Anmeldelse af Restaurant MEAT: Her går man efter den store kødoplevelse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Af: Mads Schytte, Gastromand

Det går godt i Aalborg – faktisk går det virkelig godt – restauranter, cafeer og andre spisesteder vælter frem! Hvis du, som os også har “mad” som livret, så er det som at være i himlen.

For et par år siden åbnede Restaurant MEAT på CW Obels Plads i lokalerne, hvor de kære Brødrene Price nu har deres restaurant.

Det var dog for småt for MEAT, så de valgte at lede efter nye lokaler og flyttede til Vesterå i Styggekrumpens gamle lokaler.

MEAT’s koncept handler (overraskende nok) om kød og ambitionen er at servere kød af høj kvalitet – fra forskellige områder i verden.  Konceptet minder en del om MASH, som med succes er udbredt flere steder i KBH og nu også i Odense, hvor Gastromand var forbi i sommeren.

 

Dog er der en væsentlig forskel – nemlig, at maden tilberedes på Weber grill og ikke på “traditionel” vis. Et sted som dette skal Gastromand naturligvis forbi – no matter what.  

Kongekrabbe og Carpaccio

Vi ankommer en tirsdag aften, hvor der faktisk er nogenlunde fyldt i restauranten – hvilket er lidt uset i Aalborg. Det glæder mig på alle måder, at der er godt gang i hjulene på den gastronomiske front.

Vi bliver vist til bords, og inden vi har nået at sætte os, foreslår tjeneren, at vi prøver deres “Kød-Symfoni”.  Jeg ville nok ændre navnet til “Meat Tasting” eller lignede – jeg synes ”symfoni” lyder lidt 80’er agtigt, men bortset fra det, er jeg helt med på, hvad det drejer sig om:

5 stykker udvalgte udskæringer fra forskellige dele af verden, med selvvalgt tilbehør.

Normalt skal man være fire personer for at kunne gøre brug af denne smagning, men de ville gerne gøre en undtagelse for vores skyld. Det glæder mig, men jeg tænker samtidig, at det vel må være muligt at sætte på kortet til to personer også?

Tjeneren stryger videre, og vi kigger kortet igennem, for det skal findes en forret. Der er 11 forretter og størstedelen af dem er med fisk, hvor min medspiser vrider sig lidt – det er nemlig kødet, der er the name of the game – heldigvis er der carpaccio som bliver det endelige valg.

Jeg springer fluks på kongekrabbe, hvortil tjeneren anbefaler et glas Chardonnay Alameda, Central Valley, Chile – som fås på glas til 45 kroner, hvilket er en helt fair pris for et godt glas vin!

Min medspiser er temmelig vild med den og glæder sig over, at hun ikke skal køre. Hvis du vil ofre mere, så er der også mulighed for andre gode bud – jeg ville nok holde mig til Chardonnay – i hvert fald til disse retter – deres Avalon fra Californien, som ligger til 375 kr. for en flaske er også et godt bud, og prisen er igen helt fair.

Godt med smørelse 

Vi får hurtigt to forskellige slags brød på bordet, samt tre forskellige slags smørelse – chilimayo, persillesmør og almindeligt smør.

Jeg må tilstå, at jeg var lidt betaget af vinen, så jeg glemte måske at lytte – men det smager godt, og min medspiser er igen ret vild med det. Vores forret kommer kort tid efter – en god omgang kongekrabbe til mig og en god carpaccio til min medspiser.

Kongekrabbe er næsten umulig at ødelægge, og det er heldigvis heller ikke sket her – den er flækket, så den er til at arbejde med. Der er en lækker urtedressing til, som smager godt af dild.

Salaten dertil forstår jeg dog ikke helt, synes det er lidt ”off ”– egentlig så ville jeg nok bare droppe den til retten, da kongekrabbe, dressing og citron/lime er rigeligt.

Carpaccioen er lækker, men oliven mener jeg ikke hører til – den skal laves helt klassisk, og med respekt for den ret, der blev skabt på Harrys Bar i Venedig for mange år siden.

Time to Rampage! 

Så er det rødvins-tid som bliver ren “Rampage” (navnet på vinen) fra Californien – det er en kraftig sag med masser af sødme. Dette var igen tjenerens anbefaling, som vi pænt takkede ja til, så jeg nåede faktisk ikke at studere vinkortet. Det har jeg så haft tid til nu.

Priserne er på samme måde, som ved de hvide vine, meget fornuftige. Personligt kunne denne Gastromand godt tænke sig noget mere oversøisk Pinot Noir, som ofte fungerer like a match made i heaven med en god bøf, men Aalborg skal naturligvis være klar til at smide 600-700 kr. for en flaske vin.

Vores ”kødsymfoni” består af Himmerland tournedos, Amerikansk Rib eye, New York strip, filet
fra Uruguay og Wagyu filet.

Alt dette inkl. sideorders, hvor der er rigeligt at vælge imellem: grillet asparges, løgringe, grillet tomat og hvidløg, ærte-francaise, fyldte portobellosvampe, stuvet spinat, tomatsalat, grøn marineret salat, mashed potatoes and bacon og grillede marksvampe.

Vi hopper på ærte francaise, mashed potatoes and bacon og en grøn salat, samt bearnaise og rødvinssauce. Så ankommer vores kød, som serveres over tre omgange.

Først Himmerland tournedos og Amerikansk Rib eye, hvor begge er stegt til perfektion – helt efter bogen og nok mere rare end medium – men det er helt som det skal være!

Vores tjener fortæller imponerende meget om kødet, foder og opvækst – en virkelig dedikeret og engageret tjener, som får rosende ord, da han forlader bordet.

Smagen er også helt perfekt, og den syrlige bearnaise gør hvad den skal – nemlig forene det hele! Flot! Vores favorit er sjovt nok den amerikanske og ikke den danske – undskyld Danmark!

Tilbehøret er også godt, min medspiser synes hendes ærte francaise virker lidt fed – jeg forklarer, at det er meningen og overtager retten – den er nemlig lavet som den skal.

Kartoflerne fungerer også – de er most og bagt med bacon. Det eneste, som er lidt ”off” er den grønne salat med gulerødder, som bare ikke passer – det skal i stedet bare være en frisk salat med løg og masser af syre til den fede mad – intet andet hvis du spørger denne Gastromand.

Næste omgang er New York strip og filet fra Uruguay, her har fileten faktisk fået lidt for meget – men New York strips er igen perfekt. Selv om den filet fra Uguguay har fået lidt for meget, er det faktisk vores foretrukne.

Så skal der pustes ud for det mætter godt – så bare rolig Aalborg – I går ikke sultne hjem! Flagskibet er Wagyu fra Australien. Hvis I ikke kender disse dyr, så har de næsten haft et bedre liv end os – de bliver opfostret med øl og lytter til klassisk musik, og får sågar lidt massage i ny og næ. Det er opskriften på et perfekt stykke kød.

Det er voldsomt med 5 stykker kød, men en Gastromand kan naturligvis sagtens klare skærene. Sjovt nok er dette ikke min favorit af de 5 stykker, men det er jo smag og behag.

Selvom kødet er stegt perfekt og fungerer som en god afslutning, var den amerikanske rib eye vinderen for mig. Min medspiser var mere til Uruguay, da det var mindst fedt – helt fair – fedt er også en smagsgiver som kan være voldsom.

“Baked Alaska” 

Vi holder en god kunstpause og fordøjer aftenen. Vi bliver tilbudt dessert og alene af den årsag, at de har bagt is, mander jeg mig op. Min medspiser elsker chokoladefondant, så hun er frisk.

Begge er godt store og smager glimrende, men for Guds skyld så drop de tilhørende frugter – jordbær er ikke i sæson, og så virker det bare alt for “80’er agtigt”. Bare en dessert og ikke andet.

“The Final touch”

MEAT gør det godt, og leverer kød i høj kvalitet. Deres udvalg er stort – der er cirka 15 stykker kød på kortet. Dette er imponerende, da nogle af stykkerne som eksempelvis T-Bone er på 1000 gram og Tomahawk på 1400 gram. De må være dyre at have liggende.

De har ret godt styr på kødet, foder og opvækst. Deres tjener er vildt engageret og giver en god oplevelse under middagen.

Jeg tøver ikke med at anbefale MEAT til de hardcore kødspisere, som ikke magter buffet på Flammen – og med nogle småjusteringer som er nemme at foretage, så synes jeg faktisk, vi har en vinder her. Jeg vil mene, at MEAT er for dig, som elsker en god bøf, syrlig håndpisket bearnaise, sprøde fritter og et godt glas oversøisk vin.

Skål i kød og velbekomme.

Fast & Furious: Lovligt gaderæs køres igen i Aalborg-området

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto PxHere
Arkivfoto PxHere

Elsker du hurtige biler, hjulspin og lyden af vilde motorer?

Så kan du godt glæde dig til når der igen kommer gaderæs til Aalborg. Efter et par års fravær vender det populære gadeløb til til Kystvejen i Nørresundby.

I 2014 fik man efter stor efterspørgsel lov til at bruge en strækning på 500 meter til gaderæs under fuldt opsyn. Det har været et populært event, der dog af forskellige grunde udeblev i 2018 og 2019.

Men i 2020 vender man tilbage. Arrangørerne fra Racedays.dk har allerede sat dato på.

“Vi har lyttet til ønskerne om at få streetrace tilbage til Aalborg. Der bliver derfor, mindst et arrangement i 2020 d. 13. juni klokken 18-24,” skriver de i en pressemeddelelse.

Arrangementet får nogle vigtige regler på sikkerheden.

Sikkerhed i top

Racedays.dk stiller krav om, at kørerne bærer styrthjelm. Der vil også være redningspersonel til stede, hvis der mod forventning skulle gå noget galt.

Løbet er godkendt af Nordjyllands Politi, og sikkerheden vil være i top på løbsdagen.

Dermed bliver der mulighed igen for at få lidt Fast & Furious stemning i bybilledet.

I august kom et gaderæs i Randers i medierne, da to patruljevogne fra Østjyllands Politi for sjov deltog i et enkelt race. Det blev senere påtalt af den øverste politiledelse, der ikke var tilfreds med handlingen.

På sociale medier blev betjentene dog hyldet.

13. juni kl 18.00 2020
Kystvejen Nørresundby

Program

16:00: Teknisk kontrol starter
17:30: Porten er åben for publikum
17:30: Kørermøde (ca. 5-10 minutter)
18-24: Ræs for alle køretøjer.
21-24: DMStreetrace runde

Priser

Tilskuer: 100 kr. (Børn op til 12 år, i følge med voksen, gratis)
Bil med plader: 200 kr.
Bil uden plader: 350 kr.
MC med plader: 250 kr.
MC uden plader: 450 kr.

Vildt koncept til Aalborg: Skalborg-hallen omdannes til Danmarks største fyrværkerisalg

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborg ser snart det største og mest unikke fyrværkerisalg nogensinde.

Fyrværkeri i store bunker og kolde hvide telte er fortid, når et helt ny fyrværkeriudsalg med fokus på oplevelser åbner dørene i Skalborghallen.

I år rykker det succesfulde fyrværkeri-koncept Nytårsteltet her til byen. De seneste år har de været en kæmpe succes i Horsens.

Men når de rykker nordpå til Dobbelt A, så gør de det større end nogensinde.

Ja, faktisk bliver det Danmarks største fyrværkerisalg målt på kvadratmeter.

For Nytårsteltet ruller hele deres vilde koncept ud i Skalborghallen på Hobrovej, hvor de kommer til at boltre sig på over 1000 kvm.

Tjek lige 3D-videoen ud herunder;

Køb af fyrværkeri bliver en nytårsfest i sig selv

Hvad går det så helt præcist ud på, tænker du sikkert?

Jo, Nytårsteltets store fokus er at gøre selve køb af nytårskrudt til en fest i sig selv.

Så de omdanner hele Skalborg-hallen i samarbejde med lyd- og lysfirmaet STEADY Søren Follmann til én stor nytårsfest, hvor det mandlige personale er iklædt jakkesæt og det kvindelige personale i fine kjoler.

Den røde løber er naturligvis rullet ud, og der vil være live musik og andre festlige indslag.

Der bydes på gratis fadøl og champagne til de voksne, og til børnene vil der være en lækker børnebar, hvor de kan få slush ice, popcorn, slik og meget andet.

Live musik og sjove konkurrencer

Derudover vil der være live musik på scenen, sjove konkurrencer, fint opdækkede udstillingsborde til inspiration til nytårsfesten og masser af underholdning til børnene.

Inde i hallen vil der være alle mulige visuelle effekter, der gør det til en sjov og fed oplevelse at købe nytårskrudt.

Det vil være muligt, at få alt hvad der er nødvendigt til nytårsaften, lige fra nytårsmenuer, bobler, pynt til fyrværkeri.

Når Nytårsteltet rykker ind i Skalborghallen vil de på Dyreskuepladsen lige ved indgangen invitere til tre demo-shows, så man ved selvsyn kan se de fedeste raketter, batterier og meget mere.

Her kan du se før og efter billede af hallen i Agrii Nord Idrætscenter

Hallen før
Hallen efter Foto: 3D visualisering udarbejdet af arkitektstuderende: Andi K. Youssef og Dylan Chau Huynh

Priserne bliver helt crazy

Selv om det bliver en luksusoplevelse at handle fyrværkeri, så forsikrer folkene bag konceptet, at priserne er “crazy” billige.

“Når kunderne kommer herud skal de have en oplevelse af luksus og eksklusivitet.

Udnover en fest kan man få alt fra knaldperler til de helt store batterier på markedet.

Det er alt sammen kvalitetstestet for at garantere den bedste sikkerhed,” forklarer Nishanth Raymond.

Nytårsteltet åbner dørene for det helt store fyrværkerisalg den. 27 dec. Kl. 10 og holder åbent helt frem til 31/12 kl.17:00.

Nishanth Raymond er selv en lokal Aalborg-dreng, som i flere år har været med til at præge konceptet på Nytårsteltet i Horsens.

Nu står han i spidsen for at bringe det her til Aalborg.

Udvider til flere byer med Aalborg som det allerstørste

Baseret på deres erfaringer i Horsens, hvor de hurtigt er blevet den foretrukne fyrværkeridestination i byen hvert eneste år, så udvider de her i 2019 til Aarhus, Herning, Vejle og så Aalborg som bliver det største set-up i Danmark.

I Nytårsteltet bliver der fyrværkeri for enhver smag og for ethvert budget.

Planen er, at aalborgenserne og øvrige nordjyder skal få en forsmag på deres nytårsaften, når de handler fyrværkeri, og det skal samtidig være noget, børnene vil elske at komme med til.

“Som lokal Aalborg-dreng elsker jeg, når der sker noget stort her i byen. Så jeg er ret stolt over at være en del af, at vi nu bringer Danmarks største fyrværkeri-koncept til Aalborg.

Jeg tør godt at love, at det her bliver noget, som man aldrig tidligere har oplevet i Aalborg,” forklarer Nishanth Raymond.

Nytårsteltet i Skalborghallen
Hobrovej 437 (v/Dyrskuepladsen)
9200 Aalborg SV.

Demoshows-tider
27. december kl. 19.00
28. december kl. 19.00
29. december kl. 19.00

Åbningstider:

27. december 2019 til 30. december 2019: kl. 10-22
31. december 2019: kl. 9-17

Annonce herunder

Spar på dit nytårskrudt med MigogAalborg

Vælg mellem 3 forskellige nytårspakker herunder

Nytårsteltet lancerer i samarbejde med MigogAalborg tre forskellige fyrværkeri-pakker, hvor du sparer penge på kvalitets og gennemtestet fyrværkeri.

Når du køber en pakke, får du en bekræftelse på mail med en billet.

Du tager din tilsendte billet på pakken ud til Nytårsteltet og viser ved kassen. Så indløser de købet.

Klik på de enkelte tilbud for at købe dem

MigogAalborg er udelukkende samarbejdspartner på de tre fyrværkeri-pakker. For alt vedrørende generelle salgsbetingelser henvises til Nytårsteltet. 

Adventskonkurrence: Vind 8 billetter til Vi Elsker 90’erne

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi Elsker 90’erne kommer heldigvis igen til Aalborg i august næste år, og det bliver lørdag d. 29. august 2020.

Efter en længere periode med hårde forhandlinger om lokation kom det endelig på plads. Og vi kan nu se frem til den største Vi Elsker 90’erne fest nogensinde i Aalborg på Dyrskuepladsen ved Agrii Nord Idrætscenter i Skalborg.

Forleden kunne man afsløre endnu et stort navn på plakaten. Cascada med kæmpe hits som “Everyone time we touch” og “Murder on the Dancefloor” kommer også til Aalborg.

Der er også allerede breaket to boybands. Nemlig BoyzLife bestående af Brian McFadden (Westlife) og Keith Duffy (Boyzone), og så East 17.

I samarbejde med Vi Elsker 90’erne udlodder vi som adventskonkurrence, at en enkelt vinder kan sikre sig hele 8 billetter til Vi Elsker 90’erne i Aalborg. Så kan man nærmest stå alene for vennegruppens sommerfest.

Derudover har vi fået lov til at trække 10 trøstepræmie-vindere, der alle vinder en enkelt billet.

Det er en lynkonkurrence, så vinderen trækkes allerede på tirsdag d. 17. december

Artister på plakaten lige foreløbig

Maxi Jazz (Faithless) A Personal DJ Set
– Cascada
– Coolio
– East 17
– Captain Hollywood Project
– 2 Unlimited
– DJ SASH!
– Robin S
– Antiloop
– Brooklyn Bounce

Sådan vinder du
Like opslaget på MigogAalborgs Facebook-side
Skriv mindst 4 og gerne alle 7 andre du vil tage med hvis du vinder
Skriv hvem du mest glæder dig til at opleve

Du kan tjekke billetter til Vi Elsker 90’erne her

Festbilletter koster lige nu 579 kr.

Drink & Dance med fri bar lige nu 1179 kr.

Priserne stiger frem mod selve koncertdatoen.