Anmeldelse af Kærlighed ved første Hik: Et glædeligt gensyn med enkelte hik

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Begejstringen var stor, da Aalborg Kongres & Kulturcenter sidste år meldte ud, at den store ungdomsklassiker Kærlighed ved første Hik snart blev en musical.

Forventningerne var høje, da vi i tirsdags satte os til rette i Aalborghallen, hvor alle pladserne var besatte.

Uanset hvad man mener om historien om Anja & Viktor, så kan ingen løbe fra, at der er blevet kogt virkelig meget suppe på det forhold, der startede som en totalt uhelbredelig Anja-epidemi i 1999.

Viktor Knudsen faldt pladask for den ældre 3.g’er, der havde en kæreste, og herefter gik jagten ind på kærligheden.

Ved hjælp af taranteller, brækkede ben og den ene kiksede scorereplik efter den anden lykkedes det omsider Viktor at vinde Anjas hjerte.

I dag tæller filmserien hele fem spillefilm – og nu også en musical. Man kan med andre ord sige, at det bestemt ikke er første gang, at vi kommer med bag kulisserne i det stormfulde forhold. 

Kærlighedskrise og stor forelskelse

Kærlighed ved første Hik The Musical følger vi to parallelle historier: Den ene i nutiden, 20 år efter Anja & Viktor mødte hinanden.

Forholdet er igen under pres, og Anja er flyttet ud af deres fælles hjem. Hun mener, der er gået for meget sure sokker og Champions League i den.

Hun er blevet i tvivl. Igen, igen, igen.

Viktor er (som sædvanligt) fuldstændig hjerteknust og venter bare på, at Anja vender tilbage til ham. Men Anja har ikke travlt, hun bruger i stedet ventetiden på at kysse lidt på hendes kollega, Topper, der spilles af Oliver Bjerrehuus.

Samtidigt tager både Joachim Knop, Karl Bille og bandet Innocent Blood, der i sin tid lavede soundtracket til filmen, andel i forestillingen – vi kommer altså næsten ikke tættere på den rendyrkede og originale historie, som vi allesammen kender og elsker den – ren guf for de ægte fans!

Dog må vi indrømme, at man godt kan mærke, at historien er en genfortælling  – igen. Ind i mellem kunne det godt blive en anelse udmattende at høre på de til tider overspillede præstationer. Rollerne blev lidt for karikerede og det var medvirkende til, at den nutidige historie ikke blev helt outstanding.

De unge talenter blomstrede på scenen

Samtidigt forstod man godt, hvorfor produktionen havde valgt at gøre det – Sofie Lassen-Kalke og Robert Hansen er naturligvis en selvfølge, når man snakker Kærlighed ved første Hik. De er en del af historien, uanset hvornår og hvordan den skal fortælles.

Heldigvis blev hele forestillingen reddet af originalhistorien, der løb sideløbende blev mixet med den nutidige. Her mindes Anja & Viktor om, hvordan den nutidige kærlighedskrise dengang startede ud i en blomstrende forelskelse, der altså nu har rakt over to årtier.

De to hovedrolleindehavere både sang, dansede og gjorde det fuldstændigt forrygende som de unge Anja & Viktor. Især var unge Viktor en fryd for øret.

Replikkerne var velkendte, opsætningen var kreativ og kombinationen af filmens originalsange og andre højtelskede sing-a-longs fra 90’erne gjorde musicaloplevelsen til en fornøjelse.

 At sætte iscenesætte en nærmest, for sin tid, ikonisk ungdomsfilm er en stor udfordring – og det lykkedes da heller ikke altid lige godt.

Alt i alt dog en god og underholdende aften med masser af ung energi på scenen; omend lidt forudsigelige.

 

Azzurra runder et skarpt hjørne: Fejres med gratis kaffe to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Elsker du gratis fornøjelser? Elsker du god kaffe?

Så har vi en god nyhed til dig.

Azzurra er kendt og elsket af mange nordjyder, og i år kan de fejre hele 30 års-jubilæum her i byen.

Det fejrer de med en række tiltag i løbet af året, og det kan allerede komme dig tilgode på mandag, den 1. juni.

Gratis kaffe til folket

De første 300 mennesker, der kigger forbi restauranten på Jens Bangsgade 15 på mandag, kan nemlig få en helt gratis coffee to-go fra den italienske restaurant lækre espresso-maskine.

“Vi mener selv, at vi kan tilbyde noget af det bedste kaffe i Aalborg, og I skal være velkomne til at komme forbi og bedømme det selv,” skriver de blandt andet på Facebook.

Mandag er jo 2. pinsedag, og det betyder også specielle åbningstider. Du kan derfor hente din gratis kop kaffe fra klokken 17.00 – 21.00 på mandag.

Vejret bliver fuldstændig fremragende på mandag med 25 grader, så det ligner en oplagt mulighed for at tage en lækker kop kaffe med ud i aftensolen – eller tage den med, når du har spist lidt lækkert i restauranten.

Hvad: Gratis kaffe to-go
Hvor: Azzurra, Jens Bangsgade 15.
Hvornår: Mandag d. 1. juni kl. 17-21

Fra kimchi til kefir: Kom til fermenteringskursus i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Fermentering er blevet det helt hotte inden for kulinariske teknikker, hvor især Noma i København er kendt for at bruge det i stort set alle retter – bl.a også i den nye burger, som du kan læse mere om her.

Fermentering er en ældgammel teknik, og det betyder helt simpelt “at gære”.

Det skulle være noget så sundt, og nu har du selv mulighed for at lære den ædle kunst.

ByLykke, som bl.a. står bag Kefirbrus, står nemlig bag et 3-times kursus lige her i Aalborg.

Det foregår torsdag d. 11. juni (18.30-21.30) og igen lørdag d. 13. juni (09.30-12.30).

Det kan du se frem til

“Vi gennemgår hvorfor fermentering er sundt, hvilke typer du kan inddrage i din hverdagskost og hvad dine tarmbakterier elsker du spiser eller drikker.

Dette foregår mens vi spiser nybagt brød hævet på surdej med mælkesyrebakterier samt hjemmelavet smør lavet på fløde der er fermenteret,” skriver de om arrangementet.

Udover ny inspiration og en masse viden om fermentering kommer du også hjem med to glas fermenterede grøntsager.

“Mellem de to fermenteringsmetoder i køkkenet, smager vi på forskellige ting fra mit køleskab, så du kan få fornemmelsen af hvilke muligheder der findes,” skriver de.

Inkluderet i prisen er al smagning, kaffe, the og kefirbrus ad libitum samt grøntsager og 2 weck glas.

Kurset koster 495 kr.

Det hele foregår på Porsvej 2B 1. sal, Aalborg.

Du skal selv medbringe forklæde, knive til at snitte og skrælle med, et bræt til at skære og snitte på.

Med fordel kan du medbringe en pose eller lignende til hjembringelse af de glas du laver, da de kan afgive væske under transport. Ønsker du at notere undervejs medbringes notesblok og skriveredskaber.

Hvad: Fermenteringskursus
Hvor: Porsvej 2B, 1. sal
Hvornår: 11. og 13. juni

Du finder mere info her.

Fødselsdagskonkurrence: Vind brunch eller middag for 3 personer på Aktuel

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det hele startede den 30. maj 2016.

Vi havde en drøm om, at Aalborg var klar til et stærkt digitalt bymedie, hvor man kunne holde sig informeret om nyheder på mad, events, business, kultur, og alt det andet man søger af information omkring sin by.

Drømmen blev til virkelighed. Det var starten på MigogAalborg. Siden er det gået over stok og sten, og vi har siden fået søstermedier i både Odense og København.

I dag kan MigogAalborg så fejre sin 4 års-fødselsdag, og det skal naturligvis komme JER, vores uundværlige læsere, til gode.

Vind lækkert mad på byens bedste terrasse

Sommervejret er virkelig kommet til Nordens Paris, og et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke er på caféen Aktuel, som åbnede på nye Plads tilbage i november.

De har en fuldstændig fabelagtig terrasse, hvor der er sol og lækkert mad hele dagen.

Aktuel har fra start haft et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Morgenmad/brunch-kortet kører fra 9.30 – 12.30, hvor du kan vælge mellem alt fra hjemmelavet koldskål med friske jordbær og kammerjunker, 2 små vafler med serrano og aioli dip, mini smørcroissant med hønsesalat, ristet surdejsbrød med scrambled eggs, cheddar, avocado og karse og MEGET mere.

Frokost/aften-kortet tager over fra kl. 12.30 – 21.00, og her er valgmulighederne også mange; lige fra bagt laks med sommersquash og limesmør, dybstegte pankorejer med marineret violetkål og chilimayo, rustikke fritter med parmesan, timian og aioli dip, kartoffelsalat med røget laks og radiser mm.

Sådan vinder du

I samarbejde med Aktuel vil vi i anledningen af vores fødselsdag forkæle hele 2 heldige læsere med lækkert mad.

Du kan enten vinde Morgenmad/brunch for 3 personer eller Frokost/Aften for 3 personer.

Du deltager i konkurrencen på følgende måde:

  • Synes godt om opslaget lagt på Facebook 18.15 d. 30. maj
  • Skriv hvor mange år MigogAalborg fylder og hvem du vil tage med på Aktuel
  • Skriv også gerne hvilken af mulighederne du gerne vil vinde
  • Vi trækker en vinder lørdag d. 6. juni