Anmeldelse: Linie 3 gav julestemningen et løft i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Julen er i høj grad lig med traditioner og gentagelser; vi hører det samme julemusik, vi spiser det samme mad, vi udfører de sædvanlige ritualer, vi ser Disneys Juleshow, og vi går rundt om juletræet.

Underholdning fra Linie 3 har for mange danskere også været lig med traditioner og gentagelser igennem de sidste 40 år; de samme jokes og en stor musikalitet bygget på den samme recept, show efter show.

Derfor passer det jo næsten som fod i (jule)hose, at Linie 3 igennem de seneste par år har turneret landet rundt med et storslået juleshow, akkompagneret af Trine Gadeberg og Jan Glæsels orkester.

Torsdag den 12. december lagde de vejen forbi Aalborg og AKKC i en total udsolgt Aalborghallen.

Nostalgi og dejlige juletoner

Der findes næsten ikke noget mere ikonisk i den danske underholdningsbranche end 3 mikrofoner på linie på en scene.

Så ved man, at der er underholdning på vej  – både af den musikalske, platte og hyggelige slags.

Derfor skal man fra start også lige vænne sig til, at der står en ekstra mikrofon på linien, som er tiltænkt Trine Gadeberg.

Never change a winning team lyder et mundheld, men frygt ej – tilgangen af lidt kvindeligt islæt på scenen, er faktisk ikke noget, der ødelægger den samlede oplevelse på scenen. I en del indslag overlader hun helt scenen til Linie 3 , og i mange af sangene bidrager hun med et nyt lag til harmonierne.

Preben Kristensen fortæller i starten af showet, at målet for aftenen er, at alle skal være i julestemning, når de går derfra.

Og det prøver de så sandelig at bidrage med på scenen.

Første akt byder på alt lige fra julekalender-medley til julens samler og så minsandten om ikke, der også er en julegave til Anders Bircow, hvori der er et kort, som får ham til at tænke på Claes Clemens fra Klaessensgade, som klæber klistermærker på klipklapperne.

Der er også tid til en højtlæsning af Juleevangeliet, hvor Preben Kristensen som altid spiller den hvide klovn, der ved bedre … og Anders Bircow og Thomas Eje spiller de intetvidende dumme klovne.

“Men det skete i de dage …” starter Preben … “Men hvad?” vil de andre to vide … og så starter ordkløveriet, som vi kender det. Alt er hyggeligt, velkendt og med en fin komisk timing. Lige som vi kender dem.

Nostalgi med Disneys juleshow

Andet akt er også klassisk Linie 3.

Her får hver enkelt blandt andet lov til at performe et nummer, mens de andre får et hvil bag scenen.

Thomas Eje med et swing julenummer, Anders Bircow med en fortolkning af “If tomorrow never comes” og et af højdepunkterne for aftenen; Preben Kristensen i fuld begejstring som Genie fra ”Aladdin”.

Undervejs optræder Trine Gadeberg med flere storslåede julesange, blandt andet akkompagneret af Thomas Eje på fagot.

Andet akt byder også på et nostalgisk genhør med Disneys Juleshow, og fællessang i form af “Jeg så julemanden kysse mor”, hvor Preben undervejs må afbryde, da man i disse krænkelsestider jo hverken må sige “juleMAND”, “kysse” eller “mor”.

Det bliver også til et gensyn med Linie 3-klassikeren “Ballade von dem politischen Hulten te bulten in Deutschland” fra deres 10 års jubilæumsshow.

Det er hverken et grænseoverskridende, skelsættende eller nyskabende juleshow, som publikum oplevede i AKKC en torsdag aften i december.

Men julens værdier kredser i høj grad om nostalgi, traditioner og fællesskab.

Det bliver man i høj grad udsat for i selskab med Linie 3, Trine Gadeberg og et i øvrigt velspillende orkester, under ledelse af Jan Glæsel … og gad vide om ikke alle var i lidt mere julestemning, da de gik derfra.

Nu er man helt klar: Aalborgs første veganske foodtruck åbner i weekenden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

miDet har været længe undervejs. Men nu er der kun få dage til, at det hele bliver en realitet.

I februar kunne vi fortælle om VeganDóttir (der på islandsk betyder “veganer-datter”), som har startet en Crowfunding-kampagne for at få kapital til at starte op.

Målet var 50.000 kr. fra private, som ville støtte op om Aalborgs første veganske Foodtruck, og de penge blev rejst allerede i slutningen af april.

Men så kom Corona buldrende og satte en stopper for, at man kørte rundt i Aalborg på forskellige lokationer. I stedet fandt man en løsning med en fast placering lige ved Råt & Godt på Hjulmagervej.

Klar til de første gæster fra søndag

Nu er man så klar til at byde de første gæster velkommen fra på søndag d. 16. august, hvor man åbner klokken 14.00 og holder åbent indtil klokken 20.00.

“I starten kommer vi primært til at servere burgere og fritter.

Alt i burgerne er lavet fra bunden med grøntsager fra vores lokale leverandører.

De veganske bøffer består af mange friske ingredienser, dressingerne laver vi også selv og så er “ostesaucen” også lavet af grøntsager. Der er virkelig tænkt over hver lille ingrediens, og det er lavet på kærlighed,” forklarer den ene del af det nye madsted, Kolbrún Gunnarsdóttir.

Islandske Kolbrún Gunnarsdóttir har startet projektet i samarbejde med Rasmus Raspel og Paula Uspenski.

Laves frisk på stedet

Fritterne er lavet af lokale kartofler, helt uden giftstoffer.

Al maden laves helt frisk på stedet og serveres med masser af mikrogrønt. For de uindviede er det grøntsagsskud med enormt meget smag.

“Vores leverandører er Grønt Smag, Milpa Have og Sandmosens Permahave, som alle kommer fra Aalborg og omegn.

Vi bruger mindre, lokale farmere, som har mulighed for at dyrke på en mere bæredygtig måde uden at bruge giftstoffer. Vi vil hellere støtte op om dem og lokalsamfundet end at købe noget, der er masseproduceret,” forklarer Kolbrún Gunnarsdóttir

VeganDóttir er primært takeaway, men der er en fin udendørs terrasse, hvor man kan sidde og hygge. Alle møblerne i området er bygget af dem selv af genbrugsmaterialer.

“Vi glæder os meget til at åbne, og vi håber, at aalborgenserne vil tage imod vores bæredygtige koncept.”

Hvad: Åbner på søndag den 16. august, kl. 14.00 og har åbent indtil kl. 20
Hvad sker der: De kan lokke med en masse musik til åbningen. White Wolf og vinyl DJ’en Chris Power kommer for at spille.
Hvor:  Hjulmagervej 58 (ved siden af Råt&Godt)

Åbningstider. De har åbent på mandag den 17. august, men herefter er åbningstiderne: Mandag og torsdag lukket. Tirsdag, onsdag, fredag og lørdag åbent fra 12.00 til 20.00 og søndag åbent 12.00 til 18.00.

Meget mere Street Art i byen: Kendt kunstner maler nyt stort gavlmaleri i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Det nye i Vejgaard på Hadsundvej Foto: Case Maclaim
Det nye i Vejgaard på Hadsundvej Foto: Case Maclaim

Her i Aalborg nyder vi rigtig godt af det smukke Street Art rundt omkring på forskellige gavlmalerier i byen.

Inden for den nærmeste fremtid, kan vi se frem til flere. Det første er allerede godt i gang med at blive malet.

Den verdenskendte kunstner INTI fra Chile er netop ankommet til Aalborg, og er i fuld gang med et gavlmaleri midt i Aalborg.

Det sker på Nørregade 31, hvor man kan se ham arbejde hver dag frem til 18. august i næste uge.

Stort scoop at få ham til Aalborg

Hans store gavlmalerier kan i dag opleves verden rundt, og er ofte kendetegnet ved stærke farver som et latinsk karneval mikset med en underfundig energi fra de oprindelige sydamerikanske kulturer udtrykt i et kontrolleret stærkt teknisk strøg.

Det har længe været et stort ønske at få kunstneren til Aalborg, hvorfor det er første gang, han udfører et værk i Danmark.

“Vi er rigtig stolte over, at så stort et navn på Street Art scenen er kommet her til Aalborg og laver det næste store gavlmaleri.

Vi håber rigtig mange vil kigge forbi de kommende dage og se ham arbejde,” lyder det fra Kirk Gallery, som er initiativtager på de forskellige gavlmalerier.

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Kæmpe scoop: Dansk Hollywood-stjerne optræder snart i Vor Frue Kirke

Skrevet af: Michael Qureshi

“Engle og Dæmoner”. “Fast & Furious”. “The Last Kingdom” og mange flere.

Det er sjældent, at en skuespiller med så mange Hollywood-produktioner pludselig opfører et stykke kombineret soloteater og musikoplevelse i en kirke i Aalborg.

Men det bliver nu en realitet.

Skuespilleren Thure Lindhardt og musikeren Søren Gemmer gæster fredag 11. september kl. 19 Vor Frue Kirke i Aalborg med en tværkunstnerisk fortolkning af HØJSANGEN.

En sydende omsmeltning af Det Gamle Testamentes sprogblomstrende ode til kærligheden og kroppen.

Det skriver Vor Frue Kirke i en pressemeddelelse.

Ublu hyldest

HØJSANGEN har en særlig plads i verdenslitteraturen og i Biblen, hvor den med sin billedrige, ublu hyldest til kroppen har været en torn i øjet på bornerte teologer i århundreder.

Teksten har inspireret blandt meget andet Shakespeares Sonetter og et væld af populærkulturelle værker. Som den eneste tekst i Biblen er den båret af en kvindelig fortællerstemme.

Kvadrofonisk lyd

HØJSANGEN undersøges gennem Lindhardts distinkt nærværende læsning og Gemmers sakrale synthflader, iturevne reallyde og livesamplinger af den talende stemme, fremkaldt kvadrofonisk fra kirkerummets fire hjørner.

Succes med Prædikerens Bog

De to kunstnere fortolkede i 2018-19 i en række danske kirker Prædikerens Bog i projektet ALTING HAR EN TID, der tiltrak sig stor opmærksomhed for sit sitrende sammenspil og intense udtryk. Vor Frue Kirke glæder sig til at præsentere deres nye samarbejde.

Projektet er støttet af DJBFA, Brorsons Kirke i København og Statens Kunstfond.

Der bliver sandsynligvis nok hurtigt udsolgt i forhold til begrænset antal billetter på grund af Covid-19 restriktioner

Du kan købe billet lige her