ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ekstra udfordrende jul: AKKC giver gratis juleoplevelse til trængte familier

Af Nathalia Hentze Nielsen

Når alt stiger i pris er der intet at sige til, at den i forvejen dyre jul kan blive svær at overskue for økonomisk trængte familier.

Derfor er Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) gået sammen med Morskabs-Theatret om at donere en gratis juleforestilling 1. søndag i advent til trængte familier, så de sårbare børn får en hyggelig juleoplevelse.

I et samarbejde med Red Barnet Aalborg og Brønderslev, Mandecentret Aalborg og Krisecenter for kvinder Aalborg vil den lukkede forestilling foregå i AKKC’s Det Lille Teater 1. søndag i advent, når Jul i Gammelby spreder julestemning i salen.

AKKC skriver yderligere i en pressemeddelelse, at Restaurant AKKC by MEST uddeler gratis slikposer til alle børnene, så der er lidt søde julegodter at fornøje sig med under forestillingen.

“I denne tid, hvor mange familier er økonomisk pressede, er børnene i en særlig udsat position, hvor deres familier må søge om julehjælp og andre former for hjælp for at skabe et værdigt børneliv.

Red Barnets opgave er at hjælpe disse sårbare børn med at blive en del af et fællesskab, og vi er taknemmelige for, at børnene får mulighed for at se Jul i Gammelby og nyde en slikpose,” forklarer Birgit Nielsen, forperson i Red Barnet Aalborg.

Ekstra udfordrende jul: AKKC giver gratis juleoplevelse til trængte familier

Ensomhed og manglende børnefællesskaber

Den største andel af pladserne til Jul i Gammelby bliver indtaget af Red Barnets familieklub.

Børnene som kommer i familieklubben kan være i udsatte positioner af mange grunde, men oftest fordi deres familie har begrænset økonomi for eksempel på grund af arbejdsløshed eller sygdom – både fysisk, men også meget ofte psykisk sygdom.

En del børn og deres familie er uden netværk og har kun meget begrænsede kontakter.

Det kan medføre sårbarhed hos børnene, og den begrænsede økonomi afskærer dem fra at deltage i fritidsaktiviteter, sociale aktiviteter eller børnefødselsdage, som oftest koster penge.

Børnene kan derfor opleve ensomhed eller kan have svært ved at indgå i sociale børnefællesskaber.

Derfor betyder det også ekstra meget for Morskabs-Theatret og AKKC at kunne bidrage til, at børnene nu får en juleoplevelse, der er særligt tilegnet dem.

“Vi håber, at juleforestillingen gør en stor forskel for børnene. At de får en oplevelse sammen med andre børn, som de kan se tilbage på med glæde og måske dele med deres klassekammerater.

Vi vil i hvert fald gøre alt, hvad vi kan, for at skabe rammerne til en rigtig god oplevelse i børnehøjde, når de kommer herind 1. søndag i advent,” siger Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

Morskabs-Theatret spiller Jul i Gammelby i AKKC’s Det Lille Teater i perioden 26. november – 17. december, og de kan i år fejre 25-års jubilæum.

Del artikel

Andre læser også