Alternativ julefrokost: Få burger og fri bajer hos Grillen Burgerbar

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Juletiden haler hastig ind på os, og det betyder også, at vi skal til at overveje, hvor årets store julefrokost skal finde sted.

Er du én af dem, der muligvis godt kan nå at køre træt i flæskesteg, kartofler og sovs, inden vi rammer d. 24. december, så findes der heldigvis flere steder, der står klar med utraditionelle alternativer.

Én af dem er Grillen Burgerbar, der i år er klar til at lancere et helt nyt koncept.

Vi kan afsløre, at hovedingredienserne heri er … burger og bajer.

“Vores nye julefrokost er ment som et supplement til den mere traditionelle udgave,” fortæller Malthe Bøgeskov Eriksen, der er restaurantchef i Aalborg.

Til restaurantens julefrokost, der kan bookes alle dage fra 8. november og helt frem til jul, står den på to timers fri fadøl samt muligheden for at kombinere med at smage den splinternye Grill De Canard-burger: En andeburger med flæskesvær og hjemmelavet rødkål.

Du behøver altså ikke at undvære julen helt – den pakkes blot smukt ind i en blød briochebolle og skylles ned med en kold fadøl.

Har du faktisk mere lyst til at slippe for alt, der bare minder om jul, så er Grillens andre burgermenuer selvfølgelig også med i tilbuddet.

Smut videre i Gaden

Udover æde- og drikkegildet bliver der også mulighed for at spille mandelgavespil ved tilkøb af en valgfri softice – Grillen Burgerbar sørger for fede præmier til vinderne.

“Udover vores egne tiltag i restauranten, så har vi også allieret os med flere diskoteker i Jomfru Ane Gade, hvor vi kan tilbyde gode priser på bordpakker.

Vi håber på den måde, at gæsterne kan komme ind til os ved 19-20 tiden og bruge et par timer inden man dribler videre i byen,” forklarer Malthe.

Prisen er 275 kr. inkl. Grill De Canard og to timers fri fadøl – med mulighed for at tilkøbe en ekstra time, hvis nødvendigt.

Hvis du tværtimod hellere vil hygge med en enkelt, uskyldig juleøl og en juleburgermenu, er prisen 145 kr.

Du booker dit bord lige her – ved større selskaber bedes du ringe og aftale nærmere på 35 35 35 69.

Mads Steffensen som konferencier: Aalborg Symfoniorkester spiller julen ind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er næsten ikke noget som de helt klassiske julesange, der kan få det til at kilde gevaldigt i julemaven.

Den 12. december inviterer et af Aalborgs mest stemningsfulde steder, Musikkens Hus, til en ganske særlig aften i julens tegn.

Det eneste du skal gøre, er at læne dig godt tilbage i stolen og blot nyde lyden af den skønneste julemusik såsom Silent Night, Have Yourself A Merry Little Christmas, In the Wee Small Hours og Chestnuts Roasting. 

Det hele fremføres af Aalborg Symfoniorkester, der med sine messingblæsere, slagtøjsspillere og harpenister er klar til at fylde koncertsalen med ægte julestemning.

De assisteres af sopran Susanna Andersson, Klarup Pigekor, Nordjysk Pigekor, dirigent og solist Ian Bousfield på basun.

Som konferencier finder vi selveste Mads Steffensen, der ser frem til at spille julen helt ind under huden.

Hvad: Messingklang – Silent Night
Hvor: Musikkens Hus, Aalborg
Hvornår: 12. december,

Du kan købe billet til arrangementet her

Splinternyt plejecenter står klar: Anneshave skal aflaste borgere i sygdomsperioder

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Har man kørt ad Anneberg inden for de seneste par år, har man måske bemærket et stort byggeprojekt tage form.

Nærmere bestemt på Annebergvej 173, hvor Ældre- og Handicapforvaltningen og Dansk Boligbyg har været i gang med opførelsen af et helt nyt plejecenter med 48 nybyggede boliger.

Plejecenteret skal i fremtiden fungere som et aflastningstilbud for de borgere, der i en tidsbegrænset periode har ekstra behov for pleje og omsorg.

Dette kan eksempelvis være i forbindelse med pludselig opstået sygdom eller funktionstab, efter en indlæggelse på sygehuset, hvor borgeren endnu ikke er i stand til at klare sig i eget hjem.

I de tilfælde kan et ophold i en midlertidig bolig forebygge unødig indlæggelse og genindlæggelse på sygehuset og rehabilitere borgeren til selv at klare sin hverdag igen.

Boligerne står også til rådighed for dem, der i dagligdagen passes i hjemmet af deres ægtefælle, men som i en periode får behov for hjælp til den daglige omsorg.

Topmoderne faciliteter

Sygdomshistorikken kan være bred, men fælles er, at de nu får mulighed for at flytte ind i de topmoderne og nybyggede faciliteter centralt i Aalborg.

“Anneshave står færdigt, og alle de medarbejdere der hver dag arbejder for kvalitet og nærhed for borgerne havde inviteret deres familier til Åbent Hus.

Det blev en dag der oversteg mine forventninger, og jeg er meget taknemmelig for hvert et besøg og hver en kommentar i forhold til huset og dets indretning.

Et hav af mennesker har deltaget i processen og alle skal have TAK!

Nu ser jeg frem mod mandag morgen hvor vi byder de første borgere og deres pårørende velkommen,” siger Henriette Lerche, der er leder i Anneshave.

Skal erstatte Riishøjcenteret

Projektet er døbt Anneshave og henviser til placeringen på Annebergvej samt de omkringliggende kolonihaveområder.

Anneshave skal erstatte Riishøjcenteret, der er placeret på Riishøjvej tæt ved Eternitten.

Riishøjcenteret har rådet over 40 pladser, men disse skal nu erstattes og gradvist lukkes ned i forbindelse med ibrugtagningen af Anneshave.

“Med henblik på at sikre en succesfuld flytning fra Riishøjcentret til Anneshave, hvor patientsikkerheden er i top, vil antallet af midlertidige pladser i november måned være reduceret.

Aalborg Kommune vil dog i videst mulige omfang tilstræbe, at det ikke får indflydelse på den daglige drift af de midlertidige pladser,” siger Carsten Lindgaard Johansen, plejeboligchef fra Aalborg Kommune.

Hittegodsauktion hitter: Køb en billig cykel på næste lørdag

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kunne du godt bruge en ny, billig cykel?

Så er der rig mulighed for at gøre et kup, når Nordjysk Auktion på lørdag d. 23. november holder hittegodsauktion på cykler for Nordjyllands Politi.

Hittegods er genstande, som er tabt eller efterladt af en person og derefter fundet af en anden person. Eller tyvekoster fra indbrud, som politiet ikke har kunne finde ejeren til.

Før eller siden skal hittegodset sendes videre til en ny ejermand, og det sker altså næste lørdag.

Byd allerede nu

Auktionen starter klokken 11.00 på lørdag, men allerede klokken 9.00 er der mulighed for at gennemse varerne.

Det er faktisk således, at man allerede nu kan gå ind i kataloget og se cyklerne og faktisk lægge et digitalt bud.

Flere af cyklerne i kataloget ser ud til at være i god stand og flere har en startpris på eksempelvis 75 kr.

Du kan se rulle igennem kataloget og se om der skulle være en ny cykel eller måske en ekstracykel i garagen til familien.

Der er pt 238 cykler på auktion.

Auktionen foregår hos Nordjysk Auktion på Skjernvej i Aalborg Øst under ledelse af auktionarius Peter Holm-Rasmussen.

Tjek kataloget for lørdagens auktion ud her