Alletiders Juleshow optaget i Aalborg: Se det på TV2 i aften

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Julen er lig med traditioner.

Det kan nærmest ikke blive rigtig jul, før juletræet er blevet pyntet, julemiddagen er blevet indtaget, og man hånd i hånd bevæger sig rundt om træet.

Også i Aalborg er en juletradition blevet tilføjet til listen. I år er det nemlig fjerde år i træk, at Musikkens Hus lægger lokaler til TV2’s store julehit, Alletiders Juleshow.

Alletiders Juleshow er et festligt tv-show for hele familien, der i høj grad dyrker traditionerne. Samtidigt kan seerne dog også se frem til en masse musikalske overraskelser og indslag, der ville kunne få selv mr. Scrooge i julestemning.

Musikkens Hus er noget særligt

Showet sendes i aften kl. 20.35 på TV2, men da optagelserne allerede fandt sted d. 28. november, kan vi selvfølgelig allerede nu afsløre lidt af aftenens program …

Du kan igen i år se frem til at opleve Mikkel Kryger og Louise Wolff som de glade juleværter. Og én ting, der gør dem særligt glade, er netop det faktum, at de igen i år får lov at skyde julen i gang med nordjyderne i Musikkens Hus i Aalborg.

“Musikkens Hus er bare et vildt godt sted at afholde Alletiders Juleshow,” siger Louise Wolff til MigogAalborg og uddyber:

“Jamen, det bunder simpelthen i, at der er så god stemning – og det skyldes primært publikummet.

Selvfølgelig er her en fantastisk akustik, og det er et flot og rart rum at være i … men det er altså virkelig et godt publikum!” siger hun med et grin, og Mikkel Kryger stemmer i:

“Der må vi altså bare sige, at nordjyder … Ja, når det kommer til at holde en fest og hygge sig, skabe god stemning og være sammen – der ligger de virkelig i top.”

Et ekstraordinært godt publikum

Det er almindeligt kendt, at danskerne ifølge flere statistikker er blandt de lykkeligste i verden. Men ifølge de to erfarne værter, så har nordjyderne altså bare en helt særlig juleånd.

“Vi har været rundt mange forskellige steder og, bevares, folk er søde og rare – men der sker altså bare noget særligt, når man kommer herop.” siger Mikkel.

“Der er bare sådan en varm atmosfære, og man kan virkelig mærke, at de har glædet sig. De er bare et ekstraordinært godt publikum.”

Udover en fælles kærlighed til julen, så fornemmer Louise og Mikkel også, at der er en lokal stolthed over at være en del af showet.

“Jeg fornemmer også én eller anden kulturel stolthed af Musikkens Hus – at man er glade for, at det er her og er en magnet for en masse begivenheder, som man gerne vil støtte op om.” forklarer Louise.

Nye og gamle juleklassikere

I løbet af aftenen får de to juleglade værter selskab af blandt andre HUSH, Stine Bramsen, Patrick Dorgan, Claus Hempler, Aalborg Vocals, Hjalmer, Tina Dickow, Søren Sko, Maria Lucia – allesammen akkompagneret af Aalborg Symfoniorkester.

Stjernerne kommer hver især med deres bud på den ultimative julesang – nogle er udødelige klassikere, andre er splinternye.

Fællesnævneren er dog, at de alle hver især og tilsammen vil kunne sprede vaskeægte julestemning gennem skærmen og ud i det ganske land.

Både Mikkel og Louise er dog ikke blege for at afsløre et par af deres egne favoritter.

“For mig er det Nu er det endelig jul med Gasolin og Kim Larsen.

Især i lyset af hvad der er sket i løbet af året. Den står bare tilbage som sådan en fantastisk dansk juleklassiker,” siger Mikkel og henviser til tabet af hele Danmarks spillemand, Kim Larsen, der sov ind i september efter længere tids sygdom.

Musikkens lever dog videre i os – og spørger man Louise Wolff, er det ikke det eneste nummer, der kommer til at sætte sig på vores nethinde de næste mange år.

“Jeg er jo blevet en lille smule nyforelsket i Tina Dickows nye julesang, Save a seat. Jeg tror det bliver sådan en nyklassiker, der kommer til at række langt ud og som vi synger med på mange år ude i fremtiden.”

Foruden de allerede nævnte julesange, så kan du også se frem til at høre Jeg tror det bliver en kold, kold vinter med Annika Aakjær, Vil du være min i nat? med Hjalmer, Merry Christmas Everyone med HUSH, Fairytale of New York med Maria Lucia og Claus Hempler, Silent Night med Stine Bramsen – og mange, mange flere.

Og det er altså i aften på TV2 kl. 20.35, at du kan se Alletiders Juleshow –  eller allerede nu på TV2 Play.

Final Four i Aalborg bliver kæmpestort: Vind 4 billetter til semifinale

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Bluelinemedia.dk
Foto: Bluelinemedia.dk

En af årets helt store begivenheder i dansk ishockey finder sted næste weekend lige her i Aalborg.

Final Four er pokalturneringens finalestævne, hvor semifinaler og finale spilles i samme weekend i samme arena, som vælges helt officielt som værtsby.

I år er det Aalborg, som er værter for den store begivenhed, der kommer til at trække tusindvis af ishockey-fans til byen.

Det hele går løs fredag d. 25. januar, når de to semifinaler spilles. I modsætning til DM-turneringen, hvor eksempelvis finalen spilles over syv kampe, så er det altså knald eller fald i alle kampene.

Lørdag d. 26. januar spilles den afgørende finale så.

MigogAalborg er mediepartnere på Final Four

MigogAalborg er stolte over at kunne annoncere, at vi er mediepartnere på Final Four. Derfor vil vi blandt andet lave Live-studie i Gigantium i løbet af fredagen til begge semifinaler.

Aalborg Pirates spiller deres semifinale mod Rungsted Seier Capitals klokken 20.00 i Gigantium, og siddeplads-billetterne er stort set revet væk.

Den første semifinale om fredagen spilles 16.30 mellem Sønderjyske og Frederikshavn, så der kommer helt sikkert mange fra Frederikshavn til Aalborg.

Derefter kommer piraterne i gang mod Rungsted kl. 20.00.

Finalen spilles lørdag eftermiddag

Selve finalen spilles lørdag d. 26. januar kl. 14.30. Drømmen er nok, at det bliver rent nordjysk brag mellem Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks.

I det hele taget bliver der knald på i Gigantium i den weekend. For der afvikles samtidig Nordjyllands største esportevent, hvor der blandt andet er kæmpe pengepræmier på spil. Det kan du læse om her.

I den forbindelse afholdes uofficielt DM i NHL ’19, hvor de bedste danske ishockeyklubber sender en repræsentant hver for at se, hvem der er bedst på computeren.

Hvad: Final Four i Bentax Arena
Hvor: Gigantium, Aalborg
Hvornår: 25 – 26. januar 2019
Billetinfo: Køb billetter til kampene her

KONKURRENCE

Vind 4 billetter til Aalborg Pirates’ semifinale fredag d. 25. januar kl. 20.00

Vi udlodder i samarbejde med Final Four 6 x 4 billetter til semifinalen. Så der er gode vinderchancer.

Sådan vinder du;
Like opslaget på MigogAalborgs Facebook-side
Skriv hvem du vil tage med, hvis du vinder

Vi trækker vinderne på tirsdag d. 22. januar.

Eksklusiv aften på San Giovanni: Ure, lækre bøffer og udsøgt vin

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Er du til eksklusive ure, lækre bøffer og udsøgt vin, afholder San Giovanni det helt perfekte arrangement tirsdag den. 5 februar fra klokken 17.30.

De inviterer nemlig til en helt speciel aften med Danmarks førende ur-ekspert, Kristian Haagen.

Han udgiver bla. magasinet Timegeeks og er valuar for auktionshuset Bruun Rasmussen.

“Hvis man interesserer sig for ure, kan han vel nærmest betegnes som en rockstjerne,” siger indehaver af San Giovanni, Mikele Volpi, til MigogAalborg og fortsætter:

“Folk var helt oppe at ringe over arrangementet sidst, så derfor skal succesen selvfølgelig gentages i år.”

En aften med nørderi, lækker mad og udsøgt vin

Dørene åbner klokken 17.30, og fra klokken 18.00-18.45 vil der være foredrag med Kristian Haagen, samtidig med der serveres lækre bobler fra Marsuret “San Boldo Prosecco di Valdobbiadene” og snacks under fordraget.

Under foredraget vil Kristian Haagen tage publikum igennem de tre mest populære urmærker i luksusklassen; Patek Philippe, Rolex og Audemars Piguet.

Han vil forklare, hvorfor netop de tre urmærker er så populære og hvad der ligger bag – ikke mindst det mekaniske værk. Desuden vil der være tid til at stille spørgsmål.

Klokken 19.00 er det så tid til at nyde en lækker bøf skåret fra oksemørbraden af Irsk græsfodret kødkvæg med passende garniture. Hertil skænkes Rosso Piceno “Gotico” i topårgangen 2015.

Kristian Haagen

Herefter serveres lækker dessertkage med Italiensk craftbeer fra Brewfist Italian Ales.

Kl. ca. 19.30 og frem vil der være mulighed for at få vurderet sit ur ved Kristian Haagen (dog max 1 ur pr. gæst)

“Sidste gang havde folk vidt forskellige ure med, og det behøver bestemt ikke at være Rolex eller Patek Philippe. Vi havde endda et par gæster, som havde nogle vilde Casio-ure fra 1970’erne med,” siger Mikele.

Prisen for foredrag, mad, vin, øl og en signeret bog fra Kristian Haagen; “Hashtags  Watches II”, er 695 kroner.

“Når det handler om livsstil, er der ofte mange events til kvinder her i byen. Derfor henvender den her aften sig primært til mænd, men kvinder er selvfølgelig velkommen,” afslutter Mikele.

Du kan finde mere info om arrangementet her.

Aftenen er arrangeret i samarbejde med Klitgård Ure og Richard. Kristian Haagen vil derfor også være til stede i de to butikker i følgende tidsrum:

kl. 10.00-11.00 hos Richard
kl. 11.30-12.30 hos Klitgård
kl. 14.30-15.30 hos Richard
kl. 16.00-17.00 hos Klitgård

Hvad: Ure, bøffer og vino
Hvor: San Giovanni, Vesterbro 46, 9000 Aalborg
Hvornår: Tirsdag den. 5 februar fra klokken 17.30.
Pris: 695 kr.

Spil er blevet en milliardindustri: Aalborg-virksomhed satser på gennembrud

Skrevet af: Simone Vestergaard
Foto fra spillet
Foto fra spillet

I vores nye portrætserie i 2019 går MigogAalborg tæt på iværksættere, der enten driver virksomhed i Aalborg eller er fra Aalborg og omegn.

Aalborg er en spirende iværksætterby, hvor ideer udvikles og nye firmaer skyder op.

Alene i første halvår i 2018 blev der i gennemsnit oprettet mere end 191 nye virksomheder hver eneste dag i Danmark.

Én af Aalborg nye virksomheder er Tunnel Vision Games, som udvikler computerspil til PC og konsoller.

Firmaet startede ud for fem et halvt år siden som et studieprojekt, og nu er de fire studiekammerater officielt blevet kollegaer, og dermed klar til at nå nye højder med deres firma.

Meget snart lancerer de deres første spil ’’Lightmatter’’.

”Firmaet havde sin start for fem år siden, som et studieprojekt, hvor vi udviklede en prototype, som vi lagde ud på nettet. Og efter kort tid fik spillet en masse opmærksomhed og downloads.

Til konferencen, Casual Connect i Amsterdam vandt vi en pris for mest innovative spil– og vi var blandt få, som var afsted med et studieprojekt.

Vi blev også nomineret til bedste Show Case ved Spilprisen i Danmark, og bedste Student Game ved Unity Awards. Alt dette var ligesom startskuddet for os,” fortæller CEO, Philip Hundevad Nymann, til MigogAalborg.

Udgiver snart deres første spil

De valgte herefter at vente hele to et halvt år på at videreudvikle spillet på grund af uddannelsen, da de godt vidste, at det ville blive et heltidsprojekt.

I stedet dygtiggjorde de sig og lavede andre småspil i mellemtiden.

På nuværende tidspunkt er de seks i firmaet – fire Founders, og to fuldtidsansatte. Og deres første spil er lige på trapperne.

“Lige nu er vi omkring et halvt år fra release af det færdige produkt, som vi har arbejdet med i mange år efterhånden.

Vi startede med at tro, at det ville tage ét år at færdiggøre, efter endt uddannelse, men det har taget længere tid.

Vi har haft svært ved at tage det fra et studieprojekt til et kommercielt niveau. Og vi har lavet det samme spil tre-fire gange med forskellige vinkler, før vi endte ud i det spil, vi alle var tilfredse med.

Det har været en lang proces, men vi glæder os til snart at sende det ud.” fortæller Philip.

Skyggerne dræber dig

Tunnel Vision Games’ første spil er et first-person puzzle game, hvor skygger dræber dig.

Det er lidt lige som legen ’jorden er giftig’– bare med skygger.

I spillet er man fanget i et laboratorium der er bygget i et bjerg, som eksperimenterer med en ny kilde inden for bæredygtig energi. Og her skal man bruge lateral tænkning til at løse gåder med lys og skygger.

Bosætter sig i det nye iværksætterhus

Da Tunnel Vision Games for to et halvt år startede, var de heldige at blive en del af AAUs start-up miljø, Inkubator. For et år siden lavede de en aftale med NOVI, sammen med to andre virksomheder fra Inkubatoren, om kontorpladser.

Men nu er deres behov ændret, og firmaet mangler ny energi. Derfor er de blandt mange spændende start ups, som flytter ind i Aalborgs nye store iværksætterhus GrowAAL.

“Mange af de virksomheder, der er hos NOVI, har eksisteret i mange år. Og på nuværende tidspunkt har vi brug for at være et sted, hvor vi er mere på niveau med de andre start-up virksomheder.

Vi er stadig grønne, og i løbet af det sidste år har vi fået rigtig meget godt med i bagagen fra NOVI, men vi glæder os til at placere os et sted, hvor vi ser os mere ligeværdige med andre virksomheder. Det bliver rigtig godt til os.” forklarer Philip.

Det nye iværksætterhus i byen

Kæmpe mulighed for at udvikle på firmaet

Tunnel Vision Games ser det nye iværksætterhus GrowALLsom en stor mulighed for at udvikle på firmaet.

“Vi ser frem til at komme tættere på byen og connecte med andre virksomheder, der er i samme båd som os,” afslutter Philip.