Afsløring fra Spritten: Sådan bliver det nye Artcenter

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er ingen tvivl om, at Spritten bliver et fantastisk nyt område i byen, og i dag var det så tid til endnu en spændende afsløring.

Artcenter Spritten bliver en helt central del af Spritten, og det er en del af en større plan, som gør det historiske industriområde til en attraktiv ny bydel i Aalborg.

Det helt store trækplaster i kunstcenteret bliver det ambitiøse værk Cloud City, som virkelig kommer til at sætte Aalborg på verdenskortet.

Fem arkitektteams har gennem processen afleveret deres bud på det ideelle Artcenter – og i dag blev det afsløret, hvem vinderen er.

En kompetent dommerkomité er sammen kommet frem til den konklusion, at PRAKSIS’ forslag blev den endelige vinder af projektet.

PRAKSIS har sammen med Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, VMB Arkitekter og Henry Jensen Rådgivende Ingeniører udformet et Artcenter og en plan for byrummet omkring den fredede industriarkitektur.

PRAKSIS placerer nybyggeriet ovenpå de fredede bygninger; en ny og banebrydende idé i dansk sammenhæng.

”En enig dommerkomité har valgt team PRAKSIS som vindere af konkurrencen. De har skabt en arkitektonisk løsning, der ikke er set før i forbindelse med fredede bygninger i Danmark.

Mødet mellem terræn, industrikultur og Thomas Saracenos værk Cloud City er virkelig gennemtænkt,” siger Peter Spøer, bestyrelsesformand for Ejendomsfonden Artcenter Spritten og formand for dommerkomitéen.

Det skriver de i dag i en pressemeddelelse.

PRAKSIS har tidligere skabt byrum og bygninger ved Oluf Bagers Plads i Odense, der bygger bro mellem nyt og gammelt og forener klassiske håndværksmetoder med moderne løsninger.

”Spritfabrikkerne repræsenterer en fantastisk industrihistorie, som altid vil være meget værdifuld for samtiden. Med Artcenter Spritten har vi både søgt at styrke kedelhallernes historiefortælling og skabe rammerne om et meget ambitiøst Artcenter – i et nybyggeri der lever op til moderne sikkerhedskrav.

Det har været en spændende proces og en meget frugtbar dialog med Slots- og Kulturstyrelsen,” siger Mette Tony, founding partner i PRAKSIS.

Forener fortid, nutid og fremtid

PRAKSIS har tegnet et artcenter, der kan indgå i samspil med monumentalværket Cloud City af den argentinske kunstner Tomás Saraceno.

Vinderprojektet rummer desuden en helhedsplan for området, der omfatter byrummet, omdannelse af den eksisterende havnefront og klimatilpasning mod Limfjorden.

”Spritten forener fortid, nutid og fremtid. Aalborgs ikoniske industribygninger får nyt liv, og projektet giver mulighed for byudvikling i helt unikke rammer.

Nybyggeriet tilpasser sig både Saracenos kreative skyformationer og den særlige industriarkitektur på stedet,” siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania og medlem af dommerkomitéen.

Saracenos ’Cloud City’ bliver placeret i en slags skål-konstruktion i terrænet, som vil få det kumulussky-inspirerede værk til at ændre udtryk efter vejret.

Det nye kunstcenter får et etageareal på cirka 3.200 m2 – heraf cirka 2.200 m2 som transformation af eksisterende fredede bygninger og cirka 1.000 m2 i en tilbygning.

Nyt kreativt kvarter

Den gamle spritfabrik er det største sammenhængende fredede industrianlæg i Danmark, men anlægget er mere end mursten og byrum.

Spritfabrikken er Aalborg i destilleret form – en historie med nyt potentiale:

“Jeg glæder mig til et internationalt Artcenter i byen – men også det helt nye byrum ved Limfjorden. Spritten er mere end kunstudstillinger og en stærk industrifortælling.

Det er et helt nyt kreativt kvarter for borgere og besøgende, hvor Aalborg sammen løfter en hel bydel for at byde på store oplevelser,” siger Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune.

Om konkurrencen

Fem teams blev i januar 2018 udvalgt til at deltage i en arkitektkonkurrence. I maj 2019 gik de to teams PRAKSIS ARKITEKTER og Bertelsen & Scheving Arkitekter ApS videre i konkurrencen, som nu har fundet sin afgørelse.

Foreningen Realdania og Aalborg kommune giver henholdsvis 80 millioner kroner og 25 millioner kroner til renoveringsprojektet og nybyggeriet.

Det vil koste cirka 95 millioner kroner at realisere Saracenos Cloud City.

Værket bliver finansieret af Det Obelske Familiefond, Ny Carlsbergfondet, Spar Nord Fonden, Entreprenør A. Enggaard, Augustinus Fonden, Salling Fondene og Wagner Ejendom.

Nordjyllands største esport event: Det skal du opleve i Gigantium i weekenden

Skrevet af: Michael Qureshi

I morgen går det løs med Nordjyllands største LAN- og esport event i Gigantium.

Der er sørget for gratis adgang til dagsgæster både fredag, lørdag og søndag takket være et flot sponsorat fra Sydbank.

Og hele 1500 gamere er samlet foran deres skærme, som betyder, at Geeks Gone Wild kan melde totalt udsolgt på selve billetsalget.

Under eventet vil der blive konkurreret i spil som Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, og League of Legends.

Med deltagere fra 10 nationer og en samlet præmiepulje på over 14.000,- vil en af nordeuropas største Tekken 7 turneringer blive afviklet i løbet af weekenden.

Mange sjove konkurrencer

Hovedarrangør Lasse Kjær fortæller;

“Vi oplevede sidste år, at folk ikke rigtig ville det her kæmpe sceneshow og store pengepræmier.

De vil meget hellere bare sidde og hygge sig. Så i år har vi taget flere af de gamle konkurrence, som ikke nødvendigvis foregår på computeren, med igen. Det gælder konkurrencer som tastatur-samling, Bordlotto og Cocio crash.

Vi har lyttet til gæsterne og vi kan se på billetsalget at det har virket.”

Under eventet foregår der en masse aktiviteter rundt om i Gigantium. Der vil være konkurrencer rettet mod deltagere, men også en masse aktiviteter som dagsgæster også har mulighed for at deltage i, bl.a. konkurrencer som Fortnite Dance Off og Bottleflip.

Derudover er der et stort messeområde hvor der bliver rig mulighed for at se på gadgets og prøve de nyeste spil.

Vi har udvalgt nogle højdepunkter:

Hvis du vil se turneringer

CS:Go Coolshop GGW Open/CS Tour
Fredag fra kl. 19.00

League of Legends
Fredag fra kl. 20.00

Fortnite Solo
Fredag fra kl. 20.00

Tekken
Lørdag fra kl. 10.00

FIFA20
Lørdag fra kl. 12.00

Fortnite Duo
Lørdag fra kl. 20.00

Hvis du vil se konkurrencer og aktiviteter

Johnni Gade Rap Battle
Fredag kl. 18.20

Bottleflip og wankerarm konkurrence
Fredag kl. 21.00

Musemåttekast
Lørdag kl. 11.00

Fortnite Dance Off
Lørdag kl. 12.30

Streamers Meet & Greet
Lørdag kl. 14.00

Kontorstol Race
Lørdag kl. 15.45

Cocio & Cola Crash
Lørdag kl. 16.00

Du kan se HELE programmet her

Spar op mod 90% på mærkevarer: Stor outlet i midtbyen skal rydde butikken

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I starten af december kunne vi fortælle nyheden om, at Brandcuts åbnede en stor Pop Up Outlet i Bispensgade 26, hvor Loft By Loftet tidligere har haft butik.

Og helt efter planen lukker den næsten 600 kvadratmeter store butik her i slutningen af januar.

Det betyder endnu større besparelser, indtil butikken lukker helt den 28. januar i næste uge.

“Alt skal væk, så vi har skruet ekstra meget på priserne fra i morgen, fredag den 24. januar, og til på tirsdag,” fortæller Troels Bay, ejer af Brandcuts, til MigogAalborg.

Spar op mod 90 % på kendte mærker

Pop Up Outlet garanterer et kæmpe udvalg, hvor der er tusindvis af attraktive varer til både mænd og kvinder.

Du kan blive klædt på fra top til tå, for der er alt fra sko, jeans, kjoler, vinterjakker mm. at finde i butikken.

Du kan se frem til fede mærker som Diesel, Masai, Tenson, Armani, Norr, Dolomite, Knowledge Cotton Apparel, Shoe the Bear, Performance pants og mange flere.

Besparelserne er denne gang helt op til 90 % og åbningstiderne er som følger:

Fredag den 24. januar 10.00-19.00

Lørdag den 25. januar 10.00-16.00

Søndag den 26. januar 11.00-15.00

Mandag den 27. januar 10.00-17.30

Tirsdag den 28. januar 10.00-17.30

Hvad: Ophørsudsalg i Pop Up Outlet
Hvor: Bispensgade 26, 9000 Aalborg
Hvornår: Resten af januar

Støtter en god sag: Textur laver vild gourmet-tur i Great Dane fly over Nordjylland

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvad siger du til at få serveret gourmet-mad og champagne fra Restaurant Textur og Ruths Hotel, mens du cirkler rundt i luften over Aalborg?

Hvis svaret er et kæmpe JA TAK, så er det bare om at få booket en billet til det helt særlige arrangement, som Restaurant Textur laver i en god sags tjeneste i næste uge.

Torsdag d. 30. januar kan du komme på en helt særlig flyvetur i Great Dane Airlines passagerfly, hvor du bliver forkælet fra start til slut mens man flyver over det meste af Nordjylland.

Undervejs er der foredrag fra Coolshops Jacob Risgaard, der er blevet et virkelig hot navn i Danmark med sin deltagelse i Løvens Hule-panelet.

Derudover er der indlæg fra Thomas Hugo Møller, der er stifter og direktør for Aalborg-flyselskabet Great Dane Airlines.

Læs også: 3 retter for 225 kr.: Toprestauranter i Aalborg er med i ny restaurant-festival 

Fantastisk initiativ

Textur har tilmeldt sig SUPERDYSTEN 2020, der handler om at samle så mange penge ind som muligt til CoolUnite. Det er en velgørenhedsfond skabt af Coolshop, som støtter sygdomsramte og udsatte børn.

“Det er et fantastisk initiativ af Restaurant Textur, og vi er glade for al den støtte vi kan få til CoolUnite. Det bliver en helt særlig flyvetur, tør jeg godt at love,” siger Jacob Risgaard.

Arrangementet varer fra klokken 14.00-16.00 med afgang fra Aalborg Lufthavn, og koster 750 kr. per billet.

Du kan læse mere og købe billetter her

Læs også: Kom med til Aalborgs eneste Skybar-fest med cocktails i næste uge