Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

AKKC klar til genåbning: Flere billetter sat i salg til ellers udsolgte shows

Af Emil Kjær Jørgensen
PR-foto
PR-foto

De nye regler for genåbning af indendørs kulturbegivenheder, giver Aalborg Kongres & Kultur Centers (AKKC) nye muligheder for endnu flere gæster i den kommende tid.

Det skyldes Aalborghallens fleksible rammer, der giver mulighed for sektionsinddeling, som kun få kulturinstitutioner i Danmark kan mønstre, og AKKC’s kommende kulturprogram har derfor blomstrende muligheder.

Det skriver AKKC i en pressemeddelelse.

AKKC er designet til en sikker opdeling

Det var ualmindeligt godt tænkt og designet, da de tre arkitekter Arne Kjær, Preben Hansen og Otto Frankild tegnede AKKC tilbage i 1940’erne.

Aalborghallens mange ind- og udgange, den tilhørende foyer med adskillige udgange til Kildeparken og toiletfaciliteter fordelt i sektioner under den store sal, er blot nogle af de forhold, der mere årtier senere giver AKKC adskillige fordele i en pandemi som Covid-19.

Den store sal kan inddeles i flere adskilte sektioner, der gør, at AKKC på sikker vis kan mønstre langt flere publikummer til kulturarrangementer end mange af de øvrige kulturinstitutioner i landet.

“De nye regler for genåbning giver et hus som AKKC langt bedre vilkår for at gennemføre vores varierede kulturprogram end i efteråret, hvor vi måtte have max. 500 publikummer inde ad gangen.

Nu kan vi lukrere på de store tanker, der blev ført ud i livet, da AKKC blev opført, og det gør, at vi med de nuværende restriktioner kan inddele den store sal i to forskellige sektioner med 500 publikummer i hver, hvor alle trygt kan opleve kultur,” forklarer Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

AKKC klar til genåbning: Flere billetter sat i salg til ellers udsolgte shows

Flere billetter i salg

Når AKKC slår dørene op 6. maj, efter en lang nedlukningsperiode, giver det derfor blomstrende muligheder for kulturprogrammet, og allerede nu er der åbnet for yderligere billetter til shows på denne side af sommerferien såsom Turen går til Nikolaj Stokholm og Michèle’s Meet’n’Greet med Melvin Kakooza & Mor, der begge ellers har været udsolgt i en lang periode.

Men også efter sommerferien betyder det, at endnu flere publikummer for eksempel kan opleve comedy med Jan Gintberg og Simon Talbot, koncert med Nik & Jay, shows som den irske danseforestilling Rhythm of the Dance eller The Show – A Tribute to ABBA og Odense Sommerrevy, der spiller for første gang i Aalborg i år.

Nedlukning betød ikke stilhed

Selvom AKKC har været lukket ned i en lang periode, har det absolut ikke betydet stilhed fra husets side. Senest med den spektakulære Martin Jensen koncert på det 35-meter høje scenetårn. Men der har også løbende været offentliggørelser af nye kulturbegivenheder, som nordjyderne kan nyde godt af efter genåbningen. Wallmans on Tour vender tilbage til Aalborg i år med Wallmans Christmas Show, der bliver årets julefrokost i Nordjylland.

Familieforestillingerne Pippi Langstrømpe og Busters Verden giver grin og god musik til både små og store, og spændende foredragsholdere som Bent Isager-Nielsen, René Dahl Andersen og Bente Klarlund fortæller om alt fra mord og undercovermissioner til det sunde liv.

Udover kulturarrangementerne kan AKKC også åbne for større møder og kongresser igen.

Og her holder KL Social- og Sundhedspolitisk Forum 10.-11. juni med plads til 900 deltagere. Det er noget, der er med til at styrke Aalborgs hoteller, butikker, restauranter m.m., og det er derfor også en yderst glædelig udvikling med genåbningen af AKKC 6. maj.

Du finder billetinfo mv. her.

Del artikel

Andre læser også