Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mest for pengene: Populær Aalborg-restaurant i stor gourmetfinale

Af Michael Qureshi

Tidligere i år blev en ny restaurant-konkurrence sat i gang, og nu er juryen klar med dommen.

To ambitiøse nordjyske restauranter skiller sig ud.

Over 40 af Nordjyllands kvalitetsrestauranter er blevet vurderet siden forsommeren, op mod 20 er uanmeldt blevet testet og fire af de allerbedste er ovenikøbet genbesøgt uden forvarsel af en samlet jury de seneste uger.

Nu er jurymedlemmerne så klar med meldingen om, hvilke to nordjyske toprestauranter, de har vurderet, skal gå i finalen onsdag den 13. oktober i Bedst i Nordjylland / Value for Money.

Restauranterne er specifikt blevet bedømt på, hvem der på dagen leverede det bedste måltid og samlede oplevelse med mindst fire retter og vin/saftmatch for ca. 1000 kr. pr. person.

Alimentum Vs HimmerRiget

Finalisterne bliver Restaurant Alimentum fra Aalborg og Restaurant HimmerRiget fra HimmerLand, der mødes hos sidstnævnte til en livefinale på det internationale golfresort i Gatten.

Her vil kokke og tjenere fra hver restaurant på skift servere hver 4 skarpe retter med drikkevarer for juryen og ved den særlige lejlighed ikke mindst det betalende publikum, der kan reservere det begrænsede antal pladser for 1000 kr. efter først til mølle.

Billetter kan købes via HimmerRigets hjemmeside, hvor begivenheden altså finder sted.

Fra juryen fortæller konkurrencens konceptudvikler, Mads Stenstrup, der selv er medforfatter til flere bøger om verdens bedste restauranter:

“Niveauet ved langt de fleste af vores testbesøg har heldigvis være rigtigt, rigtigt højt og virkelig value for money.

Bare det at udvælge de fire restauranter, der skulle have et ekstra, kritisk genbesøg, var faktisk meget svært, fordi vi overalt i Nordjylland fra Skagen til Farsø oplevede, at der efterhånden findes rigtig mange fantastisk dedikerede restauranter, der bare præsterer hver dag.

De to, der her har nået livefinalen vurderer vi hver på deres måde har potentiale til Michelinstjerner og international anerkendelse,” siger Stenstrup.

Fire stærke kandidater i sidste finalefelt

De fire restauranter, der fik ekstra besøg af en samlet jury, så den kunne være helt sikker, var udover finalisterne, Restaurant Bühlmann på Hotel Scheelsminde, hvor talentfulde Christian Nurup har løftet køkkenet til nye højder, og Svinkløv Badehotel med Bocuse d’Or-vinderen Kenneth Toft-Hansen i spidsen:

“Det var virkelig mulehår, der på dagen adskilte og i øvrigt også i forhold til mindst en håndfuld andre gourmetrestauranter, som også imponerede juryen meget,” fortsætter Claus Bauer, kokkefaglærer ved EUC Nord og selv tidligere nordjysk toprestauratør med bl.a. Restaurant Gråanden.

Han suppleres af sin meddommer.

“Det har været opløftende at se, hvor lækker en oplevelse den kvalitetsbevidste gourmet kan opleve også på et relativt begrænset budget, hvor rigtig mange nordjyder vil kunne være med et par gange om året. Tag ud og prøv dem,” lyder den afsluttende opfordring fra det tredie jurymedlem, vinhandler Nikolai Ronne.

Mest for pengene: Populær Aalborg-restaurant i stor gourmetfinale
Juryen suppleres af Bent Christensen fra Den Danske Spiseguide til finalen

Vinderen hyldes til stor galla

Når livefinalen finder sted onsdag aften den 13. oktober vil trioen blive udvidet til en jurykvartet – da suppleret med Den Danske Spiseguides navnkundige redaktør Bent Christensen. Vinderen af den nordjyske konkurrence kan nemlig senere vente at blive ”kaldt op” og hyldet på Spiseguidens legendariske galla for hele landsbranchen, hvor bl.a. Årets Restaurant i Danmark bliver kåret.

Den finder i øvrigt i år sted på Restaurant Bühlmann søndag den 7. november. Bent Christensen siger:

Alimentum i Løkkegade i Aalborg har som restaurant kun et par år yderligere på bagen.

Men Simon Kvist Bjerre og Søren Birchs lille rendyrkede gourmetrestaurant er hurtigt vokset i omverdens anerkendelse for sit innovative og udfordrende køkken i høj grad på egne råvarer, der har opnået adskillige topanmeldelser i landspressen på et ift. københavner-restauranterne meget moderat prisniveau:

“Det er virkelig fedt, at vi nu er nået til denne livefinale. Vi glæder os meget til sammen med vores dygtige kollegaer og modstandere at give gæsterne og juryen en på opleveren til en rimelig pris,” lyder det fra køkkenchef Søren Birch.

På bruttolisten som juryen har vurderet med indgik bl.a. følgende nordjyske kvalitetsrestauranter i tilfældig rækkefølge:

Ruths Brasserie, Brøndums, Haakons, Vendia Brasserie, Essens, Vesterøl, Læsø, Villa Vest, Svinkløv Badehotel, Abstrakt, Strandhotellet Blokhus, Vodskov Kro, Spisehuset Thy, Mortens Kro, Bistro 59, Bühlmanns, Textur, Struktur, Alimentum, Fusion, Rositas, Tabu, Faunas Førstesal, Applaus, Dejavu, La Locanda, San Giovanni, Nam, Limfjordens Hus, HimmerRiget, Uafhængig, Agger Darling, HAVS, Sted 1, Blink – Det Grå Fyr, 2 takt, De 2 Have og Pakhuset Mors.

Aalborgs største Restaurant-Festival starter i næste uge

I Uge 40 og Uge 41 kører Aalborg Eat Out med 10 af byens allerbedste restauranter. Her får du 3 retter til 249 kr. eller en gourmet-oplevelse på bl.a Tabu til 449 kr.
Læs mere her