ALT lys slukkes langs ruten: Op mod 10.000 ventes i den store lysparade

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Stock Photo: Lights Parade
Stock Photo: Lights Parade

Lørdag aften kan du være en del af noget helt spektakulært her i Aalborg.

På en udvalgt strækning bliver alt lys nemlig slukket, så en kæmpe lysparade lyser op – til glæde for både tv-seere og beboere i Aalborg.

Aalborg Karneval, Erhverv Norddanmark, Musikkens Hus og Aalborg Events inviterer fra kl. 19 hele Nordjylland til at deltage i lysparaden ”Aalborg tænder lys for verdens piger” til fordel for Danmarks Indsamling 2019.

Lysparaden kommer til at starte hele indsamlingsshowet, og DR1 live-transmitterer fra hele paraden.

“Det bliver en kæmpe oplevelse, og noget, som man aldrig har set før,” forklarer Kresten Thomsen, som er leder af Aalborg Karneval og idémand bag lysparaden.

Han fortsætter:

“VI forventer omkring 10.000 deltagere, men vi håber selvfølgelig på mange flere. Hver en deltager tæller i det store regnskab.”

Et imponerende lyshav i mørket

Aalborg Karneval udleverer ved paradestart 5.000 farverige LED lys, som samles ind igen ved paradens afslutning på Musikkens Plads.

Men derudover opfordres alle deltagere til at tage ALT med, der kan lyse.

“Vi skal skabe et lyshav, der bevæger sig i Aalborgs mørke, så det er bare med at finde pandelamper, lyskæder og cykellygter frem,” siger Kresten.

Aalborg Karneval kommer til at føre an i paraden med en stor musikvogn, som kommer til at spille smukt kormusik af DR Pigekoret.

“Vi sætter 10 kæmpe projektører op på vognen, så de fungerer som en slags ledestjerne for paraden,” fortæller Kresten.

Aalborg Kommune har lovet at slukke lyset langs hele paraderuten, så lyshavet af mennesker virkelig kommer til at lyse op i mørket.

“Derudover bliver Limfjordbroen lukket i begge ender, så alt i alt bliver det virkelig en helt unik oplevelse at gå og tænde lys i mørket for verdens piger,” siger Kresten.

Derfor skal du deltage

Det er vigtigt, at lysparaden bliver så stor som muligt. Både på grund af det spektakulære syn, men ikke mindst også på grund af det gode formål.

Virksomheder fra hele Nordjylland donerer nemlig et beløb per deltager i lysparaden, så jo flere deltagere og jo større enkeltbeløb – desto større bliver indsamlingen fra lysparaden til verdens udsatte piger.

Virksomheder kan donere til lysparaden, indtil sidste deltager når Musikkens Plads.

“Det er en meget lille indsats, den enkelte parade-deltager skal gøre, og derfor er det unik chance for at få en stor oplevelse, samtidig med man gør en forskel for andre,” siger Kresten.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Aalborg Karneval (@aalborgkarneval) den

Sådan bliver ruten

Paraden starter kl. 19.00 fra Nørresundby Torv og bevæger sig over Limfjordsbroen, og langs havnen for at ende på Musikkens Plads, hvor Danmarks Indsamling og Musikkens Hus sørger for underholdning, aktiviteter og hygge.

“Ruten er omkring 1,5 kilometer og vi tager det i et stille og roligt tempo, hvor alle kan være med,” fortæller Kresten.

Det var Kresten Thomsen, der kom på idéen til lysparaden ”Aalborg tænder lys for verdens piger”, og han drømmer om, at det i fremtiden bliver en fast del af Danmarks Indsamling.

“Nu skal Aalborg og hele Nordjylland være med til at lave den her parade så mindeværdig som overhovedet muligt, så Danmarks Indsamling bliver nødt til at gentage succesen næste år.”

Hvad: Lysparade; ”Aalborg tænder lys for verdens piger”
Hvor: Fra Nørresundby Torv – Musikkens Plads.
Hvornår: Lørdag den 2. februar fra kl. 19.00

Du kan tilmelde finde mere info om lysparaden lige her.

Madfestival skudt i gang midt i Aalborg: Det kan du opleve i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

For andet år i træk blev Nordjysk Madfestival skudt i gang fredag eftermiddag.

Det er brancheforeningen Nordjysk Mad og Turisme, som står bag den store Madfestival, der byder på både aktiviteter og masser af smagsoplevelser for de mange besøgende.

I eftermiddag var der fuld knald på Gammeltorv, hvor der blandt andet blev afholdt Østers Battle. 10 restauranter lavede hver deres version af en lækker østers-ret.

Foto: Dennis Blok

På festivalpladsen er der bar, madboder og foodtrucks, hvor festivalens gæster kan forsynes sig af de nordjyske retter.

Lørdag er der noget for alle aldre. Børnene kan opleve dyr til dyrskue. De voksne kan opleve pastaskole og madworkshop og i det hele taget få et indblik i hvor mange skønne råvarer, der produceres i Nordjylland.

Klokken 11.00 går Årets Grønt Ret konkurrence i gang, hvor flere af Aalborgs samt øvrige Nordjyllands bedste restauranter dyster.

Man kan komme helt tæt på de dygtige kokke og se deres detalje-sans og den måde de bygger en ret op på.

Lørdag den 24. august

Festivalspladsen
10.00 Dyrskue, madboder og stande er åbne.
18.00 Tak for i dag.

Madværksted
10.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.
12.00 Paulas Pastaskole  og Kornets Hus – Lær at lave italiensk håndlavet pasta af lokale råvarer
14.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.

De 10 køkkener
11.00 Årets Grønt-ret – Nordjyske restauranter kæmper om at lave den bedste ret med grønsager.

VIP-Lounge
14.00 Jonas Jensen – skab den æstetiske bordopdækning til at fuldende madoplevelsen.

Hvad: Nordjysk Madfestival
Hvor: Gammeltorv
Hvornår: 23. og 24. august

Du finder mere info her.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her