Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ædedolken fik topkarakterer for bøfsandwich: Deres burgere skal smages

Af Stine Kjølby Christensen

Det er bestemt ikke nogen hemmelighed, at vi hos MigogAalborg er store fans, når det kommer til burgere.

Derfor ville vi selvfølgelig heller ikke acceptere, at der skulle være burgere i nærheden af Aalborg, som vi ikke har sat tænderne i. Især ikke, når rygterne gik på, at de skulle være blandt de allerbedste.

Faktisk så gode, at Danmarks bedste bøfsandwich tidligere på året tildelte Ædedolken 5 ud af 5 mulige stjerner.

That’s it. Vi var overbeviste – og satte derfor kursen mod Nibe.

 

Kvalitet over hele linjen

Selvom navnet ikke just oser af gourmet, så skal man endelig ikke lade sig snyde.

Det blev hurtigt klart, da vi trådte indenfor hos Ædedolken, hvor gode råvarer, rødternede duge og ægte grillbar-stemning på én eller anden måde formår at gå op i en højere enhed.

Men intet hos Ædedolken er blevet til ved et tilfælde. Det står hurtigt klart, da vi taler med den unge indehaver Teit Vestergaard Kjeldsen.

Teit har tidligere drevet en lignende grillbar i Skørping, men valgte i starten af 2016 at hive teltpælene op og rykke til Nibe.

En klassisk grillbar var lukket ned, og her greb Teit chancen og rykkede ind som nabo til Nibe Camping med masser af gode intentioner.

”Jeg ville gerne lave endnu flere ting selv, og jeg har altid elsket burgere. Jeg går meget op i, at det skal være kvalitet, og at gæsterne får en fornemmelse af, at der er tænkt over tingene,” fortæller Teit og fortsætter:

”I starten var det svært herude, fordi at de forrige ejere solgte mere traditionelt grillmad, og kørte med dagens ret. Der er selvfølgelig et overlap, men det var ikke helt henvendt til det samme publikum som det er nu. Dermed forsvandt mange af de gamle kunder, og jeg skulle opdrive en ny kundekreds.”

Men der skulle heldigvis mere til at slå Teit ud.

Større fokus på de rigtige råvarer

For Teit har mad alle dage været som en religion, hvor tilsætningsstoffer og forarbejdede råvarer var et absolut no go.

Denne overbevisning var også vigtig at få med, da han besluttede at starte Ædedolken i Nibe.

”Alle opskrifterne er nogle, jeg selv har udviklet. Nogle af dem tager flere år, mens andre kommer helt af sig selv, fordi jeg eksperimenterer meget derhjemme.

Jeg synes, det er vigtigt, at man har en holdning til det man putter ind i sin krop. Der kommer heldigvis også mere og mere fokus på det, så det giver rigtig god mening for mig.” fortæller han.

”I dag er branchen ellers meget profit-orienteret, og man ser mange steder, at det bare skal være nemt at hive maden op fra fryseren. Konceptet er som sådan fint nok, men det gør ikke noget godt for råvarerne. Men netop på grund af det øgede fokus, så tror jeg, at vi kommer til at se en positiv udvikling i fremtiden.” forklarer Teit.

Alt er lavet fra bunden

Det er også svært ikke at blive imponeret, når man kaster et blik ind i baglokalet, hvor Teit og hans personale bager, snitter og tilbereder alle råvarer – fra morgen til aften.

Og sådan skal det være. Teit har meget stærke holdninger til, hvad en god burger skal indeholde – og her går han ikke på kompromis.

”Det meste i burgeren er hjemmelavet. Brødene bages om morgenen, de fleste af mine dressinger er lavet fra bunden. Jeg bruger dog Hellmann’s mayonnaise og Heinz ketchup, da jeg synes, det er nogle udmærkede produkter, og fordi jeg simpelthen ikke har tid til at lave alting selv,” fortæller Teit og fortsætter:

”Agurkesalaten er en opskrift fra min mormor, som før i tiden selv kom forbi butikken i Skørping og skar agurkerne ud på en brødskærer. Min mormor lever ikke i dag, men hendes opskrift kommer uden tvivl til at leve videre hos mig.”

Mad for enhver smag

Er man fra Aalborg og omegn, så har man sandsynligvis lagt mærke til, hvordan den ene burgerrestaurant efter den anden popper op i bybilledet.

En tendens, som på ingen måde kom bag på den burgerglade Teit.

”Jeg åbnede MacQ i Skørping ud fra tesen om, at burgere kunne laves meget bedre end det man så på grillbarer og caféer rundt omkring. Burgeren, synes jeg, er en misforstået spise, som ikke behøver sættes i bås med det værste indenfor maduniverset.

Men når der siden 80’erne er foregået en nærmest systematisk ødelæggelse af burgeren, så folk tror, at en rigtig burger skal indeholde burgerdressing, kold agurk, en kødlignende substans og så brød, der nærmest ikke engang er brød … Så forstår man jo godt, at den bliver placeret helt oppe i spidsen af kostpyramiden,” siger han og tilføjer:

”Jeg ser det heldigvis som noget meget positivt, at der er kommet så meget fokus på gode burgere. Havde Ædedolken ligget inde i Aalborg havde jeg nok også haft nogle andre muligheder for at køre kvaliteten helt ud og udelukkende servere hjemmelavet.”

Selvom Ædedolken har en lang række hjemmelavede valgmuligheder, når det for eksempel kommer til dressing, så har Teit alligevel de klassiske grill-dressinger med på kortet.

“Selvom jeg gerne vil køre konceptet helt ud, så skal man også hele tiden huske på hvem man sælger til, og ikke blive for snobbet.

Men alt i alt er Ædedolken blevet et sted, hvor kvaliteten er på et niveau, hvor jeg 100 % kan stå inde for det. Så må vi se, hvordan det kan udvikle sig med tiden.” afslutter han.

Ædedolken er med i ClubAalborg, hvor du får rabat på de lækre burgere. Har du set de 30 fede tilbud der er med i oktober? Tjek artiklen her