Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Viser støtte til Ukraine: AKKC lyser bygning op i gule og blå farver

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: AKKC
Foto: AKKC

Vi har nu krig i Europa.

Så kontant lød det fra NATO generalsekretær Jens Stoltenberg for to dage siden, da Ruslands angreb på Ukraine var en realitet.

Siden da er det strømmet ind med støtteerklæringer fra hele verden, og mange aalborgensere har også udtrykt deres sympati med ukrainerne. I dag kl. 13.00 afholdt Amnesty International en demonstration i Aalborg, hvor de demonstrerede mod krigshandlingerne, og endnu en demonstration er planlagt i morgen kl. 12.30 i Vejgaard kaldet Stand with Ukraine. 

Privatpersoner er ikke de eneste, der offentligt viser deres støtte til Ukraine. Hvis man er gået forbi Aalborg Kongres & Kultur Center i går aftes, har man ikke kunne undgå, at se den store bygning badet i gult og blåt lys, symboliserende Ukraines farver.

Vi tog fat i AKKCs pressechef, Susanne Kabel, for at høre nærmere om initiativet.

Står sammen med resten af verden

Susanne Kabel fortæller MigogAalborg, at AKKC har tradition for at farvesætter bygninger ved forskellige lejligheder. Eksempelvis har de tidligere gjort det for at markere EM i fodbold, 100 året for kvindernes internationale kampdag samt Dronningens 50-års regeringsjubilæum.

Denne gang var det en medarbejder hos AKKC, der skrev og foreslog, at de skulle dække bygningen i Ukraines farver, og der gik kort tid fra tanke til handling.

“Det tog ikke lang tid i ledergruppen, før vi godkendte det. Vores tekniske chef kan styre lyset hjemmefra via en app, så der gik kun syv minutter fra medarbejderen foreslog det til, at huset var sat i farver,” fortæller hun.

Spurgt ind til, hvorfor det er en vigtig markering for dem, uddyber Susanne Kabel:

“Vi vil gerne være med til at vise sympati for ukrainerne, der er blevet rullet over af en russisk bjørn.

Vi er bare nogle af mange, der føler os magtesløse over, at nogen skal lide på den måde, så det er vores måde, at vise vores støtte til Ukraine på. Vi står sammen med resten af verden.”

AKKC kan ikke fortælle, hvor længe lyset vil være der, men man kan opleve det hvert fald de næste par aftener.

Del artikel