Anmeldelse af Dronninglund Slot: Mad og omgivelser spiller sammen

Skrevet af: Ditmer Kiis

En råkold novemberdag tog jeg sammen med fotograf Peter Carlsen op for at lave en madanmeldelse af Dronninglund Slots restaurant, Prinsesse Sophie Hedevig.

Netop Peter havde jeg taget med, fordi jeg vidste, at stedet skal opleves for langt mere end bare maden!

Men hvordan får man beskrevet stemningen på et slot med bygninger fra tolv-, femten-, og syttenhundredetallet indeholdende eksklusivt cigarrum, riddere, vinkælder, pejsestue og så videre?

Stedet skal ses, mærkes og opleves og derfor har jeg fået lavet en kort video der giver et indblik det det stemningsfyldte sted. Den kan du se i bunden af artiklen.

Kort køretur fra Aalborg

Men lad os komme til selve besøget på restauranten. Afstanden kan måske virkelig sådan lidt uoverskuelig for nogen fra Aalborg, der vil spise en god middag. Men det tager blot 20 minutter inde fra midtbyen, og giver også lidt følelsen af lidt eventyr.

Vores aften startede med en rundvisning af familierepræsentaten Gerrard.

Han dirigerede os fornemt igennem slottet, mens han stolt fortalte historier.

Rundvisningen sluttede med, vi blev vist til vores hyggelige pladser i restauranten og blev præsenteret for vores smilende tjener Judith.

Hun er ligesom resten af køkkenstaben forholdsvis ny, hvorfor man også kan forvente en anderledes oplevelse, såfremt man har besøgt stedet før.

Gode priser på slottet

Judith fortalte os, at restauranten har en gourmetmenu, der roterer over fire dage samt en ugemenu, der skifter hver uge.

Ugemenuen fås for 298.- hvis du vælger alle 3 retter. Gourmetmenuen koster 548.- hvis du går linen ud med alle 6 retter.

Det er absolut i en prisklasse, som få af restauranterne i Aalborg på samme niveau kan matche.

I øvrigt er det værd at bemærke, at man med ClubAalborg i november får et ret heftigt tilbud på A La Carte-kortet på restauranten.

Dronninglund Slot anmeldelse

VI havde luret lidt i menukortet hjemmefra, og forventede derfor vi startede med en suppe, men nej!

Judith overraskede os med en velduftende appetizer bestående af poussinbryst med pesto, imens den forfriskende og let søde italienske pinot grigio blev skænket op i glasset.

Appetizeren udmærkede sig mest igennem den sublime pesto, der havde en dominerende smag af persille og mandler.

Tid til forretten

Den rigtige forret ankom dog ikke længe efter, vi havde slugt vores kylling. Duften var helt fantastisk.

Retten blev serveret, som den stod præsenteret på menukortet – græskarsuppe tilsmagt med chili og estragon.

Ingen havde taget skade af en lidt mere beskrivende præsentation af mad og vin, dette skulle vise sig at være gennemgående igennem aftenen. Det kunne man godt gøre noget ved, når man er ambitiøs på den front.

Suppen havde en smuk orange farve fra græskarret og havde en distinkt duft af appelsin og estragon: Konsistensen var tilpas cremet, og chilien gav retten et tiltrængt spark.

Selve suppen smagte igennem af appelsin, og noterne af estragon fremkom tydeligt. En afrundende komponent til suppen havde dog pyntet.

Ros skal suppen have for at bliver serveret i rette temperatur, og i forvarmede tallerkener. Alt for ofte ender suppe med at være kold, før man er halvvejs.

Tid til et paradigmeskifte?

Efter den lune suppe blev et glas Segla fra Bordaeux skænket op, og ved iltningen efterlod den smukke gardiner i glasset. Den duftede lækkert af lakrids og brombær, og jeg ventede så på, om grisen i næste servering kunne matche vinens kraft.

Svinemørbraden blev serveret på en blomkålspure og med kål, små kartofler, efterårssvampe og en cremet pebersauce.

Grisen var efter min mening let overtilberedt.

Såfremt restauranten stoler på kvaliteten hos leverandøren, og det skal den kunne, kan og bør gris serveres lyserød i midten.

Jeg ved, at mange ikke er vant til dette – men med meget smagfuld, saftig og reel udskæring er det lækkert!

Blomkålspurén var exceptionel og bidrog med en fincremet konsistens, imens den smørstegte spidskål havde det helt rette forhold mellem smagen frembragt af stegningen og bevarelse af knas.

De små kartofler og den lidt for tynde cremede pebersauce var dog en smule skuffende for min norske medspiser.

Nydelig afrunding og sensationelt vinvalg

Efter den kraftige vinterlige hovedret fik vi en rensende apperitiz dessert, yoghurt sorbet. Simpelt og lækkert.

Kort efter vores rensende sorbet var spist, ankom vores dessert. Appelsin souffle med appelsinsirup og jordbær.

Et næsten for åbenlyst forsøg på at starte og slutte samme sted. Det kunne måske gøres mere raffineret. Kokken havde mestret at ramme den helt rette konsistens, men ud over dette, var der ikke meget interessant ved souffleen.

Men det var nu også lige meget, for alt imens vi hurtigt glemte den luftige æggeret blev vi fortryllet af et helt og aldeles fremragende vinvalg af vores tjener Judith.

En flaske Pinot des Charentes blev åbnet, mens en sødlig duft af cognac og honning spredte sig. Selve hedevinen smagte igennem af ovennævnte, men grundet syren fra appelsinen, og den relativt lave serveringstemperatur, ramte den bare spot on!

God mad i exceptionelle omgivelser

Ingen har patent på, hvad god smag er, ej heller denne anmelder! Jeg må dog sige om Prinsesse Sophie Hedevig, at man får aldeles udmærket mad for pengene.

De smukke omgivelser er med til at garantere en hyggelig aften med en perfekt stemning.

Jeg blev fortalt, at alt til morgenmaden var hjemmelavet, men det ville klæde stedet generelt at give gæsterne mere information om maden.

Særligt råvarerne kunne sagtens findes i det smukke opland til slottet for at gøre oplevelsen endnu mere unik.

Slutteligt fortæller Gerrard om andre muligheder på slottet end spisning på Sophie Hedevig. Stedet byder blandt andet på rigtig gode muligheder for konferencer og møder, lækre overnatningsmuligheder eller en brunchbuffet.

Det er i hvert fald ikke sidste gang, at vi har taget den korte tur nordpå til Dronninglund.

Som ClubAalborg medlem får du 40% rabat på A La Carte menuen på Dronninglund Slot. 

Få adgang til mere end 30 rabatter i Aalborg og omegn lige her

Skal du købe eller sælge?: Disse særlige kendetegn spiller en stor rolle for prisen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
danbolig.dk, Julius Posselts Vej 1D, 2. 3., 9400 Nørresundby
danbolig.dk, Julius Posselts Vej 1D, 2. 3., 9400 Nørresundby

Når der enten sættes en bolig til salg eller handles en, så har nogle helt særlige specifikationer indflydelse på udbudsprisen eller valget af boligen ved en handel.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at sælgere af boliger med udsigt, elevator eller altan forventer en højere kvm. pris., hvor omvendt at køberne kan skrive boligen på den sorte liste, hvis boligen ikke opfylder særlige specifikationer.

Særlige faciliteter kan være afgørende

Helt særlige specifikationer har indflydelse for udbudsprisen for sælgerne.

Omvendt kan det for køberne have stor betydning, om disse specifikationer er tilgængelige i boligen.

“Særlige “features” kan have helt afgørende betydning for boligkøberne – alt efter hvor svært og dyrt, det er at tilføje det til boligen.

Og hvis den ønskede “feature” ikke er tilstede, kan det sagtens betyde, at boligen ryger på den “sorte liste”,” siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker hos Home.

Særligt ved lejligheder hvor der er en altan eller elevator kan være afgørende for et køb, da disse ikke er billige eller nemme at etablere.

”For lejligheder kan det for eksempel være “altan” eller “elevator”, som nogle købere har som et ufravigeligt krav, og det kan være umuligt eller meget besværligt og dyrt at etablere.

Drømmer man derimod om en terrasse, en udestue, en brændeovn eller lignende features i sit hus, så kan dette relativt let tilføjes boligen og har ikke afgørende betydning for om man vælger – eller fravælger – den,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

Altan og elevator

Netop ordet “altan” er populært, når de boligsøgende selv tilføjer parametre i deres søgninger på Boliga‘s hjemmeside.

Netop dét ord er det mest benyttede ord i fritekstsøgefeltet. Og skal der være altan på lejligheden, så har prisforventningerne hos sælgerne også været højere.

32.638 kr. lød den gennemsnitlige udbuds kvm. pris for lejligheder på fra januar til slutningen af november.

34.872 kr. var den steget til, hvis “altan” var blevet skrevet ind i teksten om boligen. Det er en prisforskel på 2.234 kr.

“Altaner giver beboerne himmel over hovedet og et nyt rum, hvor de kan drikke morgenkaffe og grille om sommeren.

Når man bor i byen, savner mange et frirum, og der er altanen helt oplagt,” siger Casper Gorm Knudsen, administrerende direktør i altan.dk.

Priserne stiger dog endnu mere, hvis der er “elevator” til lejligheden. 36.852 kr. har de ifølge Boliga været udbudt til salg for, hvilket er lige over 4.000 kr. mere pr. kvm. end gennemsnittet.

Ordet udsigt er den største prispresser

For villaer var en af de helt store pris-pressere dog ordet “udsigt”, hvor den gennemsnitlige udbudspris gik fra 16.316 kr. til 18.127 kr.

“Udsigt er i rigtig høj kurs blandt boligkøberne, og især udsigt til hav og fjord trækker, men også til sø, skov og marker er eftertragtet.

Når det ikke slår hårdere igennem på priserne, skyldes det, at der også er masser af boliger med udsigt, som ikke nødvendigvis er specielt dyre men som ligger naturskønt,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

“Have” fik villa-sælgerne til at sætte prisen op til 18.063 kr. – en stigning på 10,7 procent.

Boligas opgørelse har opgjort den gennemsnitlige udbudskvadratmeterpris på villa/rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse i perioden 1. januar til 30. november 2018. Der er desuden lavet beregninger på udbuds kvm. prisen, hvis specifikke – populære – søgeord optræder i annoncen.

Har fået aalborgensere til at spise sundere: We Feat er nu klar til erobre København

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De har netop fejret to års fødselsdag.

De var frontløbere på sundhedsfronten i Aalborg. De gav kål en helt ny mening.

Og snart åbner de deres fjerde butik.

Det var noget af en satsning, da Frederik Løwe og Benjamin Hvid åbnede We Feat i hjertet af Boulevarden, kort før kalenderen sagde 2017.

Det banebrydende koncept bød på sund takeaway, sammensat efter ideelle kostprincipper, og altid 100 % økologiske råvarer.

I starten fokuserede den newyorker inspirerede foodbar primært på spændende, friske salatbowls og drikkevarer, men siden er der både kommet morgenmadsfristelser, juice, shakes og snacks på menuen.

Overvældende start i Århus

I november 2017 kunne We Feat afsløre, at de netop havde landet en millioninvestering, der skulle realisere drømmen om at gøre konceptet til en kæde.

Denne drøm blev til virkelighed d. 15. juli i år, da dørene blev slået op til We Feat i Guldsmedgade i Århus. Tre måneder senere åbnede endnu en lillebror på Frederiks Allé.

Der er med andre ord sket lidt af hvert de sidste to år, siden de startede eventyret lige her i Aalborg.

Vi har derfor taget en snak med de to travle stiftere af den aalborgensiske foodbar. Travle – men stolte.

“Det var fuldstændig vanvittigt, da vi åbnede i Århus midt i juli. Der var fuld smæk på: meget mere end forventet.

Folk er generelt sindssygt positive, og vi har allerede mange stamkunder, der kommer igen og igen. Det er virkelig noget, vi hæfter os ved,” fortæller Frederik.

We Feat er skabt til udlandet

Efter en overvældende start er flowet igen blevet stabilt; hvilket var medvirkende til, at We Feat nemt og effektivt kunne udvide familien med endnu en Århus-afdeling.

Modsat Guldsmedgade, der er cirka dobbelt større af den i Aalborg, er butikken på Frederiks Allé stik modsat og med kun seks pladser i vinduerne.

Her håber We Feat at kunne få endnu mere gang i takeaway-delen, der også har været en ambition siden start.

Man må altså sige, at der er fart på de to Aalborg-drenge – men rejsen slutter bestemt ikke her: allerede i foråret har de nemlig ambitioner om at åbne endnu en butik. Denne gang i hovedstaden.

“Vi er rigtig glade for, at vi startede på vores hjemmebane. Hvis man kan åbne i Aalborg midt om vinteren, så kan vi også andre steder.

Der er rigtig mange københavnere, der efterspørger en We Feat. Derfor er vi allerede nu ved at kigge efter den rigtige location, så vi forhåbentlig kan åbne i løbet af foråret.” fortæller Benjamin.

Det er da heller ikke tilfældigt, at hele konceptet, der omkranser We Feat, har en international klang.

De to venners helt store mål er nemlig også at få bredt foodbaren udover landets grænser.

En komplet måltid

Men hvad er det så egentlig for nogle parametre, som har gjort We Feat til en succes? Frederik er ikke i tvivl.

“Vores fordel er helt bestemt, at vi ikke er bundet til noget bestemt køkken. Vi kan gøre, hvad vi vil og tilgodese alle.

Vi har fra start besluttet os for, at vi ville skille os ud og stræbe efter at kunne servere et mættende og komplet måltid, der er for alle.

Uanset om man er kødspiser, vegetar, veganer, allergiker eller bare sulten efter noget gennemført lækkert.” forklarer han, men slår også fast, at det ikke kun er maden, der er i fokus.

“Foruden selve maden er alle parametre også nøje overvejede. Stemningen skal være god, folk skal altid føle sig budt velkommen af vores fantastiske personale.

Folk skal komme herind for at få den samlede oplevelse, det er meget vigtigt for os.”

Smagen af sæsonen

Tiden flyver altså afsted i We Feat, men alligevel har de sørget for, at menukortet kan følge med.

En ny sæson betyder nemlig også nye retter på kortet, og vinteren byder blandt andet på en gennemført winter bowl med grønkål, blomkålsris, squash, tomat, belugalinser, persille/hvidløgsolie, falaffel, feta og græskarkerner.

Derudover er winter juicen Mean Green tilbage på kortet og byder på kål, selleri, agurk, lemon og æble.

Stærkt efterfulgt af en vaskeægte juleshake med kardemomme, kanel, appelsinskal, rå kakao, avocado og vanille soyamælk.

Halleluja!

Afslutningsvis vil vi altså gerne lige slå et slag for de nye, runde julelækkerier: Glutenfri havregrynskugler!

Disse er lavet på dadler, glutenfri havregryn, kokosolie, kakaopulver og fås med hhv. smag af kanel/appelsin, kokos eller appelsin.

Et helt perfekt treat, hvis du er blevet træt af den fede julemad, men stadig har lyst til den ægte smag af jul.

Og lad det blive de sidste ord for denne gang – men hvis vi kender Frederik og Benjamin ret, så går der nok ikke særlig længe, før vi er nødt til at tage en opfølgning med dem … igen, igen.

Meny i Kennedy sørger for nytårsmaden: Lækker 4 retters menu til nytårsfesten

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Når det store juleræs er overstået – for de fleste omkring den 27. december – kan mange ånde lettet op, slå mave ovenpå ædegilderne og lade freden sænke sig.

For andre går den helt store nytårsplanlægning for alvor i gang.

Er du en af dem, der skal holde årets nytårsfest, og allerede nu stresser over planlægningen? Så har vi har et godt råd til dig:

Få mere tid til dine gæster og overlad maden til MENY!

”Vi vil gerne gøre det nemt for vores kunder, samtidig med at de stadig kan få lækker mad til en overkommelig pris.

Nytårsaften handler om at hygge sig med hinanden, og det kan være svært at få tid til, hvis man skal stå for en menu med flere retter,” siger købmand Michael Andersen til MigogAalborg.

Få mere tid til dine gæster nytårsaften

MENY Kennedy disker i år op med en overdådig 4-retters nytårsmenu til 298 kr. pr. person, bestående af:

APPETIZER
Tapas toast med peberfrugtcreme og grillede artiskok og tapas toast med røget laksesalat.

FORRET
Hummersuppe med cognac og kammuslinger.
Hertil pagnottellabrød og smør.

HOVEDRET
Oksemørbrad med kartoffelgratin med emmentaler, rødvinssauce pisket med frisk smør, gulerodspuré
og syltede italienske borettaneløg.

DESSERT
Chokolade/saltkaramelkage på krokantbund
med blodappelsincoulis, sprød cookiecrumble, marengs og friske bær.

”Vi vil gerne tage os af maden, så folk i stedet kan hygge sig om gæsterne. Nytårsaften skal være god for alle, og vi synes ikke, at man skal bruge al sin energi i et køkken,” siger Michael.

Få en gratis champagne med i købet

Bestiller du minimum seks kuverter inden den 23. december, så får du ovenikøbet en gratis flaske champagne med til en værdi af 219,95 kr.

Champagnen er ikke hvilken som helst – det er en Piper Heidsieck. Den er den bedst anmeldte non-vintage Champagne det sidste årti!

Den lys og gylden, let og frugtig, frisk og med en enorm kompleksitet for en non-vintage.

Champagnen kan med fordel nydes til appetizeren under Dronningens nytårstale eller til desserten senere på aftenen.

MigogAalborgs facebookside kan du lige nu deltage i konkurrencen om to kuverter af årets nytårsmenu til en samlet værdi af 596 kr.

Sådan vinder du:

  • Like opslaget (udgivet den 11. december)
  • Skriv i facebookopslaget hvad MENY Kennedys nytårsmenu koster
  • Skriv mindst en du gerne vil holde din nytårsaften sammen

Er du ikke den heldige vinder, kan du bestille din nytårsmenu ved henvendelse i delikatessen i MENY Kennedy, via besked på MENY Kennedys facebookside eller på telefon 99 34 04 32.