Alt hvad du bør vide om Facebooks nye betalingssystem

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Der er snart ikke det, du ikke kan på Facebook. Du kan date, læse nyheder, holde kontakten med gamle venner, dele feriebilleder, shoppe og nu også lave betalinger. Hvem ved, måske vil du i en nær fremtid kunne ordne dine online investeringer via Facebook.

Facebook Pay blev lanceret i slutningen af 2019, men er på nuværende tidspunkt kun tilgængeligt i USA og kun gennem Facebook og Messenger. Facebook har imidlertid planer om, at systemet med tiden skal udbredes både internationalt og til deres andre platforme Instagram og WhatsApp. Det ser altså ud til at Mobilepay snart får en konkurrent. Nedenfor kan du blive klogere på alle de nye funktioner og på hvad Facebook Pay betyder for Facebooks fremtid på aktiemarkedet.

Hvad er fordelene?

De fleste er nok vant til at bruge MobilePay, så hvad kan Facebook Pay bidrage med? Faktisk ikke så lidt, her i blandt:

  • Betaling af varer og services købt på Facebook Marketplace
  • Direkte overførsler til fundraisers
  • Overførsler via gruppetråde i Messenger

Betaling af varer og services købt over Facebook Marketplace

En af de mest åbenlyse fordele ved Facebook Pay er, at det kan bruges til at betale inde på selve Facebook. Platformen har efterhånden udviklet sig til at være meget mere end bare et socialt medie til at holde kontakten med gamle venner, og Facebook Marketplace vokser og vokser. Derfor er det kun naturligt, at der endelig er kommet en funktion, hvor betaling foregår direkte gennem platformen.

Direkte overførsler til fundraisers

Flere og flere vælger at bruge Facebook til at laver fundraisers og indsamlinger. Det er en nem måde at komme ud til hele sit netværk og kan handle om alt fra studieture og håndboldforeninger til nødhjælp og politisk aktivisme. Disse kan både være offentlige og private og derfor giver det god mening, at betale gennem Facebook Pay i stedet for f.eks. MobilePay, hvor man er nødt til at dele sit telefonnummer.

Overførsler via gruppetråde i Messenger

En sidste smart funktion er overførsler via tråde på Messenger. Som nævnt ovenfor, så foregår overførsler mellem to personer igennem en Messengerbesked, men denne type overførsler er ikke begrænset til to personer. Man kan nemlig også lave overførsler via gruppetråde. Så hvis I f.eks. har planlagt en julefrokost, en grillaften eller noget helt tredje i en tråd på Messenger, kan overførslen for mad, vin og øl ordnes direkte i tråden. På den måde er der ikke nogen der ”glemmer” at overføre.

Privatliv og sikkerhed

Ved enhver form for betalingssystem bør man som forbruger sætter sig ind i, hvordan systemet håndterer privatliv og sikkerhed. Det er trods alt ret sårbare oplysninger, som bliver anvendt. Med hensyn til din private kontos sikkerhed, så anbefales det, at du opretter en pinkode for betalinger via Messenger fra din telefon. Det er faktisk en mulighed ikke at oprette en pinkode, men det er ikke anbefalelsesværdigt.

Til at have styr på datasikkerheden hyrede Facebook David Marcus, den forhenværende chef for PayPal. Det kan derfor som minimum forventes, at datasikkerheden lever op til gælden industristandarder. Derudover fortæller Facebook, at al betalingsinformation så som kontonummer og betalingsdetaljer er krypteret. Sidst men ikke mindst så er information relateret til Facebook Pay lagret separat fra resten af Facebook-netværket.

Privatliv er en anden sag, givet Facebooks lidt blakkede ry. Da systemet stadig er meget nyt, er det ikke til at sige, hvordan din information potentielt kan blive anvendt strategisk. Mens nogle er mindre bekymrede for effekterne for den enkelte bruger, spekulerer andre i, hvordan Facebook vil kunne hive endnu flere annoncekroner hjem, ved at kunne vise hvor mange reelle salg forskellige reklamer hiver hjem. Som i de fleste andre tilfælde er der en pris for gratis online services, også selvom den ikke er i kroner og øre.

Fremtiden for Facebook

Udviklingen mod en betalingsfunktion på Facebook er ikke kun godt nyt for Facebooks brugere men også for aktionærerne. Ved at tilføre en betalingsfunktion får Facebook nemlig mulighed for at vokse på en række nye parametre.

Facebook er allerede verdens største sociale medie med mere end 2 milliarder bruger, så vækst for dem består ikke længere i at tiltrække nye brugere, men derimod i at øge de eksisterende brugeres interaktion og aktivitet på platformen. Betalingssystemet muliggør, at Facebook kan satse yderligere på deres Marketplace som et alternativ til f.eks. Amazon og eBay. Derudover er det ikke kun danske MobilePay, der kan risikere at miste kunder til Facebook Pay, men også større virksomheder så PayPal og andre online betalingsformer. Til sidst kan det ikke udelukkes, at Facebook Pay med tiden vil blive komplet sammen med Facebooks kommende kryptovaluta Libra, hvilket bliver endnu et ben for den hastigt voksende virksomhed.

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!

Alene i Vildmarken med et twist: DR søger nye deltagere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Andreas Roosvall
Foto: Andreas Roosvall

Alene i Vildmarken er et af DR’s mest populære TV-programmer, og seersuccesen har indtil videre haft fire sæsoner på bagen.

Serien går i al sin enkelhed ud på, at 10 deltagere bliver overladt til sig selv i den norske vildmark, hvor de så skal forsøge at overleve så længe som muligt – med et minimum af hjælpemidler og uden kontakt med andre mennesker.

Rekorden i den danske udgave af programmet er 60 dage, og den har du nu mulighed for at slå.

DR og tv-produktionsselskabet United søger nemlig nye deltagere til programmet.

Sådan melder du dig til

Denne gang søger de faktisk nye makkerpar til ‘Alene i Vildmarken’, og det kan være par i alle mulige konstellationer, lige fra vennepar, brødre/søstre, fætre/kusiner, kæreste- og ægtepar, samt forældre/børn.

“Den yngste af jer skal være mindst 21 år – og I skal være stærk motiverede til et eventyr sammen. Som deltagere finder I selv mad, bygger jeres shelter og klarer jer ude i den rå natur,” skriver DR om kravene.

“I skal selv filme hinanden og jeres oplevelse; både når det går op og ned og fortælle om det til seerne.

Så har I modet og stædigheden til at holde ud, selv når forholdene kan blive svære, så hører vi gerne fra dig,” skriver de.

Hvis du har modet til at prøve kræfter med vildmarken, skal du sende en mail til alene@unitedtv.dk, hvor du fortæller om jer som makkerpar og jer selv og jeres erfaring med med vildmarken, samt jeres styrker og svagheder – hver for sig og sammen.