Anmeldelse af L’ODHO: Et sammensurium af kaotisk energi og absurd komedie

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

“Don’t panic. You’ll get used to it.”

Sådan lyder det fra ét af medlemmerne af 6-mands-truppen L’ODHO – L’Orchestre D’Hommes-Orchestres – et par numre inde i deres første teaterkoncert på Aalborg Teater.

Og en advarsel er der bestemt brug for, når det kommer til den canadiske trup.

Selvom publikum lige har været vidne til et musiknummer, hvor en mand iklædt en gasmaske trommer på en planke med et par store læder handsker, mens en anden synger gennem en megafon og en tredje ryger cigaretter, bliver showet meget vildere og meget mere kaotisk som aftenen skrider frem.

Det er første gang, at L’ODHO besøger Aalborg Teater, og Nordjylland i det hele taget, og de leverer, som du nok allerede nu kan fornemme, et meget særegent show.

Ordet ‘teaterkoncert’ er nok det mest rammende ord, man kan bruge, da L’ODHO både optræder med musikalske fortolkninger af Tom Waits sange, men også en slags fysisk teater, hvor de bruger både kroppen og massevis af hverdags-objekter og besynderlige genstande til at skabe musikken.

Forvirret?

Det er okay. Det er vi stadig.

Kaotisk komedie og gruset blues

Selvom hele forestillingen foregår på meget lidt plads og musikerne ikke bevæger sig mere end et par meter inde i deres lille oase af møbler og skøre sager, er det på alle tidspunkter en levende scene, hvor der sker så mange aktiviteter på én gang, at man knap nok ved, hvor man skal kigge hen.

Under de første par numre drages ens øjne mod de fire mænd, der skiftes om at synge Tom Waits numrene med dybe, grusede stemmer – akkurat som legenden selv – imens de skaber den ledsagende musik af både traditionelle instrumenter som bas og trommer samt husholdningsgenstande som gryder og kufferter.

Efterhånden som bandet kommer dybere ind i deres sætliste, begynder L’ODHO’s to kvindelige medlemmer, der begge ligner, at de lige er trådt ud af 30’ernes USA, at live gevaldigt op, og vi er ikke blege for at sige, at de er showets virkelige stjerner.

Gabrielle Bouthillier og Andrée Bilodeau, som normalt udgør duoen New Cackle Sisters, udfører det ene skøre påfund efter det andet under sangene, og der var tidspunkter, hvor vi slet ikke turde kigge væk fra dem i fare for, at vi ville misse bare et sekund af deres finurligheder.

Dette inkluderer bl.a. at smide med frugter til bandets andre medlemmer (og publikum), at vikle garn rundt om hinanden (og publikum) og at skabe lyde ved at blæse i spritflasker for derefter at vende bunden i vejret og drikke som var de til en gymnasiefest.

Det var alle disse små sideforestillinger som fremmanede de allerstørste grin fra salen og til tider blev man helt i tvivl, om musikken i virkelighed kun var et bagtæppe for de sjove sketches og ikke omvendt.

Teater udover det sædvanlige

L’ODHO er et sammensurium af kaotisk energi og absurd komedie som, sammenblandet med Tom Waits selvransagende lyrik, bliver en teateroplevelse udover det sædvanlige.

Selvom der er tidspunkter, hvor man kan diskutere om ikke det hele bliver for kaotisk, grænsende til decideret usammenhængende, skal gruppen have den ros, at deres måde at forene musikken og teatret på er nytænkende og eksperimenterende.

Hvis du går rundt og har en fasttømret idé om, hvad teater skal være eller ikke være, er det en sund oplevelse at se L’ODHO folde sig ud på teatrets scener, og vi anbefaler at se det unikke show, mens det er i byen.

Desværre er billetterne allerede revet væk i denne omgang, men i marts måned vender de retur med ekstraforestillinger. Du kan sikre dine billetter her.

Hvad: L’ODHO
Hvor: Aalborg Teater
Hvornår: Spiller frem til 31. oktober og igen til marts

Første (og sidste?) live-show nogensinde: Anders Lund Madsen optræder i Musikkens Hus

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Musikkens Hus
Foto: Musikkens Hus

Dommedag nærmer sig!

Jorden burde godt nok allerede være gået under i 1999, hvor Nostradamus havde forudsagt menneskehedens exit, eller den  21. december 2012, da Maya-indianernes kalender udløb, men i år er året …

… måske.

Det er svært at sige med sikkerhed, og vi kan jo håbe at det hele går i sidste ende, men hvis nu jorden går under i foråret 2020, får du en historisk mulighed for at dele slutningen på det hele med Danmarks måske tryggeste – og sjoveste – mand, Anders Lund Madsen.

“Der er mange, der går rundt og er bange for at jorden går under eller frygter, at de skal dø på et tidspunkt.

Jeg går igennem alle de ting, der truer os, og så skal det gerne ende med, at man tænker ‘åh pyt, det skal nok gå’, og at man har nydt at være der,” siger Anders Lund Madsen om showet, der naturligvis hedder ‘Slut’.

Vil du gerne holdes i hånden under, hvad komikeren og journalisten kalder Den Helt Store M.U.S., er det med at købe billet til showet, der finder sted på lørdag den 1. februar kl. 20.00 i Musikkens Hus.

Slut er mere end et trist farvel

Det kan godt begynde at lyde en smule morbidt, når man sådan omtaler dommedag, enden og død, men aftenen bliver alt andet end det.

Selvom publikum skulle være så heldige, at jorden ikke går under netop på lørdag, behøver de ikke at føle, at aftenen er spildt af den grund.

Tværtimod har de reddet livet og er blevet genfødt gennem latter og fællesskab – både med hinanden og Anders Lund Madsen.

Sidstnævnte føler sig også enormt tryg givet hans tidligere oplevelser i Aalborg.

“Når jeg kører fra lufthavnen og ind til byen, er det som at tage en god, venlig handske på.

Jeg kan rigtigt godt lide at være i Nordjylland – jeg er ikke så bange for at gøre noget forkert heroppe.

Indtil videre er der ikke nogen, der har råbt eller buhet af mig, så det er et succesparameter for mig, og jeg håber, at det bliver lige så hyggeligt denne gang.”

Uret tikker, og det store spørgsmål er, hvor længe man tør vente på at slå til, hvis enden skal blive en tryg en af slagsen.

I samarbejde med Musikkens Hus har vi fået lov at give jer en rabatkode, sådan at I kan få billetten for blot 256 kr. Normalprisen er 320 kr.

Brug dette link. 

Hvad: “Slut” live-show med Anders Lund Madsen
Hvor: Musikkens Hus, 9000 Aalborg
Hvornår: 1. februar, kl. 20.00

Lejligheder med fantastisk udsigt: Kom til Åbent Hus i Parkbyen i weekenden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Danmark er og bliver et fladt land, men Aalborg er heldigvis velsignet med nogle smukke, grønne højderygge.

Især toppen af Sohngårdsholmsvej, hvor byparken og Golfparken er beliggende, er et populært område, hvor man både har en fantastisk udsigt udover Aalborg, store grønne, rolige områder og kort afstand til livet i centrum.

Hvis man drømmer om at sætte kryds ved bare ét af de ovenstående punkter i jagten på en bolig, er det nye boligprojekt Parkbyen et rigtigt godt match.

Den nye bydel, der ligger i det tidligere universitetsområde på toppen af Sohngårdsholmsvej, er begyndt at tage form, og to af de i alt otte beboelsestårne har nået deres fulde højde.

Startskuddet til salget af 84 ejerlejligheder har dermed lydt, og det fejrer bygherre Søren Enggaard A/S og Nybolig Palle Ørtoft med et stort åbent hus-arrangement søndag den 2. februar fra kl. 13.00 til 15.00.

Her kan man nyde en kop varm baristakaffe i toppen af et af tårnene.

Udsigt fra alle lejligheder

Der er mange attraktive elementer ved lejlighederne i Parkbyen, og noget af det helt særlige er helt sikkert udsigten, fortæller Tobias Nielsen, der er indehaver og ejendomsmægler hos Nybolig Palle Ørtoft:

”Det unikke ved Parkbyen er, at der er masser af luft omkring boligerne.

De ligger på en af de højeste kvoter i Aalborg, og der er en flot udsigt selv fra de nederste lejligheder.”

Fra ens altan kan man bl.a. se de aalborgensiske golfspillere fuldt i gang om sommeren, da Golfparken grænser lige op til tårnene.

Selvom man er placeret midt i en grøn oase, er man stadig nær byen med kun 10 minutter ind til centrum på enten cykel eller i bil.

Foretrækker man offentligt transport, er man heldig: Den nye +Bus-linje kommer til at stoppe lige ved Parkbyen.

Få noget for pengene

Parkbyen er designet af artkitektfirmaet Transform, der har en række imponerende projekter bag sig; f.eks. renoveringen af Kunsten.

Området og bygningsværket er dermed af en særlig arkitektonisk kvalitet, og arkitekterne har især fokuseret på at skabe et hyggeligt opholdsrum mellem tårnene, hvor naturen og byen mødes.

Det betyder dog ikke, at priserne er ude af denne verden.

Man kan bl.a. få en 112 kvm lejlighed på 5. sal med 21 kvm terrasse i sydvest vendt retning til 2.995.000 kr eller en 76 kvm lejlighed på 9. sal til 2.195.000 kr.

Oveni det får man én parkeringsplads per lejlighed med i prisen, og man slipper altså for at punge flere tusindvis af kroner ud på parkering.

”Man får virkelig noget for pengene,” understreger Tobias Nielsen.

Lejlighederne kan først købes eller reserveres den 2. februar, men man kan allerede nu skrive sig op på interesselisten og modtage yderligere informationer.

Det forventes, at de første lejligheder står indflytningsklar i december 2020.

Hvad: Åbent hus i Parkbyen
Hvor: Egeparken 5, 9000 Aalborg
 Hvornår: 2. februar, kl. 13.00-15.00

Sidste chance: Kom med til eksklusiv Skybar-fest

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Nu er der ikke længe til, at alkoholfri januar er slut, og lønnen dumper ind på kontoen.

Og hvilken bedre anledning er der til købe billet til vores vilde Skybar-fest, der finder sted nu på fredag?

Men hvorfor skulle jeg ikke bare tage en tur i Gaden? tænker du. Og det kan vi selvfølgelig sagtens svare dig på.

For det første starter arrangementet allerede kl. 19.30 og slutter først 00.30 – natten er ung!

Den vildeste Skybar-stemning

Festen afholdes desuden på toppen af Aalborg nærmere bestemt Comwell Hvide Hus, hvor lyset dæmpes, og musikken skrues op – og du er dermed sikret byens absolut fedeste udsigt, mens du kan nyde godt af cocktails fra sidste års Award Winner inden for feltet.

Det var nemlig netop Comwell’s bar, der løb med prisen som “Aalborgs Bedste Cocktails” og i billetprisen på 449 kr., følger der hele 6 styks med i prisen.

Udover cocktailbar, så er der også champagnebar og selvfølgelig masser af snacks.

Det bliver tredje gang, at vi hos MigogAalborg arrangerer en vaskeægte skybar-fest. Første gang fandt sted i Aalborgtårnet, hvor pølsemix og cocio blev skiftet ud med sushi og champagnesmagning.

Anden gang blev i 2018 på Comwell Hvide Hus, og her var succesen heller ikke til at tage fejl af.

Billetterne blev revet væk, og ventelisten bugnede af festhungrende gæster, der krydsede fingre for at ende med en plads på toppen.

Billetsalget drøner også derudad til fredagens store fest, så du skal være hurtig, hvis du vil sikre dig en plads.

Hvad: Skybar-fest
Hvor: Comwell Hvide Hus
Hvornår: Fredag d. 31. januar fra kl. 19.30 – 00.30

Du finder billetinfo lige her.