Anmeldelse af La Soirée: Underholdning i verdensklasse i Spejlteltet

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Rafael Zajac
Foto: Rafael Zajac

På pladsen foran Nordkraft står det ikoniske spejltelt Paradiso og drager mange nysgerrige blikke.

Hver sommer de sidste fem år er teltet blevet indtaget af det prisbelønnede varieté-show La Soirée til truppens eneste optræden i Europa – og i år er ingen undtagelse.

Det australske show har sat nye standarder for moderne cabarat og cirkus for voksne, og i år er vi blevet lovet et endnu vildere og større show end nogensinde før.

Selvom det er lidt svært at forestille sig, at showet kan blive vildere end tidligere år, tog vi til premiereaften med forventningerne helt i top.

Intim kulisse

Da vi ankommer til Paradiso, bydes vi velkommen af en særdeles velklædt australsk herre, som viser os på plads i cirklen af stole, som omkredser teltets midtpunkt: Scenen.

Scenen er en ydmyg, rund platform, der ikke kan være meget mere end to meter i diameter.

Størrelsen på manegen lægger ikke ligefrem op til akrobatik og cirkus i verdensklasse, og vi sidder da et øjeblik og overvejer om alt hypen er overdrevet.

Vi kan heldigvis fortælle, at vi tog grueligt, grueligt fejl.

La Soirée er hylende morsomt, betagende, imponerende, festligt – vælg selv et superlativ – og kunstnerne udnytter de få kvadratmeter fuldt ud.

Om det er den sværdslugende succubus Jewels Good, den forførende luftakrobatiker Ben Lewis, de frække dukkeførere fra Cabaret Decadance eller pole-artisten Will Underwood, for kun at nævne et par stykker, formår de virkelig at levere varen, såvel som skabe en intens forbindelse til publikum.

At vi netop sidder så tæt på scenen skaber en helt unik, intim forbindelse til artisterne, og ja, det bliver lummert nogle gange.

En aften i latterens tegn

La Soirée er ærlig talt allerbedst, når det bliver lidt lummert, og det bliver det oftest, når artisterne inkluderer publikum.

Om det er jonglering af bananer i selskab med det komiske ægtepar fra Daredevil Chicken Club, en lapdance fra Daredevil Chicken Club eller… ja, faktisk er alt med Daredevil Chicken Club ret vovet og ret genialt.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

What are your thoughts on bananas? 🍌😉

Et opslag delt af LA SOIRÉE (@lasoireelive) den

Deres ægteskabelige narrestreger inddrog flere modige danske mænd, som fik slapstick komedien helt ind på livet, og indbragte flere minutter lange latterbrøl fra alle os andre.

Det ville være synd at afsløre præcist, hvad det amerikanske par finder på i løbet af showet; man bliver nødt til at opleve det på egen krop.

Den rockede sangerinde og entertainer Carla Lippis fortjener også ros for mange af de latterkramper, der overtog teltet i går aftes.

Udover at synge vanvittigt godt leverede australieren også one-liners i bedste stand-up stil og gav noget afveksling fra de halsbrækkende tricks.

Husk at samle din kæbe op

På et tidspunkt under sin optræden rakte performancedronningen Jewels Good hånden op til sin kæbe som en opfordring til, at vi skulle lukke munden – ikke fordi vi skulle tie stille, men fordi vores kæber lå et sted på gulvet og skulle samles op.

Point taken.

Personligt røg vores kæbe under Will Underwood’s kinesiske pole show.

Amerikaneren kravlede op af en flere meter høj pæl, der var blevet monteret på scenen, og brugte de næste par minutter på ikke kun at svinge sig rundt om pælen i høj fart, men også at trodse tyngdekraften ved at lade sig “falde” mod jorden for så i sidste sekund at stoppe nedfarten.

Man kommer virkelig hele følelsesregisteret igennem i løbet af det halvanden-time-lange show, og vi ville ikke klage, hvis det varede en time længere.

Vi kan kun være enige med den bemærkning vores svært begejstrede sidekammerat kom med, da vi forlod magien i teltet til fordel for Aalborgs kølige aftenluft:

“Det var et af de sjoveste shows, jeg nogensinde har været til.”

Vi er ikke tvivl: La Soirée er verdensklasse underholdning!

La Soirée spiller næsten hver dag frem til den 24. august – kun med undtagelse af d. 18-19 august, og du kan købe billetter til showet her.

Sushimenu og populære ramen: Nyåbnede Yummi lancerer fristende juni-tilbud

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du var blandt de knap 4500, som sikrede sig billet til vores udsolgte Aalborg Sushi Festival, så har du måske allerede stiftet bekendtskab med nyåbnede Yummi.

Restauranten åbnede i marts ganske få dage, før statsminister Mette Frederiksen lukkede landet og spisestederne ned.

Så det har været op af bakke for Yummi, der holder til i kendte lokaler Ved Stranden, hvor CanBlau senest lå.

I Hjørring har ejerkredsen stor succes med konceptet Yummi Running Sushi, og derfor besluttede man sig for at udvide til Aalborg med lidt ændringer på konceptet.

Sushimenuer og populære ramen

Her i Aalborg har man i stedet valgt at satse på både All You Can Eat Sushi, hvor man krydser fra en ipad og får det frisklavet.

Derudover har man lækre sushimenuer og ikke mindst populære ramen.

Derfor har man her i juni lanceret flere spændende tilbud i restauranten og som Take Away.

Man har et helt fantastisk sushi-tilbud med 24 deluxe-stykker for kun 159 kr. (tilbuddet gælder for de 20 første, der bestiller det på dagen).

Derudover har man så valgt at give en gratis Bao med, når man bestiller en portion ramen.

“Vi vil gerne introducere aalborgenserne for hjemmelavet ramen,” fortæller den ene del af ejerduoen, Jing Zhao, som driver restauranten med sin mand, Xun Zhang.

“Det tager tid at vænne sig til noget nyt, men folk bliver mere og mere eventyrlystne – især i storbyer som Aalborg.

Der er også et øget fokus på sundhed i dag, og ramen er både en sund og nærende spise.”

Kraftig smagfuld suppe

Kort fortalt består ramen af en kraftig, smagfuld suppe baseret på enten kylling, svin eller grøntsager, som kombineres med friske nudler og alt fra mørt kød til æg, tofu og grøntsager for ikke at glemme de mange ekstra toppings.

Kun fantasien sætter grænser for de mange smagskombinationer, men fælles for spisen er den rige og behagelige smag, som efterlader dig mæt og tilfreds.

Yummi tilbyder hele syv forskellige slags ramen i prislejet 95-105 kr, og der er noget for enhver smag.

Når man så bestiller en portion ramen medfølger altså i hele juni en lækker bao.

Deres Bao indeholder svinekød, hoisin sauce, syltede agurker, forårsløg og peanuts.

Vi er dog tilbøjelige til at beskrive Bao som en dansk tradition i nye klæder; stykket af flæsk er nemlig lige så lækkert, som vi kender det fra mors kødgryder, og Yummi løfter det saftige stykke kød op på nye højder ved at indsvøbe det i en fluffy dyne af dej.

Bao

Sushi-menu til de hurtige

Er man hurtig, så kan man nyde deres helt særlige sushi-menu.

I hele juni måned sælger de deres nye Crispy Ebi Topping menu for KUN 159,-!
Original pris: 299,-
Menuen består af:
8 stk. Sakura
8 stk. Green dragon
8 stk. Red dragon
I alt 24 stk. Alle sammen deluxe!

Sushi-tilbuddet gælder kun 20 gæster om dagen.

Hvad: Juni-tilbud på Yummi

Hvor: Ved Stranden 5

Læs mere og se menukortet her

Den perfekte symfoni: Kaffebar klar med uimodståelige is-sandwich

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommervejret er for alvor kommet til Aalborg ( … i hvert fald til og med i morgen), og du finder ikke to bedre venner end høj solskin og is.

Det skulle da lige være Behag Din Smags fuldstændige fantastiske bagværk i selskab med hjemmelavet is.

Igen i år har Aalborg bedste kaffebar nemlig tryllet i køkkenet og kreeret hele to fristende is-sandwich – naturligvis lavet helt fra bunden med økologiske råvarer.

Favoritten fra sidste år, Hindbærsnitte-is, kan vi heldigvis byde velkommen igen, men den har fået en særdeles sød og lækker ven.

I år har bageriet tryllet endnu engang og lavet en ny variant i form af en Brownie-is.

“Den smager som … en opgraderet mælkesnitte!”

Behag Din Smag har præsenteret isene som en nyhed i dag, sååååå … Vi stod selvfølgelig klar til at smage på herlighederne her til formiddag.

Hindbærsnitte-udgaven skuffer heller ikke i år.

Det iskolde lag af hindbæris er noget tykkere, end man kender fra den klassiske hindbærsnittes lag af syltetøj, men det er bestemt ikke en negativ ting.

Isen og de syndige mørdejsbunde er den perfekte kombination, og den lette syrlighed fra de friske bær, bringer balancen helt i top. En respektfuld opgradering af en af danskernes yndlingskager!

Men hvad så med den nye dreng i klassen?

Brownie-isen smager (surprise …) fuldstændig forrygende. Der er små stykke af brownie i vaniljeisen, og de to brownie-bunde har fået et ekstra skud kakao, og vi udbrød i kor: “Ej, den smager af mælkesnitte!”, og det er jo aldrig helt dårligt.

Læg dertil, at den uforklarlige mælkecreme fra mælksnitten er erstattet af den vildeste vaniljeis med browniestykker!

Intet besøg på Behag Din Smag uden byens bedste kaffe. Lene Hyldahl, indehaver og barista, anbefaler en Espresso Tonic som et friskt pust til de syndige is-bomber.

“Espresso Tonic er min personlige i sommervarmen, for den er helt vildt læskende,” forklarer Lene.

Behag Din Smag oplyser, at de fristende sommer-is koster 38 kr., og de vil kunne købes hele sommeren .. så længe lager haves!

Find din indre popstjerne frem: Nu kan du komme til X Factor casting i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV2
Foto: TV2

Drømmer du om at blive sanger? Eller kender du én, der har en helt fantastisk sangstemme, som hele Danmark burde høre?

Så er der nu mulighed for at få testet sangtalentet, når X Factor åbner op for pop-up castings rundt omkring i hele landet.

Det skriver TV2 i en pressemeddelelse.

Her i Aalborg foregår det traditionen tro i Folkekirkens Hus på Gammeltorv 4. Det bliver fredag den 12. juni kl. 14.00 – 20.00, at du kan komme til pop-up casting.

Udover muligheden for at komme videre i X Factor, kan du også møde finalisten og nordjyden Mathilde Cafeey, der kommer forbi og hilser på.

Sådan foregår en pop-up casting

Pop-up casting er en uformel casting, hvor du blot skal komme, som du er. Du skal ikke synge for dommertrioen fra TV, men bliver mødt af de flinke X Factor castere.

Og hvis du imponerer dem, har du chancen for at komme videre til auditions, hvor du skal synge foran dommerne.

Foto: Lasse Lagoni

“Man får derfor en stor forlomme i køen, hvis man stiller op d. 12. juni. Og så er det helt lowkey og ufarligt – og faktisk lidt hyggeligt at kigge forbi vores pop-up,” skriver X Factor.

Kommer du forbi en pop-up casting, undgår du en tur til Aarhus eller København til de officielle precastings i august, hvor køen er ufattelig lang.

Hvad: X Factor pop-up casting
Hvor: Folkekirkens Hus
Hvornår: Fredag den 12. juni kl. 10-14

Du kan finde mere info her.