Anmeldelse af Hotel Fårup: Er det Nordjyllands bedste familiehotel?

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Michael Qureshi

Det er ikke mere end et år siden, at Fårup Sommerland slog dørene op for deres nye overnatningstiltag.

I 2016 åbnede man Hotel Fårup, som er blevet en integreret del af den populære familiepark.

Alligevel har jeg været på Hotel Fårup hele to gange. Først i forbindelse med et kursus i marts, hvor vi havde hele hotellet for os selv – dog ikke adgang med adgang til selve Parken.

Og i maj måned var det så familiens tur til at drage med på Hotel Fårup for at komme lidt nærmere ind på, hvad Hotel Fårup egentlig er for en størrelse.

I samarbejde med Visit Aalborg ønsker vi nemlig at fokusere endnu mere på de mange lækre steder både i Aalborg og i resten af Nordjylland. For turister er det oplagt at kombinere en ferie i Aalborg med en overnatning på Hotel Fårup.

Men for mig, som bor et par kilometer uden for Aalborg, så er Hotel Fårup i den grad også interessant. Det er muligheden for lige at tage familien lidt væk fra vasketøjet, madpakker og havearbejdet uden at man skal køre flere timer.

Så vi var også spændte på opholdet på Hotel Fårup, som i denne omgang var med hele Fårup Sommerland åbent.

 

Børnene er i fokus

Lad os bare gå til sagen. På Hotel Fårup er børnene i fokus. Det er lige fra detaljerne med håndvaske i børnehøjde på toiletterne til værelserne, hvor børnesengene er bygget som små huler i et træ.

Vores knægte på 7 og 5 år havde i hvert fald en fest, når vi var på værelset, hvor de kunne fare op og ned i hinandens senge, og sidde med Ipads etc. og føle sig lidt seje der i træhulerne.

Receptionsområdet er megahyggeligt fyldt med en masse familiespil og et legerum med rutschebaner og store Lego-klodser.

Det er her, børnene blandt andet kan fyre noget krudt af, mens forældrene spiser i restauranten lige ved siden af.

Der er en hyggelig lille pejs midt i receptionsområdet med røg og det hele – men selvfølgelig er det fake, så ingen børn er i fare for at brænde sig.

Morgenmadsbuffet imponerede

Spisning er der morgenmadsbuffet, frokost fra menukort og så aftenbuffet. Vi prøvede kun morgenmaden og frokosten. Især deres morgenmadsbuffet imponerede med alt til de voksne, men i den grad også med omtanke på hvad børn godt kan lide og foretrækker.

Frokostkortet var en smule kedeligt, og vi begge voksne endte med en klassisk burger. Børnene råbte på pølser, som de ikke havde på menukortet, men utrolig god service, at personalet løste udfordringen med brunchpølser.

Fra vores værelse i stueplan havde vi en lækker terrasse, hvor vi kunne nyde udsigten over Fårup Sommerland Parken. Hotellet ligger i det område, hvor deres fantastiske Aquapark også ligger. Så man kan drikke en kaffe på terrassen, mens man griner over skrigene fra Falken og Orkanen, som er de forlystelser tættest på.

Der ligger også en lækker sø lige nede foran hotellets udgang ud til Sommerlands-parken, og i det hele taget er omgivelserne helt fantastiske.

Der var også besøg fra Fårup Sommerlands to populære maskotter til morgenmaden, som naturligvis vakte glæde hos alle børn på hotellet – de havde heldigvis ikke Dolph med, ellers var børnene nok skræmt væk igen.

Åbent en halv time før for hotel-gæster

Der er også en slags VIP-følelse med i opholdet. For som gæst på hotellet er flere forlystelser åbent en halv time før selve Fårup Sommerland åbner om morgenen. Så hvis man har større børn, der drømmer om at sidde en halv time i træk i Orkanen eller i Falken, så bør man allerede booke nu.

For de mindste er det dog kun Pindsvinet der er tilgængeligt om morgenen, hvor man undgår kø.

Hvis man skal finde lidt minusser, så havde man selvfølgelig håbet på, at man egentlig havde hele Parken for sig selv den halve time om morgenen. Prisniveauet er også skruet godt i vejret på hotellet, hvor blot en lille cola i flaske koster en god sjat.

Men selvfølgelig med respekt for, at hotellet også er en forretning i sig selv.

I juni starter priserne for en overnatning for familien på omkring de 2600 kr. I højsæsonen i juli starter de på 3000 kr. og opefter. Det inkluderer så overnatning og to dages entré til sommerland, så hvis man synes det er dyrt, så bør man lige tænke over, at entré fra juni lyder på 275 kr. per person.

 

Jeg har efterhånden været på ret mange familiehoteller rundt omkring i både Nordjylland og i resten af landet. Fårup Sommerland vinder meget på, at alt foregår i øjenhøjde med børnene. Der er taget hensyn til børnene i alle detaljer af hotellet, og det er fedt.

Hvis det ikke er det allerbedste, så bejler det i hvert fald kraftigt til titlen som Nordjyllands bedste familiehotel.

Du kan selv læse mere om hotellet og tjekke priserne ud her

Camilla blogger: Kom med mig til Sund Sommer event

Isvaffel med Kahlua og vodka: Guf & Kugler lancerer White Russian-is

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis der er noget, der hører sommeren til, så må det enten være en iskold drink eller en læskende is.

Men hvad nu hvis du slet ikke behøver at vælge mellem dem?

Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at Guf & Kugler i Slotsgade selvfølgelig er klar med endnu en kold sommernyhed: Denne gang er den fyldt til randen med procenter og likør.

Ismutter og Søsterguf har nemlig – i samarbejde med Kastbergs – udviklet en vaskeægte White Russian-is.

1 genstand pr. kugle

En klassisk White Russian består af Kahlua, vodka, sødmælk og isterninger og er efterhånden blevet en vaskeægte cocktail-klassisker.

Men hvad er meningen med en White Russian is? Umiddelbart var vores tanke, at det vel “bare” var en almindelig flødeis, der var tilsat lidt smag af kaffelikør.

Smagen var da også mere end velkendt … men for at være ærlig så er én af glæderne ved en White Russian vel også, at humøret lige stiger et par grader, når man først har drukket den lækre drink.

Der skulle dog ikke gå længe, før netop dette fænomen indtrådte. Den ellers farverige butik tændte pludselig et ekstra bål af glimmer i vores øjne – hvad skete der?

“Jamen, der er cirka 2 cl. sprut i pr. kugle. Det vil sige, at én kugle cirka svarer til 1 genstand,” forklarer Fætter Guf, der er henholdsvis søn og nevø af de to Isdronninger.

“Isen er lavet af økologisk mælk, fløde, Kahlua og vodka – så nej, den er ikke lavet til børn.”

En helt ny verden havde pludselig åbnet sig for os: Vi kunne simpelthen spise is og få en skid på samtidigt? Genialt. Intet mindre.

Man kan selvfølgelig vælge at nyde White Russian-varianten i en klassisk isvaffel eller bæger med guf på toppen, men den kan også indgå i de andre talrige varianter, som Guf & Kugler tilbyder.

Fætter Guf anbefaler især White Russian som en Coffee Frappé, der består af dobbelt espressoshot, mælk, isterninger og – selvfølgelig – en kugle White Russian.

Den har vi selvfølgelig også smagt, og der var noget nærmest symbolsk ved at White Russian kom tilbage i sin flydende form med både gode procenter, lækker kaffe og kold is.

“Den fås selvfølgelig også to-go, så man kan nyde den ved havnen … eller hjemme i sofaen,” forklarer Fætter Guf.

Du kan også få den som en “druknet russer”, som består af en kugle White Russian overhældt med et varmt espresso-shot.

Det var nærmest lige før, at vi selv følte os som et par druknede russere efter at have guffet den til bunds.

Men Fætter Guf havde flere is i ærmet denne højhellige torsdag.

Vi fik nemlig også “lov” til at smage White Russian i den populære “Isdrøm”-udgave, som klassisk består af en isvaffel, is og en valgfri softice med flydende callebaut-chokolade og bolchecrunch.

Afslutningsvis har vi kun én ting at sige om dette: Na zdarovya!

Et friskt pust i gaden: El Mundo har fået en flyvende start

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Jomfru Ane Gade er på både godt og ondt et af byens mest kendte vartegn.

Den er berømt (og berygtet) for at være hele Danmarks festgade, hvor der især er masser af muligheder for unge mennesker i alderen 18-25 år.

Men i marts kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at et nyt og spændende koncept åbnede op i de mystiske Gaslight-lokaler, som har fokus på at skabe en fest for de gæster, der måske havde givet lidt op på gaden.

Og det tyder på, at El Mundo har fundet den perfekte cocktail af god dansemusik, hyggelig stemning, lækre drinks og en aldergrænse på 20 år alle dage.

“Vores start er gået over al forventning, og jeg har ikke tal på, hvor mange der er kommet op i baren og sagt ‘tak’, fordi vi har skabt et alternativ her i Jomfru Ane Gade,” fortæller manden bag, Mads Lilholt Kristensen.

Quiz Nights og Happy Hour hver dag

El Mundo er en festoase på hele 250 kvadratmeter, og man går efter at skabe en uformel og festlig stemning, hvor der er plads til alle.

“Vi spiller blandt andet musik, som folk har lyst til at danse til. Alt lige fra Bruce Springsteen, Stevie Wonder til nye kunstnere som Lady Gaga og Ed Sheeran,” siger Mads.

Og selvom El Mundo kun har eksisteret i få måneder, er der allerede mange stamgæster.

“Det er fedt at opleve, hvordan mange af de faste gæster lige tager to eller tre kammerater under armen og kommer op og får en øl eller en cocktail, fordi de synes, at det er et fedt sted, vi har skabt.”

El Mundo har blandt andet stor succes med deres Quiz Nights hver torsdag kl 21.00, hvor der dystes om fede præmier og håneretten blandt vennerne. Det kombinerer rigtig mange med Happy Hour, som varer helt frem til klokken 24.00 fra torsdag-lørdag.

Hver fredag og lørdag er der livemusik fra klokken 21.00.

Du kan læse meget mere om El Mundo her.

Vind billetter til Ed Sheeran

El Mundo vil gerne fejre deres gode start med MigogAalborgs følgere.

Derfor udlodder vi i samarbjede med El Mundo 2 billetter til den totalt udsolgte Ed Sheeran-koncert den 28. juli i Tusindårsskoven i Odense.

Men derudover er der også lækre trøstepræmier. 15 heldige følgere på Facebook vinder nemlig 4 fadøl på El Mundo, så man kan komme ind og opleve den helt specielle stemning i festoasen.

Sådan deltager du:

  • Find opslaget på MigogAalborgs Facebook lagt online torsdag d. 20. juni kl. 16.45
  • Skriv navnet på dem, du helst vil drikke en iskold fadøl eller cocktail med på El Mundo, og vær med i lodtrækningen om 2 stk. Ed Sheeran billetter og 15 x 4 iskolde fadøl.
  • Vi trækker vinderne af både billetter og fadøl på El Mundo torsdag d. 27. juni

Kæmpe fund: Tonstung gravsten dukket op midt i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Gravstenen er rigt dekoreret med blandt andet Peder Pedersens bogmærke samt de fire evangelister. Til
højre ses evangelisten Johannes. 
Foto Nordjyllands Historiske Museum
Gravstenen er rigt dekoreret med blandt andet Peder Pedersens bogmærke samt de fire evangelister. Til højre ses evangelisten Johannes. Foto Nordjyllands Historiske Museum

I øjeblikket arbejdes der ihærdigt med at lægge ny belægning i Algade ved Budolfi Kirke i Aalborg, og i den forbindelse har arkæologer ved Nordjyllands Historiske Museum kigget med fra sidelinjen.

Der er tidligere dukket adskillelige skeletter og spor af begravelser op, men der kommer også andre interessante ting frem af mulden.

For tæt ved kirken har man nu fundet en mere end to meter lang gravsten.

Helt nøjagtig måler den fundne gravsten 2,15 x 1,40 meter, og den er lavet af enten kalksten eller sandsten, som formentlig er importeret fra udlandet.

Stenen har oprindeligt ligget i kirkegulvet inde i Budolfi Kirke, men er senere lagt udenfor, formentlig i forbindelse med en renovering af kirkegulvet i 1899. Der er derfor ikke fundet jordiske rester af stenens ejermand.

Arkæologer ved Nordjyllands Historiske Museum har fundet en kæmpe gravsten ved Budolfi Kirke. Den har
oprindelig ligget i gulvet inde i Budolfi Kirke, og den blev lagt til minde om kongelig toldinspektør Peder
Pedersen og hustru.
Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Gravstenen bærer præg af at have ligget i kirkegulvet i mange år, og flere steder er teksten slidt helt væk af kirkegængernes fødder. Men man kan stadig læse, at den oprindelig blev lagt over en Peder Pedersen, og at han døde den 8. november 1672.

Med navn og dødsdato kan vi finde ham i andre skriftlige kilder.

I Budolfi Kirkes kirkebog kan man for eksempel se, at han ved sin død boede i Maren Turis Gade, og i begravelsesprotokollen står, at gravstedet og stenen blev købt af hans enke den 11. november 1672.

Kongelig toldinspektør

Men gravstenen afslører også noget andet meget interessant.

Der står nemlig at læse, at Peder Pedersen var ”lige May: Told insp.” – han var altså toldinspektør i Aalborg.

Fra andre skriftlige kilder ved vi, at en Peder Pedersen blev udnævnt til toldinspektør i januar 1661. Han har dermed været den første generation af embedsmænd under enevælden, som blev indført af Frederik 3. i 1660.

Og der er tale om en embedsmand, som har passet sit arbejde godt, forklarer historiker Jakob Ørnbjerg.

”Vi kan nemlig se, at han har ført forskellige retssager mod folk, som har foretaget ulovlig handel ved Limfjorden uden at betale den told, som kongen har haft krav på,” siger Jakob Ørnbjerg.

Selvom der altså ikke er tale om en hr. Hvem-som-helst, og at en gravsten af den her størrelse og placering viser, at han har tilhørt det bedre borgerskab i samfundet, så har han dog ifølge Jakob Ørnbjerg ikke været særlig velstående.

”For vi kan se i skiftet efter ham, at forskellige kreditorer har gjort udlæg i arven. Så han har haft gæld rundt omkring, som arvingerne har været nødt til at betale ud.”

Stenen afslører sjov detalje

Læser man videre i teksten på gravstenen, så nævnes Peder Pedersens hustru Johanne Sørensdatter Weibye også.

Johanne dør først i 1706, og det afslører en sjov detalje. Her kan man nemlig se, at teksten på gravstenen har været præfabrikeret.

Man har skrevet hele teksten allerede ved Peder Pedersens død i 1672, og har så gjort plads til, at man senere kunne tilføje Johannes dødsdag og år.

Arkæologer ved Nordjyllands Historiske Museum har fundet en kæmpe gravsten ved Budolfi Kirke. Den har
oprindelig ligget i gulvet inde i Budolfi Kirke, og den blev lagt til minde om kongelig toldinspektør Peder
Pedersen og hustru.
Foto: Nordjyllands Historiske Museum

I dette tilfælde har man på forhånd hugget ”16   ”, fordi man regnede med, at hun ville dø i 1600-tallet, men har så sidenhen måtte rette 6-tallet til et 7-tal, da hun altså først døde i 1706.

Selvom hustruens navn og dødsdato også står på stenen, så kan man dog ikke være helt sikker på, at hun også har været begravet i kirken ved Peder Pedersens side.

Man ved nemlig fra skriftlige kilder, at hun senere giftede sig igen med en Gert Kellermand, som også boede i Maren Turis Gade.

Den tonstunge gravsten var desværre slået i flere stykker, men den er nu pillet op af jorden og sendt til konservering.

Senere afgøres det, om den skal udstilles på Aalborg Historiske Museum.