Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse: Linie 3 gav julestemningen et løft i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Julen er i høj grad lig med traditioner og gentagelser; vi hører det samme julemusik, vi spiser det samme mad, vi udfører de sædvanlige ritualer, vi ser Disneys Juleshow, og vi går rundt om juletræet.

Underholdning fra Linie 3 har for mange danskere også været lig med traditioner og gentagelser igennem de sidste 40 år; de samme jokes og en stor musikalitet bygget på den samme recept, show efter show.

Derfor passer det jo næsten som fod i (jule)hose, at Linie 3 igennem de seneste par år har turneret landet rundt med et storslået juleshow, akkompagneret af Trine Gadeberg og Jan Glæsels orkester.

Torsdag den 12. december lagde de vejen forbi Aalborg og AKKC i en total udsolgt Aalborghallen.

Nostalgi og dejlige juletoner

Der findes næsten ikke noget mere ikonisk i den danske underholdningsbranche end 3 mikrofoner på linie på en scene.

Så ved man, at der er underholdning på vej  – både af den musikalske, platte og hyggelige slags.

Derfor skal man fra start også lige vænne sig til, at der står en ekstra mikrofon på linien, som er tiltænkt Trine Gadeberg.

Never change a winning team lyder et mundheld, men frygt ej – tilgangen af lidt kvindeligt islæt på scenen, er faktisk ikke noget, der ødelægger den samlede oplevelse på scenen. I en del indslag overlader hun helt scenen til Linie 3 , og i mange af sangene bidrager hun med et nyt lag til harmonierne.

Preben Kristensen fortæller i starten af showet, at målet for aftenen er, at alle skal være i julestemning, når de går derfra.

Og det prøver de så sandelig at bidrage med på scenen.

Første akt byder på alt lige fra julekalender-medley til julens samler og så minsandten om ikke, der også er en julegave til Anders Bircow, hvori der er et kort, som får ham til at tænke på Claes Clemens fra Klaessensgade, som klæber klistermærker på klipklapperne.

Der er også tid til en højtlæsning af Juleevangeliet, hvor Preben Kristensen som altid spiller den hvide klovn, der ved bedre … og Anders Bircow og Thomas Eje spiller de intetvidende dumme klovne.

“Men det skete i de dage …” starter Preben … “Men hvad?” vil de andre to vide … og så starter ordkløveriet, som vi kender det. Alt er hyggeligt, velkendt og med en fin komisk timing. Lige som vi kender dem.

Nostalgi med Disneys juleshow

Andet akt er også klassisk Linie 3.

Her får hver enkelt blandt andet lov til at performe et nummer, mens de andre får et hvil bag scenen.

Thomas Eje med et swing julenummer, Anders Bircow med en fortolkning af “If tomorrow never comes” og et af højdepunkterne for aftenen; Preben Kristensen i fuld begejstring som Genie fra ”Aladdin”.

Undervejs optræder Trine Gadeberg med flere storslåede julesange, blandt andet akkompagneret af Thomas Eje på fagot.

Andet akt byder også på et nostalgisk genhør med Disneys Juleshow, og fællessang i form af “Jeg så julemanden kysse mor”, hvor Preben undervejs må afbryde, da man i disse krænkelsestider jo hverken må sige “juleMAND”, “kysse” eller “mor”.

Det bliver også til et gensyn med Linie 3-klassikeren “Ballade von dem politischen Hulten te bulten in Deutschland” fra deres 10 års jubilæumsshow.

Det er hverken et grænseoverskridende, skelsættende eller nyskabende juleshow, som publikum oplevede i AKKC en torsdag aften i december.

Men julens værdier kredser i høj grad om nostalgi, traditioner og fællesskab.

Det bliver man i høj grad udsat for i selskab med Linie 3, Trine Gadeberg og et i øvrigt velspillende orkester, under ledelse af Jan Glæsel … og gad vide om ikke alle var i lidt mere julestemning, da de gik derfra.

Del artikel