Analyse: Kontinuitet og talent skal sikre AaB pladsen i top 6

Skrevet af: Michael Qureshi

36 point, ni sejre, ni uafgjorte og otte nederlag, en samlet målforskel på +3, og vigtigst af alt: en syvende plads, a point med FC Nordsjælland på 6. pladsen.

Sidste sæson var dog for AaB og deres fans, ingen dans på roser. Efter fire sejre i de første fem kampe, så det ellers ganske fornuftigt ud.

Ganske vist var nederlaget på hele 4-0, men det var trods alt også mod de senere danske mestre fra FC København. Men efter en stærk start, blev det noget mere jævnt, for de bolchestribede aalborgensere.

Sejrene blev afløst af for mange nederlag og uafgjorte, og selvom der naturligvis var sejre i blandt, havde AaB det svært ved at sætte en god stime sammen og gå sikkert op i top 6.

Middel blev for middel

Og det er netop her, det største problem for sæsonen lå. Lucas Andersen og Tom van Weert ledte offensiven med henholdsvist ti og otte træffere, og Kasper Kusk trak i snorene i rækken lige bag, hvilket førte til otte assists.

Rent offensivt var AaB holdet, der scorede fem flest mål, og defensiven var også relativt solidt, med det sjette bedste forsvar. Men det var netop i nogle af disse ovenstående tal, at årsagen til den missede placering i top 6 sandsynligvis skal findes. For hverken defensiven, offensiven eller stabiliten lå i den dårlige ende.

Problemet var bare, at det heller ikke lå i den gode. Det jævne kostede dyrt, da man efter 25 spillerunder af grundspillet, var afhængig af en sejr i sidste spillerunde, for at sikre en plads i mesterskabsslutsspillet.

Men desværre, både FC Nordsjælland og Brøndby IF vandt deres kampe, så AaB måtte se sig snydt for pladsen i top 6, og spille nedrykningsspil.

Så selvom mesterskabet måske er lidt langt væk lige pt, så er der ingen tvivl om, at ambitionen for 2019/2020-sæsonen er at top 6 skal sikres, og gerne før sidste spilledag.

Med sådan en mission kræves der nogle gange forstærkninger udefra. I skrivende stund, er Lucas Andersen den eneste tilgang, der har kostet klubben penge.

Det er uden tvivl fantastisk for klubben at få ham tilknyttet på en fast kontrakt, og hans betydning kan ikke underdrives. Dog er der heller ikke nyt blod til offensiven, som i høj grad vil afhænge af Andersens og van Weerts fortsatte målscoring.

Talenter rykket op

Men Andersen er ikke eneste forstærkning, der er hentet ind.

Det tidligere Brøndby- og Inter talent Patrick Olsen er hentet til midtbanen fra Helsingør. Danskeren havde svært ved at slå igennem i udlandet, men efter en periode hos FC Helsingør, virker han nu klar til at tage skridet op til kontinuerlig Superligabold.

Suppleret med de yderst lovende talenter Oliver og Lukas Klitten samt stærke spillere fra U19-holdet, kan disse være tungen på vægtskålen til at sikre rykket fra syvende pladsen til top 6.

Man har også Kusk, Weert og Andersen endnu, og der er høje forventninger til trioen. Ser man på betting på Superliga odds, ligger Kusk eksempelvis stadig i førefeltet af favoritter til at lægge flest assists i sæsonen.

Men kontinuiteten kan også være en form for svaghed. AaB har et af landets mest spændende hold, med nogle af landets mest lovende talenter, og en kerne der har spillet sammen i noget tid. Men det er ikke perfekt.

For på den ene side, er holdet i høj grad det samme som sidste år, med et år mere sammen, hvilket taler for en bedre placering for AaB.

Men omvendt er de jo desværre ikke det eneste hold i ligaen. Sidste år var der kun fire point der adskilte Brøndby på fjerde pladsen, fra Randers på ottende pladsen, så et par point fra eller til, over de første 26 runder, kan gøre en forskel.

Der har ikke været enorme transfers i midterfeltet i Superligaen. Dog har FC Nordsjælland skiftet Victor Nilsson ud med Kian Hansen, samt hentet Tychosen i FC Midtjylland. Men tabet af Skov, Olsen, Bartolec og Mads ‘Mini’ Pedersen’ kan vise sig at koste en placering eller to, hvilket kan være AaB’s chance.

Dog skal man aldrig tage noget for givet med FCN, da de har en tendens til at erstatte deres salg med unge talenter ingen har hørt om året før.

Mindre udskiftning hos de andre konkurrenter

Brøndby har ikke lavet nævneværdige handler, udover Tobias Börkeeiet. Med ny træner og sportsligt setup, er det svært at placere dem.

Dog har de heller ikke mistet nogle profiler, og hvis de ikke ændrer sig, så bør de kunne komme med i top 6, omend det nok bliver tæt, lige som i sidste sæson. Randers har hentet nogle relativt ukendte, men spændende spillere til ligaen, dog er det svært at se dem for alvor presse på, for top 6 placeringen.

Det samme kan siges om AGF. Salget af Jens Stage har svækket deres midtbane gevaldigt, og de var et stykke fra top 6 sidste år. Ikke langt fra pointmæssigt, men med mange hold imellem. Så her kommer et bud herfra:

Kontinuitet og erfaring vinder over et hold der har solgt deres profiler og skal spille nye talenter ind. Oversat: Vi tror FC Nordsjælland må lade livet i top 6 til AaB. At de unge AaB-drenge kan læne sig op ad de mere erfarne spillere, og finde mere stabilitet hvilket gør forskellen.

Så top 6 er inden for rækkevidde. Herfra kan alt ske, selvom mesteskab er svært. Men i en gruppe med OB, Brøndby og Esbjerg (vores hypoteteiske top 3-6 uden AaB), kan alt umiddelbart ske. Top 4 er bestemt ikke umuligt, hvilket vil betyde europæisk fodbold næste år.

Det er et stræk at sige, at der forventes en top 4 placering af det nuværende AaB-hold. Men top 6 er muligt grundet svækkelse af konkurrenterne, især FC Nordsjælland. Og landes der en top 6 placering, kan alt mellem fjerde og  sjette pladsen lade sig gøre.

Dog er et forsigtig bud herfra, at AaB tager et enkelt skridt op, bygger på, og lander 6. pladsen i Superligaen i 2019-2020. Vi håber på mere naturligvis, for det er et spændende hold, der render rundt i det nordjyske!

Subway lancerer nyhed: Børn under 12 år spiser gratis fremover

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vinterferien er netop skudt i gang, og det er naturligvis ensbetydende med, at de nordjyske forældre er i fuld gang med at lægge program for den næste uge.

Nu er der ikke børnehave- eller skolekammerater, der kan aktivere energibomben i løbet af dagen … og så må (bedste)forældre jo træde til.

Heldigvis findes der mange lokale tilbud til familier, der ønsker en ferie fyldt med gode oplevelser.

Blandt andet Subway, der netop har lanceret deres nyeste tiltag: Børn spiser gratis.

“Sikke et godt vinterferietilbud!” tænker du nok – men faktisk varer glæden helt udover denne uge. Tilbuddet har nemlig ingen udløbsdato.

Subway understreger dog over for MigogAalborg, at det er et barn per voksen, der spiser gratis.

Sammensæt din egen børnesandwich

Med i det generøse tilbud er en valgfri børnesandwich, håndlavet i bedste Subway-ånd, hvor dagens heldige hovedperson kan vælge mellem en variant med enten kylling, kalkun eller skinke.

Derudover er der selvfølgelig hundredevis af kombinationsmuligheder både med hensyn til brød, fyld og tilberedning.

Et andet nyt tiltag fra Subway er også, at du fremover kan tilvælge alt fra cheddar, revet mozzarella, majs, feta, ristede løg til ristede kerner – helt uden merpris.

Barnet får selv lov at udpege det hele ved disken og er dermed også selv med til at sammensætte lige præcis sin yndlingssandwich.

“Subway er andet end et oplagt bud på en omgang hurtig take away – vi er også en familierestaurant, hvor der er plads til både store og små, uanset smag og behag,” fortæller Rasmus H. Millfors, som er medejer af Subway i Aalborg.

Er appetitten til mere end blot en sandwich, er der mulighed for at tilkøbe en sodavand og cookie for kun 20 kr. – det er dog ikke et krav for at indløse tilbuddet om et gratis måltid, så dette skal udelukkende ses som en billig måde at opgradere til en menu.

Tilbuddet er gældende i både restauranten i Urbansgade samt Østerågade.

Nordjylland igen forbigået af Michelin-guiden: De fik stjerner i Danmark

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto fra Alchemist
Foto fra Alchemist

Det kom ikke som den store overraskelse.

Michelin-guiden har endnu ikke set en fidus i den gastronomiske eksplosion, der lige nu foregår i både Aalborg og resten af Nordjylland.

Sidste år troede mange, at Ruths Hotel eller Tabu ville snuppe en stjerne. I år var forventningerne anderledes skruet langt ned, og det holdt (desværre) også stik.

I norske Trondheim blev Michelin-stjernerne for 2020 guiden afholdt mandag eftermiddag, og største danske resultat var, at den københavnske toprestaurant Alchemist røg direkte ind i guiden med to stjerner efter genåbning i 2019.

Derudover gik Restaurant Jordnær i Hovedstadsområdet fra en til flotte to stjerner.

Enkelt dansk restaurant med tre stjerner

Geranium i København forblev eneste danske restaurant med tre stjerner, og er stadig blandt Nordens allerbedste restauranter.

Era Ora og Studio, begge i København, mistede deres stjerner.

Der er dog lidt nordjysk glæde i den spritnye Michelin-guide. Som sidste år har Restaurant Tabu i Aalborg og Vendia Gourmet i Hjørring en tallerken, som er en anbefaling med god mad til god pris.

Ruths Hotel er dog røget ud af guiden, efter de sidste år også havde en anbefaling.

Tre stjerner:

* Geranium, København.

To stjerner:

* Alchemist, København.

* Jordnær, Gentofte.

* A|O|C, København.

* Kadeau København, København.

* Henne Kirkeby Kro, Henne Kirkeby.

* Noma, København

* Koks (Færøerne)

En stjerne:

* Clou, København.

* Formel B, København.

* Kiin Kiin, København.

* Kokkeriet, København.

* Kong Hans Kælder, København.

* Marchal, København.

* 108, København.

* Relæ, København.

* Søllerød Kro, Holte.

* Alouette, København.

* Domestic, Aarhus.

* Frederikshøj, Aarhus.

* Gastromé, Aarhus.

* Kadeau Bornholm, Bornholm.

* Ti Trin Ned, Fredericia.

* MeMu, Vejle.

* Slotskøkkenet (Dragsholm Slot), Hørve.

* Frederiksminde, Præstø.

Fra lille loftsrum til store lokaler: Reklamebureau i Aalborg har vokseværk

Skrevet af: Michael Qureshi
Mads Mathiasen (tv) og  Lars Marco Andersen står i spidsen for Apropos Bureau
Mads Mathiasen (tv) og Lars Marco Andersen står i spidsen for Apropos Bureau

Det startede i direktørens loftrum.

Men i slutningen af 2019 flyttede reklamebureauet Apropos Bureau ind i Aalborgs midtby på Vesterbro 21A.

Det er en vigtig milepæl. der dels glæder reklamebureauet men også direktørens familie, som har fået loftrum og hjemmet tilbage.

Mads Mathiasen og Lars Marco Andersen startede Apropos Bureau i 2017 med et ønske om at levere markedsføring i øjenhøjde, da de mente, at der manglede gennemsigtighed i branchen.

Rejsen blev indledt med kontor på Mads’ loftrum.

“For at gøre en lang historie kort handlede det mest af alt om, at det var smart økonomisk, og at vi kunne komme ud over stepperne med det samme,” fortæller Mads Mathiasen til MigogAalborg.

Mads ser tilbage på loftrummet som en god tid og nødvendig løsning, han ikke ville være foruden, men som også ændrede hverdagen i hjemmet med hans kone og 3-årige datter:

“Jeg vil aldrig gøre det om, og jeg tror på, at både mine kolleger og familie i sidste ende har haft en godt tid og fået meget ud af det.

Når det er sagt, passer det nok også alle godt, at vi nu er flyttet. Men både Lars og Stefan (medarbejder red.) har da indrømmet, at de savner Lilly (datter red.) lidt,” siger Mads med et stort smil.

Far og chef under samme tag

At drive forretning i privaten med fem ansatte kan være en gordisk knude for hjernen, mener Mads:

“Jamen eksempelvis følte jeg i starten, at jeg spiste middagsmad i min families spisestue, mens jeg til sidst følte, at det var bureauets spisestue, jeg brugte med familien. Jeg var altid på arbejde – om ikke andet i hovedet,” forklarer han.

Hertil tilføjer han en lidt sjovere konsekvens og anekdote:

Min datter Lilly var jo ret lille, da vi startede bureauet, hvorfor hun jo nærmest er vokset op med bureauet på loftet og Lars, som var hjemme hos os hele tiden i starten.

En dag måtte hendes dagpleje spørge os, hvem Lars var, siden Lilly altid sagde, at hun skulle hjem til mor, far og Lars. Vi var simpelthen nødt til at forklare, at vi altså ikke er en regnbuefamilie.”

Vokseværk fik Apropos Bureau til at flytte hjemmefra

Efter to gode år har Apropos Bureau fået vokseværk og skiftede loftrummet ud med 156 kvadratmeter på Vesterbro i Aalborg.

“Det er stadig helt surrealistisk, at vi er flyttet.

Vores nye placering i centrum gør os mere tilgængelig for nuværende og nye kunder, hvilket er et kæmpe plus – og så er det bare rart, at vores medarbejdere kan strække benene ud uden at ramme hinanden,” fortæller Mads og forklarer videre;

“Det er altså også rart, at kunne cykle hjem fra arbejde igen og ikke bare skulle gå ned i stuen.

Line (Mads’ kone red.) er også allerede gået i gang med yoga på loftrummet og har vistnok store planer for rummet.

Så jeg tror også, hun er glad.” siger Mads med et efterhånden fastgroet smil.

Bureauet tager mere end flyttekasser med sig fra loftrummet

Apropos Bureau vil fra de nye kontorfaciliteter fortsætte med at levere gennemsigtig markedsføring:

“Vores plan er at blive Nordjyllands foretrukne reklamebureau. Det kan vi opnå ved at holde fast i den gennemsigtige og personlige service, hvor alle forstår middel og mål.

Og så selvfølgelig også ved at levere professionelle resultater og løsninger.

Men vi mener, at de to ting hænger sammen og er grundingredienserne i vores hidtidige succes,” fortæller Mads om visionen, som ikke har ændret sig på grund af flytningen.

Hertil fortæller Mads, at han også synes det familiære reklamebureau går godt i spænd med at møde kunderne i øjenhøjde.

Et råd til andre “hjemmegående” iværksættere

Mads er stolt af udviklingen i Apropos Bureau og stolt af, at han startede på loftrummet.

Han vil dog råde andre iværksættere til at tænke sig en ekstra gang om, inden de starter virksomhed med ansatte derhjemme.

“Det skal ikke bare være en hurtig beslutning, for det har konsekvenser for alle.

Derfor skal du omhyggeligt gøre op med dig selv, din familie og eventuelt kolleger, om I kan leve og arbejde på denne måde, og om lokalerne i det hele taget passer til at huse begge dele.

Det gjorde vores heldigvis, og derfor er vi lykkedes”, afslutter Mads Mathiasen.

Apropos Bureau
Vesterbro 21A, 9000 Aalborg
Læs mere om reklamebureauet her