Ædedolken fik topkarakterer for bøfsandwich: Deres burgere skal smages

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er bestemt ikke nogen hemmelighed, at vi hos MigogAalborg er store fans, når det kommer til burgere.

Derfor ville vi selvfølgelig heller ikke acceptere, at der skulle være burgere i nærheden af Aalborg, som vi ikke har sat tænderne i. Især ikke, når rygterne gik på, at de skulle være blandt de allerbedste.

Faktisk så gode, at Danmarks bedste bøfsandwich tidligere på året tildelte Ædedolken 5 ud af 5 mulige stjerner.

That’s it. Vi var overbeviste – og satte derfor kursen mod Nibe.

 

Kvalitet over hele linjen

Selvom navnet ikke just oser af gourmet, så skal man endelig ikke lade sig snyde.

Det blev hurtigt klart, da vi trådte indenfor hos Ædedolken, hvor gode råvarer, rødternede duge og ægte grillbar-stemning på én eller anden måde formår at gå op i en højere enhed.

Men intet hos Ædedolken er blevet til ved et tilfælde. Det står hurtigt klart, da vi taler med den unge indehaver Teit Vestergaard Kjeldsen.

Teit har tidligere drevet en lignende grillbar i Skørping, men valgte i starten af 2016 at hive teltpælene op og rykke til Nibe.

En klassisk grillbar var lukket ned, og her greb Teit chancen og rykkede ind som nabo til Nibe Camping med masser af gode intentioner.

”Jeg ville gerne lave endnu flere ting selv, og jeg har altid elsket burgere. Jeg går meget op i, at det skal være kvalitet, og at gæsterne får en fornemmelse af, at der er tænkt over tingene,” fortæller Teit og fortsætter:

”I starten var det svært herude, fordi at de forrige ejere solgte mere traditionelt grillmad, og kørte med dagens ret. Der er selvfølgelig et overlap, men det var ikke helt henvendt til det samme publikum som det er nu. Dermed forsvandt mange af de gamle kunder, og jeg skulle opdrive en ny kundekreds.”

Men der skulle heldigvis mere til at slå Teit ud.

Større fokus på de rigtige råvarer

For Teit har mad alle dage været som en religion, hvor tilsætningsstoffer og forarbejdede råvarer var et absolut no go.

Denne overbevisning var også vigtig at få med, da han besluttede at starte Ædedolken i Nibe.

”Alle opskrifterne er nogle, jeg selv har udviklet. Nogle af dem tager flere år, mens andre kommer helt af sig selv, fordi jeg eksperimenterer meget derhjemme.

Jeg synes, det er vigtigt, at man har en holdning til det man putter ind i sin krop. Der kommer heldigvis også mere og mere fokus på det, så det giver rigtig god mening for mig.” fortæller han.

”I dag er branchen ellers meget profit-orienteret, og man ser mange steder, at det bare skal være nemt at hive maden op fra fryseren. Konceptet er som sådan fint nok, men det gør ikke noget godt for råvarerne. Men netop på grund af det øgede fokus, så tror jeg, at vi kommer til at se en positiv udvikling i fremtiden.” forklarer Teit.

Alt er lavet fra bunden

Det er også svært ikke at blive imponeret, når man kaster et blik ind i baglokalet, hvor Teit og hans personale bager, snitter og tilbereder alle råvarer – fra morgen til aften.

Og sådan skal det være. Teit har meget stærke holdninger til, hvad en god burger skal indeholde – og her går han ikke på kompromis.

”Det meste i burgeren er hjemmelavet. Brødene bages om morgenen, de fleste af mine dressinger er lavet fra bunden. Jeg bruger dog Hellmann’s mayonnaise og Heinz ketchup, da jeg synes, det er nogle udmærkede produkter, og fordi jeg simpelthen ikke har tid til at lave alting selv,” fortæller Teit og fortsætter:

”Agurkesalaten er en opskrift fra min mormor, som før i tiden selv kom forbi butikken i Skørping og skar agurkerne ud på en brødskærer. Min mormor lever ikke i dag, men hendes opskrift kommer uden tvivl til at leve videre hos mig.”

Mad for enhver smag

Er man fra Aalborg og omegn, så har man sandsynligvis lagt mærke til, hvordan den ene burgerrestaurant efter den anden popper op i bybilledet.

En tendens, som på ingen måde kom bag på den burgerglade Teit.

”Jeg åbnede MacQ i Skørping ud fra tesen om, at burgere kunne laves meget bedre end det man så på grillbarer og caféer rundt omkring. Burgeren, synes jeg, er en misforstået spise, som ikke behøver sættes i bås med det værste indenfor maduniverset.

Men når der siden 80’erne er foregået en nærmest systematisk ødelæggelse af burgeren, så folk tror, at en rigtig burger skal indeholde burgerdressing, kold agurk, en kødlignende substans og så brød, der nærmest ikke engang er brød … Så forstår man jo godt, at den bliver placeret helt oppe i spidsen af kostpyramiden,” siger han og tilføjer:

”Jeg ser det heldigvis som noget meget positivt, at der er kommet så meget fokus på gode burgere. Havde Ædedolken ligget inde i Aalborg havde jeg nok også haft nogle andre muligheder for at køre kvaliteten helt ud og udelukkende servere hjemmelavet.”

Selvom Ædedolken har en lang række hjemmelavede valgmuligheder, når det for eksempel kommer til dressing, så har Teit alligevel de klassiske grill-dressinger med på kortet.

“Selvom jeg gerne vil køre konceptet helt ud, så skal man også hele tiden huske på hvem man sælger til, og ikke blive for snobbet.

Men alt i alt er Ædedolken blevet et sted, hvor kvaliteten er på et niveau, hvor jeg 100 % kan stå inde for det. Så må vi se, hvordan det kan udvikle sig med tiden.” afslutter han.

Ædedolken er med i ClubAalborg, hvor du får rabat på de lækre burgere. Har du set de 30 fede tilbud der er med i oktober? Tjek artiklen her

Hyggeligt for hele familien: Sig godnat til dyrene i Aalborg Zoo

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Hvis man vil prøve noget nyt i Aalborg Zoo, så bør man overveje at tage til helt særlige Late Night åbning fredag d. 6. september.

Her får man en helt særlig rolig stemning i hele Zoo, når mørket begynder at sænke sig, og der bliver roligt i omgivelserne. Aalborg Zoo holder åbent helt frem til kl. 20.00 denne dag, så man kan være med til at sige godnat til dyrene.

Man kan nyde sin aftensmad i Zoo, hvor bålpladsen er åben og deres forskellige grill er tændt op. Efter aftensmaden kan man så gå en tur i parken, hvor dyrene stille og roligt gør sig natklar.

Zoo har årligt også deres totalt udsolgte sov med dyrene på savannen, men det er lidt anderledes her, hvor man trods alt skal være ude senest klokken 20.00.

Læs også: August slutter vildt: Så meget sker der i Aalborg

Tigerungerne vokser hurtigt

Man kan måske også være heldige at få et glimt af de hastigt voksende tigerunger.

Faktisk går det over alt forventning med de to unger, der i april kom til verden – som en stor overraskelse for Zoo.

Fødslen var en stor glæde, da tigerne tilhører den stærkt truede Sumatra-art, som der kun findes omkring 400 individer tilbage af i naturen. Det er især skovfældning og krybskytteri, som truer tigrene.

“Det går forrygende fantastisk!” siger dyrepasser Frank i en video, som Aalborg Zoo har delt på YouTube.

Måske læste du den skønne historie om dengang dyrepasser Frank reddede tigerungerne ned fra højderne.

Bethari også vist sig at være en både omsorgsfuld og rolig mor.

Hun passer tålmodigt ungerne, men er også tryg nok til at lade dem være alene af og til.

Dyrepasserne har derfor haft mulighed for at undersøge og veje ungerne løbende.

Hvis man vil være med til at putte dyrene, så skal man bare købe almindelig entré-billet til Zoo på dagen.

Læs også: Rekordhandel: Vild penthouse-lejlighed er den dyreste nogensinde i Aalborg

Tæt på Aalborg: Nu kan du købe et hus med egen landingsbane

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom vi i Aalborg har en velfungerende lufthavn med gratis parkering og gode forhold for passagererne, kan man indimellem godt drømme om en privat landingsbane, hvor du er fri for både kø og lange security-checks, og hvor din egen seng kun er få meter væk.

Den drøm kan nu gå i opfyldelse her i Nordjylland på adressen Ellehammersvej 150 i Vadum.

Mæglerhuset har nemlig fået Vadum Flyveplads til salg, hvor du i købet både får et fint stuehus på 195 m2 og tilhørende 5 ha jord for 1.695.000 kr.

På grunden finder du den famøse landingsbane, der må siges at være en helt unik detalje ved stedet.

Foto: Mæglerhuset

Landingsbanen er godkendt og har en længde på godt 600 meter.

Åbent hus i weekenden

Mæglerhuset holder Åbent Hus på søndag den 25. august fra kl. 16.00-16.30, og her kan du få stillet nysgerrigheden om både hus og landingsbane.

Den nuværende ejer Kaj, er tidligere pilot og har sågar selv været med til at bygge fly. Han har været særdeles glad for landingsbanen, men nu skal der nye luftlag til.

Foto: Mæglerhuset
Foto: Mæglerhuset

”Ejendommen ligger i Aalborg kontrolzone. Derfor skal der rapporteres til Aalborg Lufthavn før start og landing,” fortæller den nuværende ejer.

Du finder mere info om ejendommen her.

Vælg alle dine favoritter: Helmuth lancerer Hverdagsbrunch

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Byens brunch-scene shiner som aldrig før, og der findes snart ikke én café eller restaurant, der ikke har det legendariske måltid på menukortet.

At skille sig ud på den front kan derfor være en udfordring, men alligevel har mange forsøgt at bringe noget helt nyt på bordet.

Heriblandt Helmuth Bar & Kitchen, der i weekenden serverer en overdådig brunch-buffet med alt, hvad den rumlende mave kan begære.

Nu har Helmuth dog også valgt at jonglere med sine brunch-kundskaber i hverdagene med konceptet Helmuths Hverdagsbrunch.

Fra tirsdag til fredag, kl. 10.00-14.00, kan du kigge forbi Helmuth og sammensætte, hvad der for dig er den helt perfekt brunchtallerken.

Med en liste på bordet, en blyant i hånden og mere end 20 valgmuligheder er du nu klar til kamp.

Skarp pris med drikkevarer ad libitum

Eneste spørgsmål er: Hvad har du lyst til?

Brunchpølser og sprødstegt bacon? Røræg? Ost og marmelade? Årstidens frugt? En smørbagt croissant?

Det kan være svært at fravælge – men det behøver du faktisk heller ikke.

Helmuth anbefaler, at du vælger 4-5 retter, men det er naturligvis muligt at gå all in og bestille lige så meget, som din brunchsult beder dig om.

Prisen for 4 retter er 178 kr., 198 kr. for 5 retter, og herefter 20 kr. pr. ekstra ret. Der er altid én lille brødkurv inkluderet i prisen.

Et sådant gilde kræver selvfølgelig også noget at skylle ned med. Men her er der heller ikke noget at frygte – drikkevarer ad libitum er nemlig inkluderet i prisen.

Her kan du vælge alt fra ingefærshots, juice, hjemmelavet saft og kaffe i alle afskygninger.

Noget for enhver smag

Her på MigogAalborg satte vi selvfølgelig krydser ad libitum på den mangfoldige liste, og efter at smagt alle retterne, kan vi kun konkludere, at det her koncept bliver et sikkert hit på brunchhimlen i Aalborg.

Der er – bogstaveligt talt – noget for enhver smag, og uanset om du er til de sunde valg, de syndige eller en blanding, er der masser af valgmuligheder på menukortet.

Vi har svært ved at udpege deciderede favoritter, men vi vil dog lige fremhæve retter som hjemmelavet limeguf(!) til den friske frugt, hashbrowns med aioli, den chokoladeovertrukkede romkugle og selvfølgelig Helmuth’s berygtede hjemmelavede nutella, som går perfekt sammen med den smørbagte croissant.

Konceptet er også den oplagte mulighed, hvis du og venindegruppen aldrig kan blive enige om, hvem der har opfundet den dybe brunchtallerken.

Her burde alle kunne få stillet sine lyster, og er du veganer, vegetar, glutenallergiker eller laktoseintolerant, så er det med små, grafiske markeringer, også nemt at navigere rundt i madlabyrinten.

En stor anbefaling herfra.

Hvad: Helmuths Hverdagsbrunch
Hvornår: Tirsdag-fredag, 10-14
Hvor: Boulevarden 28, 9000 Aalborg

Læs mere her.