Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nordjyderne bydes op til dans: Kæmpe dansefestival kommer til Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Party like Gatsby
Foto: Party like Gatsby

Kan du lide at se på dans? Eller selv bevæge dig til musik? Så kridt danseskoene og sæt X i kalenderen den 8- 11. september til fire forrygende dage med danseshows, danseteater, dansemusik, dansefilm.

Her bliver nordjyderne budt op til dans, når landsdelens første dansefestival, ‘Dansekraft’, afvikles i Aalborg.

“En dansefestival med så varieret et program er ikke tidligere afholdt i provinsen, fortæller koordinator for ‘Dansekraft’, Birgitte Bisgaard, der selv er danser.

Nordjyderne bydes op til dans: Kæmpe dansefestival kommer til Aalborg

Store navne på programmet

‘Dansekraft’ byder på alt fra internationale danseshows til lokale danseevents. Publikum kan bl.a. glæde sig til at opleve et af Europas dygtigste flamenco kompagnier, ‘Barcelona Flamenco Ballet’, det danske ‘Don Gnu’ danseteater og et ‘Saturday Night Fever’ jubilæums-event.

Derudover kommer et af tidens mest populære internationale shows, PARTY LIKE GATSBY, også forbi festivalen.

“Udover de navne, der er faldet på plads, er vi i dialog med flere store dansekompagnier, og vi glæder os til at afsløre navnene inden længe, lyder det fra en forventningsfuld Birgitte Bisgaard.

Vil man selv ud på dansegulvet, inviteres der til ‘Ballroom med livemusik’, ”Cross dance’, ‘Disco a la Gaslight 1977’, ballet, argentinsk tango, standard dans, osv. osv.

“Interessen for dans er stor, så nu giver vi alle mulighed for både at opleve dans med øjnene og få gang i fødderne. Og det uanset om man er ung, ældre, erfaren eller uerfaren.”

Nordjyderne bydes op til dans: Kæmpe dansefestival kommer til Aalborg

Fælles om festivalen

Bag dansefestivalen står samtlige kulturinstitutioner i Nordkraft, dvs. Skråen, Aalborg Kulturskole, Teater Nordkraft, Den Rytmiske, Biffen Nordkraft, Kunsthal Nord, DGI Huset og DGI Nordjylland.

“Når aktørerne i Nordkraft på den måde danner fælles kulturfront, kan der opstå noget magisk, siger Birgitte Bisgaard, der i flere år har undervist i salsa på den Den Rytmiske.

Nordjyderne bydes op til dans: Kæmpe dansefestival kommer til Aalborg

Langt de fleste events foregår derfor i og omkring Nordkraft, men dansen dukker også op i bybilledet i Aalborg under festivalen.

‘Dansekraft’ finansieres primært af aktørerne i Nordkraft, der også står for billetsalget, som starter i løbet af de kommende måneder.

Derudover støttes festivalen af Aalborg Kommune, Aalborg Event og Region Nordjylland, og man afventer nu svar fra en række fonde, før det endelige program kan afsløres.

Hvad: Dansefestivalen Dansekraft
Hvor: Aalborg
Hvornår: 8- 11. september