Anmeldelse af Restaurant JØRN: Frokost med udsigt over Fjorden

Skrevet af: Ditmer Kiis

Med fjordudsigt sidder jeg en oktoberdag på Restaurant JØRN og venter på frokost med en god kammerat.

Vores stole er strategisk vendt imod vandet og havnefronten. Begge dele summer af liv på den lyse efterårsdag.

Restaurant JØRN ligger i det arkitektonisk smukke Utzon Center, så man kan passende kombinere frokost med de spændende udstillinger i det unikke hus.

Navnet på restauranten hænger selvfølgelig også sammen med bygningen med en reference til Jørn Utzon.

Menukort uden trættende klassikere 

Da vi ankommer er alle borde med undtagelse af vores eget optagede – et godt tegn. Menukortet er ikke overfyldt men enkelt, interessant, varieret, og uden de noget trættende cafeklassikere som burgeren, caesarsalat og lignende.

Min første fristelse bestod af grillet tun. Den ankom i sahimi stil let overdrysset med sesam og soya. Som tilbehør var der bagte tomater, der tilførte retten umami.

Friske tomater og sprøde usaltede peanuts der gav et afbalanceret crunch.

Som dyppelse integreret i garnituren var der lige rigeligt af en smagfuld basilikumsmayonnaise. Min medspiser Thomas spiste velduftende jordskokkesuppe med bacon, som han roste for både konsistens og smag.

Sejlskib glider lækkert forbi

Halvvejs igennem retten kom vores behagelige tjener Michelle med friskbagt brød, som først skabte glæde men også en smule forundring over det tørre brød, vi modtog ved ankomst.

Imens vores forventninger til de næste serveringer steg, gled vores kølige Fur Classic ned til udsigten af et smukt sejlskib.

Så bliver det bare ikke meget bedre at nyde sin frokost her i Aalborg!

Efter min seneste kulmule erfaring på Restaurant Dwine, en anmeldelse du kan læse her på MigogAalborg, lod jeg mig friste.

Der ankom kort tid efter en meget smukt anrettet tallerken med tyndskåret letsaltet kulmule, som smagte delikat og blev ledsaget af sprøde jordskokkechips, brødchips, æblekugler og æblegrødsklatter, dild, svampe, hasselnødder og skovsyre.

Det store minus var en meget lemfældig omgang med mayonnaise.

Smuk men rodet

Som læseren måske fornemmer endte retten desværre med at virke en anelse rodet.

Fisken havde svært ved at komme til sin ret, flere elementer fremstod ligegyldige og mængden af mayonnaise ramte skævt.

Kokken skal dog roses for sin sammensætning af fisk, æble og hasselnødder der både var innovativ, frisk og lækker samt den smukke anretning.

Resultatet endte med, at jeg kiggede lidt misundeligt over på Thomas koldrøgede laks med peberrodscreme, syltede agurker, chips og en let syrlig gel. Retten fremstod frisk, elegant og langt mere enkel end kulmulen.

Pale Ale fra Søgaards Bryghus

Den umiddelbare skuffelse over forrige ret blev skyllet væk med en Pale Ale fra Aalborg’s legendariske Søgaards Bryghus, og straks efter blev næste servering placeret foran os. Og denne gang skulle vi mod nord.

Den klassiske skagenskinke var skåret i tynde skiver og serveret med bøgehatte, let syltede rødløg, der gav fin kontrast til skinken med både syre og knas og sprøde ostechips. Sammen med skinken gav det retten naturlige saltkilder.

Min demonstrative adfærd fra forrige ret, hvor jeg havde skovlet læssevis af mayonnaise op på kanten, var desværre ikke blevet bemærket, hvorfor der igen var en uforholdsmæssig stor mængde mayonnaise integreret i retten.

Thomas blev denne gang forkælet med en exceptionelt smukt anrettet carpaccio med basilikums mayo, tomat, oliven og selvfølgelig revet parmesan.

Mæthed ramte efter store portioner

Efter nogle store portioner begyndte både mætheden, sukkertrangen og kaffe-trangen at melde sig, og vi skulle selvfølgelig ikke snydes.

Friskbrygget stempelkaffe blev leveret sammen med den franske klassiker gateau marcel, og jeg kunne næsten ikke vente med at sætte skeen i!

Den dobbelte chokoladekage leverede den klassiske skummende mouse, og den chokoladetunge bund der eksploderede af chokolade i munden.

Serveret som tilbehør kom en lækker moccaskum, der gav modsvar i form af bitterhed, og ristet karamelkiks der havde noter af nødder samt en smule skovsyre.

Absolut delikat dessert, der blev leveret fuldstændigt, som den skulle. Thomas blev samtidigt kræset om med en dessert, hvor der var hvid chokolade og hindbær i alverdens afskygninger, smukt og lækkert.

Mit umiddelbare indtryk af JØRN er positivt, på trods af omtalte mayo-problemer og periodevis overkomplicering af retterne.

Mange er måske ikke engang klar over, at her ligger en frokostrestaurant med ret højt niveau. Priserne er fornuftige, hvor man sagtens kan nøjes med en af retterne som frokostret mellem 140-160 kr.

Der serveres også brunch, som vi skal have testet en anden gang, til 145 kr.

Alt var smukt anrettet, og Restaurant JØRNS lokaler kan matches af meget få aalborgensiske frokostrestauranter.

Prøv en ClubAalborg på JØRN – selv hvis du ikke er medlem

Har du set, at vi helt ekstraordinært afholder ClubAalborg aften på Restaurant JØRN torsdag den 26. oktober – hvor man kan få tre lækre retter til kun 265 kr.

Som et specialtilbud kan IKKE ClubAalborg-medlemmer også tilmelde sig denne gang – så tilmeld dig lige her

Hyggeligt for hele familien: Sig godnat til dyrene i Aalborg Zoo

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Hvis man vil prøve noget nyt i Aalborg Zoo, så bør man overveje at tage til helt særlige Late Night åbning fredag d. 6. september.

Her får man en helt særlig rolig stemning i hele Zoo, når mørket begynder at sænke sig, og der bliver roligt i omgivelserne. Aalborg Zoo holder åbent helt frem til kl. 20.00 denne dag, så man kan være med til at sige godnat til dyrene.

Man kan nyde sin aftensmad i Zoo, hvor bålpladsen er åben og deres forskellige grill er tændt op. Efter aftensmaden kan man så gå en tur i parken, hvor dyrene stille og roligt gør sig natklar.

Zoo har årligt også deres totalt udsolgte sov med dyrene på savannen, men det er lidt anderledes her, hvor man trods alt skal være ude senest klokken 20.00.

Læs også: August slutter vildt: Så meget sker der i Aalborg

Tigerungerne vokser hurtigt

Man kan måske også være heldige at få et glimt af de hastigt voksende tigerunger.

Faktisk går det over alt forventning med de to unger, der i april kom til verden – som en stor overraskelse for Zoo.

Fødslen var en stor glæde, da tigerne tilhører den stærkt truede Sumatra-art, som der kun findes omkring 400 individer tilbage af i naturen. Det er især skovfældning og krybskytteri, som truer tigrene.

“Det går forrygende fantastisk!” siger dyrepasser Frank i en video, som Aalborg Zoo har delt på YouTube.

Måske læste du den skønne historie om dengang dyrepasser Frank reddede tigerungerne ned fra højderne.

Bethari også vist sig at være en både omsorgsfuld og rolig mor.

Hun passer tålmodigt ungerne, men er også tryg nok til at lade dem være alene af og til.

Dyrepasserne har derfor haft mulighed for at undersøge og veje ungerne løbende.

Hvis man vil være med til at putte dyrene, så skal man bare købe almindelig entré-billet til Zoo på dagen.

Læs også: Rekordhandel: Vild penthouse-lejlighed er den dyreste nogensinde i Aalborg

Tæt på Aalborg: Nu kan du købe et hus med egen landingsbane

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom vi i Aalborg har en velfungerende lufthavn med gratis parkering og gode forhold for passagererne, kan man indimellem godt drømme om en privat landingsbane, hvor du er fri for både kø og lange security-checks, og hvor din egen seng kun er få meter væk.

Den drøm kan nu gå i opfyldelse her i Nordjylland på adressen Ellehammersvej 150 i Vadum.

Mæglerhuset har nemlig fået Vadum Flyveplads til salg, hvor du i købet både får et fint stuehus på 195 m2 og tilhørende 5 ha jord for 1.695.000 kr.

På grunden finder du den famøse landingsbane, der må siges at være en helt unik detalje ved stedet.

Foto: Mæglerhuset

Landingsbanen er godkendt og har en længde på godt 600 meter.

Åbent hus i weekenden

Mæglerhuset holder Åbent Hus på søndag den 25. august fra kl. 16.00-16.30, og her kan du få stillet nysgerrigheden om både hus og landingsbane.

Den nuværende ejer Kaj, er tidligere pilot og har sågar selv været med til at bygge fly. Han har været særdeles glad for landingsbanen, men nu skal der nye luftlag til.

Foto: Mæglerhuset
Foto: Mæglerhuset

”Ejendommen ligger i Aalborg kontrolzone. Derfor skal der rapporteres til Aalborg Lufthavn før start og landing,” fortæller den nuværende ejer.

Du finder mere info om ejendommen her.

Vælg alle dine favoritter: Helmuth lancerer Hverdagsbrunch

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Byens brunch-scene shiner som aldrig før, og der findes snart ikke én café eller restaurant, der ikke har det legendariske måltid på menukortet.

At skille sig ud på den front kan derfor være en udfordring, men alligevel har mange forsøgt at bringe noget helt nyt på bordet.

Heriblandt Helmuth Bar & Kitchen, der i weekenden serverer en overdådig brunch-buffet med alt, hvad den rumlende mave kan begære.

Nu har Helmuth dog også valgt at jonglere med sine brunch-kundskaber i hverdagene med konceptet Helmuths Hverdagsbrunch.

Fra tirsdag til fredag, kl. 10.00-14.00, kan du kigge forbi Helmuth og sammensætte, hvad der for dig er den helt perfekt brunchtallerken.

Med en liste på bordet, en blyant i hånden og mere end 20 valgmuligheder er du nu klar til kamp.

Skarp pris med drikkevarer ad libitum

Eneste spørgsmål er: Hvad har du lyst til?

Brunchpølser og sprødstegt bacon? Røræg? Ost og marmelade? Årstidens frugt? En smørbagt croissant?

Det kan være svært at fravælge – men det behøver du faktisk heller ikke.

Helmuth anbefaler, at du vælger 4-5 retter, men det er naturligvis muligt at gå all in og bestille lige så meget, som din brunchsult beder dig om.

Prisen for 4 retter er 178 kr., 198 kr. for 5 retter, og herefter 20 kr. pr. ekstra ret. Der er altid én lille brødkurv inkluderet i prisen.

Et sådant gilde kræver selvfølgelig også noget at skylle ned med. Men her er der heller ikke noget at frygte – drikkevarer ad libitum er nemlig inkluderet i prisen.

Her kan du vælge alt fra ingefærshots, juice, hjemmelavet saft og kaffe i alle afskygninger.

Noget for enhver smag

Her på MigogAalborg satte vi selvfølgelig krydser ad libitum på den mangfoldige liste, og efter at smagt alle retterne, kan vi kun konkludere, at det her koncept bliver et sikkert hit på brunchhimlen i Aalborg.

Der er – bogstaveligt talt – noget for enhver smag, og uanset om du er til de sunde valg, de syndige eller en blanding, er der masser af valgmuligheder på menukortet.

Vi har svært ved at udpege deciderede favoritter, men vi vil dog lige fremhæve retter som hjemmelavet limeguf(!) til den friske frugt, hashbrowns med aioli, den chokoladeovertrukkede romkugle og selvfølgelig Helmuth’s berygtede hjemmelavede nutella, som går perfekt sammen med den smørbagte croissant.

Konceptet er også den oplagte mulighed, hvis du og venindegruppen aldrig kan blive enige om, hvem der har opfundet den dybe brunchtallerken.

Her burde alle kunne få stillet sine lyster, og er du veganer, vegetar, glutenallergiker eller laktoseintolerant, så er det med små, grafiske markeringer, også nemt at navigere rundt i madlabyrinten.

En stor anbefaling herfra.

Hvad: Helmuths Hverdagsbrunch
Hvornår: Tirsdag-fredag, 10-14
Hvor: Boulevarden 28, 9000 Aalborg

Læs mere her.