Anmeldelse af Skansespillet: Gennemført forestilling i smukke rammer

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

I aftes summede Hals skanse af liv og musik, da et helt års hårdt arbejde endelig blev realiseret i det årlige Skansespil.

I år er det en nyfortolkning af Lewis Carrolls forunderlige børnebog, Alice i Eventyrland: Bag Spejlet, som opføres under åben himmel hver aften indtil den 13. juli, og man kan bestemt tage instruktør Louise Rømhild på ordet, når hun lover en musical fuld af fest og farver for hele familien.

Tonen blev sat fra allerførste akt, da den flot malede eventyrskov, som udgør sceneriet, pludselig blev drejet 180 grader og afslørede en victoriansk dagligstue.

Bum. Den havde jeg ikke lige set komme.

Og netop overraskelseselementet gennemsyrer hele forestillingen, hvor de mange frivillige – på scenen såvel som bagved – har gjort et fantastisk stykke arbejde med at give liv til eventyrlandets gakkede karakterer og omvendte logik.

Når Alice, spillet af den unge og meget talentfulde Marie Louise Forup Nielsen, står med forvirring malet i ansigtet på en usynlig perron, hvor toget kører Fra Her Til Der, deler vi vist alle hendes holdning, når hun siger “Jamen, det er jo noget vrøvl.”

Det ord går igen og igen, og forestillingen er på sit absolutte højdepunkt, når vrøvlet er så gennemsyret i både replikker, sang og kostumer, at man ikke kan gøre andet end bare at lade sig rive med.

Et af det bedste eksempler er, da Alice i selskab med Den Hvide Ridder møder Tweedle Dee og Tweedle Dum; et par, der ligner tvillinger med deres matchende ternede kjoler og krøllede hår.

De to elskværdige karakterer modsiger konstant hinanden og giver os noget af det bedste falde-på-halen komik i hele forestillingen under deres sang “To sider af samme sag.”

Sange på højt niveau

Netop sangene fortjener en paragraf for sig selv.

Skuespillerne i Skansespillet er alle amatører og optræder på frivillig basis, men det kan man bestemt ikke mærke, når de slår sig løs; hverken i fremsigelsen af de rappe, nogle gange snørklede replikker, eller når de skråler deres hjerte ud til hele 13 sange.

Herfra skal der lyde en kæmpe ros til især Cecilie Stubberup Højberg, som brillierer i rollen som den højtråbende, højtsyngende og væmmelige Røde Dronning.

Der er ingen kurrer på linjen, selv når hun synger de højeste toner, og da jeg tog fra Hals efter forestillingen var endt, gik jeg og nynnede den ørehængende sang “De skarpe kløer”, som hun fremførte med gusto.

Jeg bliver ligeledes nødt til at fremhæve Jakob Møller Hansen, som leverede et af mine personlige højdepunkter som Klumpe Dumpe.

Det ekstremt selvoptagede æg fremkaldte meget latter i sine monologer og fremførte i æg-te (høhø) diva-stil den meget underholdende sang “Jeg ser ned”.

Meget af successen skyldes uden tvivl, at stykket har ti professionelle musikere i baggrunden, som løfter niveauet en ekstra tak samt at alle sange øves i selskab med en vocal coach i månederne op til premieren.

Hyggelig stemning i Hals

Det er tydeligt at mærke, at Skansespillet er meget mere end en musical for alle de frivillige, og netop den gode stemning, som findes i foreningen skinner tydeligt igennem på scenen.

Sammenspillet og kemien mellem skuespillerne er til at tage og føle på, og når Alice først begræder tabet af den modige Hvide Ridder (flot spillet af Christian Bager Jakobsen) og senere omfavner ham i glæde, da han vender tilbage til skakbrættet, føles det ikke kun som skuespil.

Kemien er god mellem alle skuespillerne, og det er tydeligt at mærke, at de synes, det er sjovt at stå der; noget, der bestemt også smitter af på mig selv og resten af publikum.

Den hyggelige stemning stopper heller ikke kun ved scenekanten, men kan også mærkes i teltet ved siden af, hvor en stor håndfuld frivillige med smil og latter serverer både kaffe, hjemmelavet kage og slik.

Man kan endda købe et tæppe til 10kr – noget jeg var særdeles lykkelig over, da jeg en time inde i forestillingen sad og frøs.

Kulden er ærlig talt mit eneste kritikpunkt, og da Skansespillet nu engang er et friluftsteater, er det ikke noget, man kan klandre dem.

Jeg vil anbefale, at man ikke gør som mig og tager en sommerkjole og en tynd jakke på, men i stedet bevæbner sig med både bukser, tyk jakke og et tæppe; ellers bliver to-en-halv time pludselig meget lang tid.

Får du lyst til at tage en tur til Hals for at opleve Skansespillet, har du heldigvis hele syv dage at vælge mellem, før musicalen lukker og slukker for i sommer.

Det koster 125 kr for voksne online og 150 kr ved indgangen. Børn 4-11 år koster 75 kr online og 90 kr ved indgangen, mens børn under 4 år er gratis.

Billetterne kan købes her.

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.