Anmeldelse af Restaurant MEAT: Her går man efter den store kødoplevelse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Af: Mads Schytte, Gastromand

Det går godt i Aalborg – faktisk går det virkelig godt – restauranter, cafeer og andre spisesteder vælter frem! Hvis du, som os også har “mad” som livret, så er det som at være i himlen.

For et par år siden åbnede Restaurant MEAT på CW Obels Plads i lokalerne, hvor de kære Brødrene Price nu har deres restaurant.

Det var dog for småt for MEAT, så de valgte at lede efter nye lokaler og flyttede til Vesterå i Styggekrumpens gamle lokaler.

MEAT’s koncept handler (overraskende nok) om kød og ambitionen er at servere kød af høj kvalitet – fra forskellige områder i verden.  Konceptet minder en del om MASH, som med succes er udbredt flere steder i KBH og nu også i Odense, hvor Gastromand var forbi i sommeren.

 

Dog er der en væsentlig forskel – nemlig, at maden tilberedes på Weber grill og ikke på “traditionel” vis. Et sted som dette skal Gastromand naturligvis forbi – no matter what.  

Kongekrabbe og Carpaccio

Vi ankommer en tirsdag aften, hvor der faktisk er nogenlunde fyldt i restauranten – hvilket er lidt uset i Aalborg. Det glæder mig på alle måder, at der er godt gang i hjulene på den gastronomiske front.

Vi bliver vist til bords, og inden vi har nået at sætte os, foreslår tjeneren, at vi prøver deres “Kød-Symfoni”.  Jeg ville nok ændre navnet til “Meat Tasting” eller lignede – jeg synes ”symfoni” lyder lidt 80’er agtigt, men bortset fra det, er jeg helt med på, hvad det drejer sig om:

5 stykker udvalgte udskæringer fra forskellige dele af verden, med selvvalgt tilbehør.

Normalt skal man være fire personer for at kunne gøre brug af denne smagning, men de ville gerne gøre en undtagelse for vores skyld. Det glæder mig, men jeg tænker samtidig, at det vel må være muligt at sætte på kortet til to personer også?

Tjeneren stryger videre, og vi kigger kortet igennem, for det skal findes en forret. Der er 11 forretter og størstedelen af dem er med fisk, hvor min medspiser vrider sig lidt – det er nemlig kødet, der er the name of the game – heldigvis er der carpaccio som bliver det endelige valg.

Jeg springer fluks på kongekrabbe, hvortil tjeneren anbefaler et glas Chardonnay Alameda, Central Valley, Chile – som fås på glas til 45 kroner, hvilket er en helt fair pris for et godt glas vin!

Min medspiser er temmelig vild med den og glæder sig over, at hun ikke skal køre. Hvis du vil ofre mere, så er der også mulighed for andre gode bud – jeg ville nok holde mig til Chardonnay – i hvert fald til disse retter – deres Avalon fra Californien, som ligger til 375 kr. for en flaske er også et godt bud, og prisen er igen helt fair.

Godt med smørelse 

Vi får hurtigt to forskellige slags brød på bordet, samt tre forskellige slags smørelse – chilimayo, persillesmør og almindeligt smør.

Jeg må tilstå, at jeg var lidt betaget af vinen, så jeg glemte måske at lytte – men det smager godt, og min medspiser er igen ret vild med det. Vores forret kommer kort tid efter – en god omgang kongekrabbe til mig og en god carpaccio til min medspiser.

Kongekrabbe er næsten umulig at ødelægge, og det er heldigvis heller ikke sket her – den er flækket, så den er til at arbejde med. Der er en lækker urtedressing til, som smager godt af dild.

Salaten dertil forstår jeg dog ikke helt, synes det er lidt ”off ”– egentlig så ville jeg nok bare droppe den til retten, da kongekrabbe, dressing og citron/lime er rigeligt.

Carpaccioen er lækker, men oliven mener jeg ikke hører til – den skal laves helt klassisk, og med respekt for den ret, der blev skabt på Harrys Bar i Venedig for mange år siden.

Time to Rampage! 

Så er det rødvins-tid som bliver ren “Rampage” (navnet på vinen) fra Californien – det er en kraftig sag med masser af sødme. Dette var igen tjenerens anbefaling, som vi pænt takkede ja til, så jeg nåede faktisk ikke at studere vinkortet. Det har jeg så haft tid til nu.

Priserne er på samme måde, som ved de hvide vine, meget fornuftige. Personligt kunne denne Gastromand godt tænke sig noget mere oversøisk Pinot Noir, som ofte fungerer like a match made i heaven med en god bøf, men Aalborg skal naturligvis være klar til at smide 600-700 kr. for en flaske vin.

Vores ”kødsymfoni” består af Himmerland tournedos, Amerikansk Rib eye, New York strip, filet
fra Uruguay og Wagyu filet.

Alt dette inkl. sideorders, hvor der er rigeligt at vælge imellem: grillet asparges, løgringe, grillet tomat og hvidløg, ærte-francaise, fyldte portobellosvampe, stuvet spinat, tomatsalat, grøn marineret salat, mashed potatoes and bacon og grillede marksvampe.

Vi hopper på ærte francaise, mashed potatoes and bacon og en grøn salat, samt bearnaise og rødvinssauce. Så ankommer vores kød, som serveres over tre omgange.

Først Himmerland tournedos og Amerikansk Rib eye, hvor begge er stegt til perfektion – helt efter bogen og nok mere rare end medium – men det er helt som det skal være!

Vores tjener fortæller imponerende meget om kødet, foder og opvækst – en virkelig dedikeret og engageret tjener, som får rosende ord, da han forlader bordet.

Smagen er også helt perfekt, og den syrlige bearnaise gør hvad den skal – nemlig forene det hele! Flot! Vores favorit er sjovt nok den amerikanske og ikke den danske – undskyld Danmark!

Tilbehøret er også godt, min medspiser synes hendes ærte francaise virker lidt fed – jeg forklarer, at det er meningen og overtager retten – den er nemlig lavet som den skal.

Kartoflerne fungerer også – de er most og bagt med bacon. Det eneste, som er lidt ”off” er den grønne salat med gulerødder, som bare ikke passer – det skal i stedet bare være en frisk salat med løg og masser af syre til den fede mad – intet andet hvis du spørger denne Gastromand.

Næste omgang er New York strip og filet fra Uruguay, her har fileten faktisk fået lidt for meget – men New York strips er igen perfekt. Selv om den filet fra Uguguay har fået lidt for meget, er det faktisk vores foretrukne.

Så skal der pustes ud for det mætter godt – så bare rolig Aalborg – I går ikke sultne hjem! Flagskibet er Wagyu fra Australien. Hvis I ikke kender disse dyr, så har de næsten haft et bedre liv end os – de bliver opfostret med øl og lytter til klassisk musik, og får sågar lidt massage i ny og næ. Det er opskriften på et perfekt stykke kød.

Det er voldsomt med 5 stykker kød, men en Gastromand kan naturligvis sagtens klare skærene. Sjovt nok er dette ikke min favorit af de 5 stykker, men det er jo smag og behag.

Selvom kødet er stegt perfekt og fungerer som en god afslutning, var den amerikanske rib eye vinderen for mig. Min medspiser var mere til Uruguay, da det var mindst fedt – helt fair – fedt er også en smagsgiver som kan være voldsom.

“Baked Alaska” 

Vi holder en god kunstpause og fordøjer aftenen. Vi bliver tilbudt dessert og alene af den årsag, at de har bagt is, mander jeg mig op. Min medspiser elsker chokoladefondant, så hun er frisk.

Begge er godt store og smager glimrende, men for Guds skyld så drop de tilhørende frugter – jordbær er ikke i sæson, og så virker det bare alt for “80’er agtigt”. Bare en dessert og ikke andet.

“The Final touch”

MEAT gør det godt, og leverer kød i høj kvalitet. Deres udvalg er stort – der er cirka 15 stykker kød på kortet. Dette er imponerende, da nogle af stykkerne som eksempelvis T-Bone er på 1000 gram og Tomahawk på 1400 gram. De må være dyre at have liggende.

De har ret godt styr på kødet, foder og opvækst. Deres tjener er vildt engageret og giver en god oplevelse under middagen.

Jeg tøver ikke med at anbefale MEAT til de hardcore kødspisere, som ikke magter buffet på Flammen – og med nogle småjusteringer som er nemme at foretage, så synes jeg faktisk, vi har en vinder her. Jeg vil mene, at MEAT er for dig, som elsker en god bøf, syrlig håndpisket bearnaise, sprøde fritter og et godt glas oversøisk vin.

Skål i kød og velbekomme.

Lige midt i Aalborg: Det gamle Park Hotel bliver til SU-venlige ungdomsboliger

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I sommeren 2020 kan unge og studerende se frem til at flytte ind i det gamle Park Hotel på J. F. Kennedys Plads midt i smørhullet af Aalborg.

Den almene boligorganisation Vivabolig, ejer 80% af bygningen, og omdanner hotellet til 65 ungdomsboliger og kollegieboliger.

Der er blevet sat et stillads op foran det tidligere Park Hotel, og fremtiden kommer til at rumme faste beboer end gæster der overnatter på korte visits.

Men selvom stilladset allerede er kommet op, så starter den indvendige ombygning først på den anden side af sommerferien.

“Lige nu er vi igang med at etablere byggepladsen med opsætning af stillads, byggepladshegn osv. samt enkelte opgaver med installationer og brandsikring.

Vi går først for alvor i gang med ombygningen på den anden side af sommerferien,” fortæller Kenneth Lundholm-Stenkjær, der er projektchef ved Vivabolig.

Ungdomsboligerne bliver lavet til enten 1 eller 2 værelseslejligheder. Kollegieboligerne får eget toilet og bad og fællesfaciliteter som et fælles stort køkken.

“Køkkenet kommer til at bestå af en flere køkken-øer, hvor der kan laves mad i fællesskab. Derudover bliver der etableret opholdsarealer og lounge-område, så de kommende kollegiebeboere får et café-agtigt område at opholde sig i” fortæller Kenneth.

Med det brandvarme boligmarkedet vi har haft de sidste par år, så har huslejen på nyere boliger ikke hængt sammen med lejet på SU’en.

De nye beboere kan se frem til bo i en renoveret bolig, hvor økonomien kan hænge sammen som ung og studerende.

“SU’en og huslejen følges ikke altid ad. De nye boliger bliver relativt billige og kommer til at lande på et fornuftigt husleje niveau. Det bliver særdeles kollegieboligerne der bliver billige,” fortæller Kenneth.

Prøv vandski, paddleboard og jollesejlads: Havnens dag kommer til Aalborg

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis du er en del af det trofaste publikum, som har binget samtlige sæsoner af Kurs Mod Fjerne Kyster og efterfølgende haft lyst til at sælge villa, volvo og vovse for at komme ud på en verdensomsejlning, så skal du glæde dig til lørdag den 1. juni.

Seks maritime foreninger i Aalborg er gået sammen om at afholde Havnens Dag rundt om i Aalborg og Nørresundby, hvor der vil være et væld af maritime aktiviteter for hele familien samt gode råd til, hvordan du kommer i gang med at sejle.

Udover information omkring sejl- og navigationskurser kan du bl.a. også prøve at stå på paddle board, få en gratis sejltur på Limfjorden, forsøge dig med vandski og få lov til at komme ombord på flotte privatejede yachts.

Ambitionen bag begivenheden er at få flere medlemmer og frivillige til de maritime klubber og foreninger.

“Vi ønsker at skabe større interesse for et aktiv liv på vandet.

Gennemsnitsalderen i vores klubber er over 60 år, og vi vil meget gerne have yngre kræfter til at overtage og videreføre interessen,” forklarer Søren Thomsen, pressekontakt for Vild Med Vand.

Havnens Dag er en del af det landsdækkende projekt Vild Med Vand, som er sat til søs af Dansk Sejlunion og Nordeafonden og afholdes normalt den 25. maj.

Arrangementet i Aalborg er dog flyttet en uge af hensyn til Karneval.

Årets ambassadør er forfatter og foredragsholder Mads Christensen, som selv har en stor passion for livet på vandet og håber at skabe opmærksomhed om havnelivet.

DM i paddleboard

Vil man gerne have en pause fra alle lørdagens fysiske aktiviteter, kan man i stedet komme og være publikum til Danmarksmesterskaberne i standup paddleboarding (SUP) og paddleboard, som afvikles fra den 1-2. juni.

Disciplinerne varierer fra sprint til langdistance, og deltagerne til SUP Crossing disciplinen skal bl.a. ud på en 6-7 km lang rute, der tager dem forbi Spritten i Aalborg.

Læs mere om DM og Havnens Dag.

Hvad: Havnens Dag

Hvor: Find alle adresserne i Aalborg og Nørresundby her

Hvornår: Den 1. juni fra 10.00 til 16.00

Stor uge i vente: Så meget sker der i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Rafael Zajac
Foto: Rafael Zajac

Det har været en skøn Store Bededags-weekend med en ekstra fridag for de fleste.

Der har været mange aktiviteter i og omkring Aalborg med blandt andet Rasmus Seebach familiekoncert, International Karnevalsparade og Børnekarneval i Kildeparken.

Men den kommende uge bliver endnu mere begivenhedsrig, hvor det hele kulminerer i weekenden lørdag d. 25. maj og søndag d. 26. maj.

Lørdag går Aalborg Karneval løs, og skal man tro både DMI og Yr.no, så kan vi forvente tørt med temperaturer op til 19 grader. Vi krydser fingre for, at den prognose holder.

Søndag er det så Jyllands største familiefestival Raise for Kids på Flyvestation Aalborg.

Vi har plukket de fedeste begivenheder ud i ugens løb.

Onsdag d. 22. maj

Semifinale Aalborg Håndbold – Bjerringbro Silkeborg

For tredje år i træk møder Aalborg Håndbold i semifinalen rivalerne fra Bjeringbro Silkeborg. Den første semifinale spilles hjemme på Jutlander Bank Arena, og der ventes naturligvis fuldt hus.

Starter kl. 18.30

Se mere her

ClubAalborg Aften på El Mariachi

Der er stadig få pladser tilbage til en hyggelig og lækker aften på El Mariachi. ClubAalborg er vores fordelsklub, hvor medlemmerne får en masse eksklusive fordele og tilbud i Aalborg.

De sidste pladser frigivet er dog for alle til denne aften, hvor der serveres mexicanske lækkerier og masser af cocktails.

Læs mere om aftenen her

Torsdag d. 23. maj

Kunsten Summer Lounge

Kunstens Summer Lounge har været en kæmpe succes de to forgående år med 5000 gæster sidste år hen over en række onsdage.

I år er der et endnu stærkere program, og på torsdag blænder de op for årets første. Det foregår her i premieren på Havnefronten i samarbejde med Himmerland Boligforening.

Der er Food Trucks, kolde drinks og musik samt øvrige aktiviteter.

Starter kl. 16.00

Du kan læse hvad der sker her

50 meter lang kagemand på parkeringspladsen foran Comwell Hvide Hus

Comwell Hvide Hus er et ikon i Aalborg. I maj fylder de 50 år, og det skal fejres med maner på torsdag. Her inviterer de alle aalborgensere til gratis kage, kaffe og saft. Man skal blot møde op mellem 14-15.30, så er der en 50 meter lang kagemand på parkeringspladsen.

Starter kl. 14.00

Læs mere om det her

Fredag d. 24. maj

Friday Night Skate

Som optakt til Aalborg Karneval bør du rulle med rundt i Aalborgs gader til det populære Friday Night Skate. Her følger man en planlagt rute i et hyggeligt tempo.

Der er godt fællesskab og masser af gode grin på turen.

Man ruller 15 km i samlet flok i et tempo, hvor de fleste kan følge med. Midtvejs holder de pause, hvor Rema1000 sponsorerer frugt og vand til deltagerne. Friday Night skate kræver ingen forhåndstilmelding

Starter kl. 19.00

Læs mere om det her

Lørdag d. 25. maj

Aalborg Karneval

Årets største fest i Aalborg skydes i gang på lørdag om morgenen. Over 100.000 ventes i gaderne.

Der er lagt op til et vildt program i Kildeparken, hvor de internationale DJ-stjerner Vigiland og Aronchupa giver den max gas. Bro, Faustix og Brandon Beal kigger også forbi.

Karneval trækker mange fra nær og fjern, og det ventes at blive en stor dag for hele Aalborg.

Starter kl. 10.00

Læs mere om det her

 

Søndag d. 26. maj

Raise for Kids – kæmpe familiefestival

Hvad siger du til en dag i selskab med Mads Langer, Joey Moe, Onkel Reje, Poul Krebs, de vildeste superbiler, fly, Food Trucks og meget mere?

Jamen, så skal du med til Raise for Kids som er Jyllands største familiefestival. Al overskud går til velgørenhed – udsatte og syge børn via Gestus Nord og CoolUnite.

Har du børn, eller har du bare brug for at slappe af med god musik ovenpå Karneval, så bør du tage med her.

Starter kl. 10.00

Læs mere her

Fjordpark Løbet

Vi elsker at løbe i Aalborg, og her er en virkelig smuk rute.

Det starter lige uden for Vestre Fjordpark, og herfra løber man langs havnemiljøet med udkig til de flotte skibe og til synet af fjorden og Egholm – en favoritrute med ”High-Five-zone”. Ruten er helt flad.

Er du ny løber eller på “gå-ben”, så vil dette arrangement være perfekt for dig.

Distancer:
3 km – 6 km – 9 km – 12 km – 15 km eller Halvmarathon

Læs mere her

Tæt på Aalborg

Made in Denmark

En af de største golfbegivenheder på dansk jord finder sted godt 40 minutters kørsel fra Aalborg.

Made in Denmark samler de bedste golfspillere og tusindvis af tilskuere omkring Hotel Himmerland Golf & Spa. Der sker også en hel masse omkring selve turneringen. Så uanset om du er vild med golf eller ej, så er det absolut et besøg værd.

Der vil være mad, koncerter og gode drinks om aftenen.

Det hele starter på onsdag og kører så for fuld skrald frem til søndag.

Equitour Aalborg

Vi bliver i sportens verden. Equitour er et slags Champions League ridestævne på dansk grund. Men sideløbende afholdes en række fede events. Blandt andet er der kæmpe Gin-festival og fællesspisning hvor Musikkens Spisehus leverer gourmet grillkylling ad libitum.

Du kan læse mere om det her