ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Alvorlig krise for dansk ishockey: Corona-virus udsætter slutspillet

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Bluelinemedia.dk
Foto: Bluelinemedia.dk

Efter planen skulle Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks tage hul på slutspillet  i landets bedste ishockeyrække på fredag.

Men efter et møde i ishockeyens Ligaforening, er situationen nu en anden.

Den danske ishockeyliga, Metal Ligaen, er foreløbig suspenderet på grund af regeringens anbefaling om ikke at afvikle arrangementer med over 1000 deltagere.

Det blev resultatet af et møde i ishockeyens Ligaforening i Odense, hvor de ni klubber i Metal Ligaen trådte sammen for at diskutere, hvordan slutspillet 2019/20 skal afvikles.

Så snart der er mulighed for at spille med tilskuere, spiller klubberne en slutspilsturnering over 14 kampe alle mod alle, hvor de fire øverste hold tilgodeses med 4, 3, 2 og 1 point. De resterende fire klubber begynder med nul point.

Alvorlig krise for dansk ishockey

Grundspillets sidste runde afvikles i morgen uden tilskuere som planlagt.

“Slutspillet i ishockey er en folkefest. En af de største i overhovedet i dansk sport.

Vi vil rigtig gerne holde alle muligheder åbne for at invitere vores trofaste fans og sponsorer med indenfor. Derfor har vi valgt at holde igen med starten af slutspillet,” siger Klaus B. Rasmussen, formand for Ligaforeningen.

Så snart der er mulighed for at spille ishockey igen med tilskuere, kan Metal Ligaen begynde med tre dages varsel, og har det ikke været muligt at spille ishockey med tilskuere inden udgangen af marts, træder Ligaforeningen sammen igen og beslutter, hvad der skal ske.

“Gennemgående står vi i en knaldhård situation, der har bragt dansk ishockey i en dyb og alvorlig krise.

Slutspillet er en yderst essentiel del af ishockeysæsonen, og vi har klubber, der er på kanten til at lukke ned. Derfor har vi valgt en løsning, der er mest solidarisk for samtlige Metal Ligaens klubber,” siger Klaus B. Rasmussen, formand for ishockeyens Ligaforening.

Del artikel