Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aktiviteter for hele familien: Kom til stor påskefestival i Blokhus

Af Emil Kjær Jørgensen

Påskeferien er lige om hjørnet.

Ved du endnu ikke, hvad påskedagene skal gå med, så har vi et ret godt bud på noget, som du skal opleve.

Fra den 1. april – 10. april stikker det nemlig helt af i Blokhus, kun 30 minutters kørsel fra Aalborg.

Erhvervsforeningen Destination Blokhus og VisitJammerbugten er igen gået sammen om at arrangere en hæsblæsende påskefestival i Destination Blokhus med aktiviteter for hele familien.

“Glæd jer til over 100 aktiviteter fordelt over 10 dage. Mød blandt andre Naja Münster til talk & Meet n’ Greet på Blokhus Torv, spil Panna mod selveste Brizze, tag på æggejagt, eller hvad med at holde en ægte slange,” fortæller Jannie Ratke, eventsansvarlig i Erhvervsforeningen.

En tradition er klækket

Sidste år blev en ny påsketradition udklækket i Blokhus, nemlig opstillingen af et stort, dekorativt påskeæg til udsmykning af Destination Blokhus efter motiv af Bit Vejle. Igen i år er Erhvervsforeningen Destination Blokhus og Museum for Papirkunst gået sammen om, at skænke området et smukt påskeæg.

Årets nye Blokhus-æg symboliserer foråret og kan ses i rundkørslen i Hune.

Aktiviteter for hele familien: Kom til stor påskefestival i Blokhus

Naja Münster og mor

Den talentfulde 13-årige Youtuber, Naja Münster, vil være til stede på Torvet i Blokhus tirsdag den 4. april kl. 14, hvor hun vil give en talk om sin oplevelse som YouTube stjerne. Herefter vil der være Meet n’ Greet, hvor man kan tage billeder og snakke med Naja og hendes mor, Hanne.

Som det yngste medlem af Münster-familien, har Naja opnået stor succes på YouTube med hendes hyggelige vlogs, små sketches, diverse challenges og ikke mindst sin tøjkollektion.

Men det er ikke kun på YouTube, Naja har gjort sig bemærket – hun har også medvirket i flere “Far til Fire” film, og udgivet adskillige børnebøger om hele YouTube-familien. Dette arrangement er gratis, så glæd dig til en cool dag i Blokhus.

Aktiviteter for hele familien: Kom til stor påskefestival i Blokhus

Xtremt fed påske

Der er også Xtremt mange seje oplevelser på programmet. Torsdag den 6. april kan du opleve de seje junior sjippere fra Gug Rope Skipping Team give en imponerende opvisning i sjipning.

Og du kan også selv være med til en sjov sjippe-workshop, hvor du kan lære seje sjippetricks, som vil imponere dine venner i skolegården.

Samme dag kan du få en oplevelse ud over det sædvanlige, når Brian “Brizze” Mengel, der er 2 gange danmarksmester i både freestyle fodbold og teqball, giver freestyle show på Torvet.

Aktiviteter for hele familien: Kom til stor påskefestival i Blokhus

Lad dig underholde af hans imponerende fodboldtricks og lær nye teknikker, som du kan øve dig på derhjemme. Du kan endda udfordre Brizze til en teqball-kamp, få autografer og tage billeder.

Hvis du er mere til konkurrence, så er Blokhus Mesterskaberne i Panna-fodbold lige noget for dig. Brizze vil være dommer, og du kan være med i turneringen gratis. Det er 2 mod 2, så tag din ven eller veninde med og gør jer klar til kamp.

Søndag den 9. april kan du opleve den populære cykelekspert Raber, som vil vise sine færdigheder på to hjul. Med et DK-mesterskab i BMX i bagagen, vil Raber håndtere sin cykel på en måde, som kun en sand artist behersker. Glæd dig til et hæsblæsende BMX-freestyle-show, hvor grænserne for, hvad der er muligt, vil blive udfordret.

Aktiviteter for hele familien: Kom til stor påskefestival i Blokhus

Dus med dyr – Blokhus

Der bliver pippet, bræget, hvæset og gøet, når Blokhus Torv onsdag den 5. april omdannes til et eldorado for dyreelskere.

Nicklas Dupont, som har samlet på slanger og krybdyr siden barndommen, vil give et indblik i den vilde verden med et fedt foredrag, og bagefter kan du få lov til at holde en ægte slange – hvis du tør.

Nordsøen Ocenarium vil også være til stede i teltet med dygtige formidlere, som vil dissekere en ægte sæl foran publikum. Kom helt tæt på og se, hvad sælen har spist, og lær om dens spændende liv under overfladen. De søde og bløde påskekyllinger pipper også rundt under varmelamperne i teltet.

På selve torvet, vil der være mulighed for at prøve en trækketur på en af de smukke islandske heste fra Kærgården Islænder, eller klappe en af de søde geder fra Cirkusgården. Der vil også være mulighed for at deltage i en gratis begyndertræning for hunde, hvor man kan lære sin bedste ven seje tricks.

Aktiviteter for hele familien: Kom til stor påskefestival i Blokhus

Træningen afsluttes med en sjov lille forhindringsbane for hunde, og mulighed for at finde godbidder i et boldbassin. For familiens yngste, vil der også være mulighed for at deltage i en skattejagt, hvor man skal finde 10 vilde dyr, som gemmer sig rundt omkring på torvet.

Men er man vild med dyr, behøver man ikke vente helt til onsdag, for allerede søndag den 2. april får Blokhus Torv besøg af de fantastiske friserheste fra Frieser Nord. Først med en parade på Blokhus Torv og derefter et imponerende hesteshow på Mølleplads, hvor hestene rider i formation til musik.

Sjov i påskelandet

Men indholdet i Blokhus store påskefestival slutter ikke her. Der er en hel kavalkade af sk(æg)ge oplevelser i vente.

Igen i år er der naturligvis også mulighed for at tage på ”Den store påskeægsjagt”, hvor 100 nummererede pastel-æg er gemt ude i naturen. Er man så heldig at finde et af æggene, kan det indløses til en præmie hos Ny Form i Blokhus. En (æg)te påskeklassiker for hele familien.

Det bliver også både sjovt og imponerende, når Cirkus Trapez inviterer indenfor til familiecirkus i verdensklasse.  Oplev et skørt hundeshow og se dygtige jonglører, fascinerende trylletricks, ægte akrobater og meget mere i manegen, når den kendte cirkusfamilie Enoch kommer til Blokhus hele tre dage i påsken. Er du til mere gøgl og trylleri, kan du også opleve Art Daugaard på Blokhus Torv, hvor han vil lave ballondyr og trylle for børnene fra scenen. Art besøger Blokhus både den 3. april og den 8. april.

Aktiviteter for hele familien: Kom til stor påskefestival i Blokhus

Der bliver uden tvivl dystet til den store guldmedalje på Børnenes Rekorddag den 4. april, hvor børnene kæmper om at slå rekorden i fire forskellige sjove konkurrencer. Til de bedste er der seje medaljer.

Er du lækkersulten, er der god mulighed for at få stillet din sukkertang, når der igen afholdes Blokhus Mesterskab i flødebollespisning. Der afholdes kvalifikationsrunde, hvor alle kan stille op. Så har du en sukkertand, så stil op til mesterskabet som finder sted den 8. april på Blokhus Torv.

Derudover vil Dinahs Ansigtsmaling være til stede i teltet både onsdag og torsdag, og omdanne fantasier til virkelighed med smukke ansigtsmaling-designs. Der vil også være påske-krea, hvor man kan male på påskeæg, dekorere smukke sten og prøve en af de mange andre kreative sysler. Alt i alt en påskefestival, der byder på masser af sjov for hele familien.

Og meget, meget mere …

Den smukke natur omkring Blokhus inviterer til en mangfoldighed af sjove, smukke og lærerige oplevelser. Derfor kan man bl.a. også deltage i et opgaveløb i skoven, fredag den 7. april, sammen med de energiske biologer fra Badass Biology, hvor man hjælper fuglene med at finde deres forsvundne æg.

Aktiviteter for hele familien: Kom til stor påskefestival i Blokhus

Eller tag med på ravjagt med UV-lygter på Blokhus Strand Skærtorsdag, hvor det lilla lys hjælper med at finde de fineste ravklumper i sandet.

Bliver du forpustet bare af at læse ovenstående, så fortvivl ikke. Der er naturligvis også aktiviteter for dem, der gerne vil nyde de smukke omgivelser, eller blot stemningen.

Tag f.eks. på påskevandring med Fodslaw, eller bliv klogere på lokalhistorie, når den sprudlende guide Birgit tager gæsterne med tilbage i Blokhus´ historie.  Det meget populære påskemarked med lokale råvarer og kunst, er naturligvis også at finde i årets store påskeprogram sammen med det hyggelige børneloppemarked, anderæs, morgenmadning, hoppedag for bare at nævne nogle stykker.

“Vi syntes selv vi har lavet et mangfoldigt program, hvor der bestemt ikke er grund til at kede sig,” slutter Eventansvarlig, Jannie Ratke.

Find programmet her.

Del artikel

Andre læser også