Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Omfattende dokumentation: Anklager gennemgår DNA-analyser og mentalerklæring

Af Redaktionen

I dag, onsdag den 14. juni, er vi nået til 6. retsdag i retssagen mod den 37-årige, der er tiltalt i Mia-sagen.

Alle vidneafhøringer er nu overstået, og dagen i dag skal bruges på at gennemgå en stor mængde bilag, som endnu ikke er blevet forelagt retten.

Det gælder blandt andet DNA-analyser, gps-data, undersøgelserne i Dronninglund Storskov og Hammer Bakker og mentalerklæringen.

Video viser Mias færden i Aalborg

Anklager Mette Bendix starter dagen med at fremvise videomateriale, der dokumenterer hvordan Mia Skadhauge Stevn færdedes i byen.

Det er blandt andet videostumper, der viser hende klokken 03.21 på Giraffen sammen med en veninde og bekendte; i nærheden af Heidis Bier Bar kl. 04.34; og Mia, der forlader Heidis ved 05-tiden uden sit overtøj.

En anden video viser Mia kl. 05.46 uden for Club Wolf, og kl. 05.58 forlader hun natklubben. Disse videoer understøtter de forklaringer vidnerne afgav omkring Mias færden i nattelivet.

Dokumentationen for hendes færden inde i Aalborg slutter med en video, der viser, at Mia bliver samlet op af en bil kl. 06.08 i nærheden af busstoppestedet på Vesterbro ved Netto. Bilen kører kl. 06.09.

Disse videoer bliver ikke vist for hverken presse eller tilhørere.

Blodspor i tiltaltes hjem

Nu går anklageren fra videodokumentation til en gerningsstedsundersøgelse fra området ved Hammer Bakker.

Her nævnes fundet af Mias nøglebundt, brystplastre, hårelastik og gaffatapen. Der er ikke fundet DNA eller fingeraftryk på gaffatapen.

Brystplastrene, der blev fundet, svarer til dem kriminalteknikerne fandt i Mias lejlighed. Hårelastikken fastslås også til at være Mias, da overvågningsvideoerne først viser hende med den om håret og senere om armen.

Vejrdata fra DMI indgår også i bevismaterialet. Det fremgår, at der var 1-1,8 grader i februar sidste år.

Anklageren går videre til dokumentation fra tiltaltes hjem i Flauenskjold.

Det er ikke muligt for pressen og tilhørerne at se billederne, men det fremgår at der i soveværelset blev sikret DNA fra dørhåndtaget mod stuen, og at der var redt op i sengens højre side. Den venstre side havde betræk fra madrassen.

Der var ikke synligt blod på sengen, men der blev fundet blodlæsioner ved fodlisten. Der var ikke tegn på, at blodet var forsøgt fjernet.

Blodspor blev også fundet i værkstedet, læser anklager op fra en rapport. Det blev fundet flere steder; blandt andet på betongulvet og i revner i gulvet.

DNA’et fundet i tiltaltes hus stammer fra Mia.

Tiltalte reagerer på ubehagelige billeder

Videoovervågningen fra tiltaltes hjem er gennemgået. Rapporten viser, at der kun var en enkelt optagelse fra den 6. februar 2022 og dagen efter, den 7. februar, men at der de efterfølgende dage var over 30 optagelser.

Låsemekanismen i bilen blev også undersøgt, og konklusionen er, at føreren ikke kunne låse højre fordør, så passageren blev låst inde.

Nu fremlægger anklageren billeder af de knoglestykker, der blev fundet i Dronninglund Storskov.

Igen vises billederne ikke for pressen eller tilhørerne, og anklageren advarer om ubehagelige billeder.

Den 37-årige tiltalte reagerer, da han ser billederne på skærmen, ved at tage hænderne op foran ansigtet og dækker øjnene.

Udover ligdele blev der også dokumenteret afbrændte dele af værktøj, et bæltespænde, resterende af en saks og en hobbykniv.

Navngivet mapper “luskeri” på computeren

Efter frokostpause kl. 13.00 læser anklageren de retsgenetiske erklæringer op, der slår fast, at de ligdele, som blev fundet i skoven passer til Mia.

Det fremgår også, at de kondomer, der blev fundet i Hammer Bakker ikke er relateret til sagen.

Mias taske blev aldrig fundet, men politiet har brugt tid på at finde den samme type taske. Den er vigtig for sagen på grund af tiltaltes forklaring om, at remmen sad fast om hendes hals.

Under flere ransagninger i tiltaltes hjem har politiet fundet en hardballpistol og fire håndjern samt et falskt militær ID-kort.

Der er også fundet et førstehjælpsmærke i guld; i 2007 har tiltalte opnået mere end 95 point i førstehjælp. Kun 65 point er nødvendigt for at bestå.

Tiltalte har haft en app på sin telefon, der kunne slette data og søgninger, hvilket der blev gjort brug af flere gange i dagene fra d. 5-9. februar. Han har også slettet sin historik på computeren. Her var der installeret en browser (Thor), som kan komme på “dark web.”

På computeren er der fundet 1336 billeder af afklædte kvinder, 101 billeder med afklædte piger og filer, der antydede stalking. Anklageren siger, at det indikerer, at tiltalte var “ude at kigge efter noget.”

En række mapper på computeren var navngivet “damer tilfældigt luskeri” efterfulgt af et bynavn. Anklageren mener, at det dokumenterer, at tiltalte har ledt efter kvinder.

På computeren har en også lavet søgninger på sine ekskæresters navne. Så sent som tre dage før den 6. februar har han søgt på navnene på to tidligere kærester.

Mentalerklæring fremlægges

Den tiltaltes tidligere domme bliver læst op.

I 2010 har han klippet bremseslangen og røret over på en personbil, som blev brugt af en ekskæreste.

I 2013 udgav han sig for at være politimand for at komme ind til en fest, hvilket han blev dømt for.

Han er også dømt for blufærdighedskrænkelse, da han har beluret en kvinde gennem et vindue og fået udløsning på vinduet.

Mentalerklæringen fremlægges også. Den er fra den 25. maj 2022.

Heri beskrives han som en, der fremtræder i almen sund tilstand. Da en kvindelig psykolog overtog undersøgelsen fremstod han mere ivrig, og han nævnte, at han har været befalingsmand flere gange.

Da den mandlige psykolog vendte tilbage fremstod han skuffet og mindre engageret.

Han beskrives som grådlabil, og overfor især kvindelige psykologer iscenesætter han sig selv som dårligt behandlet.

Tiltalte vurderes til at have et egocentrisk fokus, mangel på empatisk indlevelse, og han udviser ikke anger eller empati overfor de hændelser, han har erkendt. Den anger han fremviser er forbeholdt ham selv, oplæser anklageren.

Ordet “narcissistisk” bruges om ham i mentalerklæringen. Der beskrives også en “indre vrede”, der gør ham nedladende overfor andre. Værst er det mod kvinder.

Han vurderes til at være normalt begavet.

Den retspsykiatriske erklæring slutter med at konkludere, at han er egnet til almindelig straf, og her slutter 6. retsdag.

Del artikel

Andre læser også