ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aflysninger på stribe: Aalborgs kulturinstitutioner lukker ned

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Musikkens Hus
Foto: Musikkens Hus

Onsdag aftens udmelding fra Statsministeriet  har selvsagt massive konsekvenser for store dele af samfundet.

Det gælder ikke mindst også landets kulturinstitutioner og eventsteder, hvor størstedelen skal lukke ned i resten af marts – mindst.

Det betyder selvfølgelig også en masse spørgsmål til, hvordan man er stillet i forhold til aflyste koncerter, forestillinger mm.

I den forbindelse beder samtlige kulturinstitutioner om, at vi alle udviser en ekstra stor portion tålmodighed i forhold til svar, da det jo er en helt ekstraordinær situation, som vi alle står i.

Corona-pandemien er også gået udover vores eget Aalborg Awards, som er flyttet til 14. august – læs mere om det her.

Vi har samlet et overblik over den aktuelle situation i Aalborg her:

Skråen

Som følge af statsministerens udmelding aflyser Skråen alle arrangementer foreløbig i marts.

“Vi følger situationen tæt og så snart det er en afklaring vil vi orientere om konsekvenserne for arrangementerne efter 1. april,” skriver de i en pressemeddelelse.

Billetter købt på billetlugen.dk til aflyste arrangementer refunderes automatisk. Billetter købt i Skråens billetsalg eller hos Salling refunderes i Skråens billetsalg.

Skråen arbejder på at finde nye datoer til aflyste arrangementer, og kommer der en ny dato, får køberne også mulighed for at bruge billetterne på den nye dato.

Skråen vil hurtigst muligt kontakte alle billethavere direkte på den mail, som de har købt deres billetter med.

“Skråen anmoder i den forbindelse om tålmodighed, mens vi danner os et overblik over denne helt ekstraordinære situation. Vi er kede af at skuffe de gæster, som har glædet sig til en god aften med en koncert eller et show på Skråen i Nordkraft.”

Aflysninger på stribe: Aalborgs kulturinstitutioner lukker ned

AKKC

AKKC aflyser de resterende af månedens arrangementer og holder lukket til og med 27. marts.

“Som følge af statsministerens udmelding onsdag aften aflyses samtlige af marts måneds resterende arrangementer (herunder kulturforestillinger, møder samt konferencer), ligesom vi holder lukket fra i morgen, fredag 13. marts kl. 15, og til og med 27. marts,” skriver de i en pressemeddelelse.

Ovenstående betyder bl.a., at lørdagens koncert med Peter Viskinde ikke afvikles.

Alle billetkøbere vil hurtigst muligt blive kontaktet pr. mail med info om muligheden for refundering.

“I den forbindelse anmoder vi om tålmodighed, da vores personale i billetkontoret i disse dage har ekstra meget at se til. Vi følger hele situationen samt regeringens udmeldinger tæt og vil løbende holde jer opdateret her på Facebook samt på vores hjemmeside.”

Aflysninger på stribe: Aalborgs kulturinstitutioner lukker ned

Musikkens Hus

Alle arrangementer til og med 27. marts aflyses også i Musikkens Hus.

Alle billethavere til aflyste arrangementer vil få deres billetter refunderet.

“Vi vil hurtigst muligt kontakte alle billethavere direkte på den mail, som de har købt deres billetter med. Vi anmoder i den forbindelse om tålmodighed, mens vi danner os et overblik over denne helt ekstraordinære situation,” skriver Musikkens Hus.

Aflysninger på stribe: Aalborgs kulturinstitutioner lukker ned
PR-foto

Aalborg Teater

Aalborg Teater følger naturligvis også myndighedernes anbefaling og aflyser alle arrangementer til og med 30. marts 2020.

Følgende forestillinger er omfattet af aflysninger:

Hans og Grete, Blodbadets Gud, Cyrano, L’ohdo performs Tom Waits samt 3. Stop fra Gug.

“Vi vil hurtigst muligt kontakte alle der måtte have billetter til de berørte forestillinger på mail. Vi anmoder om tålmodighed, mens vi danner os et overblik over denne ekstraordinære situation.

Vi er kede af at måtte skuffe jer, men det vigtigste i denne situation er at vi alle lytter til myndighederne og passer godt på hinanden,” skriver de på Facebook.

Aflysninger på stribe: Aalborgs kulturinstitutioner lukker ned

Teater Nordkraft

Alle forestillinger og aktiviteter på Teater Nordkraft er aflyst frem til 14. april 2020.

Publikummer med billetter vil få direkte besked om aflysninger og ændringer. Indtil videre gælder aflysningerne følgende forestillinger:

1945-historien om en Flugt, Grev Gris, Rædsel.

“Vi gør opmærksom på at hele teatret holder fysisk lukket frem til 29. marts – og der vil således hverken være personale til stede på teatret, eller bemanding af telefoner i perioden.”

Ønsker du at få fat i dem angående bestilte billetter, send en mail direkte til billet@teaternordkraft.dk. Drejer din henvendelse sig om andre HASTEsager, send en mail direkte til teater@teaternordkraft.dk.

Biograferne i Aalborg

Har du planer om at tage en tur i biografen i den nærmeste tid, må du nok indfinde dig med en gang Netflix i sofaen i stedet.

“Vi aflyser alle forestillinger i vores 23 biografer med øjeblikkelig virkning og foreløbig to uger. Det sker på baggrund af myndighedernes nye foranstaltninger for at begrænse COVID-19-epidemien,” skriver Nordisk Film Biografer.

Det vil altså sige, at biograferne i Kennedy og City Syd er lukket.

“Alle billetter købt online, vil automatisk blive refunderet (bemærk refundering kan tage 3-5 hverdage). Har du købt din billet fysisk i biografen, skal du gemme din billet, så refunderer vi den, når vi åbner igen,” skriver de videre.

Biffen Nordkraft følger også anbefalingerne og holder lukket til og med fredag den 27. marts.

“Alle købte billetter refunderes. Har du købt billet, skal du SENDE EN MAIL til info@biffen.eu ​med film, dato, tidspunkt samt dit navn og dit telefonnummer – eventuelt kontonummer. Så refunderer vi pengene via bankoverførsel eller Mobile Pay,” skriver de på Facebook.

Aflysninger på stribe: Aalborgs kulturinstitutioner lukker ned

Aalborg Zoo

Opfordringen lyder indtil videre på, at indendørs attraktioner og kulturinstitutioner lukkes.

“Da Aalborg Zoo er en udendørsoplevelse, er vi ikke omfattet af opfordringen, og vi holder derfor fortsat åben.

Vi tager dog situationen alvorligt og lukker derfor alle indendørs områder i haven. Det vil sige, at spisesteder og alle indendørs dyreanlæg, vil være lukket fra og med i dag og de næste to uger – eller indtil andet bliver meldt ud fra myndighederne,” skriver Aalborg Zoo på Facebook.

I spisestedet Skovbakken vil det være muligt at købe nogle få ting gennem en luge ved Skovbakkens indgang.

“Vi aflyser alle fodringer, både de udendørs og de indendørs.Gæsterne i haven opfordres desuden til at sikre god afstand til hinanden ved billetkøb og lignende samt at sørge for god håndhygiejne.”

Aflysninger på stribe: Aalborgs kulturinstitutioner lukker ned

Aalborg Historiske Museum

“På Aalborg Historiske Museum følger vi statsministerens anbefalinger og lukker museet fra torsdag 12. marts og foreløbigt måneden ud. Pas godt på hinanden,” skriver de på Facebook.

Museet åbnede for nylig en utrolig spændende udstilling om Oprør i Nordjylland, som du i mellemtiden kan læse lidt om her.

Aflysninger på stribe: Aalborgs kulturinstitutioner lukker ned
Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Utzon Center og Kunsten

Både Kunsten og Utzon Center er lukket fra dags dato og foreløbig til og med d. 27. marts.

“Vi beklager de gener, som lukningen medfører for vores gæster,” skriver Utzon Center på Facebook.

Del artikel