Ædedolken fik topkarakterer for bøfsandwich: Deres burgere skal smages

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er bestemt ikke nogen hemmelighed, at vi hos MigogAalborg er store fans, når det kommer til burgere.

Derfor ville vi selvfølgelig heller ikke acceptere, at der skulle være burgere i nærheden af Aalborg, som vi ikke har sat tænderne i. Især ikke, når rygterne gik på, at de skulle være blandt de allerbedste.

Faktisk så gode, at Danmarks bedste bøfsandwich tidligere på året tildelte Ædedolken 5 ud af 5 mulige stjerner.

That’s it. Vi var overbeviste – og satte derfor kursen mod Nibe.

 

Kvalitet over hele linjen

Selvom navnet ikke just oser af gourmet, så skal man endelig ikke lade sig snyde.

Det blev hurtigt klart, da vi trådte indenfor hos Ædedolken, hvor gode råvarer, rødternede duge og ægte grillbar-stemning på én eller anden måde formår at gå op i en højere enhed.

Men intet hos Ædedolken er blevet til ved et tilfælde. Det står hurtigt klart, da vi taler med den unge indehaver Teit Vestergaard Kjeldsen.

Teit har tidligere drevet en lignende grillbar i Skørping, men valgte i starten af 2016 at hive teltpælene op og rykke til Nibe.

En klassisk grillbar var lukket ned, og her greb Teit chancen og rykkede ind som nabo til Nibe Camping med masser af gode intentioner.

”Jeg ville gerne lave endnu flere ting selv, og jeg har altid elsket burgere. Jeg går meget op i, at det skal være kvalitet, og at gæsterne får en fornemmelse af, at der er tænkt over tingene,” fortæller Teit og fortsætter:

”I starten var det svært herude, fordi at de forrige ejere solgte mere traditionelt grillmad, og kørte med dagens ret. Der er selvfølgelig et overlap, men det var ikke helt henvendt til det samme publikum som det er nu. Dermed forsvandt mange af de gamle kunder, og jeg skulle opdrive en ny kundekreds.”

Men der skulle heldigvis mere til at slå Teit ud.

Større fokus på de rigtige råvarer

For Teit har mad alle dage været som en religion, hvor tilsætningsstoffer og forarbejdede råvarer var et absolut no go.

Denne overbevisning var også vigtig at få med, da han besluttede at starte Ædedolken i Nibe.

”Alle opskrifterne er nogle, jeg selv har udviklet. Nogle af dem tager flere år, mens andre kommer helt af sig selv, fordi jeg eksperimenterer meget derhjemme.

Jeg synes, det er vigtigt, at man har en holdning til det man putter ind i sin krop. Der kommer heldigvis også mere og mere fokus på det, så det giver rigtig god mening for mig.” fortæller han.

”I dag er branchen ellers meget profit-orienteret, og man ser mange steder, at det bare skal være nemt at hive maden op fra fryseren. Konceptet er som sådan fint nok, men det gør ikke noget godt for råvarerne. Men netop på grund af det øgede fokus, så tror jeg, at vi kommer til at se en positiv udvikling i fremtiden.” forklarer Teit.

Alt er lavet fra bunden

Det er også svært ikke at blive imponeret, når man kaster et blik ind i baglokalet, hvor Teit og hans personale bager, snitter og tilbereder alle råvarer – fra morgen til aften.

Og sådan skal det være. Teit har meget stærke holdninger til, hvad en god burger skal indeholde – og her går han ikke på kompromis.

”Det meste i burgeren er hjemmelavet. Brødene bages om morgenen, de fleste af mine dressinger er lavet fra bunden. Jeg bruger dog Hellmann’s mayonnaise og Heinz ketchup, da jeg synes, det er nogle udmærkede produkter, og fordi jeg simpelthen ikke har tid til at lave alting selv,” fortæller Teit og fortsætter:

”Agurkesalaten er en opskrift fra min mormor, som før i tiden selv kom forbi butikken i Skørping og skar agurkerne ud på en brødskærer. Min mormor lever ikke i dag, men hendes opskrift kommer uden tvivl til at leve videre hos mig.”

Mad for enhver smag

Er man fra Aalborg og omegn, så har man sandsynligvis lagt mærke til, hvordan den ene burgerrestaurant efter den anden popper op i bybilledet.

En tendens, som på ingen måde kom bag på den burgerglade Teit.

”Jeg åbnede MacQ i Skørping ud fra tesen om, at burgere kunne laves meget bedre end det man så på grillbarer og caféer rundt omkring. Burgeren, synes jeg, er en misforstået spise, som ikke behøver sættes i bås med det værste indenfor maduniverset.

Men når der siden 80’erne er foregået en nærmest systematisk ødelæggelse af burgeren, så folk tror, at en rigtig burger skal indeholde burgerdressing, kold agurk, en kødlignende substans og så brød, der nærmest ikke engang er brød … Så forstår man jo godt, at den bliver placeret helt oppe i spidsen af kostpyramiden,” siger han og tilføjer:

”Jeg ser det heldigvis som noget meget positivt, at der er kommet så meget fokus på gode burgere. Havde Ædedolken ligget inde i Aalborg havde jeg nok også haft nogle andre muligheder for at køre kvaliteten helt ud og udelukkende servere hjemmelavet.”

Selvom Ædedolken har en lang række hjemmelavede valgmuligheder, når det for eksempel kommer til dressing, så har Teit alligevel de klassiske grill-dressinger med på kortet.

“Selvom jeg gerne vil køre konceptet helt ud, så skal man også hele tiden huske på hvem man sælger til, og ikke blive for snobbet.

Men alt i alt er Ædedolken blevet et sted, hvor kvaliteten er på et niveau, hvor jeg 100 % kan stå inde for det. Så må vi se, hvordan det kan udvikle sig med tiden.” afslutter han.

Ædedolken er med i ClubAalborg, hvor du får rabat på de lækre burgere. Har du set de 30 fede tilbud der er med i oktober? Tjek artiklen her

Få en autograf eller et billede: Du kan møde Tour de France-ryttere i Friis

Skrevet af: Michael Qureshi
Søren Kragh Andersen kørte i den hvide ungdomstrøje under Tour de France
Søren Kragh Andersen kørte i den hvide ungdomstrøje under Tour de France

Fredag den 24. august er der stort cykelløb i Aalborgs midtby.

Der forventes rigtig mange tilskuere overalt i gaderne for at følge de mange profiler som blandt andet tæller Tour de France ryttere.

Spilnu.dk Grand Prix har formået at skaffe flere profiler til feltet end eksempelvis PostNord Danmark Rundt formåede.

Faktisk er det sådan, at du kan komme helt tæt på tre Tour de France-ryttere før løbet, hvor du kan få et billede eller en autograf. For de unge er det i hvert fald ret sejt at møde flere af dem, man har set i fjernsynet i løbet af sommeren.

Tre af de helt store navne indenfor dansk cykelsport, Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Jesper Hansen kommer tæt på deres fans, når de i dagens anledning skriver autografer i Friis Shoppingcenter.

For niende gang afholdes det i hjertet af Aalborg

Danmarks største gadeløb for professionelle cykelryttere bliver for niende gang afholdt i hjertet af Aalborg.

Cykelløbet afholdes fredag d. 24. august, og i den forbindelse skruer Friis Shoppingcenter op for Tour de France stemningen og byder fans indenfor.

Cykelentusiaster, store som små, får muligheden for at møde tre prominente profiler fra årets Tour de France løb, når Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Jesper Hansen kigger forbi Friis Shoppingcenter inden dagens løb.

De står klar til at møde deres fans og skrive autografer kl. 17.30 på plan 1 mellem Tiger of Sweden og H&M.

Børnene kan stadig nå tilmelding til det fede børnecykelløb

Inden de professionelle ryttere bevæger sig ud på ruten igennem Aalborgs gader, får cykelglade børn fornøjelsen af at trampe i pedalerne på samme rundstrækning. Børnecykelløbet afholdes fra kl. 16, hvor børn i alderen 5-11 år tager turen først, og kl. 16.30 får børn i alderen 12-16 år også chancen for at cykle banen rundt.

Efter børnecykelløbet vil der være medaljeoverrækkelse til alle de modige børn kl. 17 i Friis Shoppingcenter.

Cykelløbet Spilnu.dk Grand Prix starter kl. 18.45 på Nytorv ved Gammeltorv.

Du kan stadig tilmelde dit barn til det fede børnecykelløb, hvor de kører i de afspærrede gader før de professionelle. Læs mere her

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

Har du i øvrigt set, at du får halv pris på en tapas-tallerken for to personer plus en flaske vin på Napa – hvis du er ClubAalborg medlem – læs mere om tilbuddet