Anmeldelse: Linie 3 gav julestemningen et løft i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Julen er i høj grad lig med traditioner og gentagelser; vi hører det samme julemusik, vi spiser det samme mad, vi udfører de sædvanlige ritualer, vi ser Disneys Juleshow, og vi går rundt om juletræet.

Underholdning fra Linie 3 har for mange danskere også været lig med traditioner og gentagelser igennem de sidste 40 år; de samme jokes og en stor musikalitet bygget på den samme recept, show efter show.

Derfor passer det jo næsten som fod i (jule)hose, at Linie 3 igennem de seneste par år har turneret landet rundt med et storslået juleshow, akkompagneret af Trine Gadeberg og Jan Glæsels orkester.

Torsdag den 12. december lagde de vejen forbi Aalborg og AKKC i en total udsolgt Aalborghallen.

Nostalgi og dejlige juletoner

Der findes næsten ikke noget mere ikonisk i den danske underholdningsbranche end 3 mikrofoner på linie på en scene.

Så ved man, at der er underholdning på vej  – både af den musikalske, platte og hyggelige slags.

Derfor skal man fra start også lige vænne sig til, at der står en ekstra mikrofon på linien, som er tiltænkt Trine Gadeberg.

Never change a winning team lyder et mundheld, men frygt ej – tilgangen af lidt kvindeligt islæt på scenen, er faktisk ikke noget, der ødelægger den samlede oplevelse på scenen. I en del indslag overlader hun helt scenen til Linie 3 , og i mange af sangene bidrager hun med et nyt lag til harmonierne.

Preben Kristensen fortæller i starten af showet, at målet for aftenen er, at alle skal være i julestemning, når de går derfra.

Og det prøver de så sandelig at bidrage med på scenen.

Første akt byder på alt lige fra julekalender-medley til julens samler og så minsandten om ikke, der også er en julegave til Anders Bircow, hvori der er et kort, som får ham til at tænke på Claes Clemens fra Klaessensgade, som klæber klistermærker på klipklapperne.

Der er også tid til en højtlæsning af Juleevangeliet, hvor Preben Kristensen som altid spiller den hvide klovn, der ved bedre … og Anders Bircow og Thomas Eje spiller de intetvidende dumme klovne.

“Men det skete i de dage …” starter Preben … “Men hvad?” vil de andre to vide … og så starter ordkløveriet, som vi kender det. Alt er hyggeligt, velkendt og med en fin komisk timing. Lige som vi kender dem.

Nostalgi med Disneys juleshow

Andet akt er også klassisk Linie 3.

Her får hver enkelt blandt andet lov til at performe et nummer, mens de andre får et hvil bag scenen.

Thomas Eje med et swing julenummer, Anders Bircow med en fortolkning af “If tomorrow never comes” og et af højdepunkterne for aftenen; Preben Kristensen i fuld begejstring som Genie fra ”Aladdin”.

Undervejs optræder Trine Gadeberg med flere storslåede julesange, blandt andet akkompagneret af Thomas Eje på fagot.

Andet akt byder også på et nostalgisk genhør med Disneys Juleshow, og fællessang i form af “Jeg så julemanden kysse mor”, hvor Preben undervejs må afbryde, da man i disse krænkelsestider jo hverken må sige “juleMAND”, “kysse” eller “mor”.

Det bliver også til et gensyn med Linie 3-klassikeren “Ballade von dem politischen Hulten te bulten in Deutschland” fra deres 10 års jubilæumsshow.

Det er hverken et grænseoverskridende, skelsættende eller nyskabende juleshow, som publikum oplevede i AKKC en torsdag aften i december.

Men julens værdier kredser i høj grad om nostalgi, traditioner og fællesskab.

Det bliver man i høj grad udsat for i selskab med Linie 3, Trine Gadeberg og et i øvrigt velspillende orkester, under ledelse af Jan Glæsel … og gad vide om ikke alle var i lidt mere julestemning, da de gik derfra.

Motion og socialt samvær under barsel: Mor og far kan komme i form i DGI Huset

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Mega hyggeligt.

Det lyder ikke umiddelbart som ord, man ville bruge til at beskrive et fitness hold, men hvis du spørger holdinstruktør og fitnesskoordinator Stine Rex er det netop, hvad Mor og Far i Form er.

Holdet, som udbydes i DGI Huset, er henvendt kvinder og mænd på barsel, og her vægters det sociale lige så højt som det fysiske udbytte.

”Da jeg selv var på barsel, fandtes der kun babysalmesang, så da jeg startede i DGI Huset, tænkte jeg med det samme, at vi skulle tilbyde noget mere til forældre på barsel.

Træningen giver masser af energi til forældrene og mig selv, og mange af dem på holdet bliver venner,” forklarer hun.

En ekstra mødregruppe

Den konstatering kan Mette Dyhrman Sørensen, der har været trofast holddeltager siden juli 2019, tilslutte sig uden tøven:

”Det er et super godt hold, og det er virkelig skønt at komme ud og få både motion og socialt samvær.

Det fungerer som en ekstra mødregruppe for mig.”

Mette Dyhrman Sørensen er mor til tre drenge og har haft to af dem med til træning – hvilket de har elsket, tilføjer hun.

I løbet af sit halve år på holdet er det ikke kun blevet til venskaber, men også en fysisk transformation, der siger spar to.

En gang om måneden måler Stine Rex holddeltagernes fedtprocent og muskelmasse for at finde deres såkaldte body age, der er et udtryk for en persons biologiske alder i kontrast til deres kronologiske alder.

Her er Mette Dyhrman Sørensen gået fra en kropsalder på 39 år til omkring 20 år.

”Jeg har fået meget mere energi,” fortæller hun.

Mette Dyhrman Sørensen med sin yngste dreng til Mor og Far i Form.

Tag baby med til træning

Holdet foregår hver tirsdag og torsdag fra kl. 10.00 til 11.00, og Stine Rex fremhæver at ”alt er tilladt” i deres time:

”Du er velkommen til at have dit barn med til træning, hvis du ønsker det, og du kan også holde en pause i hjørnet, hvis det er det, du trænger til.

Det vigtigste er at være social og komme ned blandt andre.”

Selve træningens indhold varierer fra gang til gang, og der tages hensyn til at mødrene har været igennem en fødsel.

Der laves bl.a. cardio og styrketræning, hvor babyerne også kan bruges som vægte – et syn, der kan smelte selv de mest kolde hjerter.

Vigtigst af alt er der ingen forventning om, at de nybagte forældre skal være med hele tiden – har man kun kræfter til 10 minutters træning, kan man stadig være med.

Det eneste krav for at deltage på holdet er, at du som mor skal have gennemgået den obligatoriske otte ugers lægeundersøgelse.

Læs mere om Mor og Far i Form og tilmeld dig her.

Hvad: Mor og Far i Form
Hvor: DGI Huset, Nordkraft, 9000 Aalborg
Hvornår: Hver tirsdag og torsdag, kl. 10.00-11.00

Spændende foredrag: Få et unikt indblik i uopklarede og genåbnede danske kriminalsager

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Hvis du elsker at høre om True crime, har du nok at glæde dig til i den kommende tid.

Torsdag den 2. april inviterer Asser Hedegård Thomsen til foredrag om sin dagligdag som retsmediciner, og han gennemgår de foreløbige fund i et større forskningsprojekt om drab i Danmark – det kan du læse mere om her.

Lørdag den 18. april er det så tid til at høre lidt mere om de mange uopklarede og genåbnede danske kriminalsager.

Foredraget er under kyndig ledelse af en af landets mest anerkendte eksperter inden for området.

Frederik Strand er museumsleder for Politimuseet i København og udannet cand. mag. i filosofi og historie samt ph.d. i politihistorie.

Han er forfatter til bøger om bl.a. uopklarede og genåbnede kriminalsager og om Rejseholdets historie.

Foredraget finder sted i Aalborg Universitets lokaler på Strandvejen og en billet koster 245 kr.

Det kan du se frem til

Folkeuniversitetet skriver følgende om foredraget:

“Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, Højbjergdrabet, Conni-/Conny-drabene, Joachim-sagen og de seks kvindemord i Københavnsområdet omkring 1990.

Leder af Politimuseet Frederik Strand har igennem flere år beskæftiget sig med uopklarede drab og genåbnede danske kriminalsager, og denne dag dykker han ned i, hvorfor nogle drabssager er forblevet uopklarede, og hvordan henlagte kriminalsager er blevet genåbnet igennem nye efterforskningsmetoder, hidtil ukendte spor, nye forbrydelser og teknologiske fremskridt.

De uopklarede og genåbnede sager giver også et alternativt indblik i Danmarkshistorien, hvor samfundets randeksistenser kommer til orde, og hvor tidligere tiders livsvilkår og menneskesyn åbenbares gennem kriminalitet.”

Hvad: Foredrag – uopklarede og genåbnede danske kriminalsager.
Hvor: Aalborg Universitet, AAU (s12-14 / 315). Strandvejen 12-14, plan 2, lokale 315. 9000 Aalborg
Hvornår: Lørdag den 18. april kl. 10.00

Du finder billetinfo her.

Opfundet i Nordjylland: Tour de Grillbar er nomineret til en Zulu Award

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvert år hylder vi byen, når vi afholder Aalborg Awards. I 2020 finder det sted fredag d. 3. april, og det hører i snart MEGET mere om.

Men det er ikke kun til Aalborg Awards, at folk fra byen har mulighed for at vinde anerkendelse.

De nominerede til dette års Zulu Awards er blevet offentliggjort i dag, og der er aalborgensisk islæt i kategorien “Årets Webstar”.

Internetfænomenet Tour de Grillbar er nemlig nomineret til en Zulu Award i konkurrence med store stjerner som Ruben Søltoft, Ulrikke Falch, Elvira Pitzner og 2 x Mette (Statsministeren og hende som fik hacket sit navn).

Den helt store stjerne i Tour de Grillbar er selvfølgelig Dennis Okkerstrøm, Okker, men bag kameraet finder vi ingen ringere end aalborgenserne Thomas ‘Zjakalen’ Ridderholm og Sebastian Sander, som til dagligt også underholder med MigogAalborg TV.

“Vi er glade for, at et smadret koncept er gået så voldsomt viralt og er blevet nomineret til Danmarks største underholdningspris,” fortæller Zjakalen til MigogAalborg.

Tour de Grillbar går i al sin enkelhed ud på, at Okker smager sig igennem Danmarks mange grillbarer … og uddeler remouladeklatter som karakter.

Sebastian Sander står bag kameraet, mens serien er produceret af Zjakalen og Henrik Jøj Jensen, der opfandt fænomenet tilbage i 2015. Musikken står Mathias Bjørnskov for.

Tour de Grillbar har også leveret unikt indhold til vores læsere i form af Tour de Nordjylland, hvor Okker og Zjakalen besøgte de mest legendariske steder i vores region.

Men hvordan skal en eventuel sejr så fejres i ægte Okker-stil?

“Det skal da selvfølgelig fejres med hotdogs og champagne,” afslører Zjakalen.

Tour de Grillbar har samlet set flere millioner visninger på YouTube.

Du kan selv afgive din stemme til ZULU AWARDS 2020 her.

Du kan se meget mere Tour de Grillbar på YouTube.