Anmeldelse af Restaurant JØRN: Frokost med udsigt over Fjorden

Skrevet af: Ditmer Kiis

Med fjordudsigt sidder jeg en oktoberdag på Restaurant JØRN og venter på frokost med en god kammerat.

Vores stole er strategisk vendt imod vandet og havnefronten. Begge dele summer af liv på den lyse efterårsdag.

Restaurant JØRN ligger i det arkitektonisk smukke Utzon Center, så man kan passende kombinere frokost med de spændende udstillinger i det unikke hus.

Navnet på restauranten hænger selvfølgelig også sammen med bygningen med en reference til Jørn Utzon.

Menukort uden trættende klassikere 

Da vi ankommer er alle borde med undtagelse af vores eget optagede – et godt tegn. Menukortet er ikke overfyldt men enkelt, interessant, varieret, og uden de noget trættende cafeklassikere som burgeren, caesarsalat og lignende.

Min første fristelse bestod af grillet tun. Den ankom i sahimi stil let overdrysset med sesam og soya. Som tilbehør var der bagte tomater, der tilførte retten umami.

Friske tomater og sprøde usaltede peanuts der gav et afbalanceret crunch.

Som dyppelse integreret i garnituren var der lige rigeligt af en smagfuld basilikumsmayonnaise. Min medspiser Thomas spiste velduftende jordskokkesuppe med bacon, som han roste for både konsistens og smag.

Sejlskib glider lækkert forbi

Halvvejs igennem retten kom vores behagelige tjener Michelle med friskbagt brød, som først skabte glæde men også en smule forundring over det tørre brød, vi modtog ved ankomst.

Imens vores forventninger til de næste serveringer steg, gled vores kølige Fur Classic ned til udsigten af et smukt sejlskib.

Så bliver det bare ikke meget bedre at nyde sin frokost her i Aalborg!

Efter min seneste kulmule erfaring på Restaurant Dwine, en anmeldelse du kan læse her på MigogAalborg, lod jeg mig friste.

Der ankom kort tid efter en meget smukt anrettet tallerken med tyndskåret letsaltet kulmule, som smagte delikat og blev ledsaget af sprøde jordskokkechips, brødchips, æblekugler og æblegrødsklatter, dild, svampe, hasselnødder og skovsyre.

Det store minus var en meget lemfældig omgang med mayonnaise.

Smuk men rodet

Som læseren måske fornemmer endte retten desværre med at virke en anelse rodet.

Fisken havde svært ved at komme til sin ret, flere elementer fremstod ligegyldige og mængden af mayonnaise ramte skævt.

Kokken skal dog roses for sin sammensætning af fisk, æble og hasselnødder der både var innovativ, frisk og lækker samt den smukke anretning.

Resultatet endte med, at jeg kiggede lidt misundeligt over på Thomas koldrøgede laks med peberrodscreme, syltede agurker, chips og en let syrlig gel. Retten fremstod frisk, elegant og langt mere enkel end kulmulen.

Pale Ale fra Søgaards Bryghus

Den umiddelbare skuffelse over forrige ret blev skyllet væk med en Pale Ale fra Aalborg’s legendariske Søgaards Bryghus, og straks efter blev næste servering placeret foran os. Og denne gang skulle vi mod nord.

Den klassiske skagenskinke var skåret i tynde skiver og serveret med bøgehatte, let syltede rødløg, der gav fin kontrast til skinken med både syre og knas og sprøde ostechips. Sammen med skinken gav det retten naturlige saltkilder.

Min demonstrative adfærd fra forrige ret, hvor jeg havde skovlet læssevis af mayonnaise op på kanten, var desværre ikke blevet bemærket, hvorfor der igen var en uforholdsmæssig stor mængde mayonnaise integreret i retten.

Thomas blev denne gang forkælet med en exceptionelt smukt anrettet carpaccio med basilikums mayo, tomat, oliven og selvfølgelig revet parmesan.

Mæthed ramte efter store portioner

Efter nogle store portioner begyndte både mætheden, sukkertrangen og kaffe-trangen at melde sig, og vi skulle selvfølgelig ikke snydes.

Friskbrygget stempelkaffe blev leveret sammen med den franske klassiker gateau marcel, og jeg kunne næsten ikke vente med at sætte skeen i!

Den dobbelte chokoladekage leverede den klassiske skummende mouse, og den chokoladetunge bund der eksploderede af chokolade i munden.

Serveret som tilbehør kom en lækker moccaskum, der gav modsvar i form af bitterhed, og ristet karamelkiks der havde noter af nødder samt en smule skovsyre.

Absolut delikat dessert, der blev leveret fuldstændigt, som den skulle. Thomas blev samtidigt kræset om med en dessert, hvor der var hvid chokolade og hindbær i alverdens afskygninger, smukt og lækkert.

Mit umiddelbare indtryk af JØRN er positivt, på trods af omtalte mayo-problemer og periodevis overkomplicering af retterne.

Mange er måske ikke engang klar over, at her ligger en frokostrestaurant med ret højt niveau. Priserne er fornuftige, hvor man sagtens kan nøjes med en af retterne som frokostret mellem 140-160 kr.

Der serveres også brunch, som vi skal have testet en anden gang, til 145 kr.

Alt var smukt anrettet, og Restaurant JØRNS lokaler kan matches af meget få aalborgensiske frokostrestauranter.

Prøv en ClubAalborg på JØRN – selv hvis du ikke er medlem

Har du set, at vi helt ekstraordinært afholder ClubAalborg aften på Restaurant JØRN torsdag den 26. oktober – hvor man kan få tre lækre retter til kun 265 kr.

Som et specialtilbud kan IKKE ClubAalborg-medlemmer også tilmelde sig denne gang – så tilmeld dig lige her

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.