Anmeldelse af Skansespillet: Gennemført forestilling i smukke rammer

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

I aftes summede Hals skanse af liv og musik, da et helt års hårdt arbejde endelig blev realiseret i det årlige Skansespil.

I år er det en nyfortolkning af Lewis Carrolls forunderlige børnebog, Alice i Eventyrland: Bag Spejlet, som opføres under åben himmel hver aften indtil den 13. juli, og man kan bestemt tage instruktør Louise Rømhild på ordet, når hun lover en musical fuld af fest og farver for hele familien.

Tonen blev sat fra allerførste akt, da den flot malede eventyrskov, som udgør sceneriet, pludselig blev drejet 180 grader og afslørede en victoriansk dagligstue.

Bum. Den havde jeg ikke lige set komme.

Og netop overraskelseselementet gennemsyrer hele forestillingen, hvor de mange frivillige – på scenen såvel som bagved – har gjort et fantastisk stykke arbejde med at give liv til eventyrlandets gakkede karakterer og omvendte logik.

Når Alice, spillet af den unge og meget talentfulde Marie Louise Forup Nielsen, står med forvirring malet i ansigtet på en usynlig perron, hvor toget kører Fra Her Til Der, deler vi vist alle hendes holdning, når hun siger “Jamen, det er jo noget vrøvl.”

Det ord går igen og igen, og forestillingen er på sit absolutte højdepunkt, når vrøvlet er så gennemsyret i både replikker, sang og kostumer, at man ikke kan gøre andet end bare at lade sig rive med.

Et af det bedste eksempler er, da Alice i selskab med Den Hvide Ridder møder Tweedle Dee og Tweedle Dum; et par, der ligner tvillinger med deres matchende ternede kjoler og krøllede hår.

De to elskværdige karakterer modsiger konstant hinanden og giver os noget af det bedste falde-på-halen komik i hele forestillingen under deres sang “To sider af samme sag.”

Sange på højt niveau

Netop sangene fortjener en paragraf for sig selv.

Skuespillerne i Skansespillet er alle amatører og optræder på frivillig basis, men det kan man bestemt ikke mærke, når de slår sig løs; hverken i fremsigelsen af de rappe, nogle gange snørklede replikker, eller når de skråler deres hjerte ud til hele 13 sange.

Herfra skal der lyde en kæmpe ros til især Cecilie Stubberup Højberg, som brillierer i rollen som den højtråbende, højtsyngende og væmmelige Røde Dronning.

Der er ingen kurrer på linjen, selv når hun synger de højeste toner, og da jeg tog fra Hals efter forestillingen var endt, gik jeg og nynnede den ørehængende sang “De skarpe kløer”, som hun fremførte med gusto.

Jeg bliver ligeledes nødt til at fremhæve Jakob Møller Hansen, som leverede et af mine personlige højdepunkter som Klumpe Dumpe.

Det ekstremt selvoptagede æg fremkaldte meget latter i sine monologer og fremførte i æg-te (høhø) diva-stil den meget underholdende sang “Jeg ser ned”.

Meget af successen skyldes uden tvivl, at stykket har ti professionelle musikere i baggrunden, som løfter niveauet en ekstra tak samt at alle sange øves i selskab med en vocal coach i månederne op til premieren.

Hyggelig stemning i Hals

Det er tydeligt at mærke, at Skansespillet er meget mere end en musical for alle de frivillige, og netop den gode stemning, som findes i foreningen skinner tydeligt igennem på scenen.

Sammenspillet og kemien mellem skuespillerne er til at tage og føle på, og når Alice først begræder tabet af den modige Hvide Ridder (flot spillet af Christian Bager Jakobsen) og senere omfavner ham i glæde, da han vender tilbage til skakbrættet, føles det ikke kun som skuespil.

Kemien er god mellem alle skuespillerne, og det er tydeligt at mærke, at de synes, det er sjovt at stå der; noget, der bestemt også smitter af på mig selv og resten af publikum.

Den hyggelige stemning stopper heller ikke kun ved scenekanten, men kan også mærkes i teltet ved siden af, hvor en stor håndfuld frivillige med smil og latter serverer både kaffe, hjemmelavet kage og slik.

Man kan endda købe et tæppe til 10kr – noget jeg var særdeles lykkelig over, da jeg en time inde i forestillingen sad og frøs.

Kulden er ærlig talt mit eneste kritikpunkt, og da Skansespillet nu engang er et friluftsteater, er det ikke noget, man kan klandre dem.

Jeg vil anbefale, at man ikke gør som mig og tager en sommerkjole og en tynd jakke på, men i stedet bevæbner sig med både bukser, tyk jakke og et tæppe; ellers bliver to-en-halv time pludselig meget lang tid.

Får du lyst til at tage en tur til Hals for at opleve Skansespillet, har du heldigvis hele syv dage at vælge mellem, før musicalen lukker og slukker for i sommer.

Det koster 125 kr for voksne online og 150 kr ved indgangen. Børn 4-11 år koster 75 kr online og 90 kr ved indgangen, mens børn under 4 år er gratis.

Billetterne kan købes her.

Lysshow og gratis æbleskiver: Budolfi Plads åbner med fuldt program

Skrevet af: Michael Qureshi

Engang var det en parkeringsplads og et stort gråt betonelement lige midt i Aalborg.

På lørdag skrives der historie i Aalborg, når Budolfi Plads åbner med et grønt område omgivet af butikslokaler, boliger og den nye hotte café Aktuel.

Nysgerrigheden og interessen omkring åbningen af Budolfi Plads i hjertet af Aalborg er gigantisk. 2,5 tusind har allerede markeret sig som interesseret eller deltager, og det er absolut værd at kigge forbi fra klokken 13.00.

Gratis nissehuer, æbleskiver og musik

Gratis nissehuer og balloner til de mindste og barnlige sjæle, musik fra den lokale kunstner Gregers Løvendahl Mogstad og Aalborg Garden, samt lidt lækkert til ganen.

Kom ned og få gratis æbleskiver og gløgg/varm kakao til dig og din familie.

I forbindelse med åbningen har Budolfi Plads indgået et samarbejde med den nye REMA 1000 Budolfi Plads, som sponsorerer 2000 gratis æbleskiver med tilbehør, samt Sparkassen Vendsyssel Aalborg står klar med gløgg og varm kakao.

Når det bliver mørkere i løbet af lørdagen vil der også være et helt særligt lysshow. Det er virksomheden Profox, der har speciale i at lave lysshow på bygninger, og det kommer de til at demonstrere på lørdag.

Efterfølgende når mørket i hverdagen sænker sig over den smukke nye plads, så vil den være oplyst af et helt særligt farverigt lys – dog ikke med et lysshow af samme kaliber.

Man har ønsket at det smukke lys skal kendetegne Budolfi Plads, og det falder godt i tråd med, at mange byrum i Aalborg skal defineres af noget særligt aftenlys.

Allerede på fredag d. 15. november åbner Lars Helmuth sin nye café og take away sted, så man kan få et sneak peek på Budolfi Plads allerede der.

Aktuel som stedet kommer til at hedde har nu afsløret menukortet, hvor man bl.a. kan få frokost- og aftensmad for 150 kr. og så starter de et nyt koncept som ikke er set før i restaurationsbranchen i Aalborg. Læs mere om det her.

 

Julefrokost-menu til 99 kr.: Meny i Kennedy gentager sidste års store succes

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Om et splitsekund er julen over os – med alt, den indebærer.

Julepynt, julesange, julegaver, julekalender, julestemning og ikke mindst julefrokost!

Det bliver mindst lige så travl en tid, som det altid har været, så hvorfor ikke lade andre tage sig af årets julefrokost, så du for en stund kan smække benene op?

MENY i Kennedy har den lette løsning til dig, der sætter pris på god mad, men ikke kan finde tiden i al juleræset til at kokkerere selv.

Og det er, hvad enten det gælder 4, 10 eller 30 personer, og ligegyldigt om I ønsker et mindre, større, stort eller kæmpestort julebord.

Du kan bestille julefrokosten fra nu og frem til fem dage før, gæsterne kommer.

Julefrokost for enhver smag

MENY Kennedy har lanceret fire forskellige julemenuer igen i år. Tre af dem er fra kædens side, men for at omfavne flest muligt, har MENY Kennedy valgt at tilføje en ekstra menu til kun 99 kr. pr. kuvert.

”Vi havde stor succes med menuen til 99 kr. sidste år, så selvfølgelig kan den bestilles igen i år.

Især de unge mennesker sætter pris på et billigere alternativ, hvor det hele er meget mere simpelt, men stadig uden fare for ikke at blive mæt,” fortæller købmand, Michael Andersen, til MigogAalborg.

Ligeledes er denne menu ideel for de mindre selskaber, da man kan nøjes med at bestille kun fire kuverter, hvor man ved de andre menuer skal bestille minimum 10.

Menu til kun 99 kr. pr. kuvert kan ses herunder.

Marineret sild med karrysalat

Fiskefilet med citron og remoulade

Ribbenssteg med rødkål

Leverpostej med bacon og champignon

Risalamande med kirsebærsauce og mandler

Tilkøb pr. person:

Hjemmelavet sylte med sennep og rødbeder + 20,-

Grønlangkål med kogt medister + 20,-

Brød og smør + 15,-

Til forskel ses herunder den luksuriøse menu, som MENY tilbyder til 199,95 kr. pr. kuvert:

2 slags marineret sild med karrysalat

Gravad laks med rævesauce

Æg pyntet med rejer og mayonnaise

Fiskefilet med citron og remoulade

Ribbensteg med rødkål

Bacon postej med champignon og bacon

Glaseret hamburgerryg med grønlangkål

Tarteletter med høns i asparges

Sylte med sennep og rødbeder

Brie med druer

Risalamande med kirsebær og mandler

Brød og smør

Udover disse to menuer, ligger derimellem en menu til 129,95 kr. pr. kuvert og en til 159,95 kr pr. kuvert.

MENY Kennedy har altså løsningen, uanset hvilken type julefrokost du skal holde.

”Vi tilpasser os altid kundens ønsker bedst muligt, så alle er glade og kan slappe af og nyde julen” lyder det fra Michael.

En delikatesse på højt niveau

I delikatessen møder vi Thomas Søndergaard, som ser frem til at lave julemad i lange baner.

Thomas har mange års erfaring inden for branchen og har baggrund inden for både delikatesse og slagter.

Der er derfor gode råd at hente, hvad end det gælder risalamande eller kød.

På MigogAalborgs facebookside kan du lige nu deltage i konkurrencen om en julefrokost til seks personer inklusiv snaps, øl, shots og snacks.

Du deltager ved at:

  • Like opslaget (udgivet mandag 11. november kl. 19.45)
  • Skriv i Facebook-opslaget hvad Meny Kennedys specielle julefrokost-menu koster
  • Skriv mindst en du gerne vil holde en hyggelig julefrokost sammen med

Er du ikke den heldige vinder, kan du bestille din julefrokost fra 99 kr. pr. kuvert ved henvendelse i delikatessen i MENY Kennedy, via besked på MENY Kennedys facebookside eller på telefon 99 34 04 32.

250.000 julelys tændes på fredag: Jul i Aalborg Zoo er en kæmpe satsning

Skrevet af: Michael Qureshi

De gør det med stor succes i København ZOO og Odense Zoo.

Nu er turen kommet til Aalborg Zoo. 250.000 julelys kommer til at lyse hele Zoo-området op fra på fredag d. 15. november og frem til januar.

For første gang nogensinde fejrer Aalborg Zoo julen med en gigantisk lysfest, hvor publikum føres på en eventyrlig julerejse gennem magiske lyslandskaber og møder juletraditioner fra Grønland i nord til Afrika i syd.

 

Julemanden ankommer med sit rensdyr

Kl. 16 åbner man dørene  til Jul i Zoo, og kl. 17 ankommer Julemanden med sit rensdyr og tænder det store juletræ. Børn og barnlige sjæle kan bagefter besøge ham i hans hytte og hviske deres ønsker i hans øre.

Et spektakulært, levende nordlys kan opleves i teltet ved Zoofari-scenen, hvor man kan blive klogere på, hvad nordlys egentlig er, mens man ligger og nyder det smukke syn.

I Den afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver og lys.

Her har kreativiteten fået frit løb og julepynten består blandt andet af juletræer, som elefanterne har været med til at lave.

Hvis man nu tror, at strømforbruget går helt amok på grund af julelys, så er Aalborg Zoo gået efter en grøn løsning. Så strømforbruget i alt bliver på ca. 8.000 kr.

Byder på en lang række juleaktiviteter

Fra 15. til 30. november holder Jul i Zoo åbent hver fredag, lørdag og søndag kl. 16-21, og fra 1. – 30. december kan julestemningen opleves hver dag kl. 16-21 (24. december undtaget)

I hele perioden vil Aalborg Zoo byde på en lang række hyggelige juleaktiviteter, blandt andet workshops, korsang og luciaoptog.

Derudover kan man nyde klassiske julegodter som gløgg, æbleskiver og vafler i Aalborg Zoos helt nye orangeri eller specialiteter fra bl.a. Grønland og Afrika i de mange hyggelige boder.