Ædedolken fik topkarakterer for bøfsandwich: Deres burgere skal smages

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er bestemt ikke nogen hemmelighed, at vi hos MigogAalborg er store fans, når det kommer til burgere.

Derfor ville vi selvfølgelig heller ikke acceptere, at der skulle være burgere i nærheden af Aalborg, som vi ikke har sat tænderne i. Især ikke, når rygterne gik på, at de skulle være blandt de allerbedste.

Faktisk så gode, at Danmarks bedste bøfsandwich tidligere på året tildelte Ædedolken 5 ud af 5 mulige stjerner.

That’s it. Vi var overbeviste – og satte derfor kursen mod Nibe.

 

Kvalitet over hele linjen

Selvom navnet ikke just oser af gourmet, så skal man endelig ikke lade sig snyde.

Det blev hurtigt klart, da vi trådte indenfor hos Ædedolken, hvor gode råvarer, rødternede duge og ægte grillbar-stemning på én eller anden måde formår at gå op i en højere enhed.

Men intet hos Ædedolken er blevet til ved et tilfælde. Det står hurtigt klart, da vi taler med den unge indehaver Teit Vestergaard Kjeldsen.

Teit har tidligere drevet en lignende grillbar i Skørping, men valgte i starten af 2016 at hive teltpælene op og rykke til Nibe.

En klassisk grillbar var lukket ned, og her greb Teit chancen og rykkede ind som nabo til Nibe Camping med masser af gode intentioner.

”Jeg ville gerne lave endnu flere ting selv, og jeg har altid elsket burgere. Jeg går meget op i, at det skal være kvalitet, og at gæsterne får en fornemmelse af, at der er tænkt over tingene,” fortæller Teit og fortsætter:

”I starten var det svært herude, fordi at de forrige ejere solgte mere traditionelt grillmad, og kørte med dagens ret. Der er selvfølgelig et overlap, men det var ikke helt henvendt til det samme publikum som det er nu. Dermed forsvandt mange af de gamle kunder, og jeg skulle opdrive en ny kundekreds.”

Men der skulle heldigvis mere til at slå Teit ud.

Større fokus på de rigtige råvarer

For Teit har mad alle dage været som en religion, hvor tilsætningsstoffer og forarbejdede råvarer var et absolut no go.

Denne overbevisning var også vigtig at få med, da han besluttede at starte Ædedolken i Nibe.

”Alle opskrifterne er nogle, jeg selv har udviklet. Nogle af dem tager flere år, mens andre kommer helt af sig selv, fordi jeg eksperimenterer meget derhjemme.

Jeg synes, det er vigtigt, at man har en holdning til det man putter ind i sin krop. Der kommer heldigvis også mere og mere fokus på det, så det giver rigtig god mening for mig.” fortæller han.

”I dag er branchen ellers meget profit-orienteret, og man ser mange steder, at det bare skal være nemt at hive maden op fra fryseren. Konceptet er som sådan fint nok, men det gør ikke noget godt for råvarerne. Men netop på grund af det øgede fokus, så tror jeg, at vi kommer til at se en positiv udvikling i fremtiden.” forklarer Teit.

Alt er lavet fra bunden

Det er også svært ikke at blive imponeret, når man kaster et blik ind i baglokalet, hvor Teit og hans personale bager, snitter og tilbereder alle råvarer – fra morgen til aften.

Og sådan skal det være. Teit har meget stærke holdninger til, hvad en god burger skal indeholde – og her går han ikke på kompromis.

”Det meste i burgeren er hjemmelavet. Brødene bages om morgenen, de fleste af mine dressinger er lavet fra bunden. Jeg bruger dog Hellmann’s mayonnaise og Heinz ketchup, da jeg synes, det er nogle udmærkede produkter, og fordi jeg simpelthen ikke har tid til at lave alting selv,” fortæller Teit og fortsætter:

”Agurkesalaten er en opskrift fra min mormor, som før i tiden selv kom forbi butikken i Skørping og skar agurkerne ud på en brødskærer. Min mormor lever ikke i dag, men hendes opskrift kommer uden tvivl til at leve videre hos mig.”

Mad for enhver smag

Er man fra Aalborg og omegn, så har man sandsynligvis lagt mærke til, hvordan den ene burgerrestaurant efter den anden popper op i bybilledet.

En tendens, som på ingen måde kom bag på den burgerglade Teit.

”Jeg åbnede MacQ i Skørping ud fra tesen om, at burgere kunne laves meget bedre end det man så på grillbarer og caféer rundt omkring. Burgeren, synes jeg, er en misforstået spise, som ikke behøver sættes i bås med det værste indenfor maduniverset.

Men når der siden 80’erne er foregået en nærmest systematisk ødelæggelse af burgeren, så folk tror, at en rigtig burger skal indeholde burgerdressing, kold agurk, en kødlignende substans og så brød, der nærmest ikke engang er brød … Så forstår man jo godt, at den bliver placeret helt oppe i spidsen af kostpyramiden,” siger han og tilføjer:

”Jeg ser det heldigvis som noget meget positivt, at der er kommet så meget fokus på gode burgere. Havde Ædedolken ligget inde i Aalborg havde jeg nok også haft nogle andre muligheder for at køre kvaliteten helt ud og udelukkende servere hjemmelavet.”

Selvom Ædedolken har en lang række hjemmelavede valgmuligheder, når det for eksempel kommer til dressing, så har Teit alligevel de klassiske grill-dressinger med på kortet.

“Selvom jeg gerne vil køre konceptet helt ud, så skal man også hele tiden huske på hvem man sælger til, og ikke blive for snobbet.

Men alt i alt er Ædedolken blevet et sted, hvor kvaliteten er på et niveau, hvor jeg 100 % kan stå inde for det. Så må vi se, hvordan det kan udvikle sig med tiden.” afslutter han.

Ædedolken er med i ClubAalborg, hvor du får rabat på de lækre burgere. Har du set de 30 fede tilbud der er med i oktober? Tjek artiklen her

Lige midt i Aalborg: Det gamle Park Hotel bliver til SU-venlige ungdomsboliger

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I sommeren 2020 kan unge og studerende se frem til at flytte ind i det gamle Park Hotel på J. F. Kennedys Plads midt i smørhullet af Aalborg.

Den almene boligorganisation Vivabolig, ejer 80% af bygningen, og omdanner hotellet til 65 ungdomsboliger og kollegieboliger.

Der er blevet sat et stillads op foran det tidligere Park Hotel, og fremtiden kommer til at rumme faste beboer end gæster der overnatter på korte visits.

Men selvom stilladset allerede er kommet op, så starter den indvendige ombygning først på den anden side af sommerferien.

“Lige nu er vi igang med at etablere byggepladsen med opsætning af stillads, byggepladshegn osv. samt enkelte opgaver med installationer og brandsikring.

Vi går først for alvor i gang med ombygningen på den anden side af sommerferien,” fortæller Kenneth Lundholm-Stenkjær, der er projektchef ved Vivabolig.

Ungdomsboligerne bliver lavet til enten 1 eller 2 værelseslejligheder. Kollegieboligerne får eget toilet og bad og fællesfaciliteter som et fælles stort køkken.

“Køkkenet kommer til at bestå af en flere køkken-øer, hvor der kan laves mad i fællesskab. Derudover bliver der etableret opholdsarealer og lounge-område, så de kommende kollegiebeboere får et café-agtigt område at opholde sig i” fortæller Kenneth.

Med det brandvarme boligmarkedet vi har haft de sidste par år, så har huslejen på nyere boliger ikke hængt sammen med lejet på SU’en.

De nye beboere kan se frem til bo i en renoveret bolig, hvor økonomien kan hænge sammen som ung og studerende.

“SU’en og huslejen følges ikke altid ad. De nye boliger bliver relativt billige og kommer til at lande på et fornuftigt husleje niveau. Det bliver særdeles kollegieboligerne der bliver billige,” fortæller Kenneth.

Prøv vandski, paddleboard og jollesejlads: Havnens dag kommer til Aalborg

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis du er en del af det trofaste publikum, som har binget samtlige sæsoner af Kurs Mod Fjerne Kyster og efterfølgende haft lyst til at sælge villa, volvo og vovse for at komme ud på en verdensomsejlning, så skal du glæde dig til lørdag den 1. juni.

Seks maritime foreninger i Aalborg er gået sammen om at afholde Havnens Dag rundt om i Aalborg og Nørresundby, hvor der vil være et væld af maritime aktiviteter for hele familien samt gode råd til, hvordan du kommer i gang med at sejle.

Udover information omkring sejl- og navigationskurser kan du bl.a. også prøve at stå på paddle board, få en gratis sejltur på Limfjorden, forsøge dig med vandski og få lov til at komme ombord på flotte privatejede yachts.

Ambitionen bag begivenheden er at få flere medlemmer og frivillige til de maritime klubber og foreninger.

“Vi ønsker at skabe større interesse for et aktiv liv på vandet.

Gennemsnitsalderen i vores klubber er over 60 år, og vi vil meget gerne have yngre kræfter til at overtage og videreføre interessen,” forklarer Søren Thomsen, pressekontakt for Vild Med Vand.

Havnens Dag er en del af det landsdækkende projekt Vild Med Vand, som er sat til søs af Dansk Sejlunion og Nordeafonden og afholdes normalt den 25. maj.

Arrangementet i Aalborg er dog flyttet en uge af hensyn til Karneval.

Årets ambassadør er forfatter og foredragsholder Mads Christensen, som selv har en stor passion for livet på vandet og håber at skabe opmærksomhed om havnelivet.

DM i paddleboard

Vil man gerne have en pause fra alle lørdagens fysiske aktiviteter, kan man i stedet komme og være publikum til Danmarksmesterskaberne i standup paddleboarding (SUP) og paddleboard, som afvikles fra den 1-2. juni.

Disciplinerne varierer fra sprint til langdistance, og deltagerne til SUP Crossing disciplinen skal bl.a. ud på en 6-7 km lang rute, der tager dem forbi Spritten i Aalborg.

Læs mere om DM og Havnens Dag.

Hvad: Havnens Dag

Hvor: Find alle adresserne i Aalborg og Nørresundby her

Hvornår: Den 1. juni fra 10.00 til 16.00

Stor uge i vente: Så meget sker der i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Rafael Zajac
Foto: Rafael Zajac

Det har været en skøn Store Bededags-weekend med en ekstra fridag for de fleste.

Der har været mange aktiviteter i og omkring Aalborg med blandt andet Rasmus Seebach familiekoncert, International Karnevalsparade og Børnekarneval i Kildeparken.

Men den kommende uge bliver endnu mere begivenhedsrig, hvor det hele kulminerer i weekenden lørdag d. 25. maj og søndag d. 26. maj.

Lørdag går Aalborg Karneval løs, og skal man tro både DMI og Yr.no, så kan vi forvente tørt med temperaturer op til 19 grader. Vi krydser fingre for, at den prognose holder.

Søndag er det så Jyllands største familiefestival Raise for Kids på Flyvestation Aalborg.

Vi har plukket de fedeste begivenheder ud i ugens løb.

Onsdag d. 22. maj

Semifinale Aalborg Håndbold – Bjerringbro Silkeborg

For tredje år i træk møder Aalborg Håndbold i semifinalen rivalerne fra Bjeringbro Silkeborg. Den første semifinale spilles hjemme på Jutlander Bank Arena, og der ventes naturligvis fuldt hus.

Starter kl. 18.30

Se mere her

ClubAalborg Aften på El Mariachi

Der er stadig få pladser tilbage til en hyggelig og lækker aften på El Mariachi. ClubAalborg er vores fordelsklub, hvor medlemmerne får en masse eksklusive fordele og tilbud i Aalborg.

De sidste pladser frigivet er dog for alle til denne aften, hvor der serveres mexicanske lækkerier og masser af cocktails.

Læs mere om aftenen her

Torsdag d. 23. maj

Kunsten Summer Lounge

Kunstens Summer Lounge har været en kæmpe succes de to forgående år med 5000 gæster sidste år hen over en række onsdage.

I år er der et endnu stærkere program, og på torsdag blænder de op for årets første. Det foregår her i premieren på Havnefronten i samarbejde med Himmerland Boligforening.

Der er Food Trucks, kolde drinks og musik samt øvrige aktiviteter.

Starter kl. 16.00

Du kan læse hvad der sker her

50 meter lang kagemand på parkeringspladsen foran Comwell Hvide Hus

Comwell Hvide Hus er et ikon i Aalborg. I maj fylder de 50 år, og det skal fejres med maner på torsdag. Her inviterer de alle aalborgensere til gratis kage, kaffe og saft. Man skal blot møde op mellem 14-15.30, så er der en 50 meter lang kagemand på parkeringspladsen.

Starter kl. 14.00

Læs mere om det her

Fredag d. 24. maj

Friday Night Skate

Som optakt til Aalborg Karneval bør du rulle med rundt i Aalborgs gader til det populære Friday Night Skate. Her følger man en planlagt rute i et hyggeligt tempo.

Der er godt fællesskab og masser af gode grin på turen.

Man ruller 15 km i samlet flok i et tempo, hvor de fleste kan følge med. Midtvejs holder de pause, hvor Rema1000 sponsorerer frugt og vand til deltagerne. Friday Night skate kræver ingen forhåndstilmelding

Starter kl. 19.00

Læs mere om det her

Lørdag d. 25. maj

Aalborg Karneval

Årets største fest i Aalborg skydes i gang på lørdag om morgenen. Over 100.000 ventes i gaderne.

Der er lagt op til et vildt program i Kildeparken, hvor de internationale DJ-stjerner Vigiland og Aronchupa giver den max gas. Bro, Faustix og Brandon Beal kigger også forbi.

Karneval trækker mange fra nær og fjern, og det ventes at blive en stor dag for hele Aalborg.

Starter kl. 10.00

Læs mere om det her

 

Søndag d. 26. maj

Raise for Kids – kæmpe familiefestival

Hvad siger du til en dag i selskab med Mads Langer, Joey Moe, Onkel Reje, Poul Krebs, de vildeste superbiler, fly, Food Trucks og meget mere?

Jamen, så skal du med til Raise for Kids som er Jyllands største familiefestival. Al overskud går til velgørenhed – udsatte og syge børn via Gestus Nord og CoolUnite.

Har du børn, eller har du bare brug for at slappe af med god musik ovenpå Karneval, så bør du tage med her.

Starter kl. 10.00

Læs mere her

Fjordpark Løbet

Vi elsker at løbe i Aalborg, og her er en virkelig smuk rute.

Det starter lige uden for Vestre Fjordpark, og herfra løber man langs havnemiljøet med udkig til de flotte skibe og til synet af fjorden og Egholm – en favoritrute med ”High-Five-zone”. Ruten er helt flad.

Er du ny løber eller på “gå-ben”, så vil dette arrangement være perfekt for dig.

Distancer:
3 km – 6 km – 9 km – 12 km – 15 km eller Halvmarathon

Læs mere her

Tæt på Aalborg

Made in Denmark

En af de største golfbegivenheder på dansk jord finder sted godt 40 minutters kørsel fra Aalborg.

Made in Denmark samler de bedste golfspillere og tusindvis af tilskuere omkring Hotel Himmerland Golf & Spa. Der sker også en hel masse omkring selve turneringen. Så uanset om du er vild med golf eller ej, så er det absolut et besøg værd.

Der vil være mad, koncerter og gode drinks om aftenen.

Det hele starter på onsdag og kører så for fuld skrald frem til søndag.

Equitour Aalborg

Vi bliver i sportens verden. Equitour er et slags Champions League ridestævne på dansk grund. Men sideløbende afholdes en række fede events. Blandt andet er der kæmpe Gin-festival og fællesspisning hvor Musikkens Spisehus leverer gourmet grillkylling ad libitum.

Du kan læse mere om det her