Anmeldelse: Christian Fuhlendorff provokerer og imponerer med sit nye show

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Christian Fuhlendorff er en ambitiøs komiker, som ikke er bange for at give sig selv et benspænd eller to.

For det første vil han som den første komiker i Danmark lave intet mindre end to landsdækkende stand-up turnéer på ét år.

Derudover har han valgt at rammen for de shows er verdenshistorien, som må siges at være et både svært, uoverskueligt og bredt emne, som måske også kræver et show nr. 3, 4 eller 5? Det kommer vi tilbage til …

Første del, Går over i Historien 1, blev mødt med flotte anmeldelser og høje grin i hele landet.

Idéen til de to shows opstod, da Christian Fuhlendorff skulle svare på sin 7-årige datter Mikalas spørgsmål om alt lige fra universets opståen, livet og ikke mindst menneskets historie.

Læs også:  MIGOGAALBORGS INTERVIEW MED CHRISTIAN FUHLENDORFF OM DE TO SHOWS

Nu er Christian Fuhlendorff så aktuel med anden del af showet, hvor han optræder med hele to shows i Aalborg – i går, fredag og igen i aften lørdag, hvor der er meget få billetter tilbage.

Plads til store tanker og store grin

Showet i Europahallen fredag aften startede med en veloplagt Christian Fuhlendorff, der kunne fortælle, at han havde valgt Aalborg, som byen, hvor TV-optagelserne til showet skulle foregå.

Bedømt ud fra publikums modtagelse på de mange jokes, ligner det et rigtig godt valg.

Salen brød flere gange sammen i grin, men den helt store styrke ved Fuhlendorffs leveringer er, at han ikke er bange for at ramme stregen – og ret ofte også gå over den.

Han er fremragende til at lave de mest absurde iagttagelser af dagligdagsting, som de fleste mennesker har tænkt på – men sikker aldrig rigtig grint over.

For selvom rammen for showet er verdenshistorien handler det (som altid) mest om Fuhlendorffs hverdag, og de emner, som hans krøllede hjerne spekulerer over.

Men på trods af, at meget tager udgangspunkt i Fuhlendorffs eget liv, er det meste perspektiveret til store begivenheder i verdenshistorien, som de gamle grækere og egypterne.

Han undrer sig blandt andet over, hvorfor kvinderne ikke krævede ligestilling,  da mændende skulle slæbe sten til pyramiderne?

Det er både provokerende og kontroversielt – men det får også publikum til at tænke og filosofere over nogle ting, som man måske tager lidt for givet i vores samfund.

Kan sagtens bære endnu et show

Den eneste anke ved showet er, at han ikke får dykket ordentligt ned i verdenshistorien.

Christian Fuhlendorff har udtalt, at han virkelig har forberedt sig godt til de to shows, og så kan det godt ærgre én, at mange af af de historiske nedslag bliver let strejfet.

Man sidder som publikum og fornemmer, at han har meget mere på hjerte, så forhåbentlig tager Fuhlendorff endnu en turné eller to med verdenshistorien i bagagen i fremtiden – for det er både tankevækkende og ikke mindst hylende morsomt.

Der er stadig enkelte billetter tilbage til aftenens show. Dem finder du lige her.

Stærke nye tiltag i AKKC

Efter flere gode grin fredag aften, må man også sende en stor bunke ros efter AKKC med Nicolaj Holm i spidsen.

De har virkelig formået at skabe et både alsidigt og spændende program for 2018/2019.

6. oktober havde de således solgt hele 72.234 billetter til kulturoplevelser i sæson 2018/2019, hvor de i hele forrige sæson solgte 68.378 alt i alt.

Det skyldes især et program, hvor man både tilgodeser de faste traditioner, som Cirkusrevyen, og giver plads til nye tiltag og genrer, som kan få næste generation til at få øjnene op for de store kulturelle oplevelser – deriblandt den længe ventede Maroon 5-koncert i Aalborg.

To nye Street Art malerier bliver til i denne uge: Her kan du se dem

Skrevet af: Michael Qureshi
Duoen Telmo Miel arbejder på gavlmaleri i Berlin
Duoen Telmo Miel arbejder på gavlmaleri i Berlin

Den smukke Street Art kunst rundt omkring i Aalborgs gader og stræder er noget, de fleste af os værdsætter i høj grad.

Nu er der nye smukke gavlmalerier på vej i bybilledet. I løbet af 2019 vil KIRK Gallery igangsætte flere nye med nogle af verdens bedste Street Art Kunstnere.

De to første bliver malet og præsenteret i denne uge, hvor de vises frem på lørdag d. 27. april.

Men kunstnerne er allerede i fuld gang to forskellige steder i Aalborg med deres kunst på bygninger.

Se dem arbejde løbende og tag en snak med dem

Den hollandske duo Telmo Miel samt Joram Roukes starter i dag tirsdag d. 23. april på to store gavlmalerier i henholdsvis Bispensgade 8-10 og Hjulmagervej 55 (Gabriel A/S) i Aalborg. Kan ses tydeligt fra broen på Øster Allé i Aalborg.

Man vil her kunne se kunstnerne arbejde, og der vil samtidig være mulighed for at få en snak med dem, når de begge afslutter deres ophold med hver især at åbne en soloudstilling i galleriet lørdag d. 27. april kl. 12-14.

De tre kunstnere udstiller derudover anden kunst i KIRK Gallery i Danmarksgade 8.

Af Joram Roukes har beboerne i Gedsted samtidig været heldig at få nedenstående gavlmaleri, hvor vi nu også vil se hans arbejde udfoldet i Aalborg.

 

1600 kvm. med fede mærker: Danmarks største børnetøjs-outlet åbner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Foråret er over os, og snart kommer de varme sommermåneder buldrende.

Det betyder også, at det er tid til at udvide sommergarderoben til børnene.

Kan du ikke lige overskue udskrivningen, på alt det der skal købes til børnene, så kommer den her nyhed som sendt fra himlen.

Danmarks største børnetøjsoutlet kommer nemlig atter til Aalborg. Denne gang i en ny forbedret og ikke mindst større udgave.

Spar op til 80% på lækre brands

Fra 2. maj kan man glæde sig til shopping-paradis på børnetøj med alle de fede mærker på gigantiske 1600 kvadratmeter i City Syd.

Der er mindst 50% at spare på alle varer og helt op til 80%, så pludselig bliver det overskueligt at få købt alt det lækre til sommeren ind.

Det er Outletland, der står bag det store set-up, hvor de netop har deres ekspertise i at rykke ind i de større danske byer med masser af varer fra fede brands.

Man kan i den grad godt glæde sig til, at de vender retur til Aalborg.

Over 4000 har allerede markeret sig interesseret på Facebook, og lige nu kan man deltage i en konkurrence om børnetøj for 10.000 kr. ved at klikke deltager/interesseret lige her

“Vi udvider butikken med 700m2 i forhold til sidst og kommer kun med NYE sæsonvarer i ALLE størrelser,” skriver Outletland i en pressemeddelelse.

Over 100.000 varer fra over 35 forskellige mærker

Outletland kommer til at køre i stort set hele maj i Aalborg fra 2. maj til og med den 26. maj. Her finder du over 100.000 varer fra over 35 forskellige brands. Med alt i tøj, overtøj og tilbehør!

Her er et udpluk;

Noa Noa Miniature (60.000 stk. i alle størrelser)
Popupshop (30.000 stk. i alle størrelser)
Mini A Ture (15.000 stk. i alle størrelser)
Color kids (20.000 stk. i alle størrelser)
Småfolk (10.000 stk. i alle størrelser)
Minymo (20.000 stk. i alle størrelser)
Me Too (10.000 stk. i alle størrelser)
CeLavi (5.000 stk. i alle størrelser)
Mala (5.000 stk. i alle størrelser)

“Vi har gjort plads til mere shopping, men vigtigst af alt, så har vi lyttet til kunderne og skiftet hele sortimentet ud!

Du kan derfor glæde dig til at gå på opdagelse i et kæmpe udvalg af de helt rigtige brands – og i alle størrelser fra 0mdr.-16 år!,” skriver Outletland i pressemeddelelsen.

Hvad: Danmarks største børnetøjsoutlet
Hvor: Stenbukken 10, City Syd
Hvornår:

Åbningstider:
2-3. maj: 10.00-19.00
4-5. maj: 10.00-16.00
9-10. maj: 10.00-19.00
11-12. maj: 10.00-16.00
16-17. maj: 10.00-19.00
18-19. maj: 10.00-16.00
23-24. maj: 10.00-19.00
25-26. maj: 10.00-16.00

 

Børnekarneval større end nogensinde: Så meget sker der på dagen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Jakob Kildehave
Foto: Jakob Kildehave

I over 30 år har Aalborg Karneval inviteret børn og barnlige sjæle til at deltage i det årlige Børnekarneval, som nu er et af Danmarks største arrangementer på børnenes præmisser.

For mens glade og feststemte voksne slår sig løs lørdag den 25. maj, har børnenes deres helt eget karneval den 18. maj, når Kildeparken indrettes til en fortryllende verden, hvor børn i alle aldre kan blive underholdt

“Vi har brugt hele efteråret på at etablere store lokale samarbejder med andre kulturinstitutioner, så de kombinerer det bedste af det bedste i børnehøjde.

Eksempelvis genopliver Kunsten ”Kunsten To-Go”, som får deres hele eget område blandt musiktræerne, og Det hemmelige teater har skrevet en hele bog, hvor man selv kan spille helten,” forklarer formand for Aalborg Karneval, Mette Bugge.

Foto: Aalborg Karneval

Så meget sker der på dagen

Børnekarnevallet starter traditionen tro kl. 10 på Gabels Torv med en både sjov og festlig parade gennem byen, hvor børnene kan få vist deres flotte og fantasifulde kostumer frem.

Kildeparken åbner også allerede kl. 10, og her vil festen fortsætte hele dagen med alverdens aktiviteter.

Børn og barnlige sjæle kan blandt andet glæde sig til, at Funcenter Aalborg stiller en masse sjove aktiviteter op, mens Søspejderne tilbyder, at man kan sejle en tur i åen eller riste skumfiduser.

Derudover kan børnene prøve kræfter med en forhindringsbane eller den speciallavede parkour-bane.

Derudover vil der også være bordfodbold, Cirkus Klubben, ansigtsmaling og hoppeborge.

Foto: Aalborg Karneval

Alt lige fra Paw Patrol til Djämes Braun og Albert Dyrlund

Til de mindre børn kommer Paw Patrol og giver et fantastisk show, hvor de flankeres af  et kuffertcirkus, som styrer Store Scene hele dagen.

I 2018 startede Aalborg Karneval et samarbejde med musikskolerne, hvor udvalgte skolebands fik plads på deres helt egen scene i Kildeparken.

I 2019 får disse skolebands plads på Store Scene, hvor i alt 8 skolebands får mulighed for at spille i et professionelt setup flankeret af kendte kunstnere som Djämes Braun og Albert Dyrlund, der også vil underholde med deres eget musik.

“Vi glæder os helt vildt til en dag i børnenes tegn, hvor der er fokus på sjov, musik og leg for alle aldersgrupper,” siger Mette Bugge

Hvad: Børnekarneval
Hvor: Kildeparken (Optog starter ved Gabels Torv)
Hvornår: Lørdag den 18. maj fra kl. 10

Kildeparken åbner kl 10 og man må gerne medbringe sin egen picnickurv, dog skal drikkevarer købes i barerne i Kildeparken.

Det koster 50 kr. at komme ind per person. Børn under 2 år er endda gratis.

Du finder mere info om Børnekarneval her.