ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Åbner i januar: Ny ambitiøs restaurant bakkes op af Aalborg-investorer

Af Michael Qureshi

Det er sjældent, at ejendomsmarkedet og restaurantbranchen går hånd i hånd.

Men den sjældne kobling sker i det nye år, hvor Ejendomsinvesterings- og administrationsselskabet Valhal Estate er en del af det nye ambitiøse restaurantprojekt, Alimentum.

Normalt er det flyttesyn og ejendomsinvesteringer, som Valhal Estate med kontor på hjørnet af Søndergade og Løkkegade, er involveret i.

Men de er dybt involveret, når de to unge, nu tidligere Tabu-profiler, Simon Bjerre og Søren Birch, den 9. januar åbner deres nye personlige, gourmetrestaurant, Alimentum.

Nemlig – udover som udlejere af restaurationslokalerne – også som aktiv medinvestor med både rådgivning, bogholderi og startkapital.

Åbner i januar: Ny ambitiøs restaurant bakkes op af Aalborg-investorer
Fotograf: Svenn Hjartarson

Mere end bare udlejere

Hos den to år gamle udlejningsvirksomhed er det en del af den særlige forretningsprofil indimellem også at agere business angels for deres erhvervslejere, særligt dedikerede iværksættere med den markedsegnede ide.

Her så indehaver og stifter, Conny Lindholt, og direktør Martin Verwohlt bl.a. en konkret mulighed, da Søren og Simon forhørte sig om det 100 m2 snart ombyggede grillbar-lokale i den flotte gamle byejendom, hvor Valhal Estate i øvrigt også selv kontormæssigt har til huse.

Alimentum er altså et af de første konkrete eksempler blandt flere projekter i støbeskeen for Valhal Estate.

Åbner i januar: Ny ambitiøs restaurant bakkes op af Aalborg-investorer
Fotograf: Svenn Hjartarson

Foreløbig i proces nævnes bl.a. også en ny blomster- og en mobilreparationsbutik i Hjørring samt i Aalborg en mindre virksomhed, der udvikler digitale løsninger til ejendomsadministration:

”Simon og Søren har aldrig prøvet selv at drive virksomhed. Men de er virkelig anerkendte restaurantfolk og kunstnere på deres felt, med store evner, passion og vilje til at forfølge deres drøm.

Det skal de med Alimentum koncentrere sig om. Valhal Estate kan så – udover lokalerne – hjælpe med det, der netop ikke er deres kernekompetence: økonomistyring.

Vi blander os ikke i deres kreativitet, eller om der skal kaviar og Riesling på bordene. Men vi vil gerne være med til at sikre, at der skabes overskud,” forklarer Martin Verwolhlt, der er cand. merc. jur.

Han leder Valhal Estate-staben på 7, der også tæller egen serviceafdeling.

Rådgivning og finansiering

Valhal Estate ejer foreløbig ejendomme med ca. 200 lejemål i Aalborg og Hjørrings midtby med en balance på 400 mio. kr.: Varierende fra ungdomsboliger til herskabslejligheder – samt ikke mindst erhvervslejemål i en hel del af stueetagerne.

”Vi vil i forhold til ambitiøse nye forretninger – udover udlejning af de rigtige placeringer – også gerne kendes som business angels, der hjælper unge, nye, ambitiøse virksomheder i gang med rådgivning og evt. med finansiering.

Et evt. nej fra bankerne, der ofte fremstår unødigt strikse i disse år, er ikke nødvendigvis et nej fra os, hvis vi kan få indblik, indflydelse og fornemme potentialet” uddyber Conny Lindholdt, der selv oprindeligt er bankuddannet med erhvervskreditgivning som speciale.

Hun medbringer stor erfaring samt midler som oprindeligt stifter og medejer af det veletablerede Skovly Ejendomme.

Sammen med sin daværende mand Henning Lindholt investerede de to i deres første udlejningsejendom allerede i 1996.

Åbner i januar: Ny ambitiøs restaurant bakkes op af Aalborg-investorer
Fotograf: Svenn Hjartarson

Ren win-win

Efter de to blev skilt, tænkte Conny sig grundigt om og holdt så med etableringen af Valhal Estate fast i sit store branchekendskab. Men i en 2019-version, som hun siger:

”At kunne hjælpe de rigtige start ups har længe været en personlig drøm. Ved somme tider at yde kvalificeret rådgivning og medinvestering kan vi her i Valhal Estate både aktivere flere kompetence i en udvidet egen forretning og samtidig være med til at skabe sundere forretninger for vores samarbejdspartnere.

Hvilket jo i sidste ende også er til vores gavn som udlejere. Ren win-win. Vi ser netop ikke vores kunder som lejere men som samarbejdspartnere” understreger Conny Lindholt.

Hun er klar over, at restaurantbranchen er fyldt med farezoner og hård konkurrence.

”Vi frygter ikke, at vi kaster os ned i et sort hul. Der er tale om kalkuleret risiko. I forhold til Alimentum er vi gået med og har stiftet et fælles aktieselskab og partnerskab, fordi vi bl.a. også er enige om en evt. plan B med de to initiativtagere, hvis de ikke inden for en rimelig tidshorisont skaber overskud alene på gourmetrestauranten.

Så må køkkenet som produktionsapparat også kunne skabe yderligere indtægter på andre tidspunkter af dagen,” siger Martin Verwohlt.

Åbner i januar: Ny ambitiøs restaurant bakkes op af Aalborg-investorer

Fra Alimentum-restauratørernes side lyder det i øvrigt fra Simon Bjerre:

”Vi føler stor tryghed ved at have Valhal Estate-folkene med som engagerede og kompetente partnere. Hver for sig og sammen kan vi koncentrere os om det vi er bedst til. Til gavn for den forretning, som Alimentum også skal være for at kunne udvikle sig.”

Del artikel