Aalborg får ny gourmetrestaurant: Tabu-profiler går solo med egen restaurant

Skrevet af: Michael Qureshi
Simon Bjerre Pedersen og Søren Birch: Fotograf Svenn Hjartarson
Simon Bjerre Pedersen og Søren Birch: Fotograf Svenn Hjartarson

Aalborg får meget snart en ny restaurant i gourmetkategorien.

Navnet bliver Alimentum, og det bliver to profiler fra Restaurant Tabu, som starter deres helt eget solo-projekt.

Det er Søren Birch som skal stå for køkkenet, og Simon Kvist Bjerre som tager sig af restaurantchef-stillingen.

Alimentum satser på skæve kvalitetsmenuer, der også kan tilpasses naboerne Musikkens Hus’ og Nordkrafts rytme, forestillinger og koncerter.

Udlejeren, Valhal Estate, medinvesterer aktivt i troen på at kunne hjælpe Søren og Simons vision, evner og arbejdsvilje positivt på vej.

Mens Aalborg det seneste årti kulturelt har udviklet sig særligt i den østlige del af centrum, er de fleste nye gourmetspisesteder fortsat med at opstå, hvor de altid har været placeret – tæt på Jomfru Ane Gade.

Åbner i det tidligere Asian Grill på Løkkegade

Denne ”selvfølgelighed” laver det kommende ”Alimentum” straks efter nytår for alvor om på.

Lige nu er det godt nok stadig murbrokker og støv, der præger den tidligere Asian Grill på Løkkegade 23, hvor Tabu’s netop afgåede restaurant- og assisterende køkkenchef Simon Kvist Bjerre og Søren Birch er ved at afslutte den sidste nedbrydning.

Begge havde sidste dag på Tabu i går fredag 30. november.

De to – og håndværkerne, der skal nyindrette – har rigtig travlt.

Allerede onsdag den 9. januar åbner de to deres lille nye, meget personlige gourmetrestaurant, Alimentum, efter en god måneds effektiv ombygning og adskillige måneders kreativ planlægning.

Og altså også forudgående nedbrydning, som de to selv har stået for i deres sparsomme fritid.

På Alimentum, der simpelthen betyder ”Mad” på latin, vil fokus være på enkle højkvalitetsserveringer med få elementer baseret på deres personlige fortolkning af Nyt Nordisk Køkken og Sørens ”skæve” tilgang til hvilke spændende lokale og bæredygtige råvarer, der smagsmæssigt kan sættes sammen.

Samt ikke mindst Simons flair for vin- og hjemmelavet saftmatch og nærværende tjenerskab. Med deres flotte CV’er, vil de to som Søren siger ”ikke servere andres mad men udforske uden bånd.

Der er brug for high end i den del af byen

Musikkvarteret skriger efter high end.

Men bare rolig de to kommer kun til at servere noget, som de er overbeviste om, at den kvalitetsbevidste og nysgerrige restaurantsgæst vil nyde.

”Gedigne håndplukkede nordjyske råvarer fra småproducenterne. Fisk, spændende og veltilberedte kødudskæringer, grøntsager, frugt og mejerivarer krydret med lidt lux som kaviar og trøfler.” forklarer Søren Birch.

Han stiller tallerkner med en forbavsende anretning af tatar, østers og syltede asier på bordet foran deres medinvestorer med en tilføjelse:

”Men gæsterne skal overraskes. Og det kræver ekstra meget forarbejde med bl.a. prøvesmagningerne, så serveringerne sidder lige i skabet,

Personligt, urbant og bæredygtigt

De kommende Alimentum-gæster vil i det lille hyggelige restaurationslokale visuelt bl.a. blive mødt af både rå mursten og et skovtema i tapetet, der også skal op, og desuden en væg med masser af grøn bevoksning.

En klar henvisning til det både urbane og bæredygtige.

Og så vil stedets 2 sæsonbetonede menuer blive serveret fra det delvist åbne køkken – på Douglas-plankeborde kreeret af en snedker i Hjortdal, der også er inde over et flot stykke drivtømmer, der snart skal op og pynte i loftet.

Interiøret bliver mere kreativt velovervejet, intimt og stemningsfuldt end kostbart. Den korte fem retters menu kan tempoet i køkkenet sagtens nydes før forestillingerne i Nordkraft og Musikkens Hus. 9 retters menuen kræver hele aftenen.

”Gæsten skal primært betale for, hvad de spiser og drikker og vores arbejde med det,” understreger Simon.

Han fortsætter

”Oplevelsen skal være personligt værtskab. Vores gæster skal føle, at de næsten spiser hjemme hos Søren og Simon.”

Søren supplerer.

”Tabu har været et par superfede, travle år for os begge med masser af positive erfaringer og inspirerende og spændende gastronomi. Vi kan kun ønske dem allesammen fortsat held og lykke. Nu er det imidlertid tid, at vi prøve vores egne ideer af.”

 Udlejere som business angels

Alimentum er i øvrigt stiftet som et aktieselskab sammen med ejendomsinvesterings- og administrationsselskabet Valhal Estate med udlejningskontor, der samtidig er nærmeste nabo.

Her så direktør og stifter, Conny Lindholt, og direktør Martin Verwohlt en mulighed for at engagere sig som mere end alene udlejere, da Søren og Simon forhørte sig om de 100 m2 grillbar-lokale i den flotte ejendom.

”De udstrålede tydelig vilje, know how og havde en klar plan bagved, som vi gerne ville understøtte.

De to er gudsbenådede restaurantfolk og kunstnere på deres felt, der er villig til at lægge mange arbejdstimer for deres drøm.

Vi kan så hjælpe med økonomistyring uden at gå på kompromis med kvaliteten,” siger Conny Lindholdt med 25 års erfaring i ejendomsbranchen, inden hun i 2016 stiftede Valhal Estate.

Ledelsen i Valhal Estate får serveret af de to profiler. Fotorgaf Svenn Hjartarson

Selskabet råder over ejendomme med ca. 200 lejemål i Aalborg og Hjørring. Fra ungdomsboliger til herskabslejligheder samt altså erhvervslejemål i en del af stueetagerne.

”Vi vil i forhold til ambitiøse nye forretninger udover udlejning også gerne kendes som business angels, der hjælper unge, nye, ambitiøse virksomheder med rådgivning og evt. finansiering. Her er vi overbeviste om, at Alimentum kan fungere som et godt pilotprojekt, forklarer Conny Lindholdt.

Danmarks næste hotdog-konge: Spis så mange du kan på 15 minutter

Skrevet af: Michael Qureshi

Så er det tid igen.

Det er efterhånden blevet en god tradition, at Danmarks hotdog-konge skal findes lige her i Aalborg.

Igen i år afvikles DM-finalen på Gl. Torv i Aalborgs Midtby. Men før vi kommer så langt, så skal deltagerne til finalen findes.

I april og maj afvikles kvalifikationsrunderne til en af årets helt store ”events”, når finalisterne til DM i Hotdogspisning skal findes.

Kvalifikationsrunden er nu i gang, og finalisterne skal findes rundt i hele Danmark. I Aalborg Kommune findes der tre steder, hvor man kan kvalificere sig.

Det er på legendariske Maxi Grill, Klarup Grill samt Madværkstedet i Arden.

Derudover er der tre øvrige steder i Nordjylland.

Vind et rejsegavekort på 20.000 kr.

Førstepræmien i DM i Hotdogspisning-finalen er et rejsegavekort på 20.000 kroner, men der er også flotte præmier til de lokale vindere, hvor der er et weekendophold på spil – samt lodtrækningspræmier om flotte gavekort blandt alle, der forsøger at kvalificere sig.

Reglerne er ganske simple – spis så mange hotdogs som muligt på 15 minutter.

De ti bedste på landsplan kommer i finalen, der afholdes den 31. maj i Aalborg til en kæmpe event på Gl. Torv.

Adgang til konkurrencen – og i første omgang et kvarter i hotdog-himlen – koster 100 kroner, og som altid går alle pengene ubeskåret til et velgørende projekt.

Rekorden er på 42 hotdogs på et kvarter

I år er det Fonden Børnenes Kontor i Aalborg, der kan nyde godt af en økonomisk saltvandsindsprøjtning.

“Vi vil gøre DM i Hotdogspisning til en relevant og sjov begivenhed for alle.

Der kan synes langt fra din lokale pølsevogn til podiet i Aalborg, men det gør måske heller ikke så meget, om du bliver danmarksmester – bare du kan spise flere hotdogs end din bedste ven, din bedrevidende mester, din kollega, din gamle far, eller hvem du nu drømmer om at slå.

For vi har alle i hvert fald én, som vi under INGEN omstændigheder vil tabe til – og så kan man jo se, om man samtidig kan sikre sig en plads blandt de 10 storspisende finalister, og hvem ved, måske slå den nuværende rekord på hele 42 hotdogs,” siger Rikke Jeppesen fra arrangøren Steff Houlberg.

Der er dog en lille udfordring ved Maxi Grill. For det er her, at den regerende seksdobbelte Danmarksmester Ruben Mikkelsen plejer at kvalificere sig til finalen.

Den velvoksne ædekonge er selvfølgelig lokal og repræsenterer Aalborg på fornemmeste vis.

Så I Del 1 af vores Tour de Grillbar med legenden Okker? Set knap 70.000 gange

Her er de steder i Nordjylland, hvor du kan vinde lokale præmier eller endda kvalificere dig til DM finalen 1. juni

Adresserne på stederne kan du finde her

Aalborg
Maxi Grill, Hadsundvej 96

Klarup
Klarup Grill, Klarupvej 52

Arden
Madværkstedet, Østergade 7

Sæby
Big Burger, Sophus Falcks Vej 1 H

Frederikshavn
Frederikshavner Grillen, Abildsgårdvej 16

Brovst
Den Fodkolde, Østergade 64

Festen er slut: Kendt kunstners bar lukker i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var med vilde kunstværker på væggene og stærke budskaber på væggene, at den kendte kunstner Kristian Von Hornsleth åbnede sit bar koncept Hornsleth Bar i Aalborg.

I november 2017 åbnede man dørene til Hornsleth Bar i Jomfru Ane Gaden, og provo-kunstnerens bar blev fint modtaget som et anderledes sted i byens berømte diskoteks-gade.

Men nu er festen slut. I tirsdags lukkede og slukkede Hornsleth Bar for eventyret i Aalborg.

“Det er med tårerne trillende ned ad kinderne, at vi desværre må meddele, at i morgen bliver vores sidste åbningsdag,” skrev Hornsleth Bar forleden på deres Facebook-side.

REKOM har lukket flere steder

Det er den store danske bar- og natklubskoncern REKOM, der står for driften af Hornsleth Bar i Aalborg. De ejer hovedparten af stederne i Gaden, men i ugens løb opstod der en interessant debat i TV 2 Nord.

Meldingen er, at for høje huslejer i Gaden kvæler stederne.

REKOM har på det seneste lukket steder som High Voltage, Viggo’s og nu gælder det så Hornsleth Bar. Det skal dog også siges, at REKOM har flere succesfulde steder i Gaden.

Tegner et dystert mønster i Gaden

Men tidligere på ugen kunne vi også fortælle, at natklubben Club C er under konkurs. Dermed tegner der sig et dystert mønster i Gaden.

“De forretningsdrivende i Jomfru Ane Gade bliver kvalt af de høje huslejer, fordi der ikke er penge til at foretage investeringer,” siger Allan Lynge, advokat for REKOM, til TV 2 Nord.

Han forklarer desuden til tv-stationen, at det koster penge at forlade stederne i utide som tilfældet nu er med High Voltage, Viggo’s og senest Hornsleth Bar.

Gadens ukronede konge Torben Jensen, ejer af hovedparten af bygningerne, afviser dog kritikken over for TV 2 Nord.

Hornsleth Bar kører videre i både København og Århus, men det er altså et farvel til eventyret i Aalborg.

Så skal der stemmes: Guf & Kugler i finalen om Danmarks bedste ishus

Skrevet af: Michael Qureshi
Guf og Kugler har størrelser til enhver smag.
Guf og Kugler har størrelser til enhver smag.

De er forsvarende mestre med triumf efter gyserafstemning i 2018.

Nu er Guf & Kugler igen med i opløbet om at blive kåret til Danmarks bedste ishus. Sidste år var det Guf & Kugler i Nibe, som vandt afstemningen, hvor over 57.000 stemte på opdagdanmark.

Til forskel fra sidste år så er det Guf & Kugler i Slotsgade i Aalborgs midtby, som har den nordjyske førertrøje på.

Men der er i den grad brug for Nordjyllands stemmer. For lige nu er det Isvaflen i Ribe, som rimelig suverænt ligger 1’er i afstemningen.

Den første del af afstemningen gik på at finde de regionale vindere, som så røg videre i et finale-felt.

Nordjylland har tre ishuse med i finalen

Nordjylland har tre ishuse med i finalen, og ikke overraskende så har Guf & Kugler to vinderchancer.

For både deres Aalborg- og Nibe butik er med i finalen. Sidste nordjyske finale-deltager er Ishjørnet i Skagen.

“Efter nogle virkelig spændende regionale afstemninger har vi fundet årets 10 finalister.

Fra 12. april kl. 8.00 til 23. april kl. 12.00 kan du afgive én stemme på det ishus, du mener skal være Danmarks Bedste Ishus 2019,” skriver Opdagdanmark i en pressemeddelelse.

34 cm lang vaffel

Ingen tvivl om at de to søstre bag Guf & Kugler har skabt et helt fantastisk brand og ikke mindst lækre is med en masse forskellige tilkøbsprodukter.

Forleden kunne vi her på MigogAalborg fortælle om Guf & Kuglers seneste kreation Scepter som er en 34 cm lang vaffel med 10 valgfrie kugler, en flodbølge af softice, guf, drys og en vaffel på toppen.

Sandsynligvis for at undgå snyd med online-afstemning er det i denne omgang udelukkende sms’er der tæller som stemmer.

Du kan hjælpe Guf & Kugler med at vinde titlen som Danmarks bedste ishus 2019 ved at stemme lige her