Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse af Restaurant JØRN: Frokost med udsigt over Fjorden

Af Ditmer Kiis

Med fjordudsigt sidder jeg en oktoberdag på Restaurant JØRN og venter på frokost med en god kammerat.

Vores stole er strategisk vendt imod vandet og havnefronten. Begge dele summer af liv på den lyse efterårsdag.

Restaurant JØRN ligger i det arkitektonisk smukke Utzon Center, så man kan passende kombinere frokost med de spændende udstillinger i det unikke hus.

Navnet på restauranten hænger selvfølgelig også sammen med bygningen med en reference til Jørn Utzon.

Menukort uden trættende klassikere 

Da vi ankommer er alle borde med undtagelse af vores eget optagede – et godt tegn. Menukortet er ikke overfyldt men enkelt, interessant, varieret, og uden de noget trættende cafeklassikere som burgeren, caesarsalat og lignende.

Min første fristelse bestod af grillet tun. Den ankom i sahimi stil let overdrysset med sesam og soya. Som tilbehør var der bagte tomater, der tilførte retten umami.

Friske tomater og sprøde usaltede peanuts der gav et afbalanceret crunch.

Som dyppelse integreret i garnituren var der lige rigeligt af en smagfuld basilikumsmayonnaise. Min medspiser Thomas spiste velduftende jordskokkesuppe med bacon, som han roste for både konsistens og smag.

Sejlskib glider lækkert forbi

Halvvejs igennem retten kom vores behagelige tjener Michelle med friskbagt brød, som først skabte glæde men også en smule forundring over det tørre brød, vi modtog ved ankomst.

Imens vores forventninger til de næste serveringer steg, gled vores kølige Fur Classic ned til udsigten af et smukt sejlskib.

Så bliver det bare ikke meget bedre at nyde sin frokost her i Aalborg!

Efter min seneste kulmule erfaring på Restaurant Dwine, en anmeldelse du kan læse her på MigogAalborg, lod jeg mig friste.

Der ankom kort tid efter en meget smukt anrettet tallerken med tyndskåret letsaltet kulmule, som smagte delikat og blev ledsaget af sprøde jordskokkechips, brødchips, æblekugler og æblegrødsklatter, dild, svampe, hasselnødder og skovsyre.

Det store minus var en meget lemfældig omgang med mayonnaise.

Smuk men rodet

Som læseren måske fornemmer endte retten desværre med at virke en anelse rodet.

Fisken havde svært ved at komme til sin ret, flere elementer fremstod ligegyldige og mængden af mayonnaise ramte skævt.

Kokken skal dog roses for sin sammensætning af fisk, æble og hasselnødder der både var innovativ, frisk og lækker samt den smukke anretning.

Resultatet endte med, at jeg kiggede lidt misundeligt over på Thomas koldrøgede laks med peberrodscreme, syltede agurker, chips og en let syrlig gel. Retten fremstod frisk, elegant og langt mere enkel end kulmulen.

Pale Ale fra Søgaards Bryghus

Den umiddelbare skuffelse over forrige ret blev skyllet væk med en Pale Ale fra Aalborg’s legendariske Søgaards Bryghus, og straks efter blev næste servering placeret foran os. Og denne gang skulle vi mod nord.

Den klassiske skagenskinke var skåret i tynde skiver og serveret med bøgehatte, let syltede rødløg, der gav fin kontrast til skinken med både syre og knas og sprøde ostechips. Sammen med skinken gav det retten naturlige saltkilder.

Min demonstrative adfærd fra forrige ret, hvor jeg havde skovlet læssevis af mayonnaise op på kanten, var desværre ikke blevet bemærket, hvorfor der igen var en uforholdsmæssig stor mængde mayonnaise integreret i retten.

Thomas blev denne gang forkælet med en exceptionelt smukt anrettet carpaccio med basilikums mayo, tomat, oliven og selvfølgelig revet parmesan.

Mæthed ramte efter store portioner

Efter nogle store portioner begyndte både mætheden, sukkertrangen og kaffe-trangen at melde sig, og vi skulle selvfølgelig ikke snydes.

Friskbrygget stempelkaffe blev leveret sammen med den franske klassiker gateau marcel, og jeg kunne næsten ikke vente med at sætte skeen i!

Den dobbelte chokoladekage leverede den klassiske skummende mouse, og den chokoladetunge bund der eksploderede af chokolade i munden.

Serveret som tilbehør kom en lækker moccaskum, der gav modsvar i form af bitterhed, og ristet karamelkiks der havde noter af nødder samt en smule skovsyre.

Absolut delikat dessert, der blev leveret fuldstændigt, som den skulle. Thomas blev samtidigt kræset om med en dessert, hvor der var hvid chokolade og hindbær i alverdens afskygninger, smukt og lækkert.

Mit umiddelbare indtryk af JØRN er positivt, på trods af omtalte mayo-problemer og periodevis overkomplicering af retterne.

Mange er måske ikke engang klar over, at her ligger en frokostrestaurant med ret højt niveau. Priserne er fornuftige, hvor man sagtens kan nøjes med en af retterne som frokostret mellem 140-160 kr.

Der serveres også brunch, som vi skal have testet en anden gang, til 145 kr.

Alt var smukt anrettet, og Restaurant JØRNS lokaler kan matches af meget få aalborgensiske frokostrestauranter.

Prøv en ClubAalborg på JØRN – selv hvis du ikke er medlem

Har du set, at vi helt ekstraordinært afholder ClubAalborg aften på Restaurant JØRN torsdag den 26. oktober – hvor man kan få tre lækre retter til kun 265 kr.

Som et specialtilbud kan IKKE ClubAalborg-medlemmer også tilmelde sig denne gang – så tilmeld dig lige her