Anettes Sandwich ligger i Aalborgs nye smørhul: Få en sandwich for 24 kr. om søndagen

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborgs Midtby er blevet udvidet betragteligt, efter Friis Shoppingcenter har været igennem en kæmpe forvandling, og ikke mindst siden Magasin er vendt tilbage i nye flotte rammer.

Aalborgenserne er igen ved at lære, at man trækker i den retning af byen for gode shoppingoplevelser og faktisk også for at få et godt måltid mad.

Ja, man kalder det lidt for Aalborgs nye smørhul.

For den rivende udvikling Friis er inde i lige nu, var det enormt vigtigt at tiltrække en populær sandwichkæde.

Men hvor de fleste nok havde gættet på en af Aalborgs kendte og etablerede kæder her i byen, så blev det faktisk en udefra.

Anettes Sandwich, der har fem butikker i Århus, har formået at få fodfæste i hård konkurrence om især frokostgæsterne.

De studerende i midtbyen, de handlende og ikke mindst virksomheder til medarbejdere, receptioner og møder.

Vinder frem på kvaliteten

Kvalitet har spillet en væsentlig rolle i Anettes Sandwich’ succes i Århus, og det er også den, som de vinder på her i Aalborg.

Kendskabsgraden arbejder de naturligvis stadig med, da de blot åbnede sidste år. Men tingene udvikler sig i den positive retning.

Især det med at de lige ligger i en gang ved siden af Sport24 butikken i Friis eller med indgang skråt over for Fitness World indgangen udefra.

Det fortæller direktør for kæden Niels Rasmussen.

“Vi valgte at placere os i Friis, fordi vi har en stor tro på centret. Der er utrolig mange spændende butikker i centret, og så har Magasin naturligvis også en tiltrækningskraft.

Vi har hele tiden godt været klar over, at der i Aalborg findes nogle stærke lokale sandwichkæder, men vi mente også, at der var plads til flere.

Vi synes selv, vi har fået en rigtig god modtagelse i Aalborg,” siger Niels Rasmussen til MigogAalborg.

Bliv mæt for 24 kr. om søndagen

Søndag kan godt være lidt sløv for mange.

Derfor har Anettes Sandwich valgt at køre med et fedt tilbud hver søndag i Aalborg. Her får man en sandwich til halv pris, så man pludselig kan blive mæt fra 24 kr. og opefter.

“Vi vil gerne have, at så mange aalborgensere som muligt får smagt vores sandwich. Men vi synes også stadig, at det er vigtigt ikke bare at forære tingene væk. Så med det her søndagstilbud synes vi, det giver mening,” forklarer Niels Rasmussen.

Responsen fra gæsterne på maden, hæfter direktøren sig især ved.

“Vi får utrolig positiv respons på, at vi har nogle af byens bedste sandwich. Vi har 17 forskellige slags sandwich i fast sortiment samt fem forskellige slags brød samt altid et gæstebrød.

Vores force er, at du har utrolig mange kombinationsmuligheder, så man er garanteret at få sin sandwich lige præcis, som man bedst kan lide den,” forklarer Niels Rasmussen.

Det fik vi serveret til frokost

MigogAalborg fik i forbindelse med vores fælles konkurrence i denne artikel frokost hos Anettes Sandwich forleden. Her fik vi serveret;

Salat med kylling

Sandwich med Serrano

Sandwich med Kyllingbryst og Bacon

Sandwich med Carpacio, Ruccola og Parmesan

Sandwich med hønsesalat & Bacon

Sandwich med norsk laks, dild og rødløg

Andre varianter af sandwich kan du se her

Kan bestille det hele online eller via app’en Waiteer

Så udvalget er stort hos Anettes Sandwich. En af de ting som de vinder frem på er blandt andet samarbejdet med takeaway-portalen Waiteer, som er fra Aalborg.

Hvis man har et møde, konference eller vil forkæle medarbejderne i en virksomhed, så kan man bestille det hele direkte online på Anettes Sandwich’s hjemmeside,  så alt er klar, når man kommer derned.

Eller man kan få det bragt ud med Waiteer.

Det gør bestillingen utrolig enkel, hvad enten man henter selv eller får bragt frokosten til kontoret. For private gælder begge dele naturligvis også.

“Mange er rigtig glade for at booke direkte online hos os, for så er maden klar, når de kommer ned og henter.

Det gør frokosten hurtig og simpel, hvis man eksempelvis er en gruppe studerende i midtbyen eller kolleger der har lyst til en god sandwich.

Derudover er vi også glade for samarbejdet med Waiteer, som vi også har startet op med i Århus,” forklarer Niels Rasmussen.

KONKURRENCE
Vind sandwich for 600 kr.

I samarbejde med Anettes Sandwich udlodder MigogAalborg et gavekort på 600 kr. til alt på menukortet hos Anettes Sandwich. Glæd kolleger, venner eller familie med eksempelvis gode sandwich eller salater.

Sådan vinder du;
Like opslaget på MigogAalborgs Facebook-side
Skriv mindst en du vil dele en lækker sandwich oplevelse med
Skriv hvilken del af det MigogAalborg fik serveret, som du godt kunne tænke dig at prøve – ellers så tjek Anettes Sandwich menukort her – og skriv hvad du vil foretrække

Åbent hus fredag: Beddingen klar med 78 nye boliger

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Visualisering: Dimension Design
Visualisering: Dimension Design

Nu skal du skynde dig, hvis du vil have en bolig på beddingen.

Beddingen 5 er et nyt boligkompleks med lejelejligheder ved Østre Havn, som har Limfjorden som nabo. Hvis du vil nå at have fat i en af disse attraktive boliger, så kridt skoene og kom til åbent hus på fredag d. 26 juli fra klokken 14.30 – 15.30.

Boligkomplekset består af 78 lejelejligheder, hvoraf de første 26 lejelejligheder allerede er udlejet.

Åbent hus for alle i prøveboligen

De foregående åbent hus-arrangementer i boligkomplekset har kun været for kunder, som har været skrevet op til boligerne hos udlejer Wagner Ejendomme.

Men nu kan alle deltage til åbent hus på fredag, hvor det er muligt at opleve lejligheder i mange størrelser og forskellige planløsninger. Lejeboligerne passer både til den studerende, singlen, parret, seniorerne og mindre familier.

Lejlighedernes størrelser er fra 64-114 kvadratmeter, hvor der er mulighed at leje enten 2- eller 3-værelses lejligheder med gulvvarme over alt i boligen.

Visualisering: Dimension Design

Alle lejlighederne har entré, badeværelse, køkken-alrum og alle værelserne har garderobeskabe.

I entréen er der også et garderobeskab, så der er mulighed for at gemme overtøjet og skoene væk.

Derudover har alle lejere i boligerne mulighed for at komme ud, hvor alle har udsigt til Limfjorden. Boligerne i stueplan får gårdhaver, hvor de øvrige etager får skønne altaner – alle vendt mod vest med udsigt ud til Limfjorden og det maritime område ved Østre Havnebassin.

Visualisering: Dimension Design

Derudover har alle lejligheder tilhørerende depotrum i kælderen, så der er mulighed for at opmagasinere alt ens habengut – men bare rolig – selvom du bor på den øverste etage skal du blot tage elevatoren ned, som der også er i bygningen.

Har man en bil, er der mulighed for at leje en parkeringsplads i kælderen, og holder man sig til den to-hjulede jernhest, så bliver der bygget et cykel-parkeringshus i terrænplan.

Lejeboligerne kan lejes fra 6400 kr./md.

Det maritime og aktive Østre Havn

Området ved Beddingen 5 rummer mange kvaliteter og alt der er brug for i hverdagen.

På indkøbsfronten kommer de nye beboere ikke til at skulle gå langt, da supermarkedet MENY ligger kort fra boligkomplekset. Hvis den søde tand skal tilfredsstilles er Lagkagehuset i forbindelse med MENY.

Det nye byggeri ligger ud til det mere vindstille Østre Havnebassin, som i sommerhalvåret er fuld af liv – her er der mulighed for at dyrke vandsport ved at stå på wakeboard, SUP-board eller spille kajakpolo.

Området giver desuden også rig mulighed for at nyde det urbane udeliv ved at dyrke motion med en rask gå- eller løbetur langs stierne.

Der er ikke mange minutters gåtur ind til Aalborgs pulserende byliv i midtbyen, hvor man kan begive sig hen ved at følge Aalborgs skønne havnefront.

Det er muligt at følge det nye byggeri ved Beddingen på facebook-siden, som du kan finde her.

Premiere på Løvernes Konge: Her er vores dom

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I år er det 25 år siden, at én af Disneys mest legendariske film kom til verden.

Nærmere bestemt i Afrika på Kongeklippen, hvor historien om en majestætisk løvefamilie udspiller sig.

Vi taler selvfølgelig om Løvernes Konge, der fik dansk premiere d. 18 november 1994.

Dengang solgte filmen mere end 1 mio. biografbilletter.

Gennem de seneste par år har Walt Disney Pictures valgt at gå all-in på at genskabe de ikoniske film, der stadig den dag i dag har fans i alle aldre og størrelser.

Dette er blandt andet sket med Skønheden og Udyret, Aladdin og Junglebogen.

I dag blev det så premieretid for – vel nok den mest berømte af dem alle – Løvernes Konge.

Der er slet ingen tvivl om, at netop denne film har stået højt på ønskelisten over de nye film. En Disney-film, der vel bare bliver bedre og bedre for hver eneste gang, du ser den.

Derfor var det også med stor forventning, at vi i dag lagde os tilrette i biografsæderne.

Den perfekte start

Noget, som en inkarneret Disney-fan sjældent finder sig i, er hvis der rodes alt for meget ved den originale historie.

Derfor starter filmen selvfølgelig også med: Naaaaaaaaahhhhhh tewhenyaaaaaa babadeee tiwawaaa!

Man er heller ikke mange sekunder inde i filmen, før man imponeres over de nærmest overrealistiske savannedyr, der nærmer sig Kongeklippen.

Faktisk er det nærmest som at se en naturdokumentar – og næsten umuligt at kende de animerede dyr fra den ægte vare … indtil de begynder at tale.

En del man (mærkeligt nok) lige skulle vænne sig til.

Men den computerskabte realisme er til gengæld et element, som tegnefilmen fra 1994 på ingen måde kan måle sig med.

Well done, Disney.

Sådan er 2019-udgaven

Berettermodellen følger trofast med i filmens udvikling og med det var vi jo også forberedte på, at århundredets familieforræderi nærmede sig med hastige … klove.

Den hjerteskærende scene efter gnuflugten, hvor Simba finder sin far død, er vel nærmest på (sørgelig) linje med Titanic-scenen med Jack og Rose, der tager afsked.

Scenen i den nye Løvernes Konge fulgte næsten 1:1 med originalen … men på grund af det ufatteligt realistiske set-up var oplevelsen altså også en anden.

I en tegnefilm kan man gøre, hvad man vil. Fantastien kan plante store følelser, vindende personlighed og rumme urealistisk dyre-mimik; det kan en naturrealistisk animation ikke.

Animatorerne havde alligevel forbarmet sig og givet Simba våde øjne – og det satte sig da også i vores.

Små overraskelser undervejs

Løvernes Konge er tilladt for børn over 11 år, og det satte da også vores tanker i gang om, hvorvidt denne udgave skulle være mere uhyggelig end den originale.

Er det igen realismen, der spiller én et puds?

Svaret til det må være, at: Nej, den er ikke mere uhyggelig. Men ja, realismen har noget at sige.

Men: Har man før set tegnefilmen, så skulle der altså ikke være noget at frygte i forhold til at se animationsfilmen. Den er fuldstændig forudsigelig.

Lykkeligvis var den dog også krydret med nye og moderne elementer, sådan at der stadig var små overraskelser undervejs.

Filmen var generelt noget mere “voksen”, så diskussionerne om familieforhold og de gode budskaber brændte ekstra igennem.

De barnlige udtryk var næsten elimineret, hvilket nok både siger noget om tiden, og at børn i dag er vant til et noget mere udtryksfuldt sprog, end man var for 25 år siden.

Humoren og selvironien var også skruet op til et nyt niveau.

Som eksempel, da Simba, Timon og Pumba afsluttede den nye udgave af Hakuna Matata, hvor Timon måtte bede Simba om at stoppe med at synge:

“You’ve grown 200 pounds since we started!”

En flot tribute til originalen

Alt i alt har den nye Løvernes Konge altså fat i noget rigtig godt, der både rummer den originale historie og udviklingen inden for filmteknikken.

Men netop derfor har snakken da også gået på, om den verdensberømte animationsfilm mon kunne formå at bevare sin autencitet og originalitet – og ikke bare være et led i et pengemaskineri?

Oprindeligt blev Løvernes Konge jo produceret af Disneys “B-hold” af animatorer. A-holdet var nemlig travlt beskæftiget med at producere Pocahontas, som var den helt store satsning.

I vores øjne er der ingen tvivl om hvilken udgave, der er den rigtige. Animationsfilmen kan vel bedst beskrives som et hardcore tributeband, der ved præcis hvad de laver – og hvad, de skal leve op til.

Dermed ikke sagt, at den ikke er en fuldstændig fantastisk reminder om den uerstattelige historie, der uden tvivl er en biografbillet værdig.

Vi ser i hvert fald gerne denne udgave igen. Og igen.

Sol over C.W. Obels Plads: Brdr. Price lokker med kolde drinks og sommersnacks

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommeren er kommet til Aalborg, og på de gode dage er den varme sommersol – heldigvis – det samme. I næste uge ser vi endda ud til at få over 30 grader enkelte dage.

Selvom det kan være fristende at stikke af til strand og frisk havvand, så er vi også mange, der lige så gerne vil nyde det gode vejr lige her i byen.

Mange af Aalborgs caféer og restauranter har jo udendørspladser, der må være det perfekte sted at slå sig ned med gode venner, lækkert mad og et koldt glas.

Brdr. Price på C.W. Obels Plads har vel hvad der må være tæt på den perfekte terrasse: Varme solskinsstråler det meste af dagen, store parasoller hvis du hellere vil være fri, overdådige snacks og drinks, der går lige i blodet.

Vi har før besøgt Brdr. Price i forbindelse med vores Tour De Brunch og blev også dengang fristet af deres gastronomiske fortællinger om resten af menukortet.

Derfor besluttede vi os for at lægge vejen forbi igen en solrig dag i juli.

Alt fra menukortet

De to tv-brødre åbnede deres første restaurant i 2013, og i dag består familien af hele seks restauranter i hele Danmark.

Adam og James Price havde et ønske om at kunne tilbyde danskerne alt det mad, som de bedst selv kunne lide.

Der hersker altså ingen restaurant-trends i de herskabelige og hyggelige lokaler – men derimod et alsidigt menukort med mad for alle.

Denne dag stod solen dog højt over C.W. Obels Plads og smør, hakkebøf og bearnaise var ikke just øverst på appetitlisten.

Men snacks, drinks og kold hvidvin eller rosé fangede derimod straks vores opmærksomhed, og vi endte med at bestille … ja, alt.

Prices skinke, en delikat, letrøget spegeskinke af en glad gris, knasende sprøde kyllingechips med svampecreme, oliven og mandler, danske jordbær og – naturligvis – østers.

Drinks for og med enhver smag

Derudover lod vi restaurantens dygtige bartender få fri leg til at shake løs af hvad end, han måtte have på drinkshjertet i dag.

Det var åbenbart en hel del, og vi endte med alt fra rosé og en kold Chardonnay (… der vist nok slap for at blive shaket), Cosmopolitan, Whisky Sour, Irish Coffee, White Russian, Martini, Dark ‘N’ Stormy til en brusende Kir Royal.

Er man typen, der ind i mellem begiver sig ud i drinkseventyret, så er man nok også bekendt med, at Aalborg byder på både gode og mindre gode bud på den front.

Efter at have haft snablen i Brdr. Prices varianter er vi ikke i tvivl om, hvor de befinder sig i skalaen.

Vores personlige krav til en fuldbyrdet perfekte drinksoplevelse, må være noget i retningen af:

  • Man skal blive i godt humør af dem: Tjek!
  • Udvalget skal være så bredt, at man får lyst til at bestille én mere … og én mere …
  • De må gerne være fotogene. Do it for the gram!
  • Det skal kunne smages, at der bliver brugt gode råvarer
  • Kan de nydes på en solbeskinnet terrasse i vores yndlingsby, er dette absolut en bonus

Alt i alt har Brdr. Price altså ret godt styr på (vores) smag, og det er bestemt ikke sidste gang, at vi lægger vejen forbi C.W. Obels Plads i sommermåneder.

Du kan finde alle de våde drikkevarer her.