Anmeldelse af Hotel Fårup: Er det Nordjyllands bedste familiehotel?

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Michael Qureshi

Det er ikke mere end et år siden, at Fårup Sommerland slog dørene op for deres nye overnatningstiltag.

I 2016 åbnede man Hotel Fårup, som er blevet en integreret del af den populære familiepark.

Alligevel har jeg været på Hotel Fårup hele to gange. Først i forbindelse med et kursus i marts, hvor vi havde hele hotellet for os selv – dog ikke adgang med adgang til selve Parken.

Og i maj måned var det så familiens tur til at drage med på Hotel Fårup for at komme lidt nærmere ind på, hvad Hotel Fårup egentlig er for en størrelse.

I samarbejde med Visit Aalborg ønsker vi nemlig at fokusere endnu mere på de mange lækre steder både i Aalborg og i resten af Nordjylland. For turister er det oplagt at kombinere en ferie i Aalborg med en overnatning på Hotel Fårup.

Men for mig, som bor et par kilometer uden for Aalborg, så er Hotel Fårup i den grad også interessant. Det er muligheden for lige at tage familien lidt væk fra vasketøjet, madpakker og havearbejdet uden at man skal køre flere timer.

Så vi var også spændte på opholdet på Hotel Fårup, som i denne omgang var med hele Fårup Sommerland åbent.

 

Børnene er i fokus

Lad os bare gå til sagen. På Hotel Fårup er børnene i fokus. Det er lige fra detaljerne med håndvaske i børnehøjde på toiletterne til værelserne, hvor børnesengene er bygget som små huler i et træ.

Vores knægte på 7 og 5 år havde i hvert fald en fest, når vi var på værelset, hvor de kunne fare op og ned i hinandens senge, og sidde med Ipads etc. og føle sig lidt seje der i træhulerne.

Receptionsområdet er megahyggeligt fyldt med en masse familiespil og et legerum med rutschebaner og store Lego-klodser.

Det er her, børnene blandt andet kan fyre noget krudt af, mens forældrene spiser i restauranten lige ved siden af.

Der er en hyggelig lille pejs midt i receptionsområdet med røg og det hele – men selvfølgelig er det fake, så ingen børn er i fare for at brænde sig.

Morgenmadsbuffet imponerede

Spisning er der morgenmadsbuffet, frokost fra menukort og så aftenbuffet. Vi prøvede kun morgenmaden og frokosten. Især deres morgenmadsbuffet imponerede med alt til de voksne, men i den grad også med omtanke på hvad børn godt kan lide og foretrækker.

Frokostkortet var en smule kedeligt, og vi begge voksne endte med en klassisk burger. Børnene råbte på pølser, som de ikke havde på menukortet, men utrolig god service, at personalet løste udfordringen med brunchpølser.

Fra vores værelse i stueplan havde vi en lækker terrasse, hvor vi kunne nyde udsigten over Fårup Sommerland Parken. Hotellet ligger i det område, hvor deres fantastiske Aquapark også ligger. Så man kan drikke en kaffe på terrassen, mens man griner over skrigene fra Falken og Orkanen, som er de forlystelser tættest på.

Der ligger også en lækker sø lige nede foran hotellets udgang ud til Sommerlands-parken, og i det hele taget er omgivelserne helt fantastiske.

Der var også besøg fra Fårup Sommerlands to populære maskotter til morgenmaden, som naturligvis vakte glæde hos alle børn på hotellet – de havde heldigvis ikke Dolph med, ellers var børnene nok skræmt væk igen.

Åbent en halv time før for hotel-gæster

Der er også en slags VIP-følelse med i opholdet. For som gæst på hotellet er flere forlystelser åbent en halv time før selve Fårup Sommerland åbner om morgenen. Så hvis man har større børn, der drømmer om at sidde en halv time i træk i Orkanen eller i Falken, så bør man allerede booke nu.

For de mindste er det dog kun Pindsvinet der er tilgængeligt om morgenen, hvor man undgår kø.

Hvis man skal finde lidt minusser, så havde man selvfølgelig håbet på, at man egentlig havde hele Parken for sig selv den halve time om morgenen. Prisniveauet er også skruet godt i vejret på hotellet, hvor blot en lille cola i flaske koster en god sjat.

Men selvfølgelig med respekt for, at hotellet også er en forretning i sig selv.

I juni starter priserne for en overnatning for familien på omkring de 2600 kr. I højsæsonen i juli starter de på 3000 kr. og opefter. Det inkluderer så overnatning og to dages entré til sommerland, så hvis man synes det er dyrt, så bør man lige tænke over, at entré fra juni lyder på 275 kr. per person.

 

Jeg har efterhånden været på ret mange familiehoteller rundt omkring i både Nordjylland og i resten af landet. Fårup Sommerland vinder meget på, at alt foregår i øjenhøjde med børnene. Der er taget hensyn til børnene i alle detaljer af hotellet, og det er fedt.

Hvis det ikke er det allerbedste, så bejler det i hvert fald kraftigt til titlen som Nordjyllands bedste familiehotel.

Du kan selv læse mere om hotellet og tjekke priserne ud her

Camilla blogger: Kom med mig til Sund Sommer event

Let’s taco’ bout this: Menendez præsenterer ny sæsonmenu

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er sket meget, siden Restaurant Menendez for første gang sagde Hola! til aalborgenserne i slutningen af marts.

Kim Jeppesen og Anne Menendez, der også står bag Restaurant Nam og det nye SMAEK, har arbejdet intensivt på at skabe den helt rigtige mexi-stemning i Nordjyllands hovedstad – og det må sige at være lykkes.

Hver weekend bugner restauranten af sultne og nysgerrige gæster, der med fornøjelse går på opdagelse i alt, hvad den latinamerikanske gastronomi kan bære.

Anne, der selv har rødder i El Salvador og Bolivia, har haft et ønske om at skabe mad, der ikke er bundet til lande eller traditioner. Maden skabes ud fra hvad der inspirerer køkkenet fra de forskellige lande i Latin Amerika – og naturligvis hvilke råvarer, der er i sæson.

I anledning af, at sommersæsonen er ved at gå på hæld, sker der derfor også omrokeringer på Menendez’ menukort.

Helt ny sæsonmenu klar

I sidste uge bød de velkommen til en helt ny sæsonmenu, men den helt store nyhed er en splinterny veggie-version.

Den nye vegetariske touch er kommet både kommet på a la carte, den populære taco tasting, som takeaway og ikke mindst som en del af Menendez’ 9 serveringer.

I sidstnævnte tryller kokken efter køkkenets bedste kundskaber – og det har vi naturligvis været forbi og prøvesmage.

Hvis man tror, at dét at gøre en latinamerikansk menu vegetarisk, kommer til at efterlade huller og mangler, kan man godt tro om igen.

Hvis man ikke fik det at vide på forhånd, vil vi godt påstå, at du gennem aftenen vil glemme alt om, at dine tallerkener bliver serveret helt uden kød.

Aftenens 9 serveringer var som følger:

  • Patacones m. trøffelcreme, havgus og saltet lime
  • Veggie Anticucho grillspyd m. svampe & æggeblomme
  • Tostada m. røget kartoffel, ærter & salsa verde
  • Ceviche af tomat m. æble leche de tigre & chulpe majs
  • Taco m. butternut squash m. chipotle creme & cortido
  • Taco m. grillede løg, Ananas & salsa amarillo
  • Humitas m. svampe, gammelknas & creme fraiche
  • Stegt blomkål m. pimientos de padron & hasselnødder
  • “Bayas con crema” Bær m. karamelis, hvid chokoladefløde & makroner

Som tidligere nævnt, så var det ikke svært at “abstrahere” fra det faktum, at menuen var sammensat helt uden indblanding fra dyreriget – på trods af, at aftenens to udsendte begge er kødædere.

For at fremhæve nogle serveringer – selvom det måske ikke er nødvendigt, da du jo får dem alle – kan vi eksempelvis snakke lidt om “svampespydet”, der nærmest smeltede på tungen – tostada‘en, en form for sprødstegt tortilla, der knasede og fedtede på den helt perfekte måde – den sikre taco-vinder, der lå en perfekt bund for det spændende og velvalgte fyld … ja, vi kunne blive ved.

En særlig oplevelse var det også at møde humitas, der under sin majsindpakning gemte på en blød blanding af svampe, ost og creme fraiche.

Og det er det Menendez kan: Overraske og udvide ens madhorisont … hele vejen over Atlanten.

Bedste dessert nogensinde

Hvis vi absolut skal kåre en livret (det skal vi jo ikke … men det fortjener den altså), så bliver det uden tøven aftenens sidste.

Desserten, Bayas con crema med karamel-is, hvid chokoladefløde og makroner, var tæt på den bedste dessert, vi nogensinde har fået og alle ingredienser faldt ind i så smuk en synergi, at de mexicanske engle gav sig til at danse salsa på vores tunger.

En abolut must-try uanset om du er vegetar, kødæder, faldskærmsudspringer eller bare en ganske almindelig sofakartoffel.

Menendez har i hvert fald gjort sit ypperste for at bevise, at vegetarisk mad overhovedet ikke behøver at være et fravalg af noget – nærmere bare en helt ny smagsvej at gå, hvis du trænger til at blive forkælet og inspireret på ny.

Du kan booke dit næste besøg på Menendez lige her.

Buenas tardes!

Stor weekend i Fårup Sommerland: Koncert og sidste chance for en badetur

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto: Fårup Sommerland
PR-foto: Fårup Sommerland

Man kan roligt finde badetøjet frem igen.

I weekenden vender sommeren retur til Nordjylland med temperaturer over 25 grader, og endelig kan vi blive fri for regnbyger og vekslende skydække.

Fårup Sommerland forventer også, at deres store Aquapark bliver et trækplaster, når sensommeren viser sig fra sin allerbedste side.

Faktisk bliver det sidste chance for en badetur i Aquaparken. Vandkanonen, Vandslangen og alle de andre sjove vandrutschebaner i deres vandland lukker nemlig ned efter weekenden.

Store koncerter i vente

Det gør resten af Fårup Sommerland heldigvis ikke. Der er stadig noget tid tilbage af årets sæson, og på lørdag er der stor koncert med hitmageren Skinz.

I sidste weekend var det Joey Moe, der charmerede gæsterne i Danmarks sjoveste skov, og i den kommende weekend er det altså Skinz med flere af sine store hits.

Weekenden efter er der atter koncert, når Wafande og Shaka Loveless holder dobbelt-koncert.

Nomineret til en pris

Men det er ikke de eneste gode nyheder fra Fårup Sommerland.

De er nemlig blevet nomineret til en ret særlig pris. De er nemlig blevet nomineret til en Børn i byen Pris 2019 som Bedste Forlystelse.

Børn i Byen er et medie henvendt til børnefamilier, og de har mange kendte navne med i nomineringerne. Fårup Sommerland er i duel med Tivoli, Legoland, Djurs Sommerland og Bakken.

Den anerkendelse vækker glæde i Fårup Sommerland.

“Det er jo en af de største portaler for børnefamilier i Danmark, så vi er super glade for at blive nomineret til Danmarks bedste forlystelse af Børn i Byen.

Det her er jo en nominering som gæsterne giver os, så jeg håber meget at en masse nordjyder vil stemme på os, så vi kan trække prisen hjem til Nordjylland,” siger Rasmus Mortensen, Marketingchef i Fårup, til MigogAalborg.

Du kan se de nominerede og stemme her

14.000 gæster i sommerferien: Udstilling skaber stor fremgang for Utzon Center

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Bier, røg, lys, gys i maven, grin, skalahuse, himmelhytter og fed teknologi.

Det er opskriften på at engagere børn og legeglade voksne i arkitektur.

I skolernes sommerferie har ikke færre end 14.000 gæster, heraf 4.000 børn, lagt vejen forbi Utzon Center for at lege og lære i udstillingen Rumtosset.

Det er en fremgang på 50 procent i forhold til samme periode sidste år, der på grund af den store Utzon100-fejring indtil videre er rekordåret.

“Vi brænder for at vise børn og voksne, hvad arkitektur kan – og for at give dem oplevelser for alle sanserne, forstanden og fantasien. Samtidig arbejder vi for, at kultur ikke skal være en lukket byfest.

Det skal trække folk fra hele verden og resten af landet til og give dem noget, de ikke får andre steder. Det er i høj grad lykkedes med Rumtosset, siger Lasse Andersson, kreativ direktør på Utzon Center.

Ud af de 14.000 gæster er 36% nordjyder, 30% er fra det øvrige Danmark, og 34% udlændinge.

“Og de har alle forladt os glade og rumtossede, “tilføjer Lasse Andersson.

Pressefoto

Arkitektur er en leg

Rumtosset er en del af “Arkitektur er en leg”-projektet, som er støttet af Nordea-fonden. Et projekt, som både kommer gæster i Utzon Center og skolebørn over hele landet til glæde gennem inspirerende undervisning.

Hos Nordea-fonden er der stor tilfredshed med projektet.

“Børn og unge skal opleve arkitektur som en kreativ, visuel leg, hvor de selv kan skabe med hoved og hænder. Det tror vi giver en håndgribelig indgang til og forståelse af arkitekturens verden, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Følgende arkitektfirmaer bidrager til udstillingen: YOKE (CPH), COBE (CBH), ADEPT (CPH), JaJa (CPH), Reiulf Ramstad Arkitekter (Oslo) og Studio Poesis (Aalborg).

Rumtosset er en del af Arkitektur er en leg-projektet, som er støttet af Nordea-fonden, mens udstillingen også er støttet af Statens Kunstfond og Keflico.

Udstillingen løber fra 27. juni 2019 til 23. februar 2020. Du kan finde mere info om Rumtosset her.