Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vinbarer og madsteder: Lille del af Algade bliver et kæmpe trækplaster

Af Michael Qureshi

Når man er ude i Aalborg om aftenen, så ved man typisk godt, hvor der er gang i den.

Hvor byen summer af liv, og hvor man har lyst til at bevæge sig hen.

Jomfru Ane Gade er den store festgade, Vesterå er fyldt med caféer og lækre restauranter.

Strandvejen er en oase af gode restauranter.

Nu kan den sidste del af Algade, der starter ved Gravensgade, snart blive et af byens nye hotte steder.

I fredags åbnede en spritny vinbar på hjørnet af Algade og Gravensgade.

Flere gode steder samlet på lille areal

Nørgaard på Hjørnet er et nyt hyggeligt sted i Aalborgs midtby, som helt sikkert nok skal trække mange gæster til.

Men indenfor de kommende måneder så slår en ny spændende restaurant dørene op i de lokaler, der engang husede Holles Vinstue.

Restaurant Hjemve bliver med garanti også et hit med dygtige folk i køkkenet og stærk hjælp udefra til at løfte det til et “must try” sted i Aalborg.

Det nye menukort præsenterer en blanding af traditionelle favoritter og nytænkte retter.

Blandt andet kan du få en god gammeldags Wienerschnitzel, tarteletter, arme riddere og karbonader.

Om aftenen skifter menuen til en meget klassisk treretters for 350 kr. eller fem retter for 550 kr. – begge med snacks.

De tre retter (selvfølgelig) rejecocktail, bøf med løg og rådhuspandekager.

Restaurant Hjemve åbner lige op til påske, og du kan naturligvis få en solid påskefrokost netop her.

Vinbarer og madsteder: Lille del af Algade bliver et kæmpe trækplaster

Ligger allerede populære steder

Men i forvejen ligger der allerede to populære steder, som gør det til et virkelig spændende område.

På hjørnet modsat af den nye vinbar ligger Caspars, som er en af Aalborgs mest benyttede Takeaway-steder.

Caspars har ligget der siden 2016, og har flere gange været nomineret til Byens Bedste Takeaway til AALBORG AWARDS.

Lige et par meter længere hen finder man så D’Wine Bar, som i årevis har været en af byens bedste vinbarer.

Indehaver Kristian Ishøy er den ubestridte nordjyske konge af spanske vine, og han har skabt et hyggeligt sted med fokus på kvalitet og en dejlig atmosfære.

D’ Wine Bar har længe været et sted, hvor man er startet før en middag eller taget hen efter en god middag i byen.

Med enden af Algade som det nye hotte område kommer det helt sikkert til at fortsætte, og det kommer til at gavne alle stederne, at man sammen gør den lille triangel til et trækplaster.

Disse steder vil gøre enden af Algade til Aalborgs nye trækplaster

D’Wine Bar

Kan man skabe et autentisk spansk sted midt inde i Aalborg? Et sted der genskaber den stemning, der er på de mange hyggelige vinbarer overalt i Spanien.

Det er faktisk ikke så let, som det måske umiddelbart lyder.

Det D’Wine har skabt i Algade 54 er unikt. Du finder ikke mange steder, der kan matche det i Danmark. Et koncept som selv en spanier vil have svært ved at overføre til danske lokaler.

Om sommeren summer det af liv både udenfor og indenfor på D’Wine Bar.

Algade 54

Vinbarer og madsteder: Lille del af Algade bliver et kæmpe trækplaster

Restaurant Hjemve

Parret Gustav Prisak og Freja Bennick er folkene bag det nye “Restaurant Hjemve”, der åbner i Algade den 27. marts.

Gustav er uddannet kok fra Ruths Hotel og Textur, og har som kok slået sine folder som kok på Falsled Kro, som assisterende køkkenchef på Struktur og som køkkenchef på MaPak.

Freja har mange års erfaring fra restaurationsbranchen og kommer fra en stilling som daglig leder på Café Vesterå.

Hjemve bliver en uformel, hyggelig restaurant med plads til familie og venner.

Her er mulighed for en hurtig middag med en enkel solid ret, en lille menu eller en helaftensmenu.

Blandt andet kan du få en god gammeldags Wienerschnitzel, tarteletter, arme riddere og karbonader.

Om aftenen skifter menuen til en meget klassisk treretters for 350 kr. eller fem retter for 550 kr. – begge med snacks.

De tre retter (selvfølgelig) rejecocktail, bøf med løg og rådhuspandekager.

Restaurant Hjemve åbner lige op til påske, og du kan naturligvis få en solid påskefrokost netop her.

Algade 57

Nørgaard på Hjørnet

Aalborg har fået en helt ny vinbar, der hedder Nørgaard på Hjørnet.

Det du først og fremmest skal vide om Nørgaard på Hjørnet er, at det er et familieforetagende.

Dorthe Nørgaard driver vinbaren sammen med sine to døtre, og som nok den eneste kvindelige ejer af en vinbar i byen, vil indretningen også reflektere det feminine touch.

Hun forklarer, at hun ikke satser på en professionel vinbar, hvor du kan gå hen, hvis du er vinekspert eller feinschmecker.

Derimod står den på hygge, anderledes vine og en behagelig atmosfære – alt sammen med fokus på høj kvalitet.

Mens mange vinbarer i Aalborg sværger til de klassiske vinlande som Italien, Spanien og Frankrig vil Nørgaard på Hjørnet være mere omfavnende af verdenens spændende vine.

Gravensgade 18

Vinbarer og madsteder: Lille del af Algade bliver et kæmpe trækplaster
Nørgaard på Hjørnet

Caspars

Siden 2016 har Caspars serveret lækker Takeaway til aalborgenserne. I dag er det primært deres Pokebowls og anden kombi med ris og nudler som gør dem ekstremt populære.

Når man går forbi Caspars kan man være sikker på, at se en horde af bude fra Wolt og Just Eat vente på, at de kan bringe maden ud.

Der er også få siddepladser derinde i lokalerne, men det kan være et sted, at man lige henter Takeaway, før man går på vinbar.

Algade 55

Del artikel

Andre læser også