Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gælder hele februar: Prøv alle DGI Huset Nordkrafts træningstilbud for kun 1 kr.

Af Nathalia Hentze Nielsen
Privatfoto: Emma M. Larsen
Privatfoto: Emma M. Larsen

Hos DGI Huset Nordkraft kan du hver uge deltage i over 120 hold inden for forskellige træningsformer.

Yogaholdene er især populære, og her kan du vælge mellem over 25 hold om ugen.

Det er et imponerende udvalg, og der er virkelig noget for enhver smag – fra Yin Yoga til Flow Yoga og Qi Gong for blot at nævne nogle eksempler.

Som noget nyt tilbyder træningshuset nu også den såkaldte Yoga Nidra, der også kaldes “yogiens søvn”; 30 minutter af denne yogaform svarer til 3-4 timers søvn.

Lyder det som noget, du trænger til, kan du deltage i Yoga Nidra holdene for kun 1 krone i hele februar.

Dette “Free-Ride Februar” tilbud, som du eksklusivt kan tilmelde dig i denne uge, gælder også samtlige andre yogahold, holdtræninger og styrketræning hos DGI Huset Nordkraft.

Gælder hele februar: Prøv alle DGI Huset Nordkrafts træningstilbud for kun 1 kr.
Til og med den 12. februar 2023 kan nye medlemmer oprette medlemskabet FREE-RIDE FEBRUAR for kr. 1,- hos DGI Huset Nordkraft (Normalpris kr. 249,- pr. mdr.)

Kroppen og hjernen får ro

Én af de to yogainstruktører, der underviser på de ugentlige Yoga Nidra hold hos DGI Huset Nordkraft, er Emma M. Larsen.

Den 25-årige yogalærer understreger, at man ikke behøver være en erfaren yogi for at deltage, og at der er mange fysiske, mentale og følelsesmæssige fordele, hvis man er klar på at fordybe sig i nidraens verden.

“Yoga Nidra er en dyb afstressende meditationsteknik, som stammer fra Indien og som gavner vores velbefindende på mange måder.

Det siges faktisk, at 30 minutters Yoga Nidra giver samme restitution af kroppen som søvn i 4 timer. Det er fordi, at kroppen og hjernen får den ro, der skal til for at genopbygge sig selv.

Dem, der praktiserer Yoga Nidra får altså ikke bare noget ud af den dybe afspænding under holdet, men i høj grad også i resten af døgnet,” forklarer Emma.

Om Yoga Nidra:

I 1999 lavede to forskere et forsøg på Rigshospitalet, hvor de scannede syv yogalæreres hjerner under Yoga Nidra. Undersøgelsen viste, at praksissen fremmer koncentration uden anstrengelser og kontakten med bevidstheden i en dyb tilstand. Det blev også klart på scanningerne, at Yoga Nidra kan aktivere det parasympatiske nervesystem – en hviletilstand som regulerer kroppens processer.

Fordele ved Yoga Nidra:

  • Sænker blodtrykket
  • Reducerer stress
  • Forbedrer kognitiv funktion
  • Sætter gang i fordøjelsen
  • Forbedrer søvn
  • Styrker immunforsvaret
  • God mod migræne
  • … og listen fortsætter

Under yogaholdet vil du ligge på ryggen i Savasana (afspænding), hvor du blot lytter til yogalærerens stemme, som guider dig ind i en dyb meditativ tilstand.

Tilstanden består af flere trin. Først starter du med at sætte en sankalpa; en intention som udtrykker et dybfølte ønske. Herefter laves der en kropsscanning med fokus på forskellige ting, f.eks. åndedræt, sanser, følelser, visualisering etc.

Praksissen afsluttes med at gentage sankalpa.

Læs mere om Yoga Nidra og de mange andre yogaformer hos DGI Huset Nordkraft her.

Benyt dig af “Free-Ride Februar” tilbuddet her.

Bemærk at dit medlemskab per den 1. marts 2023 automatisk overgår til følgende medlemskab: Fri Hold og Styrketræning via automatisk korttræk (kr. 249,- pr. mdr.).

Del artikel

Andre læser også