Anmeldelse af Skansespillet: Gennemført forestilling i smukke rammer

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

I aftes summede Hals skanse af liv og musik, da et helt års hårdt arbejde endelig blev realiseret i det årlige Skansespil.

I år er det en nyfortolkning af Lewis Carrolls forunderlige børnebog, Alice i Eventyrland: Bag Spejlet, som opføres under åben himmel hver aften indtil den 13. juli, og man kan bestemt tage instruktør Louise Rømhild på ordet, når hun lover en musical fuld af fest og farver for hele familien.

Tonen blev sat fra allerførste akt, da den flot malede eventyrskov, som udgør sceneriet, pludselig blev drejet 180 grader og afslørede en victoriansk dagligstue.

Bum. Den havde jeg ikke lige set komme.

Og netop overraskelseselementet gennemsyrer hele forestillingen, hvor de mange frivillige – på scenen såvel som bagved – har gjort et fantastisk stykke arbejde med at give liv til eventyrlandets gakkede karakterer og omvendte logik.

Når Alice, spillet af den unge og meget talentfulde Marie Louise Forup Nielsen, står med forvirring malet i ansigtet på en usynlig perron, hvor toget kører Fra Her Til Der, deler vi vist alle hendes holdning, når hun siger “Jamen, det er jo noget vrøvl.”

Det ord går igen og igen, og forestillingen er på sit absolutte højdepunkt, når vrøvlet er så gennemsyret i både replikker, sang og kostumer, at man ikke kan gøre andet end bare at lade sig rive med.

Et af det bedste eksempler er, da Alice i selskab med Den Hvide Ridder møder Tweedle Dee og Tweedle Dum; et par, der ligner tvillinger med deres matchende ternede kjoler og krøllede hår.

De to elskværdige karakterer modsiger konstant hinanden og giver os noget af det bedste falde-på-halen komik i hele forestillingen under deres sang “To sider af samme sag.”

Sange på højt niveau

Netop sangene fortjener en paragraf for sig selv.

Skuespillerne i Skansespillet er alle amatører og optræder på frivillig basis, men det kan man bestemt ikke mærke, når de slår sig løs; hverken i fremsigelsen af de rappe, nogle gange snørklede replikker, eller når de skråler deres hjerte ud til hele 13 sange.

Herfra skal der lyde en kæmpe ros til især Cecilie Stubberup Højberg, som brillierer i rollen som den højtråbende, højtsyngende og væmmelige Røde Dronning.

Der er ingen kurrer på linjen, selv når hun synger de højeste toner, og da jeg tog fra Hals efter forestillingen var endt, gik jeg og nynnede den ørehængende sang “De skarpe kløer”, som hun fremførte med gusto.

Jeg bliver ligeledes nødt til at fremhæve Jakob Møller Hansen, som leverede et af mine personlige højdepunkter som Klumpe Dumpe.

Det ekstremt selvoptagede æg fremkaldte meget latter i sine monologer og fremførte i æg-te (høhø) diva-stil den meget underholdende sang “Jeg ser ned”.

Meget af successen skyldes uden tvivl, at stykket har ti professionelle musikere i baggrunden, som løfter niveauet en ekstra tak samt at alle sange øves i selskab med en vocal coach i månederne op til premieren.

Hyggelig stemning i Hals

Det er tydeligt at mærke, at Skansespillet er meget mere end en musical for alle de frivillige, og netop den gode stemning, som findes i foreningen skinner tydeligt igennem på scenen.

Sammenspillet og kemien mellem skuespillerne er til at tage og føle på, og når Alice først begræder tabet af den modige Hvide Ridder (flot spillet af Christian Bager Jakobsen) og senere omfavner ham i glæde, da han vender tilbage til skakbrættet, føles det ikke kun som skuespil.

Kemien er god mellem alle skuespillerne, og det er tydeligt at mærke, at de synes, det er sjovt at stå der; noget, der bestemt også smitter af på mig selv og resten af publikum.

Den hyggelige stemning stopper heller ikke kun ved scenekanten, men kan også mærkes i teltet ved siden af, hvor en stor håndfuld frivillige med smil og latter serverer både kaffe, hjemmelavet kage og slik.

Man kan endda købe et tæppe til 10kr – noget jeg var særdeles lykkelig over, da jeg en time inde i forestillingen sad og frøs.

Kulden er ærlig talt mit eneste kritikpunkt, og da Skansespillet nu engang er et friluftsteater, er det ikke noget, man kan klandre dem.

Jeg vil anbefale, at man ikke gør som mig og tager en sommerkjole og en tynd jakke på, men i stedet bevæbner sig med både bukser, tyk jakke og et tæppe; ellers bliver to-en-halv time pludselig meget lang tid.

Får du lyst til at tage en tur til Hals for at opleve Skansespillet, har du heldigvis hele syv dage at vælge mellem, før musicalen lukker og slukker for i sommer.

Det koster 125 kr for voksne online og 150 kr ved indgangen. Børn 4-11 år koster 75 kr online og 90 kr ved indgangen, mens børn under 4 år er gratis.

Billetterne kan købes her.

Løb langs Stigsborg Havnefront: Tapas og bobler venter ved målstregen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Er du helt vild med tapas, bobler … og motion?

I så fald har vi fundet det helt perfekte løb til dig.

Stigsborg Havnefront Løbet afvikles næste søndag, d. 22. september, fra 10-13 og indbyder til, at alle slags ben kan være med.

Ruterne er nemlig opdelt i forskellige distancer: 5 km., 10 km., 15 km. og 21,1 km.

Og uanset hvilken rute du vælger, er der altså velfortjent lokkemad i enden i form af tapas og bobler.

Løb med udsigt til Aalborg

Start og målområdet er på kajen i Nørresundby foran Aalborg Kommunes By- og Landsskabsforvaltning.

Her får løberne et fantastik udsyn til Aalborg og dens byggerier; her iblandt Musikkens Hus, som pryder havnefronten med sin arkitektoniske majestætlighed.

Herefter fortsætter ruten langs den gamle jernbane, der fører videre ind til Nørresundbys centrum.

Løberne vil her se broen, der forbinder Nørresundby med Aalborg – og resten af Danmark.

Turen fortsætter herefter ad Engvej, der grænser op til den bydel, der skal opføres i de kommende år. De grønne arealer vil nok derfor være ugenkendelige, hvis du slår vejen forbi igen til næste år.

Få et indblik i nye byggerier

Efter et lille sidespring løbes der langs og over den Nordjyske Motorvej.

Herefter svinges der ind på den nyanlagte: ”Camino Aalborg-Stien”, som ligger helt ned til fjorden, hvor Østre Havn og alt nybyggeriet langs Aalborgs Havnefront bliver en fryd for øjet, den næste 1 km.

Selvom fokusset er på vandet og udsigten til Aalborg, så går ruten også på denne sti/passage forbi området, hvor det nye parkanlæg, skal anlægges.

Parken bliver på størrelse med Kongens Have i København.

På de sidste meter af ruten hilser du på den lille sejlklub Syrens Bådelaug, krydser et infinity bassin og vupti!

… Så har du nuppet 5 km. – og er enten parat til at løbe i mål eller tage endnu en runde.

Du booker din plads her.

Hvad: Stigsborg Havnefront Løbet
Hvor: Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby
Hvornår: 22. september 2019, kl. 10

Smagen af jul: Caféministeriet lokker med juletapas og vinbar ad libitum

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Julen sniger sig allerede (næsten) ubemærket ind i Aalborg … men planlægning af julens udskejelser behøver vel ikke at vente så meget længere?!

I hvert fald har Caféministeriet gjort det svært at udskyde forventningens glæde ved at lancere årets Juletapas.

Juletapas er et genialt bud på en aften fyldt med julestemning, hvis du måske er kørt lidt træt i den traditionelle julefrokost.

Tapas er spansk, men menuen er selvfølgelig inspireret af det bedste fra den danske jul. Lige som vi elsker det.

Som med Caféministeriets populære Tapas/Vinbar, hvor du kan drikke og spise alt det, du vil i enten to eller tre timer, er konceptet det samme med juletapas – og så kan aftenen selvfølgelig sluttes af med et udvalg af køkkenets søde sager.

Du skal være hurtig

Hele 11 datoer er meldt ud, hvor Caféministeriet liner et gastronomisk julelandskab op i den hyggelige café i Mølleå – men du skal være hurtig, hvis du skal med.

Aftenerne vil være opdelt i to seatings (17.30-19.30/20-23) og koster hhv. 170 og 215 kr. afhængigt af, om du vil sidde i to eller tre timer.

Fri vinbar kan tilkøbes for samme pris som tapasen, og derudover kan du lade dig forkæle med to cocktails for blot 100 kr.

Årets julemenu starter fredag d. 15. november og kører herefter hver fredag og lørdag til og med d. 21. december (Black Friday) undtaget.

Hvad: Juletapas
Hvor: Caféministeriet, Møllegade 19
Hvornår: 15. november til 21. december

Du booker dit bord her.

 

Hold liv i kærligheden: Tag dit parforhold på date i Vor Frue Kirke

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vor Frue Kirke har haft stor succes med deres såkaldte pop-in bryllup, hvor ethvert par kunne slå vejen forbi kirken på udvalgte datoer og blive gift på under et kvarter.

Et tilbud, som mange par har benyttet sig af, da dette altså er en nem og overskuelig måde at få sat ord på sin kærlighed i en til tider presset hverdag.

Men hvad sker der så når bryllupseuforien har lagt sig, og alle de praktiske gøremål igen melder sin ankomst?

Har du talt med dit barn i dag? Har du trænet og tjekket e-mails og sørget for sund mad til familien? Ja og ja og ja …

Og hvad med dit parforhold, hvordan trives det? Det er vist OK – så længe jeg ikke hører andet.

Men er OK godt nok? Og stærkt nok? Også i det lange løb?

Parforholdet skal plejes

Vor Frue Kirke i Aalborg og Folkekirkens Familiestøtte, der arbejder med familiers trivsel, er gået sammen om at invitere til en Dinner-dating, hvor parforholdet er hædersgæst.

Fredag 4. oktober bliver der dækket op i Vor Frues stemningsfulde kirkerum til en aften med levende musik, god mad – og inspirerende oplæg om, hvordan du og din partner kan holde liv i kærligheden.

“Når hverdagen kører derudaf, og alle de praktiske gøremål skal fordeles, er det nemt at glemme, at et parforhold er mere end et arbejdsfællesskab.

Det er også en relation, et venskab og et kærlighedsforhold, der har brug for opmærksomhed og omsorg.

Parforholdet skal have noget at leve af, hvis det skal være godt at være i, og hvis det skal klare modgang og problemer,” siger Kamma Graversen, sognepræst i Vor Frue Kirke.

Hun møder jævnligt par, der er gået fra hinanden, fordi benzintanken er kørt fuldstændig tom. De har ikke sørget for re-fill, mens tid var – og bagefter kan de stå tilbage med en følelse af, at beslutningen om skilsmisse var forkert.

“Vi vil med den her aften sætte lys på, at parforholdet som et vigtigt fundament, der skal værdsættes og prioriteres.

For eksempel ved at bruge en fredag aften i en hyggelig og stemningsfuld ramme, hvor det ikke handler om vores børn eller venner – men om os to og det, vi har bygget op sammen,”

Hvad forelskede du dig i?

Aftenens underviser er psykolog Tina Ringer Mogensen fra Folkekirkens Familiestøtte.

Hun vil følges med deltagerne ned ad memory lane – tilbage til forelskelsen.

Hvad faldt du for hos din partner? Hvad bandt jer sammen i den første intense tid, hvor I var overbeviste om, at det her er for ever?

Parrene vil også få viden om de faktorer, der beskytter et parforhold – fx tryghed, venskab og glæde. Og de vil få små øvelser i god kommunikation.

“Sammen med Folkekirkens Familiestøtte vil vi minde moderne og travle mennesker om, at parforholdet også skal have tid i vores kalender.

Det bliver ikke stærkt og lykkeligt og livslangt ganske af sig selv – det kræver noget af dig. Men hvis du beslutter dig for at investere i det, er gevinsten til gengæld stor.

Du får noget dybt og uerstatteligt: Én at dele livet med,” siger Kamma Graversen.

Billetprisen er blot 150 kr. for et par, og billetter kan købes her.

Hvad: Dinner Dating
Hvor: Vor Frue Kirke
Hvornår: 4. oktober, kl. 17-20.30