Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mad, musik, comedy og hygge: AKKC klar med nye Drivhus-arrangementer

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: AKKC
Foto: AKKC

Hvorfor er det stort set altid i weekenden, at det sjove skal ske, når det ofte er midt på ugen, at man har brug for et afbræk fra hverdagens trummerum?

AKKC har læst vores tanker, for de har med deres nyeste kulturkoncept Drivhuset virkelig formået at gøre hverdagen til en fest.

I Drivhuset implementeres weekendhyggen på udvalgte onsdage og torsdage (og søndage) med brætspilshygge, fællesspisning og underholdning til en overkommelig pris – arrangementerne koster nemlig altid 260-275 kr., og studerende kan endda komme med til halv pris. Læs mere om det her.

De forskellige arrangementer spænder bredt med alt fra koncerter og comedy til spændende foredrag og talks.

Året har allerede budt på fantastiske arrangementer med bl.a. Oh land, Conrad Molden, Blæst og Værk & Vinyl med Christian Grau og Katinka.

Men bare rolig. Der er stadig masser af Drivhuset-arrangementer i vente i år.

Mad, musik, comedy og hygge: AKKC klar med nye Drivhus-arrangementer

Vi giver dig overblikket her:

4. OKTOBER: FÆLLESSPISNING + PAULINE + DOPHA + STELLA

Allerede i morgen, onsdag d. 4. oktober, er man klar med det næste store Drivhuset-arrangement.

De fede koncerter står nærmest i kø, for du kan opleve intet mindre end tre spændende kunstnere, når Pauline, Dopha og Stella indtager AKKC.

Pauline slog for alvor igennem med sin single ‘Ny Og Næ’, der har været i heftig rotation på danske radiostationer, herunder som P3’s uundgåelige.

Sidste år udgav hun sit debutalbum ‘Noget for Nogen’, som høstede hele fem stjerner fra GAFFA, der beskriver hendes musik, som når ”vildt og voldsomt møder sart og skrøbeligt og skaber den perfekte, kuldegysfremkaldende balance”. Pauline har derudover samarbejdet med Burhan G på singlen ”Sommer i december”.

Dopha laver melankolsk poprock, som er blevet beskrevet med ord som overbevisende, tryllebindende og ubesværet. Siden udgivelsen af sit anmelderroste debutalbum The Game i 2021, har Dopha blandt andet vundet Årets Talent ved Carl Prisen, været nomineret til Steppeulven og DMA samt spillet på internationale festivaler som by:Larm og Reeperbahn Festival. Nu bringer hun sit catchy bagkatalog til Aalborg.

Stellas tryllebindende lyd spænder fra det neo-soul-rockede der drager paralleller til britiske sangerinder som Joss Stone og Amy Winehouse, til de mere up-tempo melodier og stemninger, selvom hendes meget alsidige lyd har til vane at overraske for hvert nummer hun udgiver.

Inden aftenens koncerter vil der blive serveret lækker aftensmad inde i salen. Maden serveres ved langborde til en god omgang fællesspisning.

Mad, musik, comedy og hygge: AKKC klar med nye Drivhus-arrangementer
Foto: AKKC

Som altid til Drivhusets arrangementer er det muligt at starte aftenen allerede kl. 16, hvor man kan slå sig ned i den hyggelige drop-in lounge i foyeren og købe en kold øl eller spille brætspil præsenteret af Spilforsyningen og Spilhylden.

Omgivelserne er uformelle og helt low-key, så der er plads til at slappe af og hygge sig sammen.

Tidsplan

16.00 – Drop-in lounge (Brætspil og sniksnak i Foyeren)

18.00 – Dørene åbner til salen (fællesspisning og hygge)

20:00 – Showtime (Underholdningen starter)

Aftenens menu

Vegansk: Boller i karry lavet med svampe serveret med ØKO-ris og æble/fennikelsalat samt ristede kerner og æblechutney med lidt chili.

Med kød: Boller i karry lavet med kød fra Hestbjerg Økologi serveret med ØKO-ris og æble/fennikelsalat samt ristede kerner og æblechutney med lidt chili.

Køb din billet her.

12. NOVEMBER: FÆLLESSPISNING + THE COMEDY STORE X DRIVHUSET

Der har været kæmpe efterspørgsel på comedy i Drivhuset, og allerede i næste måned kan vi se frem til næste store comedy-event i de hyggelige Drivhuset-rammer.

AKKC og Live Nation har nemlig indgået et helt nyt samarbejde, der bringer noget af det bedste internationale comedy direkte til Drivhuset.

Det kendte, internationale standup-koncept The Comedy Store rykker til Aalborg, som det eneste andet sted udover Bremen Teater i København.

Til The Comedy Store x Drivhuset er (næsten) alt som det plejer i Drivhuset. Forskellen er, at The Comedy Store x Drivhuset altid ligger på en søndag, og så er prisen en lille my højere end normalt, da vi til dette arrangement præsenterer ikke mindre end 3 af de største talenter inden for engelsksproget stand-up comedy.

Hvem de tre komikere er, holder man hemmeligt lidt endnu.

Tidsplan

16.00 – Drop-in lounge (Brætspil og sniksnak i Foyeren)

18.00 – Dørene åbner til salen (fællesspisning og hygge)

20:00 – Showtime (Underholdningen starter)

Aftenens menu

Vegansk: Burger med svampebøf og vegansk aioli i kartoffelbolle. A part: Stegte kartofler med piment og estragon, syltede agurker og marineret spidskål.

Med kød: Pulled pork burger i kartoffelbolle. A part: Stegte kartofler med aioli og piment, syltede agurker og coleslaw

Køb din billet her.

16. NOVEMBER: FÆLLESSPISNING + FABRÄK + MAS

16. november kommer Drivhuset til at vælte, når man åbner dørene til endnu en festlig ståkoncert.

Siden FABRÄK debuterede i 2021, har de taget Danmark med storm. Den punk-rockede duo, bestående af Anton og Sixten, har i år udgivet deres anmelderroste debutalbum ‘Rige Børn Leger Bedst’, og er gået fra at være en undergrundsduo til at være et act, som hele Danmark har spærret øjnene nysgerrigt op for.

Mad, musik, comedy og hygge: AKKC klar med nye Drivhus-arrangementer

På sidste sommers festivaler formåede FABRÄK at samle unge som ældre til deres vilde koncerter, hvilket kulminerede i en nomination som ’Årets Nye Danske Live Navn’ ved DMA 2022.

MAS er et af de største talenter på den danske hiphopscene lige nu, og efter at have ulmet i undergrunden de seneste år, er han klar til at vise sig frem for hele Danmark. Tilbage i november 2021 udgav MAS debut EP’en ‘Venteværelset’ og har sidenhen udgivet en lang række singler som bl.a. ‘Langt Fra’, ‘Boksning’, ‘Ovenpaa’ med Thor Farlov, samt fælles EP’en med Bjørn kaldet ‘Nylonhjerter’.

Tidsplan

16.00 – Drop-in lounge (Brætspil og sniksnak i Foyeren)

18.00 – Dørene åbner til salen (fællesspisning og hygge)

20:00 – Showtime (Underholdningen starter)

Aftenens menu

Vegansk: Tabouleh salat med mynte, basilikum, peberfrugt, edamame, pulled ”chicken”

Med kød: Tabouleh salat med mynte, basilikum, peberfrugt, edamame, pulled chicken

Køb din billet her.

…. psst: Der er også allerede flere Drivhuset-arrangementer i kalenderen i 2024. Find dem lige her.

Del artikel

Andre læser også