Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En lækker kultursnack: Anmeldelse af These Shapes Are Made For Dancing

Af Nathalia Hentze Nielsen

Hvis du havde bare lidt ekstra tid i løbet af ugen til at gøre noget godt for dig selv, hvad ville du så prioritere?

Måske du ville tage i svømmehallen, gå en ekstra lang tur, læse en god bog eller gå i teatret.

Har du bare 45 minutter tilovers i din uge, anbefaler vi, at du dedikerer dem til den spændende forestilling These Shapes Are Made for Dancing på Kunsten.

Forestillingen, som er skabt af Steen Koerner Studio i samarbejde med Aalborg Teater og Kunsten, er afslappende at følge og nem at fordøje: på alle måder en perfekt lille kultursnack her til sommer.

En lækker kultursnack: Anmeldelse af These Shapes Are Made For Dancing

Leg med omgivelserne

Vi tager plads til forestillingen i Kunstens skulpturpark på en varm juni-dag, og uden stort ståhej eller fanfare bevæger de fire sortklædte dansere – heriblandt Steen Koerner selv – sig hen til den graffiti-malede mur.

Her starter en fremvisning af, hvad det vil sige at have fuldstændig kropskontrol.

Danserne bevæger sig i slow-motion langs muren, og aldrig har noget set mere ubesværet ud. Det skal vise sig at holde stik gennem hele forestillingen, hvor noget der uden tvivl kræver enorm kontrol, fremstår let og naturligt.

Det gælder både, når danserne bruger de geometriske former på grafiti-muren eller de tre kasser, der er bygget til forestillingen, til at forme kroppens bevægelser på.

En lækker kultursnack: Anmeldelse af These Shapes Are Made For Dancing

Om det rent faktisk er så let, som det ser ud, kan man faktisk få efterprøvet. Efter forestillingen opfordrer Steen Koerner nemlig publikum til selv at prøve at “danse med en cirkel,” som han så smukt kalder det.

Frihed fra kasser

These Shapes Are Made For Dancing forener dans og geometri, og hvad det i realiteten betyder er, at danserne bruger geometriske tegninger samt rekvisitter som tredimensionelle kasser som udgangspunkt for dansens bevægelser.

Forestillingen er dog på sit absolutte højdepunkt, når de fire ekstremt dygtige dansere Malthe Ørsted, Ibrahim Madsen, Josephine Raahauge og Steen Koerner får lov til at udfolde deres dansetalent uafhængigt af disse fysiske rammer og objekter.

I disse øjeblikke skifter lydbilledet også fra uddrag af interviews med f.eks. en astrofysiker og street art kunstner til musik, der lyder som en slags elektronisk version af en spilledåse.

En lækker kultursnack: Anmeldelse af These Shapes Are Made For Dancing

Kombinationen af den hypnotisernede musik og danserne, der bruger deres kroppe samt hinanden til at udforske slowmotion, fart og vægtløshed er underholdende på ikke så meget en haha-måde, men mere wow-tænk-man-kan-bevæge-sig-sådan-måde.

Har du 45 minutter på en dag, og vil du gerne bruge den udendørs i det gode vejr samtidig med, at du nyder en anderledes kulturforestilling, kan vi kun anbefale These Shapes Are Made For Dancing.

These Shapes Are Made For Dancing spiller i Kunstens skulpturpark til og med torsdag den 22. juni, og du kan sikre dig billetter lige her.

Del artikel

Andre læser også