige tage det om.

Under et show fik Jakob pludselig hold i lysken, så han kunne ikke danse og måtte gå ud flere gange … Folk grinede bare og forstod ikke, at det var alvor.

Der sker altså også nogle sjove ting med uforudsigeligheden; og det må man så prøve at gribe.”

PLATT-FORM gæster Skråen d. 7. november kl. 20.00. Du kan sikre dig din billet her.

På Instagram udlodder vi lige nu to billetter til showet. Se hvordan du deltager her:

JCD vandt Årets Arbejdsplads: Sådan forkæles medarbejderne i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Der lød et kæmpe jubelbrøl, da itvirksomheden JCD A/S blev udråbt som vinder i kategorien Årets Arbejdsplads til AALBORG AWARDS tilbage i marts.

Det var første gang, MigogAalborg afviklede det store award-show i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Mange af Aalborgs bedste virksomheder som Cego og MapsPeople var også nomineret i kategorien Årets Arbejdsplads, men det var i sidste ende JCD, som juryen pegede på.

Næste år i marts 2019 løber AALBORG AWARDS atter af stablen, og her skal titlen igen uddeles.

Nederst i artiklen kan du se mere info på, hvordan du indstiller din virksomhed allerede nu.

Besøg hos vinderen

Det var derfor nærliggende at tage på besøg hos vinderne JCD for at spore os ind på, hvad titlen som Årets Arbejdsplads reelt har betydet for dem, og ikke mindst om forholdene på arbejdspladsen er blevet endnu bedre.

Jørgen Bønsdorff startede JCD for 27 år siden. Det er en veletableret IT-virksomhed i Aalborg, der har flere af Danmarks største virksomheder som kunder.

JCD har nemlig ekspertise i at lave it-løsninger på tværs af mange it-teknologier.

JCDs medarbejdere har titler som system-specialister, it-arkitekter, webudviklere, grafiske designere og Microsoft Dynamics (NAV + C5) udviklere – det tidligere Navision.

Alle disse it-fagfolk; side om side – samlet under ét tag.

Det er netop hér JCD skiller sig ud, og har mulighed for at lave mere sammenhængende it-systemer og nye løsninger for deres kunder.

Jørgen Bønsdorff, stifter af JCD, foran en af sine biler i kontormiljøet

Unikke forhold

For Jørgen Bønsdorff har fokus på medarbejderforholdene altid vægtet højt.

Der er investeret både tid og penge i at skabe unikke forhold, og derfor var selve titlen som Årets Arbejdsplads en anerkendelse af, at medarbejderforkælelse giver god mening.

“Det var da et stort skulderklap til hele vores ledelse i JCD om, at det vi gør ikke er helt skævt.

Jeg har fået rigtig mange lykønskninger på titlen fra nær og fjern, og det varmer da, fordi det vigtigste for en virksomhed er trods alt, hvordan ens medarbejdere går og har det.

Trives de, så præsterer virksomheden også endnu bedre. Det er min holdning,” forklarer Jørgen Bønsdorff.

Populær arbejdsplads

Prisen har Jørgen også kunne måle direkte på antal uopfordrede ansøgninger.

“Der er landet markant flere i min indbakke, end der normalt gør. Mange refererer også til selve prisen og skriver, at de rigtig gerne vil arbejde et sted, hvor medarbejdernes trivsel prioriteres så højt.

Det er vi glade for, da vi hele tiden er på udkig efter dygtige folk.

En anden ting der bekræfter mig i, at vi gør nogle gode ting er, at de medarbejdere, som trods alt engang imellem skifter til en anden arbejdsplads, stort set altid kommer tilbage igen,” forklarer Jørgen Bønsdorff.

JCD

Han lægger ikke skjul på, at JCD igen går efter at vinde titlen som Årets Arbejdsplads, når AALBORG AWARDS afholdes i marts 2019.

Fokus på yderligere medarbejderforkælelse er også øget.

“Vi arbejder hele tiden med nye tiltag. Senest har vi sørget for, at der kommer en frisør en gang om måneden.

Det er ikke lige altid, man har tid til at køre ud midt i arbejdstiden og blive klippet og finde en p-plads og så videre.

Så tænkte vi, at det var bedre, hvis frisøren kom ud til medarbejderne. Så der kan de booke sig ind, de dage hun er her,” forklarer Jørgen Bønsdorff.

Frokostfis fortsætter med endnu højere til loftet

Konceptet Frokostfis fortsætter også ufortrødent.

Blandt andet kørte man før sommerferien en pølsevogn ind i baggården, og så blev der ellers serveret “hottere”, og der var baconchips og popcorn til “dessert”.

Senest lavede man en dag i kantinen, som blev opbygget som et gammelt dansk smørrebrødssted med rød-ternede duge, broderede puder, cigaretfad, og skodder i askebægere og naturligvis dansk bøf med bløde løg, spejlæg og gammeldags æblekage.

Nostalgi til til den store guldmedalje.

Prisen betyder meget for medarbejderne

Blandt medarbejderne har man også mærket, at JCD absolut ikke hviler på laurbærrene efter de vandt prisen.

Der ydes stadig en stor indsats for, at de er glade og tilpasse og føler sig forkælet.

“Der er ingen tvivl om, at prisen har betydet noget for selve virksomheden og for stoltheden over arbejdspladsen blandt os medarbejdere.

Når jeg for eksempel møder nye mennesker, og de spørger ind til mit arbejde, så får jeg da altid lige nævnt, at vi vandt prisen som Årets Arbejdsplads.

Så bliver folk for alvor nysgerrige, og mange har også godt hørt om det,” fortæller Dann Bos, der er frontend udvikler på JCD.

Dann Bos fra JCD

Han understreger, at JCD er gode til at bakke op omkring, at medarbejderne laver sociale arrangementer på kryds og tværs.

“Hvis vi er nogle medarbejdere, der beslutter at lave noget socialt sammen efter arbejdstid, så støtter JCD op omkring det.

Vi kan bruge faciliteterne i huset, og de køber mad og drikke til os, så vi kan få en hyggelig aften.

Det kan være bio-aften eller FIFA-aften, og så er der bare sørget for alt fra firmaets side.

Det er med til at skabe noget fællesskab,” siger Dann Bos.

Merci-chokolade og en sød besked

Det er også de små detaljer, der gør, at medarbejderne føler sig forkælet.

“Her den anden dag, da vi vendte tilbage til vores skriveborde efter frokost, så lå der Merci-chokolade på vores borde og små sedler til os.

Det er jo det, som i sidste gør, at man gerne yder en ekstra indsats for virksomheden, for vi føler os værdsat,” forklarer Dann.

Der støttes op om tiltag

Kulturen er fed på arbejdspladsen, hvor medarbejderne selv er med til at skabe god stemning.

Det fortæller salgsansvarlig i Microsoft Dynamics, Lasse Elbæk da MigogAalborg møder ham i kantinen som er indrettet som en amerikansk diner.

“En ting er at virksomheden laver nogle sjove og skæve tiltag for at øge medarbejderglæden.

Noget andet er, at der bliver støttet op omkring det blandt medarbejderne. Der er ingen, som rynker på panden.

Alle bakker op, og jeg synes også, at fælles sociale arrangementer prioriteres selv om mange har familie derhjemme, og det ikke altid er let at rive en aften ud af kalenderen,” fortæller Lasse Elbæk.

Lasse Elbæk fra JCD

Han er ikke i tvivl om, hvorfor medarbejderkulturen er ret unik på JCD.

“Det handler om, at det går begge veje. Når man føler sig godt behandlet og værdsat af sin arbejdsplads, så har man intet imod også at blive de ekstra timer på jobbet, når det nu er nødvendigt.

Nu har jeg været her i otte år, og jeg har seriøst ikke haft en eneste arbejdsdag, hvor jeg har sagt; i dag gider jeg ikke.

Selvfølgelig er der mindre sjove dage, men det løftes altid op af det gode sammenhold og forholdene her på arbejdspladsen,” slutter Lasse Elbæk.

Zjakalen har tidligere besøgt JCD – se videoen her

Fra i dag åbnes der op for indstillingerne til Årets Arbejdsplads

Mener du, at du arbejder på Aalborgs bedste arbejdsplads, så send en mail med en kort og klar beskrivelse om, hvorfor din arbejdsplads skal nomineres.

Kravene er;

  • Arbejdspladsen ligger i Aalborg Kommune
  • Der er over 5 ansatte
  • Giv en beskrivelse af de medarbejderforhold som gør virksomheden ekstraordinær

De slutnominerede får alle et virksomhedsbesøg af MigogAalborg.

Send en mail til michael@migogaalborg.dk

Aalborgs vildeste Mortens Aften: Kæmpe navn spiller på Mortens Kro

Skrevet af: Michael Qureshi

Mortens Aften forbinder de fleste med and og lidt hygge i godt selskab.

Men på gourmetrestauranten Mortens Kro forholder det sig lidt anderledes i år.

Her er der lagt op til et brag af en aften, hvor et internationalt verdensnavn i DJ-branchen helt eksklusivt flyver til Aalborg for at spille.

Mortens Aften er også ret speciel for Mortens Kro. Det er nemlig også restaurantens 21 års fødselsdag som en af Aalborgs førende spisesteder.

Derfor plejer Mortens Aften at være en helt særlig aften med god mad, champagne, vin, natmad og ikke mindst fest.

Der plejer også at være en række kendisser fra hele Danmark på plads til fødselsdag på Mortens Kro.

Gennem årene har bl.a. Casper Christensen, Søren Raasted og andre celebre navne været med til at fejre Mortens Kro.

Mortens Kro fest 20 år
Sidste år gæstede bl.a. Søren Raasted Mortens Kro til 20 års fødselsdagen

DJ RAVIN er et verdensnavn

I år er det ret specielt, fordi Paris-DJ’en RAVIN kommer til Aalborg, og det falder endda på en lørdag d. 10. november i år.

“Vi er ret stolte over at kunne præsentere et verdensnavn inden for lounge/club musik. DJ RAVIN er en af dem, som har været med til at skabe Buddha Bar som et kæmpe brand i hele verden.

Buddha Bar er i dag en verdensomspændende virksomhed med restauranter, natklubber, hoteller og beach bars i flere af de største internationale byer.

Han er et kæmpe navn rundt omkring på de her hotte steder,” fortæller Morten Kok Nielsen til MigogAalborg.

DJ RAVIN

Der er også en helt særlig historik med netop DJ RAVIN, fortæller indehaveren af Mortens Kro.

“I 2004 flyttede Mortens Kro til vores nuværende adresse i Mølleå, og her spillede DJ RAVIN på åbningsaftenen.

Vi glæder os rigtig meget til at byde ham velkommen tilbage her 14 år senere.

Der bliver tale om en helt unik musik-oplevelse denne aften i en kosmopolitisk atmosfære, der vil få Aalborg til at minde lidt om en af verdens storbyer,” fortæller Morten Kok.

Selve menuen til denne særlige aften lyder også ret fortryllende

Velkomst drink Champagnen GRAND VINTAGE

Appetizers

5 Retters jubilæums menu med de største klassikere fra de sidste 21 år.

Tilhørende vinmenu med store vine

Kl ca 01.30 NATMAD Lunken AND A LA ONKEL TOM ( klasssik værtshus med nat restaurant på Vesterbro i Aalborg som var berømmet for deres lunkne and -serveret med rugbrød, rødkål, svedsker og sauce.)

Pris pr kuvert alt incl. 1598,- pr kuvert

Du kan læse mere, hvordan du booker bord her

Er du sulten?

Morgenmad, frokost eller aftensmad? Få inspiration til hvor i kan spise i Aalborg i MigogAalborgs spiseguide. I spiseguiden finder du blandt andet nøje udvalgte restauranter, caféer, take-away steder der ligger i Aalborg. Tjek det ud lige her.

 

Klik på billedet for at komme ind på Spiseguide