Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Alvorlig hændelse: Kanonslag blev sprængt i butik

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Mathias Gregersen Larsen
Foto: Mathias Gregersen Larsen

I nat klokken 02.45 måtte politi og brandvæsen rykke ud til hærværk og en formodet brand hos tattoo shoppen Royal Ink, der ligger på Bispensgade 32.

Nu er Nordjyllands Politi klar med en opdatering om sagen.

I en pressemeddelelse skriver de, at de modtog en anmeldelse om et højt brag og en brand på en butiks adresse i det centrale Aalborg.

Her kunne man konstatere, at der var røg i en opgang – og at alle personer var på vej ud af bygningen. Ingen mennesker er kommet til skade.

Nordjyllands Politi indledte hurtigt en efterforskning, der har til formål at klarlægge de nærmere omstændigheder bag den alvorlige hændelse, herunder placering af et eventuelt strafferetlig ansvar.

Alvorlig hændelse: Kanonslag blev sprængt i butik
Foto: Mathias Gregersen Larsen
Alvorlig hændelse: Kanonslag blev sprængt i butik
Foto: Mathias Gregersen Larsen

Kanonslag blev sprængt

Og en del tyder da også i øjeblikket på en forsætlig handling, lyder det fra lederen af efterforskningen, vicepolitiinspektør Frank Olsen, idet der var tale om et kanonslag, som blev bragt til sprængning inde på adressen.

Sprængningen medførte dog ikke, at der opstod brand inde på adressen, om end der var røgudvikling

”Det viser vores fund og undersøgelser på gerningsstedet. Men et nærmere motiv eller mulige gerningspersoner kan vi ikke komme ind på på nuværende tidspunkt.

Det skyldes et hensyn til vores arbejde. Vi er fortsat i færd med at efterforske og undersøge de nærmere omstændigheder, ” siger Frank Olsen.  

Det indebærer – blandt andet –  forhøringer, afhøringer, undersøgelser på gerningsstedet samt forskellige tekniske undersøgelser af en række spor.  

Frank Olsen tilføjer, at de foreløbige undersøgelser af politiets teknikere og Forsvarets sprængstofeksperter peger på, at ingen personer har været i direkte fare i forbindelse med sprængningen. Men efterforskningslederen pointerer: 

”Vi ser med stor alvor på sagen. Det er en rystende oplevelse for mange af de beboere, der bor i området – og det er en helt uacceptabel og potentielt farlig adfærd, såfremt man forsætligt har bragt et stykke fyrværkeri til sprængning inde i en bygning i tæt bebyggelse.

Og har man set noget eller har informationer i sagen, så kan man ringe til os på telefon 114.”

Nordjyllands Politi vil, i forbindelse med de fortsatte efterforskningsskridt, være til stede på adressen og i området omkring den i de kommende timer.

Politiet har ingen yderligere kommentarer i øjeblikket. 

Del artikel

Andre læser også