Åbner i januar: Ny ambitiøs restaurant bakkes op af Aalborg-investorer

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er sjældent, at ejendomsmarkedet og restaurantbranchen går hånd i hånd.

Men den sjældne kobling sker i det nye år, hvor Ejendomsinvesterings- og administrationsselskabet Valhal Estate er en del af det nye ambitiøse restaurantprojekt, Alimentum.

Normalt er det flyttesyn og ejendomsinvesteringer, som Valhal Estate med kontor på hjørnet af Søndergade og Løkkegade, er involveret i.

Men de er dybt involveret, når de to unge, nu tidligere Tabu-profiler, Simon Bjerre og Søren Birch, den 9. januar åbner deres nye personlige, gourmetrestaurant, Alimentum.

Nemlig – udover som udlejere af restaurationslokalerne – også som aktiv medinvestor med både rådgivning, bogholderi og startkapital.

Fotograf: Svenn Hjartarson

Mere end bare udlejere

Hos den to år gamle udlejningsvirksomhed er det en del af den særlige forretningsprofil indimellem også at agere business angels for deres erhvervslejere, særligt dedikerede iværksættere med den markedsegnede ide.

Her så indehaver og stifter, Conny Lindholt, og direktør Martin Verwohlt bl.a. en konkret mulighed, da Søren og Simon forhørte sig om det 100 m2 snart ombyggede grillbar-lokale i den flotte gamle byejendom, hvor Valhal Estate i øvrigt også selv kontormæssigt har til huse.

Alimentum er altså et af de første konkrete eksempler blandt flere projekter i støbeskeen for Valhal Estate.

Fotograf: Svenn Hjartarson

Foreløbig i proces nævnes bl.a. også en ny blomster- og en mobilreparationsbutik i Hjørring samt i Aalborg en mindre virksomhed, der udvikler digitale løsninger til ejendomsadministration:

”Simon og Søren har aldrig prøvet selv at drive virksomhed. Men de er virkelig anerkendte restaurantfolk og kunstnere på deres felt, med store evner, passion og vilje til at forfølge deres drøm.

Det skal de med Alimentum koncentrere sig om. Valhal Estate kan så – udover lokalerne – hjælpe med det, der netop ikke er deres kernekompetence: økonomistyring.

Vi blander os ikke i deres kreativitet, eller om der skal kaviar og Riesling på bordene. Men vi vil gerne være med til at sikre, at der skabes overskud,” forklarer Martin Verwolhlt, der er cand. merc. jur.

Han leder Valhal Estate-staben på 7, der også tæller egen serviceafdeling.

Rådgivning og finansiering

Valhal Estate ejer foreløbig ejendomme med ca. 200 lejemål i Aalborg og Hjørrings midtby med en balance på 400 mio. kr.: Varierende fra ungdomsboliger til herskabslejligheder – samt ikke mindst erhvervslejemål i en hel del af stueetagerne.

”Vi vil i forhold til ambitiøse nye forretninger – udover udlejning af de rigtige placeringer – også gerne kendes som business angels, der hjælper unge, nye, ambitiøse virksomheder i gang med rådgivning og evt. med finansiering.

Et evt. nej fra bankerne, der ofte fremstår unødigt strikse i disse år, er ikke nødvendigvis et nej fra os, hvis vi kan få indblik, indflydelse og fornemme potentialet” uddyber Conny Lindholdt, der selv oprindeligt er bankuddannet med erhvervskreditgivning som speciale.

Hun medbringer stor erfaring samt midler som oprindeligt stifter og medejer af det veletablerede Skovly Ejendomme.

Sammen med sin daværende mand Henning Lindholt investerede de to i deres første udlejningsejendom allerede i 1996.

Fotograf: Svenn Hjartarson

Ren win-win

Efter de to blev skilt, tænkte Conny sig grundigt om og holdt så med etableringen af Valhal Estate fast i sit store branchekendskab. Men i en 2019-version, som hun siger:

”At kunne hjælpe de rigtige start ups har længe været en personlig drøm. Ved somme tider at yde kvalificeret rådgivning og medinvestering kan vi her i Valhal Estate både aktivere flere kompetence i en udvidet egen forretning og samtidig være med til at skabe sundere forretninger for vores samarbejdspartnere.

Hvilket jo i sidste ende også er til vores gavn som udlejere. Ren win-win. Vi ser netop ikke vores kunder som lejere men som samarbejdspartnere” understreger Conny Lindholt.

Hun er klar over, at restaurantbranchen er fyldt med farezoner og hård konkurrence.

”Vi frygter ikke, at vi kaster os ned i et sort hul. Der er tale om kalkuleret risiko. I forhold til Alimentum er vi gået med og har stiftet et fælles aktieselskab og partnerskab, fordi vi bl.a. også er enige om en evt. plan B med de to initiativtagere, hvis de ikke inden for en rimelig tidshorisont skaber overskud alene på gourmetrestauranten.

Så må køkkenet som produktionsapparat også kunne skabe yderligere indtægter på andre tidspunkter af dagen,” siger Martin Verwohlt.

Fra Alimentum-restauratørernes side lyder det i øvrigt fra Simon Bjerre:

”Vi føler stor tryghed ved at have Valhal Estate-folkene med som engagerede og kompetente partnere. Hver for sig og sammen kan vi koncentrere os om det vi er bedst til. Til gavn for den forretning, som Alimentum også skal være for at kunne udvikle sig.”

Aalborg-firma med rekordregnskab: Nu satser Luksusbaby på flere butikker og udlandet

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er god grund til at lette på hatten for den fremadstormende Aalborg-virksomhed Luksusbaby.

Det startede med en webshop med eksklusivt børnetøj hjemme i stuen hos Ann-Louise Christine Aasted og Morten Grabowski Kjær i 2014.

Nu står de så med en af landets mest succesfulde webshops og ikke mindst en fysisk butik inde i hjertet af Aalborg. Tallene i det seneste regnskab taler også sit tydelige sprog.

Bruttofortjenesten steg i 2019 til 15,8 mio. kr. mod 11,9 mio. kr. året før. Samtidig voksede overskuddet til 5,8 mio. kr. efter skat.

Morten Grabowski Kjær og Ann Louise står bag Luksusbaby

Kursen sat mod nye mål

Luksusbaby har formået at skabe en perfekt balance mellem deres succesfulde webshop og så den fysiske butik i Aalborg, hvor man sidste år rykkede i endnu større butikslokaler i Møllegade, hvor Høgh Interieur tidligere lå.

Nu er kursen så sat mod en ny stor butik i Aarhus og ikke mindst satses der endnu hårdere på det udenlandske marked. Det skriver Finans som har talt med Aalborg-parret.

“Indtil videre har vi ikke haft særlig fokus på udlandet, men vi har store ordrer fra lande som Kina og USA hver eneste dag. Nu har vi stærk vækst i Danmark, så udlandet er næste skridt,” siger Ann-Louise Christine Aasted til Finans.

Hun tilføjer også om flere fysiske butikker rundt omkring i Danmark.

“Det har hele tiden været en drøm at åbne nye butikker, og vi synes, det skaber en god synergi. Vores butik har desuden haft åbent under corona, og det tabte salg er allerede indhentet,” forklarer Ann-Louise Christine Aasted til Finans.

Åbner i næste uge: Se det helt nye Mabel Kafferi midt i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kaffe og kram. 

Det bliver de to hovedelementer hos Mabel Kafferi, der åbner på Boulevarden i den kommende uge.

En charmerende mor/datter-duo står bag, og målet om en fælles kaffebar ser nu – efter mange års drømmeri – ud til at blive til virkelighed.

Den officielle åbning bliver lørdag d. 18. juli, men allerede i dag var vi forbi til et lille sneak peek. 

Trods sine små kvadratmeter lover Camilla og Carla, at Mabel kommer til at levere store smagsoplevelser, god atmosfære og hyggelig stemning.

Derudover er (næsten) alt i kaffebaren til salg, og foruden kaffe kan du få alt fra smukke kopper,  unikke vægdekorationer, plakater, tæpper til vaser, smykker og te.

Kaffe, kage og interiør

De rustikke træmøbler skaber en legende kontrast til væggene, der er blevet malet i en sart rosa. Over bordene er newyorkervæggen dekoreret med et stativ af hylder, der glædelig fremviser en masse af de ting, som Mabel forhandler.

“Vi vil gerne lave et hyggeligt sted, der kan fungere som halv butik, halvt kafferi, hvor den gode, langsomme kaffe er i fokus.

Idéen er, at man kommer ind og får en veltilberedt kop kaffe, en lækker kage og bare har det hyggeligt.” fortæller Camilla Okkels.

Kagerne, der skal sælges hos Mabel Kafferi, leveres af en konditor fra bagerlandsholdet, mens kaffen også bliver lokal.

“Det bliver med et lille, men lækkert menukort, hvor intet er bake-off eller kommer fra frost. Samtidigt kommer vi til at supplere med forskellige salgsvarer, der heller ikke findes i Aalborg i forvejen.” fortæller Camilla.

Selvom der er en god uge til åbningen, så emmer de små lokaler allerede af kærlighed, hvor der er kælet for selv den mindste detalje.

Kafferiet får seks siddepladser og derudover udendørspladser, hvor dagens bedste solskinstimer kan nydes – med en god kop kaffe.

Alt dette sker fra næste lørdag kl. 10, hvor aalborgenserne officielt kan besøge Aalborgs helt nye kaffe-darling.

Du kan indtil da holde dig opdateret på deres Facebook og Instagram.

Mere end 60 aktiviteter: Mange gratis sommer-fornøjelser til børn og unge i Aalborg

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Esport-camp hos AaB, atletikskole i Skovdalen eller hulebygning for hele familien på Utzon Centret?

Det er blot et lille udpluk af de mange aktiviteter, som Aalborgs børn og unge er inviteret til hen over sommeren.

For selvom årets sommerferie for mange ikke byder på galopperende hedeslag i 40 grader og kolde drinks ved hotellets pool, er der alligevel lagt i kakkelovnen til en sommer, hvor oplevelser for børn og unge står i kø.

Staten har nemlig bevilget Aalborg Kommune en stor pose penge øremærket til sjove sommeraktiviteter.

Få vind og vand i håret med sportsaktiviteter

Er fysisk udfoldelse en sikker vinder? Og måske med fart på? Så er der også mulighed for dét.

Skal der vind i håret, eller bare prøves kræfter med en masse nye sportsgrene, er Atletikskole på Skovdalen Atletikstadion et oplagt bud.

Atletikskolen afholdes fra mandag til torsdag i uge 31 og 32 og arrangeres af Aalborg Atletik & Motion – og byder på en lang række udfordringer:

“Det er fire dage med helt op til 30 forskellige discipliner inden for atletik – alt lige fra kuglestød til spydkast, trespring, langdistanceløb, sprint, hækkeløb og en masse andet.

Torsdag slutter vi af med en lille konkurrence, hvor atletikudøverne får lov at prøve sig af i nogle udvalgte discipliner mod de andre deltagere,” fortæller sportschef for Aalborg Atletik & Motion, Thomas Nolan Hansen.

… Men man skal være hurtigere med tilmeldingen end Usain Bolt på en 100-meter-sprint, for sidste frist er allerede i dag! Alle børn fra 9-13 kan tilmeldes her.

Er vandsportsaktiviteter i stedet sagen, inviterer UngAalborg på en masse sjove og udfordrende aktiviteter i Vestre Fjordpark.

Her kan man blandt andet prøve kræfter med SUP (Stand Up Paddleboard), hvor man kan lære at gå på vandet. Det kan du læse mere om her.

Styrk de virtuelle færdigheder med esport

Er en ny gaming PC, grafikkort og gamergrej altid øverst på ønskesedlen derhjemme?

Så er det en oplagt en chance for dit barn at komme ud og få undervisning af erfarne coaches sammen med en masse ligesindede esport-interesserede.

Her kan børn og unge blandt andet få professionel coaching i CS:GO, hvor træningen vil fokusere på alle de væsentligste aspekter for at blive den nye Astralis-stjerne. Det inkluder både vigtigheden af den korrekte opsætning, god kommunikation, taktik, aim – men også hygge og frit spil.

Der er også mulighed for at få læring i Fifa, League of Legends og andre af de mest populære esport-spil.

Det sker, når AaB esport inviterer på sommercamps i uge 29, 30 og 31. Her kan man fokusere udelukkende på for eksempel CS:GO, Fifa eller League of Legends, mens der også er mulighed for en allround esport-sommercamp.

Få udfyldt tilmeldingsblanketten med det samme her.

Arkivfoto fra Asetek Esports Academy

Kreative aktiviteter for hele familien

Er dit barn fingernem og elsker at bruge hænderne og udfolde sin kreativitet? Så er det med at slå til, når Utzon Center i sommerferien inviterer hele familien indenfor til kreative aktiviteter.

En af aktiviteterne er hulebyggeri for både børn og forældre. Her får de måske kommende huleboere udleveret alle de fornødne materialer for at bygge den perfekte hule:

“Med det udleverede hulebygger-kit er det familiens opgave først at bygge hulen i størrelsesforhold 1:10 for at finde ud af, hvordan den designmæssigt skal være.

Herefter kommer man så hen i udstillingen, hvor hulen bygges 1:1 og designet skal stå sin endelige prøve”, forklarer Malene Abildgaard, konstitueret leder hos Utzon Center.

Skal der spænding på menuen, er det med at finde sin indre detektiv frem. Der er nemlig forsvundne indbyggere i centrets udstilling, der tager form som en lille landsby.

“I vores hyggelige landsby med beboere som lille blomsterglade Bitten og arkitekt-Torben er der noget galt. Nogle af byens karakterer har det med at blive væk.

Derfor inviterer vi både børn og forældre indenfor som by-detektiver, der ud fra efterladte spor og ledetråde kan hjælpe med at opklare sagen”, fortæller Malene Abildgaard.

Hos Utzon Center er der også mulighed for at bygge sit helt eget bofællesskab i LEGO. Når sidste legoklods er lagt, bliver bygningen lagt ind i Minecraft, hvor man kan bevæge sig virtuelt rundt og nyde sit mesterværk indefra og bygge videre på det.

Læs mere om Utzon Centers sommersjove aktiviteter her.

Fyld feriekalenderen op med spændende aktiviteter

Esport, atletik, paddleboard og kreativitet er blot et lille udpluk af alle de sommeraktiviteter for børn fra 6-17 år, som Aalborg Kommune har stablet på benene med årets særlige sommerpakke.

Det har de arbejdet benhårdt på i samarbejde med erhvervslivet og kommunens mange institutioner og foreninger.

I anledningen er der desuden oprettet en hjemmeside for at skabe et samlet overblik, der samler samtlige sommerferieaktiviteter for børn mellem 6-17 i Aalborg Kommune ét sted.

Se alle 2020-sommeraktiviteterne her.