Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse af Skansespillet: Gennemført forestilling i smukke rammer

Af Nathalia Hentze Nielsen

I aftes summede Hals skanse af liv og musik, da et helt års hårdt arbejde endelig blev realiseret i det årlige Skansespil.

I år er det en nyfortolkning af Lewis Carrolls forunderlige børnebog, Alice i Eventyrland: Bag Spejlet, som opføres under åben himmel hver aften indtil den 13. juli, og man kan bestemt tage instruktør Louise Rømhild på ordet, når hun lover en musical fuld af fest og farver for hele familien.

Tonen blev sat fra allerførste akt, da den flot malede eventyrskov, som udgør sceneriet, pludselig blev drejet 180 grader og afslørede en victoriansk dagligstue.

Bum. Den havde jeg ikke lige set komme.

Og netop overraskelseselementet gennemsyrer hele forestillingen, hvor de mange frivillige – på scenen såvel som bagved – har gjort et fantastisk stykke arbejde med at give liv til eventyrlandets gakkede karakterer og omvendte logik.

Når Alice, spillet af den unge og meget talentfulde Marie Louise Forup Nielsen, står med forvirring malet i ansigtet på en usynlig perron, hvor toget kører Fra Her Til Der, deler vi vist alle hendes holdning, når hun siger “Jamen, det er jo noget vrøvl.”

Det ord går igen og igen, og forestillingen er på sit absolutte højdepunkt, når vrøvlet er så gennemsyret i både replikker, sang og kostumer, at man ikke kan gøre andet end bare at lade sig rive med.

Et af det bedste eksempler er, da Alice i selskab med Den Hvide Ridder møder Tweedle Dee og Tweedle Dum; et par, der ligner tvillinger med deres matchende ternede kjoler og krøllede hår.

De to elskværdige karakterer modsiger konstant hinanden og giver os noget af det bedste falde-på-halen komik i hele forestillingen under deres sang “To sider af samme sag.”

Anmeldelse af Skansespillet: Gennemført forestilling i smukke rammer

Sange på højt niveau

Netop sangene fortjener en paragraf for sig selv.

Skuespillerne i Skansespillet er alle amatører og optræder på frivillig basis, men det kan man bestemt ikke mærke, når de slår sig løs; hverken i fremsigelsen af de rappe, nogle gange snørklede replikker, eller når de skråler deres hjerte ud til hele 13 sange.

Herfra skal der lyde en kæmpe ros til især Cecilie Stubberup Højberg, som brillierer i rollen som den højtråbende, højtsyngende og væmmelige Røde Dronning.

Der er ingen kurrer på linjen, selv når hun synger de højeste toner, og da jeg tog fra Hals efter forestillingen var endt, gik jeg og nynnede den ørehængende sang “De skarpe kløer”, som hun fremførte med gusto.

Jeg bliver ligeledes nødt til at fremhæve Jakob Møller Hansen, som leverede et af mine personlige højdepunkter som Klumpe Dumpe.

Det ekstremt selvoptagede æg fremkaldte meget latter i sine monologer og fremførte i æg-te (høhø) diva-stil den meget underholdende sang “Jeg ser ned”.

Meget af successen skyldes uden tvivl, at stykket har ti professionelle musikere i baggrunden, som løfter niveauet en ekstra tak samt at alle sange øves i selskab med en vocal coach i månederne op til premieren.

Anmeldelse af Skansespillet: Gennemført forestilling i smukke rammer

Anmeldelse af Skansespillet: Gennemført forestilling i smukke rammer

Hyggelig stemning i Hals

Det er tydeligt at mærke, at Skansespillet er meget mere end en musical for alle de frivillige, og netop den gode stemning, som findes i foreningen skinner tydeligt igennem på scenen.

Sammenspillet og kemien mellem skuespillerne er til at tage og føle på, og når Alice først begræder tabet af den modige Hvide Ridder (flot spillet af Christian Bager Jakobsen) og senere omfavner ham i glæde, da han vender tilbage til skakbrættet, føles det ikke kun som skuespil.

Kemien er god mellem alle skuespillerne, og det er tydeligt at mærke, at de synes, det er sjovt at stå der; noget, der bestemt også smitter af på mig selv og resten af publikum.

Den hyggelige stemning stopper heller ikke kun ved scenekanten, men kan også mærkes i teltet ved siden af, hvor en stor håndfuld frivillige med smil og latter serverer både kaffe, hjemmelavet kage og slik.

Man kan endda købe et tæppe til 10kr – noget jeg var særdeles lykkelig over, da jeg en time inde i forestillingen sad og frøs.

Kulden er ærlig talt mit eneste kritikpunkt, og da Skansespillet nu engang er et friluftsteater, er det ikke noget, man kan klandre dem.

Jeg vil anbefale, at man ikke gør som mig og tager en sommerkjole og en tynd jakke på, men i stedet bevæbner sig med både bukser, tyk jakke og et tæppe; ellers bliver to-en-halv time pludselig meget lang tid.

Får du lyst til at tage en tur til Hals for at opleve Skansespillet, har du heldigvis hele syv dage at vælge mellem, før musicalen lukker og slukker for i sommer.

Det koster 125 kr for voksne online og 150 kr ved indgangen. Børn 4-11 år koster 75 kr online og 90 kr ved indgangen, mens børn under 4 år er gratis.

Billetterne kan købes her.

Anmeldelse af Skansespillet: Gennemført forestilling i smukke rammer

Del artikel