Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

ALT lys slukkes langs ruten: Op mod 10.000 ventes i den store lysparade

Af Emil Kjær Jørgensen
Stock Photo: Lights Parade
Stock Photo: Lights Parade

Lørdag aften kan du være en del af noget helt spektakulært her i Aalborg.

På en udvalgt strækning bliver alt lys nemlig slukket, så en kæmpe lysparade lyser op – til glæde for både tv-seere og beboere i Aalborg.

Aalborg Karneval, Erhverv Norddanmark, Musikkens Hus og Aalborg Events inviterer fra kl. 19 hele Nordjylland til at deltage i lysparaden ”Aalborg tænder lys for verdens piger” til fordel for Danmarks Indsamling 2019.

Lysparaden kommer til at starte hele indsamlingsshowet, og DR1 live-transmitterer fra hele paraden.

“Det bliver en kæmpe oplevelse, og noget, som man aldrig har set før,” forklarer Kresten Thomsen, som er leder af Aalborg Karneval og idémand bag lysparaden.

Han fortsætter:

“VI forventer omkring 10.000 deltagere, men vi håber selvfølgelig på mange flere. Hver en deltager tæller i det store regnskab.”

Et imponerende lyshav i mørket

Aalborg Karneval udleverer ved paradestart 5.000 farverige LED lys, som samles ind igen ved paradens afslutning på Musikkens Plads.

Men derudover opfordres alle deltagere til at tage ALT med, der kan lyse.

“Vi skal skabe et lyshav, der bevæger sig i Aalborgs mørke, så det er bare med at finde pandelamper, lyskæder og cykellygter frem,” siger Kresten.

Aalborg Karneval kommer til at føre an i paraden med en stor musikvogn, som kommer til at spille smukt kormusik af DR Pigekoret.

“Vi sætter 10 kæmpe projektører op på vognen, så de fungerer som en slags ledestjerne for paraden,” fortæller Kresten.

Aalborg Kommune har lovet at slukke lyset langs hele paraderuten, så lyshavet af mennesker virkelig kommer til at lyse op i mørket.

“Derudover bliver Limfjordbroen lukket i begge ender, så alt i alt bliver det virkelig en helt unik oplevelse at gå og tænde lys i mørket for verdens piger,” siger Kresten.

Derfor skal du deltage

Det er vigtigt, at lysparaden bliver så stor som muligt. Både på grund af det spektakulære syn, men ikke mindst også på grund af det gode formål.

Virksomheder fra hele Nordjylland donerer nemlig et beløb per deltager i lysparaden, så jo flere deltagere og jo større enkeltbeløb – desto større bliver indsamlingen fra lysparaden til verdens udsatte piger.

Virksomheder kan donere til lysparaden, indtil sidste deltager når Musikkens Plads.

“Det er en meget lille indsats, den enkelte parade-deltager skal gøre, og derfor er det unik chance for at få en stor oplevelse, samtidig med man gør en forskel for andre,” siger Kresten.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Aalborg Karneval (@aalborgkarneval) den

Sådan bliver ruten

Paraden starter kl. 19.00 fra Nørresundby Torv og bevæger sig over Limfjordsbroen, og langs havnen for at ende på Musikkens Plads, hvor Danmarks Indsamling og Musikkens Hus sørger for underholdning, aktiviteter og hygge.

“Ruten er omkring 1,5 kilometer og vi tager det i et stille og roligt tempo, hvor alle kan være med,” fortæller Kresten.

Det var Kresten Thomsen, der kom på idéen til lysparaden ”Aalborg tænder lys for verdens piger”, og han drømmer om, at det i fremtiden bliver en fast del af Danmarks Indsamling.

“Nu skal Aalborg og hele Nordjylland være med til at lave den her parade så mindeværdig som overhovedet muligt, så Danmarks Indsamling bliver nødt til at gentage succesen næste år.”

Hvad: Lysparade; ”Aalborg tænder lys for verdens piger”
Hvor: Fra Nørresundby Torv – Musikkens Plads.
Hvornår: Lørdag den 2. februar fra kl. 19.00

Du kan tilmelde finde mere info om lysparaden lige her.

Del artikel