Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Indtog Skråen i går: Ruben Søltoft er tilbage

Af Stine Kjølby Christensen

Hvorfor er der ikke nogen, der har sagt noget?

Det er titlen på Ruben Søltofts nye show, der lige nu huserer i Danmark.

Showet har været længe ventet, for én af Danmarks dygtigste komikere har nemlig været sygemeldt med stress i meget lang tid – men nu er han altså tilbage.

Omdrejningspunktet for showet er den mere eller mindre ufrivillige dannelsesrejse, Ruben har været på siden successhowet Ting fra min mund.

30’erne har på godt og ondt ramt den folkekære stand-upper som et godstog, men der er vel ikke noget så slemt, så det ikke kan bruges i et show?

Det beviste Ruben i sandhed i går.

Med sin komiske sårbarhed (ja, det er en ting) og selvironi, kom vi med på rejsen gennem de seneste års udvikling, der har budt på alt fra en ny kæreste (og en svigerfar med et grotesk navn), angstanfald, en lille forelskelse i en ellers klam due, venner med børn og psykologsamtaler.

Åndssvage voksenliv

Det gode ved Rubens materiale er, at alle i salen kan forholde sig til det.

At overvære ham er lidt som at se sin sjove, akavede ven stille sig op på scenen og blot udbasunere hele sit følelsesregister på bare fem kvarter. Og imens sidder man helt stolt i stolen over at kende ham.

Ruben er ærlig, sjov og anderledes på samme tid og formår at trække tråde gennem de fleste af vores voksenliv, som ofte byder på identitetskriser, parkeringsvanskeligheder og grimme børn.

Det er ikke ved alle jokes, at publikum ligefrem skriger af grin, men med sin sårbarhed italesætter Ruben det lynhurtigt og ligner en struds, der har lyst til at stikke hovedet langt ned under jorden. Og dét er sjovt.

Hvorfor er der ikke nogen, der har sagt noget? er udsolgt i stort set hele Danmark, men hvis du er hurtig kan du måske nå at få en billet til hans ekstrashow på Skråen til oktober.

Køb den her.

Indtog Skråen i går: Ruben Søltoft er tilbage

Del artikel

Andre læser også