ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Netop besluttet: Russiske skibe afvises til Tall Ships Race i Aalborg

Af Michael Qureshi

Tall Ships Race er den nok største enkeltstående begivenhed i år i Aalborg.

Hvert fjerde år er Aalborg værter for den gigantiske sejlbegivenhed, som plejer at trække flere hundredetusinder ned langs Aalborgs Havnefront.

Til august kommer alle de store sejlskibe atter til Aalborg, og normalt er de deltagende russiske skibe blandt de mest prangende.

Men det er nu besluttet, at de ikke længere er velkommen grundet krigen i Ukraine. Det skriver B.T.

“I de fire værtsbyer var der enighed om, at vi ikke ønskede at se russiske skibe. Og det stemmer jo godt overens med de beslutninger, der blev truffet i økonomiudvalget i går,” siger eventchef i Aalborg Events, Søren Thorst til B.T.

Han henviser til, at økonomiudvalget i Aalborg Kommune i går i en pressemeddelelse fortalte, at man ikke ønsker nogen forbindelser til Rusland.

Økonomiudvalget vil således sikre, at Aalborg Kommune ikke har investeringer i russiske virksomheder eller foretager indkøb fra russiske virksomheder.

“Vi har umiddelbart ingen investeringer eller indkøb, men det skal undersøges nærmere,” siger Thomas Kastrup-Larsen på vegne af Økonomiudvalget.

Aflyser stor koncert i Hamborg

Ruslands angreb på Ukraine får også andre aktuelle konsekvenser i kulturlivet. Således har Aalborg Symfoniorkester aflyst en koncert i Hamborg.

Aalborg Symfoniorkester skal ikke optræde med den russiske operasanger Anna Netrebko i Hamborg den 2. marts 2022. Det er netop blevet meldt ud, at koncerten bliver udskudt.  

“I lyset af den nuværende ekstraordinære situation er musikere såvel som ledelsen i Aalborg Symfoniorkester glade for, at orkesteret ikke skal gennemføre koncerten med Anna Netrebko i Hamborg.

Vi befinder os i en historisk alvorlig situation, og som kulturinstitution bærer vi et vigtigt ansvar i at sætte ind, hvor vi kan.

Vi har således de seneste dage været i intens dialog med koncertens arrangører frem mod dagens udmelding,” fortæller Lasse Rich Henningsen, som er direktør i Aalborg Symfoniorkester.

Netop besluttet: Russiske skibe afvises til Tall Ships Race i Aalborg
Lasse Rich Henningsen

Aalborg Symfoniorkester kommer ifølge direktøren heller ikke til at deltage i koncerten den 7. september.

Jeg er netop blevet spurgt, om orkesteret vil spille med til koncerten den 7. september, men det har jeg takket nej til.”

Del artikel