Aldrig set før i Nordjylland: Nu kan du tegne Smileys på Sallings facade

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Salling
Foto: Salling

Af Kathrine Larsen

I december måned var de flotte julelys på Sallings facade med til at lyse byen op og skabe liv og hygge.

Men nu er det januar, julen er ovre, og lysene er desværre kommet ned igen.

Derfor præsenterer Salling et nyt lyskunstværk, der skal være med til at live byen op igem.

”For andet år i træk har vi haft vores julebelysning oppe, og da vi har fået så mange positive tilkendegivelser for det, har vi ønsket at videreudvikle på den idé”, fortæller Anja Kibsgaard, som er stormagasinchef i Salling Aalborg.

På stormagasinets facade, som vender ud mod Nytorv, har man installeret en 330 kvadratmeter lysfacade som er opbygget af energieffektive LED-lys, som giver mulighed for at bruge lys i alle farver.

Det digitale kunstværk er tænkt som at være i kontakt med byens rytme og puls og afspejle byens liv, så den så at sige lever med byen.

”Vi har ønsket at lave en foranderlig facade, så de forbipasserende på Nytorv oplever varierende indhold i løbet af dagen. Om morgenen er tempoet roligt, mens hastigheden vil blive sat op i løbet af eftermiddagen og aftenen. Om natten bliver tempoet skruet ned til en hvilepuls, som er tilpasset døgnets tempo”, fortæller Rune Nielsen, partner i Kollision, der har været med til at udvikle lysfacaden sammen med Martin Professionel.

Lysfacade

Men nu bliver det altså rigtig spændende.

Lysfacaden er interaktiv. Det vil sige at man kan forbinde sin smartphone til lysværket, og kan derfor være med til selv at præge værket ved at tegne i forskellige farver bare ved at køre din finger over din skærm.

Salling inviterer til indvielse af det digitale kunstværk i morgen mellem kl. 17-19 og lørdag mellem kl. 16-18, hvor du har mulighed for at være med til at skabe et unikt kunstværk.

Der vil også blive opsat en stand, hvor du vil blive guidet igennem, hvordan du kommer på.

Der kan være 15 bruger på ad gangen i en tidsbegrænset periode, og derefter er der oprettet et kø-system.

Det bliver noget, der aldrig før er set i Nordjylland.

Også Salling i Aarhus præsenterer en lignende lysfacade. De to kunstværk skal være forbundet med hinanden, men ikke være ens.

”Det er simpelthen så flot. Og det bliver jo også rigtig fedt her til sommer, når DGIs landsstævne kommer til byen, så kan vi byde dem velkommen”, fortæller Anja Kibsgaard.

Det er vigtigt at slå fast, at lysfacaden ikke er en reklamesølje for Salling.

De tkommer selvfølgelig også til at afspejle, hvad der sker inde i Salling, men der kommer altså ingen decideret reklamer op på det 330 kvadratmeter digitale ”lærred”.

Det kommer til at afspejle, hvad der sker i byen, som f.eks. når DGIs landsstævne kommer til Aalborg til sommer, eller når Karneval rammer byen den sidste weekend i maj.

Den nye digitale lysinstallation kommer til at blive en smuk tilføjelse til byen, som kan blive hele året rundt og ikke er tidsbegrænset ligesom julebelysningen.

Fik du læst?

Åbner snart igen: Derfor har Café Visa været lukket ned

Melder nyt ud: Statsministeren holder pressemøde i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Efter adskillige måneder uden pressemøder med statsminister Mette Frederiksen er der nu nyt.

Således indkalder Statsministeriet til pressemøde i morgen lørdag klokken 11.00 med nyt om Covid-19.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelse fredag eftermiddag.

Der er højst sandsynligt tale om nyt fra seneste forhandlinger om genåbning af fase 4. Stigende smittetal har fyldt meget i forhandlingerne mellem Folketingets partier de seneste dage.

Blandt andet er der lagt op til, at nattelivet først får lov til at genåbne 31. oktober.

Elev testet positiv for COVID-19: Hele klassen er sendt hjem

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En elev fra Handelsgymnasiets afdeling på Turøgade er testet positiv for Covid-19.

På Turøgade har man derfor hjemsendt hele klassen (3.T) og de tilknyttede undervisere.

Det skriver Aalborgs Handelsskole.

Virtuel undervisning for klassen

Hjemsendelsen betyder, at 3.T fra på mandag vil modtage virtuel undervisning. Undervisningen vil derfor foregå på samme måde, som under nedlukningen før sommerferien.

Alle elever i klassen er desuden blevet bedt om at tage en test over to omgange. Første test skal ske søndag (4 dage efter seneste kontakt med den smittede), og der skal igen foretages en test tirsdag (6 dage efter).”

Eleverne må igen komme tilbage til klasselokalet, når de kan fremvise to negative tests foretaget med 2 dages mellemrum.

Øvrige elever på Turøgade

“På Handelsgymnasiet Aalborg følger vi alle anbefalinger fra myndighederne, som vi er i tæt dialog med. Herfra lyder meldingen, at det kun er elever med direkte kontakt (elevens klasse) til den pågældende elev, som skal sendes hjem.

Alle øvrige elever skal møde ind til almindelig klasseundervisning, og selvfølgelig stadig være særlig opmærksom på symptomer for covid-19,” skriver skriven.

Myndighederne står for den yderligere opsporing af nære kontakter til den pågældende elev.

“Vi vil stadig opfordre til at holde god afstand og sørge for god håndhygiejne samt benytte de opstillede sprit-dispensere, der findes på alle skolens afdelinger.”

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Weekenden er reddet: Få lækre kebab-specialiteter for kun 30 kr.

Skrevet af: Line Lindhardt Jensen

Denne uge har vi valgt at dedikere til en af de mest populære takeaway-retter i Danmark.

Siden mandag har du nemlig haft mulighed for at købe kebab-retter til kun 30 kr. fra nogle af byens allerbedste steder.

Kebab Festival kører til og med på søndag, så der er stadig masser af muligheder for at prøve de mange lækre specialiteter.

Du kan kun få de lækre specialiteter gennem MigogAalborg til den særlige pris og kun i den kommende uge, fra mandag den 10. august og frem til søndag den 16. august.

Du bestiller helt enkelt via vores online system og medbringer blot voucheren på restauranten.

De fleste af stederne kan du bestille allerede fra klokken 11.00 og resten af dagen – så du bestemmer selv, om du vil nyde lækker kebab til frokost eller til aften.

Få overblikket her:

Bogø Reberbansgade & Bogø Østerågade

Bogø deltager i Kebab Festivalen med deres butik i Østerågade og Reberbansgade. Hos Bogø får du lækker og velsmagende okse/kyllinge kebab, med mange muligheder indenfor dressing.

Du får: 1 x græsk pitabrød el. fladbrød med valgfri kebab el. falafel
Vælg mellem oksekebab, kyllingekebab el. falafel. Pitabrødet kan smørres med den dressing, du ønsker. Vælg blandt hjemmelavet hummus, chili og hvidløg. Hertil salat, agurk, tomat og dressing.

Falafel House

Falafel House ligger på i Reberbansgade. Hos Falafel House er de særligt specialister i lækre og sprøde falafler, men med deres kebab akkompagneret af bradbladet persille sesamolie, sumac og løg, er Falafel House absolut også et besøg værd.

Du får: 1 x fladbrød med oksekebab
Hertil bredbladet persille, sesamolie, sumac og løg.

Kebab House

Kebab House ligger i Danmarksgade. Når du køber mad derfra er meget hjemmelavet. Bla. deres sharwarma og dressinger. Kebab House inviterer dig til at komme glad og sulten.

Du får: 1 x pitabrød m. oksekebab
Pitabrød m. frisk oksekebab vendt i orientalske krydderier, salat og dressing.

Zaferan

Zaferan ligger på Østerbrogade i Nørresundby. Hos Zaferan kan du opleve smagen af det autentiske persiske køkken, og mærke varmen ved den traditionelle iranske gæstfrihed.

Du får: 1 x pitabrød med oksekebab
Oksekebaben er krydret med iranske spices. Hertil salat, agurk, tomat og dressing.