Anmeldelse af La Soirée: Underholdning i verdensklasse i Spejlteltet

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Rafael Zajac
Foto: Rafael Zajac

På pladsen foran Nordkraft står det ikoniske spejltelt Paradiso og drager mange nysgerrige blikke.

Hver sommer de sidste fem år er teltet blevet indtaget af det prisbelønnede varieté-show La Soirée til truppens eneste optræden i Europa – og i år er ingen undtagelse.

Det australske show har sat nye standarder for moderne cabarat og cirkus for voksne, og i år er vi blevet lovet et endnu vildere og større show end nogensinde før.

Selvom det er lidt svært at forestille sig, at showet kan blive vildere end tidligere år, tog vi til premiereaften med forventningerne helt i top.

Intim kulisse

Da vi ankommer til Paradiso, bydes vi velkommen af en særdeles velklædt australsk herre, som viser os på plads i cirklen af stole, som omkredser teltets midtpunkt: Scenen.

Scenen er en ydmyg, rund platform, der ikke kan være meget mere end to meter i diameter.

Størrelsen på manegen lægger ikke ligefrem op til akrobatik og cirkus i verdensklasse, og vi sidder da et øjeblik og overvejer om alt hypen er overdrevet.

Vi kan heldigvis fortælle, at vi tog grueligt, grueligt fejl.

La Soirée er hylende morsomt, betagende, imponerende, festligt – vælg selv et superlativ – og kunstnerne udnytter de få kvadratmeter fuldt ud.

Om det er den sværdslugende succubus Jewels Good, den forførende luftakrobatiker Ben Lewis, de frække dukkeførere fra Cabaret Decadance eller pole-artisten Will Underwood, for kun at nævne et par stykker, formår de virkelig at levere varen, såvel som skabe en intens forbindelse til publikum.

At vi netop sidder så tæt på scenen skaber en helt unik, intim forbindelse til artisterne, og ja, det bliver lummert nogle gange.

En aften i latterens tegn

La Soirée er ærlig talt allerbedst, når det bliver lidt lummert, og det bliver det oftest, når artisterne inkluderer publikum.

Om det er jonglering af bananer i selskab med det komiske ægtepar fra Daredevil Chicken Club, en lapdance fra Daredevil Chicken Club eller… ja, faktisk er alt med Daredevil Chicken Club ret vovet og ret genialt.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

What are your thoughts on bananas? 🍌😉

Et opslag delt af LA SOIRÉE (@lasoireelive) den

Deres ægteskabelige narrestreger inddrog flere modige danske mænd, som fik slapstick komedien helt ind på livet, og indbragte flere minutter lange latterbrøl fra alle os andre.

Det ville være synd at afsløre præcist, hvad det amerikanske par finder på i løbet af showet; man bliver nødt til at opleve det på egen krop.

Den rockede sangerinde og entertainer Carla Lippis fortjener også ros for mange af de latterkramper, der overtog teltet i går aftes.

Udover at synge vanvittigt godt leverede australieren også one-liners i bedste stand-up stil og gav noget afveksling fra de halsbrækkende tricks.

Husk at samle din kæbe op

På et tidspunkt under sin optræden rakte performancedronningen Jewels Good hånden op til sin kæbe som en opfordring til, at vi skulle lukke munden – ikke fordi vi skulle tie stille, men fordi vores kæber lå et sted på gulvet og skulle samles op.

Point taken.

Personligt røg vores kæbe under Will Underwood’s kinesiske pole show.

Amerikaneren kravlede op af en flere meter høj pæl, der var blevet monteret på scenen, og brugte de næste par minutter på ikke kun at svinge sig rundt om pælen i høj fart, men også at trodse tyngdekraften ved at lade sig “falde” mod jorden for så i sidste sekund at stoppe nedfarten.

Man kommer virkelig hele følelsesregisteret igennem i løbet af det halvanden-time-lange show, og vi ville ikke klage, hvis det varede en time længere.

Vi kan kun være enige med den bemærkning vores svært begejstrede sidekammerat kom med, da vi forlod magien i teltet til fordel for Aalborgs kølige aftenluft:

“Det var et af de sjoveste shows, jeg nogensinde har været til.”

Vi er ikke tvivl: La Soirée er verdensklasse underholdning!

La Soirée spiller næsten hver dag frem til den 24. august – kun med undtagelse af d. 18-19 august, og du kan købe billetter til showet her.

Aalborg Kommune inviterer til borgermøde: Hvad skal pengene bruges til?

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Aalborg Byråd er i fuld gang med at finde ud af, hvordan pengene skal bruges i budget 2020.

Men du har som borger i kommunen også mulighed for at præge beslutningerne og debatten. Her på MigogAalborg har vi blandt andet afholdt MigogAalborg Live, hvor fokus netop var på debat om fremtidens Aalborg.

Og nu har du snart mulighed for at komme med til endnu et borgermøde her i Aalborg mandag den 21. oktober kl. 19 i CREATE, hvor du kan fortælle politikerne om dine ønsker for Aalborg.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg skal udvikles sammen

Aalborg Byråd fik med visionsprocessen DNA Aalborg 5.441 input fra borgerne med deres ønsker for fremtidens Aalborg. Nu vil byrådet rigtig gerne fortsætte arbejdet, hvor vi udvikler Aalborg – og budgettet – sammen.

Til borgermødet kan du tale med byrådspolitikerne om, hvordan pengene skal bruges, og Ungebyrådet deltager også.

Budgettet – udfordringer og muligheder

Aalborg Kommunes budget er på 16.3 mia. kr. Det er mange penge, og der er også mange områder at bruge pengene på.

Eksempelvis betyder den demografiske udvikling, at der i de kommende år kommer flere ældre i Aalborg Kommune med behov for pleje og omsorg.

Aalborg Kommune er også et attraktivt sted at bosætte sig for unge familier. Det betyder, at der er behov for flere dagtilbud for at kunne matche det stigende børnetal.

“Aalborg har udviklet sig til at være en succesfuld uddannelsesby. Det har en stor positiv betydning for hele kommunen, men betyder også, at vi skal være bedre til at gå nye veje for at få højtuddannede og andre grupper i job.

Vi elsker Aalborg og er stolte af alt det, vi kan sammen. Men når man udvikler sig, er der altid plads til forbedring – også når man er en kommune. Vores politikere gør deres bedste for at få alle behov dækket, men din stemme er lige så vigtig for at politikerne ved, om de er på rette kurs.

Vi glæder os til at se og høre dig til borgermødet.” skriver Aalborg Kommune om borgermødet.

Aftenens program:

Kl. 19.00 Velkomst

Kl. 19.10-19.30 Den udvidede magistrat fortæller om budgetforslaget.

Kl. 19.30-20.30 Udvalgsdelt spørgerunde

Kl. 20.30 Opsamling og spørgerunde

Kl. 21.15 Tak for i aften

Hvad: Borgermøde
Hvor: CREATE, Rendsburggade 14, 9000 Aalborg.
Hvornår: Mandag den 21. oktober kl. 19.00 – 21.15

Det bedste fra Østen: Bollywood Indisk Takeaway har taget Aalborg med storm

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Der har været noget af et sushi-boom i Aalborg i løbet af de sidste par år, og man kan vist ikke klandre nogen, hvis de er ved at køre lidt trætte i den japanske spise.

Så er det heldigt, at Asien byder på masser af andre spændende køkkener som f.eks. det indiske, der kombinerer sunde og varmende ingredienser med ekstra knald på smagen.

Med mørke og kolde tider foran os, er det heldigt at netop en autentisk indisk restaurant har slået dørene op i nabolaget – nemlig Bollywood Indisk Take Away.

Fra restauranten på Kløvervej 36 i Nørresundby serverer Preet Dhillon, der er opvokset i Indien, traditionelle indiske retter, som hun har lært fra sin mor.

”Alt vi serverer er hjemmelavet; der er ingen konserveringsmidler.

Alt er lavet fra bunden, som man gør det i Indien,” fortæller Preet om sin tilgang til madlavning.

Noget tyder på at Preet har ramt helt rigtigt med maden fra mors kødgryder, fordi anmeldelserne på Just Eat, Google og deres egen Facebook-side gløder af begejstring.

Nye retter med lammekød

Facaden på Bollywood Indisk Take Away er farverig, og vi kan rapportere, at maden er lige så mættet af farver – og smagsnuancer.

Du kan selvfølgelig nyde de altid populære retter som chicken tikka masala og butter chicken med basmatiris og naanbrød, men ejeren slår også et slag for to nye retter, der består af lam.

”Vi har virkelig mange kunder, der har efterspurgt retter med lam i, så nu introducerer vi Lamb Tikka Masala og Spinat Lamb Masala til menukortet,” siger Preet Dhillon.

Om du spiser take-away stedets lammeretter, kyllingeretter, vegetarretter eller noget fjerde er du sikret lækker indisk mad til exceptionelt billige priser.

De fleste af hovedretterne koster kun 59kr (bl.a. Chicken Tikka Masala og Butter Chicken), og det gør Bollywood Indisk Take Away til Aalborg-områdets billigste indiske restaurant.

Tilkøber du naanbrød eller ris ved siden af bliver det 15-20 kr oveni prisen, og du vil f.eks. kunne få Butter Chicken med naanbrød til bare 74 kr i alt.

Af forretter kan du bestille ”trekanter”, som de trofaste kunder kærligt kalder samosaen, eller fem af de andre småretter, der er vegetariske og veganske.

Catering til fester og arrangementer

Er du endnu ikke helt overbevist om, du skal kaste dig ud i et nyt madeventyr og prøve indisk, slår Preet også et slag for alle de sundhedsmæssige fordele ved de smagfulde retter.

Hvor en burger eller durumrulle måske fremmaner dårlig samvittighed, indeholder de mange forskellige indiske retter krydderier som frisk koriander, ingefær og hvidløg, der booster immunforsvaret – og så har du den perfekte undskyldning til at spise udefra, når vinteren nærmer sig.

Udover almindelig take-away laver restauranten i Nørresundby også catering til alverdens arrangementer og fester i Aalborg og omegn.

Hvis du vil have mad lidt ud over det sædvanlige, kan du kontakte Bollywood og forhøre dig om catering priser og rabatter.

Se udvalget og bestil på Bollywood Indisk Take Away’s hjemmeside eller Facebook-side.

Åbningstider:

Tirsdag til søndag: 16.00-20:30

Mandag: Lukket

Mis ikke dette: Nordjyllands Internat holder åbent i efterårsferien

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Opdateret: Nordjyllands Internat har gjort opmærksom på, at der ikke holdes åbent i efterårsferien. Dette er ellers meldt ud i et opslag på deres officielle Facebook-side, men dette er altså ikke tilfældet. Vi beklager. 

Forskningen lyver ikke: Kæledyr har en beroligende effekt på mennesker.

Når du aer en mis og hører den spinde, sænker det både dit blodtryk og hjerterytme, mens velværehormonet oxytocin breder sig i din krop.

Derfor burde du stærkt overveje at afsætte et par timer i efterårsferien, når Nordjyllands Internat inviterer til Åbent Hus alle dage.

I hverdagene kan du besøge internatet fra klokken 10-12 og igen fra klokken 16-18. I weekenden gælder åbningstiden fra klokken 11-16.

Find drømmekæledyret

Kun små 20 minutters kørsel fra Aalborg ligger Nordjyllands Internat placeret i smukke naturomgivelser tæt ved søer og skov.

Internatets vigtigste opgave er at tage imod familiedyr, der enten er svigtede, herreløse eller nødstedte.

Det kan være alt fra dumpede dyr, dyr fra dyreværnssager eller dyr, der er kommet i klemme på grund af skilsmisse, sygdom eller lignende omstændigheder.

Herefter omfavnes dyrene af et erfarent og fagkyndigt personale, der har erfaring med dyrenes individuelle behov – på den måde sikrer man, at dyret bliver formidlet videre til den helt rigtige familie.

Alle dyr er altså også på udkig efter en ny familie; så du behøver derfor ikke at gå som katten om den varme grød, hvis du har en drøm om forøge familien – måske findes det nye medlem blandt stedets mange lækre kandidater?

Mød for eksempel marsvinet Jan, der meget gerne vil snakke, den legesyge killing Carla eller den charmerende kanin, Safir.

Hvem ved, måske er I the perfect match?

Alt du skal medbringe, er godt humør, nusseklare hænder – og måske en fnugrulle?

Hvad: Åbent Hus
Hvor: Nordjyllands Internat, Aalborgvej 775
Hvornår: Mandag-fredag, 10-12 og 16-18, lørdag-søndag 11-16.