Anne Kejser fortryder ikke flytning: Hellere Vester Hassing end København

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Julia Liberati

”Jeg er nordjyde af blodet,” siger Anne Elmegaard Kejser, der godt nok er født i Herning og har boet en årrække i København.

Nu har hun efterhånden boet i Vester Hassing i et par år, og hun savner hverken Midtjylland eller hovedstaden.

”Det er sjovt, folk altid spørger, om man tænker på at flytte tilbage til København. I min tid i København er jeg aldrig blevet spurgt om, om jeg ville flytte til Nordjylland.

Mine forældre er nordjyder, og jeg har altid forbundet Nordjylland med et sjovt sted at være – det var her jeg besøgte min familie og mine fætre og kusiner,” siger Anne Kejser.

Selvom København var stedet, hvor hun trivedes med at leve sit ungdomsliv, er hun i dag 35, og hun nyder at leve sit voksenliv i den nordjyske by lidt udenfor Aalborg.

Job på ANR

Hun fik job i Aalborg på Radio ANR med programmet “Anne og de herreløse hunde”. Siden fulgte et værtsjob på TV2 Nord. Nu er hun på P1 med arbejdsplads i Aarhus men pendler gerne fra det nordjyske.

”Vester Hassing har alt det, København ikke har. Her er plads og luft og folk er meget imødekommende. Her interesserer vi os for hinanden, og vi snakker med hinanden, og så får man jo lidt mere plads for kronerne.”

Netop det at have plads har været et afgørende punkt for den populære radiovært, for når ikke man kan have både en super lækker lejlighed i centrum af København og et hus i Nordjylland, så må man vælge det ene og supplere med det andet.

”Her har vi plads til at få venner fra København over en weekend, og så kan vi bruge lidt mere tid sammen med dem, end bare den obligatoriske frokostaftale på en cafe et sted.

Og så er der også plads til, at vores datter kan rende rundt og lege, og vi kan åbne dørene ud til haven, hvor hun også bare kan rende rundt,” fortæller Anne Kejser. Hun spekulerer faktisk overhovedet ikke i at vende tilbage til København.

Livet ændrede sig med datter

For to år siden ændrede Anne Kejsers liv, da hende og kæresten fik en datter. Det spontane liv blev erstattet med det tjekkede mor-liv, eller det troede hun i hvert fald selv, det ville.

”De andre mødre ser så seje ud, og jeg troede også, at når jeg blev mor, så ville jeg pludselig få det forkromede overblik over al ting. Men man bliver altså ikke som sådan et nyt menneske, når man bliver mor, jeg glemmer stadig ting til min datter. Man kan ikke overskue det hele,” siger Anne Kejser.



Med Anne Kejsers ny rolle som mor og nu også et nyt job som radiovært på eget radioprogram ved DR i Aarhus skulle man tro, at hverdagen i det lille hjem hurtigt ville blive stresset. Men det er ikke noget, der overvælder radioværten.

”Det handler om planlægning, hvis man er ringe til det, så bliver man stresset af al ting,” siger Anne Kejser, der sørger for at bruge pendlertiden i bilen effektivt til at få klaret de møder, hun ellers ville have taget med sig hjem.

”Hjemme er hjemme, og selvom jeg kan lide at være på, er jeg meget mere til roen. Jeg kan rigtig godt lide tosomheden og den ro, der er omkring familien,” siger hun.

Program med mere substans

Den nye rolle som vært på sit eget radioprogram ´Kejser’ på P1 har Anne Kejser også taget til sig med glæde.

”Efter at have arbejdet med det humoristiske format i så mange år, har jeg har savnet at lave noget med noget mere substans og indhold.”

Programmet ’Kejser’ er et samtaleprogram, der tager fat i aktuelle emner, der er interessante for voksne mennesker.

Det blev i starten kun sendt en gang om ugen, men bliver nu sendt tre gange om ugen, og det kræver, at hele redaktionen – også værten selv – arbejder hårdt med at udarbejde de enkelte udsendelser.

Men arbejdet lønner sig, når lyttertallene vokser, og responsen fra venner og bekendte er god.

”Jeg synes, det er super fedt at lære noget, når jeg arbejder og samtidig give den læring videre. Og så er det enormt rart, når jeg laver et program, mine Facebook-venner reagerer på og liker og kommenterer.”

’Jeg sørger for at spise bland selv-slik’

Med fuld fart både på arbejdspladsen og i hjemmet sværger Anne Kejser til sine helt egne kostråd.

”Jeg tænker over, at jeg skal huske at sørge for at spise alt det, der smager godt. Jeg skal sørge for at spise bland selv-slik engang i mellem, og så gider jeg absolut ikke dyrke motion.”

Til spørgsmålet om at holde sig sund og rask, når man har en travl hverdag, har hun et simpelt svar.

”Den eneste hellige skrift jeg følger, er den om at man skal sove otte timer i døgnet. Den regel skal der absolut ikke pilles ved. Men ellers er det vigtigere for mig at nyde det, jeg gør, jeg gider ikke følge en masse regler,” siger Anne Kejser, der i stedet sværger til en god gåtur, når der er mulighed for det.

Læste du?

Karma Sushi stormer frem i hele landet: Men det hele styres fra Aalborg

Karma Sushi Aalborg
Kasper Hansson er den ene af de to brødre bag kæden Karma Sushi

30 år i byen fejres: Azzurra genåbner med nyt menukort og nyrenoverede lokaler

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen
Maurizio Quattromani
Maurizio Quattromani

Langt om længe er det igen muligt at forkæle sig selv med en tur på restaurant, og én af de restauranter, der i den grad har været savnet, er Azzurra.

Maurizio Quattromani var en af de første i Aalborg til at åbne en restaurant med et rustikt italiensk landkøkken, da han i 1990 for første gang slog dørene op til Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade.

Dét skal selvfølgelig fejres!

I hele juni måned bliver det 30-års jubilæum fejret med en masse godt til ganen, når restaurantdelen Pizza e Vino af Azzurra slår dørene op til en restaurant med både nyt udseende og nyt menukort.

Faktisk har restauranten også fået det lokale navn “Pizza e Vino” ligesom selskabslokalet “L’antipasto” samt en ny og mere iøjnefaldende indgang på hjørnet.

Tanken er, at stedet også skal kunne benyttes som vinbar, hvor man smage forskellige vine, som man efterfølgende kan købe med hjem.

Byder velkommen med Aperol Spritz

Maurizio vil gerne markere de 30 år i Jens Bangs gade, og det gør han ved at tilbyde velkomstdrinks til alle spisende gæster i restauranten hele juni måned.

”Vi tilbyder Aperol Spritz til alle vores aftengæster i restauranten hele juni måned. En italiensk klassiker, der er et hit i sommermånederne,” fortæller Maurizio.

Derudover vil der også gratis to-go-kaffe til de 300 første gæster hele juni måned.

Nye italienske specialiteter på menukortet

Azzurra fejrer ikke kun jubilæum, men også post-corona-genåbning med et helt nyt menukort i restauranten Pizza e Vino i Jens Bangs Gade.

Maurizo Quattromani åbnede Azzurra med en vision om at servere rustikke, italienske retter inspireret af de lokale landkøkkener i det sydlige Italien.

Den vision har han nu udlevet i 30 år, og han har gennem årene også udviklet Azzurra til et decideret madværksted, der kan levere alt fra dine-in, take away og catering.

Mest af alt er de dog nok kendt for deres autentiske pizzaer, der både gør det godt i restauranten såvel som på spisebordet derhjemme.

”Vores nye menukort byder på endnu flere autentiske retter fra min hjemby, Napoli. Blandt andet kan vi tilbyde pizza fritta, som er en italiensk specialitet.

Faktisk er det, som navnet antyder, stegt pizza – det skal helt sikkert prøves!” fortæller Maurizio og tilføjer:

”Derudover har vi også optimeret vores kaffeudstyr i Azzurra, Jens Bangs Gade. Vi serverer friskbryggede italienskristede bønner – virkelig kvalitetskaffe.”

Den friskbryggede kaffe, der sender italienske noter hele vejen hen langs Reberbansgade kan nydes både i restauranten og to-go.

Det nye menukort er gældende i restauranten Pizza e Vino i Azzurra, Jens Bangs Gade, mens jubilæumstilbuddene gælder i Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade og Azzurra Nordkraft.

På grund af de afstandspåbuddene, har Azzurra Nordkraft valgt kun at åbne for restaurantbesøg i Kedelhallen og på den udendørs Terrasse, således take away-kunder stadig kan betjenes.

Perfekt til sommervarmen: Café Peace er klar med drinks to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Solen har skinnet ufortrødent fra en skyfri himmel de sidste mange dage, og det ser ikke ud til, at resten af pinsevejret skuffer.

Det har fået mange til at krybe ud af corona-hulerne og nyde byen under åben himmel – naturligvis med behørig afstand, som skrevet står.

Af samme årsag kunne det næsten heller ikke være mere belejligt, at Café Peace på Boulevarden nu er klar med lanceringen af deres nye sommerkoncept: Drinks to-go.

Café Peace er i forvejen kendt og elsket for deres drinksmenu, men nu kan du altså også tage dem med på farten.

For vores kære læseres skyld, testede vi naturligvis konceptet i dag, pinsesøndag, hvor vejret var fuldstændig perfekt til en drink (eller to, eller tre) ved havnen.

Drinksene bliver leveret i to-go krus, men der er ikke sparet på hverken pynt, finesse, friske råvarer … og heller ikke alkoholen; alle drinks er med 4 cl alkohol.

Vi bestilte klassikeren Strawberry Daiquiri med Absolut vodka, frosne jordbær, limesirup, rørsukker og friske jordbær, en Gin Hass med Beefeater London dry gin, mango sirup, Lemon sodavand, frisk lime, en Københavner Stang med Absolut vodka, friskpresset appelsinjuice, vanilje, ananassirup og flødeskum og en Mojito med Havana club 3 års, mynte, frisk lime, rørsukker, danskvand.

To for éns pris torsdag – lørdag

Fire drinks var nok til, at mindst én af os blev godt bedugget, og alle drinksene var perfekt afstemt – hverken for søde eller for stærke i smagen. Københavnerstangen var især helt genial, og smagte FARLIGT godt.

Derudover kan du vælge mellem alt fra Dark ‘N Stormy, White Russian, Espresso Martini, Pina Colada, Tom Collins og bloggerdrinken over dem alle: Aperol Spritz.

Prisen for drinksene starter på 85 kr.

Drinksene kan bestilles to-go hele dagen, og kigger du forbi efter kl. 21 (torsdag-lørdag), så får du endda 2 for éns pris.

Nyt menukort betyder også nye cocktails på vores drinkskort🥂✨ Bl.a har vi fået Lillet – den tidsløse aperitif, som er…

Slået op af Cafe PeaceOnsdag den 4. marts 2020

 

Hvad: Drinks to-go
Hvor: Café Peace, Boulevarden
Hvornår: Hele sommeren

Du kan selv dykke ned i drinkskortet her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Masser af lækkerier: Fem ting du skal smage på Aalborg Streetfood

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

18. maj genåbnede Aalborg Streetfood med masser af nyheder – både i form af nye madboder, men også nye tiltag med fokus på oplevelser som eksempelvis en arkadehal, brætspilslounge og meget mere.

På madfronten kan vi nu nyde gensynet med flere af de populære “gamle” street food-boder. Eksempelvis Desserten og Duck It …men der er også plads til flere nyheder.

Der er blandt andet kommet en bod med srilankansk street food med navnet The Dosa Spot, en ny pasta-bod, jamaikansk street food i boden On Fyah og så ikke mindst Stegt Flæsk-boden.

Pinsevejret har været fuldstændig forrygende i Nordjylland, og det kunne også ses hos Aalborg Streetfood, da vi besluttede at lægge vejen forbi i dag, søndag eftermiddag.

Der var masser af mennesker, masser af højt humør, og selvfølgelig masser af håndsprit.

Det her SKAL du smage

Der er hele 16 boder at vælge imellem, og det geniale ved streetfood-konceptet er jo netop, at man kan vælge lige den ret, man ønsker og dele den med familie og venner – både inde og ude i det gode vejr.

De mange valgmuligheder gør det naturligvis også meget (MEGET!) svært at udpege yndlingsretter.

Vi valgte helt simpelt at gå et par omgange blandt boderne, og udvalgte de fem retter, som vi blev mest fristet af i dag.

Vi startede naturligvis med en omgang fisk (vi er vel tæt på vandet) i to varianter. Første ret var en klassisk omgang Fish & Chips fra The Fish Project til 95 kr.

Noget andet, som vi elsker ved streetfood-køkkenerne er, at man kan observere de dygtige kokke lave maden. Her var det for eksempel betryggende at se, at fisken var helt frisk og blev paneret og friteret til bestilling.

Det kunne bestemt også smages, og den obligatoriske tartarsauce løftede den op til én af vores absolutte favoritter i dag.

Og apropos fisk …

Sushi er jo altid et sikkert hit, og det kan du også stadig få på Streetfood i boden Street Sushi – Sushi & Wagyu burger.

Til 125 kr. fik vi 8 stk. Sushi Salmon Teriyaki med Gyoz.

Det tog cirka 10 minutter fra bestiling til de frisklavede stykker stod foran os. Smagen sad lige i øjet, og risene var dejligt luftige og tilpas sur/søde. Gyozen var helt suveræn!

Fra frisk fisk til fed and

Duck it er stadig en af de mest populære boder på Streetfood, og det forstår man godt, når man smager deres Duck And Chips, hvor fritter (friteret i andefedt!) møder det møreste andekød og en lækker sauce.

Prisen er høj (80 kr.), men smagen er stadig fuldstændig forrygende.

Vi elsker gris i det her land, og du kan så sandelig få tilfredsstillet din trang på det nye Streetfood. Vi kunne simpelthen ikke lade være med at bestille en Flæskestegsburger fra boden Flæskesteg til 75 kr.

Du bestiller naturligvis brun sauce til din burger (+ 10 kr.), som du kan hælde ud over din burger ved bordet (husk at optage det til Instagram!).

Kan du ikke få gris nok, kan du lægge vejen forbi den helt nye bod Stegt Flæsk, hvor du kan bestille helt tre slags forskellige slags stegt flæsk (almindelig, BBQ eller chili).

Vi bestilte en omgang BBQ flæsk med rødbeder til 95 kr.  – som naturligvis også bestod af masser af kartofler og tyk persillesovs.

BBQ-smagen kunne godt have været lidt mere powerfuld til vores smag, og persillesovsen var lidt for tyk, men det stegte flæsk var til gengæld stegt til perfektion.

Alt i alt et positivt gensyn med Aalborg Streetfood, hvor der igen er fuld af liv og mad fra alle verdenshjørner.

Følgende madboder står klar på det nye Aalborg Streetfood

Fish & Chips

Pizzeria de Amicis

Stegt flæsk

Spyd & Pita

Burgers & Shakes

Pulled Duck

Flæskesteg

On Fyah – Jamaican Street food

Bangkok Thai Kitchen

Indisk

Street Sushi – Sushi & Wagyu burger

The Dosa Spot

Dim Sum

Confusion Street Food – Sandwich & Wrap

Marrakech Street Food

Desserten

Arkadehal, brætspil og stort lounge-område

Ud over nye madboder i Aalborg Streetfood – Køkkenfabrikken er der også sket en helt masse med de omkringliggende arealer.

Som vi skrev tilbage i marts, har de nye ejere store planer med Street Food-området, hvor fokus er på oplevelsesøkonomi.

Der er blandt andet blevet plads til et loungeområde med fokus på brætspil, hvor man kan mødes med familie og venner .

Derudover er der også det populære Shuffleboard, som allerede er populært i andre storbyer som København og Oslo.

Vi kan også se frem til et stort koncertomåde, to karaoke-rum og en arkade-hal, hvor væggene allerede er blevet udsmykket med diverse spilfigurer som Mario og Sonic.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her