Aflysninger på stribe: Aalborgs kulturinstitutioner lukker ned

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Musikkens Hus
Foto: Musikkens Hus

Onsdag aftens udmelding fra Statsministeriet har selvsagt massive konsekvenser for store dele af samfundet.

Det gælder ikke mindst også landets kulturinstitutioner og eventsteder, hvor størstedelen skal lukke ned i resten af marts – mindst.

Det betyder selvfølgelig også en masse spørgsmål til, hvordan man er stillet i forhold til aflyste koncerter, forestillinger mm.

I den forbindelse beder samtlige kulturinstitutioner om, at vi alle udviser en ekstra stor portion tålmodighed i forhold til svar, da det jo er en helt ekstraordinær situation, som vi alle står i.

Corona-pandemien er også gået udover vores eget Aalborg Awards, som er flyttet til 14. august – læs mere om det her.

Vi har samlet et overblik over den aktuelle situation i Aalborg her:

Skråen

Som følge af statsministerens udmelding aflyser Skråen alle arrangementer foreløbig i marts.

“Vi følger situationen tæt og så snart det er en afklaring vil vi orientere om konsekvenserne for arrangementerne efter 1. april,” skriver de i en pressemeddelelse.

Billetter købt på billetlugen.dk til aflyste arrangementer refunderes automatisk. Billetter købt i Skråens billetsalg eller hos Salling refunderes i Skråens billetsalg.

Skråen arbejder på at finde nye datoer til aflyste arrangementer, og kommer der en ny dato, får køberne også mulighed for at bruge billetterne på den nye dato.

Skråen vil hurtigst muligt kontakte alle billethavere direkte på den mail, som de har købt deres billetter med.

“Skråen anmoder i den forbindelse om tålmodighed, mens vi danner os et overblik over denne helt ekstraordinære situation. Vi er kede af at skuffe de gæster, som har glædet sig til en god aften med en koncert eller et show på Skråen i Nordkraft.”

AKKC

AKKC aflyser de resterende af månedens arrangementer og holder lukket til og med 27. marts.

“Som følge af statsministerens udmelding onsdag aften aflyses samtlige af marts måneds resterende arrangementer (herunder kulturforestillinger, møder samt konferencer), ligesom vi holder lukket fra i morgen, fredag 13. marts kl. 15, og til og med 27. marts,” skriver de i en pressemeddelelse.

Ovenstående betyder bl.a., at lørdagens koncert med Peter Viskinde ikke afvikles.

Alle billetkøbere vil hurtigst muligt blive kontaktet pr. mail med info om muligheden for refundering.

“I den forbindelse anmoder vi om tålmodighed, da vores personale i billetkontoret i disse dage har ekstra meget at se til. Vi følger hele situationen samt regeringens udmeldinger tæt og vil løbende holde jer opdateret her på Facebook samt på vores hjemmeside.”

Musikkens Hus

Alle arrangementer til og med 27. marts aflyses også i Musikkens Hus.

Alle billethavere til aflyste arrangementer vil få deres billetter refunderet.

“Vi vil hurtigst muligt kontakte alle billethavere direkte på den mail, som de har købt deres billetter med. Vi anmoder i den forbindelse om tålmodighed, mens vi danner os et overblik over denne helt ekstraordinære situation,” skriver Musikkens Hus.

PR-foto

Aalborg Teater

Aalborg Teater følger naturligvis også myndighedernes anbefaling og aflyser alle arrangementer til og med 30. marts 2020.

Følgende forestillinger er omfattet af aflysninger:

Hans og Grete, Blodbadets Gud, Cyrano, L’ohdo performs Tom Waits samt 3. Stop fra Gug.

“Vi vil hurtigst muligt kontakte alle der måtte have billetter til de berørte forestillinger på mail. Vi anmoder om tålmodighed, mens vi danner os et overblik over denne ekstraordinære situation.

Vi er kede af at måtte skuffe jer, men det vigtigste i denne situation er at vi alle lytter til myndighederne og passer godt på hinanden,” skriver de på Facebook.

Teater Nordkraft

Alle forestillinger og aktiviteter på Teater Nordkraft er aflyst frem til 14. april 2020.

Publikummer med billetter vil få direkte besked om aflysninger og ændringer. Indtil videre gælder aflysningerne følgende forestillinger:

1945-historien om en Flugt, Grev Gris, Rædsel.

“Vi gør opmærksom på at hele teatret holder fysisk lukket frem til 29. marts – og der vil således hverken være personale til stede på teatret, eller bemanding af telefoner i perioden.”

Ønsker du at få fat i dem angående bestilte billetter, send en mail direkte til billet@teaternordkraft.dk. Drejer din henvendelse sig om andre HASTEsager, send en mail direkte til teater@teaternordkraft.dk.

Biograferne i Aalborg

Har du planer om at tage en tur i biografen i den nærmeste tid, må du nok indfinde dig med en gang Netflix i sofaen i stedet.

“Vi aflyser alle forestillinger i vores 23 biografer med øjeblikkelig virkning og foreløbig to uger. Det sker på baggrund af myndighedernes nye foranstaltninger for at begrænse COVID-19-epidemien,” skriver Nordisk Film Biografer.

Det vil altså sige, at biograferne i Kennedy og City Syd er lukket.

“Alle billetter købt online, vil automatisk blive refunderet (bemærk refundering kan tage 3-5 hverdage). Har du købt din billet fysisk i biografen, skal du gemme din billet, så refunderer vi den, når vi åbner igen,” skriver de videre.

Biffen Nordkraft følger også anbefalingerne og holder lukket til og med fredag den 27. marts.

“Alle købte billetter refunderes. Har du købt billet, skal du SENDE EN MAIL til info@biffen.eu ​med film, dato, tidspunkt samt dit navn og dit telefonnummer – eventuelt kontonummer. Så refunderer vi pengene via bankoverførsel eller Mobile Pay,” skriver de på Facebook.

Aalborg Zoo

Opfordringen lyder indtil videre på, at indendørs attraktioner og kulturinstitutioner lukkes.

“Da Aalborg Zoo er en udendørsoplevelse, er vi ikke omfattet af opfordringen, og vi holder derfor fortsat åben.

Vi tager dog situationen alvorligt og lukker derfor alle indendørs områder i haven. Det vil sige, at spisesteder og alle indendørs dyreanlæg, vil være lukket fra og med i dag og de næste to uger – eller indtil andet bliver meldt ud fra myndighederne,” skriver Aalborg Zoo på Facebook.

I spisestedet Skovbakken vil det være muligt at købe nogle få ting gennem en luge ved Skovbakkens indgang.

“Vi aflyser alle fodringer, både de udendørs og de indendørs.Gæsterne i haven opfordres desuden til at sikre god afstand til hinanden ved billetkøb og lignende samt at sørge for god håndhygiejne.”

Aalborg Historiske Museum

“På Aalborg Historiske Museum følger vi statsministerens anbefalinger og lukker museet fra torsdag 12. marts og foreløbigt måneden ud. Pas godt på hinanden,” skriver de på Facebook.

Museet åbnede for nylig en utrolig spændende udstilling om Oprør i Nordjylland, som du i mellemtiden kan læse lidt om her.

Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Utzon Center og Kunsten

Både Kunsten og Utzon Center er lukket fra dags dato og foreløbig til og med d. 27. marts.

“Vi beklager de gener, som lukningen medfører for vores gæster,” skriver Utzon Center på Facebook.

Hver lørdag i juli og august: Kom til gratis sommer yoga på Budolfi Plads

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Winther McDonald
Foto: Winther McDonald

Det har været nogle stressfyldte måneder for mange af os med corona-truslen hængende over hovedet.

Trænger du til at slappe gevaldigt af og få lidt mere zen i hverdagslivet, har vi fundet det perfekte arrangement.

DGI Huset Nordkraft afholder i samarbejde med Budolfi Plads gratis sommer yoga på Budolfi hver lørdag i løbet af juli og august.

Første event er nu på lørdag den 11. juli fra kl. 13.00 til 14.00 på pladsen, og det bliver ikke hvilken som helst slags yoga-hold.

Holdet hedder nemlig Un-wine Yoga, og som navnet antyder er vin involveret.

Un-wine med Winther McDonald

Det er den karismatiske yoga-darling Winther McDonald, der står for holdene, og udover en meget underholdende og afslappende oplevelse med fænomenal udsigt til Budolfi Kirke, får du også serveret et glas vin til lørdagens begivenhed.

Tilmelding til holdet sker via DGI Husets hjemmeside, og man skal være hurtig på tasterne; der er nemlig kun 40 pladser per gang.

Arrangementet er gratis; det eneste, der kræves er oprettelse af en bruger på DGI Husets hjemmeside.

Arrangøren gør opmærksom på, at man skal følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer og holde afstand til hinanden under begivenheden såvel som medbringe egen yoga-måtte og håndklæde.

Hygge yoga hele sommeren

Kan du ikke nå med til Un-wine Yoga lørdag, er der mulighed for at deltage i mange af sommerens andre yoga-hold på Budolfi Plads.

Der er f.eks. Hygge Yoga lørdag den 18. juli og hver lørdag frem til lørdag den 22. august.

Du finder holdene under DGI Husets holdoversigt.

Hvad: Sommer Yoga på Budolfi

Hvor: Budolfi Plads (på pladsen mellem AKTUEL og BACO)

Hvornår: Lørdag den 11. juli, kl. 13.00 – 14.00

Man kan tilmelde sig her

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

 

 

Kickstart weekenden eller ferien: Skagen Fiskerestaurant åbner vinbar i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var i maj, at Skagen Fiskerestaurant åbnede dørene til deres nye flotte restaurant i hjertet af Aalborg.

Siden har den populære fiskerestaurant fået en flyvende start med deres flotte indretning og strandsand på gulvene og ikke mindst den store udendørs terrasse, der flittigt bruges uanset vejret.

Nu er Skagen Fiskerestaurant så klar med endnu en nyhed på det centrale Budolfi Plads. Fra i morgen fredag d. 10. juli kan man kickstarte weekenden på bedste vis med vin, bobler og snacks.

Eller måske er det starten på sommerferien, der skal fejres.

Fredags vinbar med DJ og gode tilbud

Skagen Fiskerestaurant åbner nemlig en fredags vinbar, der skal køre hver fredag mellem 15-17. Den nye fredags vinbar skydes i gang med DJ og gode tilbud på snacks og vin.

Man kan blandt andet få Fiskens Chips- reje og blæksprutte med et glas vin for 90 kr. Der er også Lobster Roll med jomfruhummer med et glas vin for 130 kr.

Så hvis man vil få en god start på sommerferien eller weekenden, så er det måske oplagt at tage venner eller kolleger med til et godt glas vin i de hyggelige omgivelser på den smukke Budolfi Plads.

Er man mere til cocktails, så er den del også mere end godt dækket ind.

Mere end bare restaurant

Det er samtidig også et tydeligt tegn på, at Skagen Fiskerestaurant vil være mere end blot en restaurant i Aalborg.

Det skal samtidig også være et sted, man kan droppe forbi til et glas vin eller to og lidt snacks på den hyggelige og uformelle måde.

Hver fredag og lørdag i juli og i hele august vil der være DJ til at skabe en fed stemning, som matcher lidt af det man møder i selve Skagen i sommerperioden.

Hvad: Skagen Fiskerestaurant åbner fredags vinbar
Hvor: Budolfi Plads
Hvornår: Fra fredag d. 10 juli 15-17 og hver fredag fremover
Du kan læse mere her

Bukse-kometer: Her åbner Shaping new tomorrow ny kæmpe butik i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto fra Shaping new tomorrows nye butik i Aarhus
Foto fra Shaping new tomorrows nye butik i Aarhus

De sidste par år har været noget af et maraton for fashionbrandet Shaping new tomorrow, der i den grad har erobret branchen – og en masse mandehjerter – med deres komfortable herretøj.

De har netop åbnet en kæmpe butik i Aarhus, og i morgen er der Grand Reopening på deres store butik i hjertet af København.

Nu er Shaping new tomorrow igen klar med en nyhed på hjemmebanen i Aalborg: Til september står den nemlig (igen) på flyttedag for butikken, der i dag holder til på Boulevarden 22.

Denne gang sættes kursen længere ned mod Nytorv i Østerågade 4, hvor Babysam i mange år havde til huse.

Fra september står lokalerne klar på ny og forventes i mellemtiden at forvandle sig til Shaping new tomorrow’s helt nye flagship store.

Bliver dobbelt så stor som nuværende

Den nye butik bliver mere end dobbelt så stor som den nuværende og kommer til at råde over 290 kvm. samt 185 kvm. salgsareal. Til sammenligning er den nuværende 74 kvm.

Derudover er der også tale om en gevaldig opgradering fra de lokaler som Shaping new tomorrow startede i for nu fem år siden.

“Det har været en vild rejse fra vores start i Jens Bangs Gade. Vi overtog et lokale, der havde stået tomt i syv år, og herfra gik vi jo bare i gang med at renovere alting selv.

Hele butikken blev bygget op af genbrug og vennetjenester, så da vi overtog butikken på Boulevarden var det jo helt vildt for os,” fortæller Christoffer Bak, der med er co-founder af Shaping new tomorrow.

Læs også: Trods krise i branchen: Shaping new tomorrow vil åbne 30 nye butikker

Next level retail

Siden er butikken blevet opgraderet i takt med konceptets udvikling – men nu er pladsen igen rendt fra de ihærdige iværksættere.

“Den primære grund til, at vi flytter er, at der simpelthen er for lidt plads i den nuværende. Vi går meget op i, at folk får en god oplevelse, når de kommer hos os, så det skal der selvfølgelig være rum til.

Samtidigt giver det os mulighed for at skabe det helt rigtige univers til tøjet,” forklarer han.

Det nye prøverumsområde skal især være butikkens hjerte, hvor et tilhørende loungeområde skal give kunderne både lyst og mulighed for at tage sig goooood tid til shoppingen.

Derudover vil den nye butik byde på flere digitale løsninger, der ifølge Christoffer bliver “next level retail”.

“Vi kommer til at gå all in på den nye butik. Vores nuværende er rigtig flot, men de nye rammer giver os mulighed for at implementere nogle endnu federe løsninger i designet,” fortæller han begejstret.

Den hidtil største butik

Den nye lokation betyder også, at Shaping new tomorrow nu får endnu færre skridt mellem deres kæmpe kontor på Nytorv og den kommende butik i Østerågade.

For selvom drengene nu også har butikker i både Århus og København, så er det stadig i Aalborg, at brandets hjertet banker.

“Vi designer den nye butik ud fra, at det er Aalborg, vi kommer fra. Rent kvadratmetermæssigt bliver den også vores største.

Det er i Aalborg, vi er startet, det er i Aalborg, vi holder til – og det kommer man til at se og mærke med den nye butik, som stadig er vores flagskibsbutik.” slutter Christoffer.

Den nye butik forventes at åbne i september, men indtil da kan du fortsat besøge Shaping new tomorrow på Boulevarden 22. 

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her