Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

260 kilo mønter: AKKC donerer over 50.000 kroner til CoolUnite fonden

Af Nathalia Hentze Nielsen

AKKC listede sig forleden ind i Coolshop’s hovedkvarteret i Nørresundby for at aflevere 50.686 kr. til Jacob Risgaard, der blev indsamlingsresultatet fra De Syngende Juletræer, hvor AKKC donerede 1 kr. pr. tryk til CoolUnite fonden.

Det skriver Aalborg Kongres & Kultur Center i en pressemeddelelse.

For når man siger, at AKKC donerer 1 kr. pr. tryk, så skulle de også aflevere 1 kr. pr. tryk, sådan helt bogstaveligt, mente adm. direktør Nicolaj Holm, og donationen blev derfor overrakt i én-kroner.

“Med stor hjælp fra Spar Nord og Nationalbanken fik vi fremskaffet det flotte indsamlingsbeløb på 50.686 kroner i énkroner, og der fik vi godt nok det overraskede blik og store grin fra Jakob Risgaard, da vi uventet dukkede op på lageret med 260 kilo mønter.

Stor klap på skulderen til alle de nordjyder, der via der tryk på De Syngende Juletræer, hjalp til med at nå indsamlingsbeløbet,” roser adm. direktør for AKKC, Nicolaj Holm.

Taknemmelig Jacob Risgaard

Måneden før blev der blot trykket halvt så mange gange.

Så det faktum at man både kunne nyde både julemusik og være med til at støtte CoolUnite fonden, som Jacob Risgaard har stiftet til fordel for syge og udsatte børn, var åbenbart den ekstra mening nordjyderne skulle bruge for talstærkt at besøge De Syngende Juletræer.

Jacob Risgaard var ikke bare rørt og overrasket, men forstod nærmest ikke, at man i 2022 kunne fremskaffe så mange mønter. Og han glædede sig over det flotte resultat.

“Vi er dybt taknemlige. Tak, tak til alle jer der trykkede og tak til AKKC for at gøre De Syngende Juletræer til et sted, hvor man kunne støtte fondens arbejde. Vi har nok at gøre med hjælp til børnehospice, pausehus og arrangementer for udsatte børn,” sagde en rørt Jacob Risgaard.

De mange tryk fra 24. november, hvor De Syngende Juletræer blev åbnet, til 3. januar bragte det samlede antal tryk på De Syngende Træer op på 5.316.370 tryk siden juni 2012, hvor sir Cliff Richard åbnede parkområdet tæt ved AKKC i Kildeparken.

Det betyder, at der i gennemsnit dagligt siden da, er blevet trykket på de 95 træer ikke mindre end 1.693 gange dagligt.