Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Blandt Aalborgs førende: Advokathus opruster med stærke profiler

Af Michael Qureshi
Christine Fly Bjerregaard, Sune Damsig Sørensen og Anne Hogreffe Norsker
Christine Fly Bjerregaard, Sune Damsig Sørensen og Anne Hogreffe Norsker

Med view udover Limfjorden på Aalborgs Havnefront kan man i hvert fald ikke klage over udsigten hos advokatfirmaet Hovmøller & Thorup.

I Havnehuset lige ved Havnefronten deler Hovmøller & Thorup bygning med blandt andre Restaurant Fusion og City Ejendomme Aalborg.

Men det er ikke kun udsigten og de lækre omgivelser, man kan glæde sig over på kontorgangene i Hovmøller & Thorup.

I første del af 2022 har man gjort ikke blot et men tre regulære scoop i advokatbranchen.

Virksomheden er blevet markant forstærket med hele tre erfarne advokater, som alle er kendte profiler med solide baggrunde.

I de seneste måneder er Anne Hogreffe Norsker, Christine Fly Bjerregaard samt Sune Damsig Sørensen startet hos Hovmøller & Thorup, og det er i den grad noget som er blevet bemærket rundt omkring.

Et kraftigt signal fra Hovmøller & Thorup om, at man fortsætter en stærk vækst og udvikling som en af Aalborgs førende advokatfirmaer.

Vender tilbage til advokatbranchen

35-årige Sune Damsig Sørensen har trods sin forholdsvis unge alder nået rigtig meget i karrieren. Han har flere års erfaring som advokat med speciale i særlig enterpriseret, udbudsret og fast ejendom.

De seneste år har han dog været ude af advokatbranchen og i stedet været chef for Udbuds- og Entreprisesektionen hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Alligevel så han stort potentiale for karrierens videre vej at skifte til Hovmøller & Thorup, hvor han får mulighed for at arbejde fokuseret med de ting, han er specialiseret i.

“Efter at have været væk fra advokatbranchen i godt tre år, var det at starte hos Hovmøller & Thorup på alle måder et glædeligt gensyn med en branche, som har fyldt en stor del af mit liv siden 2008.

Firmaets størrelse gør, at man har mulighed for opnå og bevare en betydelig grad af specialisering.

For mig har det været afgørende, at jeg kunne fastholde og videreudvikle min specialisering inden for entreprise- og rådgiverret samt udbudsret og forhold vedrørende fast ejendom,” fortæller Sune Damsig Sørensen i en snak med MigogAalborg.

Blandt Aalborgs førende: Advokathus opruster med stærke profiler

For den nye kollega og en af de tre nye profiler hos Hovmøller & Thorup så var det et stort skridt for Christine Fly Bjerregaard at tage skridtet videre.

Christine har blandt andet læst på Københavns Universitet og arbejdet for et af landets største advokathuse, Gorissen & Federspiel, i hovedstaden.

Nu stod hun pludselig over for at skulle flytte retur til Aalborg, og ville det blive lige så udfordrende som i København?

Her er Christine hurtigt blevet overrasket over det tårnhøje niveau hos Hovmøller & Thorup, og de ambitioner der er på kontorgangene.

“Det var da et stort skridt for mig at flytte tilbage til Aalborg fra København.

Jeg har læst og arbejdet i mange år i København, og jeg har nok i alle de år tænkt, at de mest spændende klienter og sager lå i København.

Men der er jeg virkelig blevet positivt overrasket over, hvor meget der sker i Aalborg, og hvor mange spændende sager og klienter som Hovmøller & Thorup arbejder sammen med.

Der er virkelig sket meget i udviklingen her i byen,” fortæller Christine.

Blandt de specialistområder hun arbejder med kan nævnes projektudvikling, køb og salg af erhvervsejendomme, erhvervslejeret og selskabsret.

Skiller sig ud fra mange andre

I samtalen med de tre nye advokater hos Hovmøller & Thorup skinner det hurtigt igennem, at virksomheden adskiller sig på flere punkter fra andre advokatfirmaer.

Som advokat på det niveau ved alle i branchen, at det kræver mange arbejdstimer at opnå de bedst mulige resultater.

Men en fællesnævner som går igen i snakken med de tre profiler er, at Hovmøller & Thorup prioriterer, at livet væk fra kontoret også fastholdes.

At man ikke nødvendigvis er nødt til at fravælge tid med familien over jobbet eller omvendt.

“Hovmøller og Thorup et mellemstort kontor, hvor alle kender hinanden rigtig godt, også på tværs af fagområder.

Det er et sted, hvor både den høje faglighed og etik har højeste prioritet.

Ved Hovmøller og Thorup har jeg desuden fået mulighed for at balancere mellem et krævende arbejde og mit familieliv. Noget som har været utrolig vigtigt for mig i mit karrierevalg,” fortæller Anne Hogreffe Norsker.

Hun er blandt andet specialiseret indenfor fast ejendom, erhvervsrådgivning og førelse af civile retssager.

Anne Hogreffe Norsker har også som Sune Damsig Sørensen været ansat ved Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, men har også en fortid i advokatbranchen.

Tænker mere moderne

Sune Damsig Sørensen er også hurtig til at supplere Anne, når det gælder værdierne hos Hovmøller & Thorup.

“Man forsøger at tænke advokatvirksomhed på en ”ny” og mere ”moderne” måde end det traditionelt set har været tilfældet i advokatbranchen.

Det kommer ikke alene til udtryk i arbejdet med implementeringen af en ny strategi og en ny teamstruktur, men også i den måde, man møder medarbejderne på.

Man møder medarbejderne der, hvor de er i livet, og forstår og respekterer, at mange medarbejdere i dag har et ønske om i højere grad at skabe balance mellem arbejdsliv og fritid, end advokatbranchen traditionelt har været kendt for.

På den måde bliver advokatbranchen også et sted, hvor man kan gøre karriere, selvom man har mindre børn eller andre forpligtelser,” forklarer han.

Samme ting fremhæver Christine Fly Bjerregaard også.

At der tænkes mere modern life hos Hovmøller & Thorup, så resultater, arbejdsliv og privatlivet hænger sammen.

“Jeg bliver selvfølgelig motiveret af at arbejde med spændende og komplekse juridiske problemstillinger hver eneste dag.

Men jeg vil samtidig gerne have en hverdag, hvor jeg kan hente mine børn i ordentlig tid.

Jeg synes, at rammerne er skabt til at man kan det hele hos Hovmøller & Thorup,” forklarer Christine.

Gode relationer på kontoret

Den gode relation medarbejderne imellem på kontoret er også noget, som har gjort indtryk på de tre nye hos Hovmøller & Thorup.

Noget som også skinner igennem, når klienter gæster kontoret og oplever at det er ganske nede på jorden og mindre formelt, end man måske ser på de største advokatkontorer i København.

“Som ny medarbejder hos Hovmøller & Thorup fornemmer man hurtigt, at man træder ind i en virksomhed med et stort socialt og fagligt fællesskab præget af en uformel og ofte humoristisk omgangstone, men samtidig altid med fagligheden i højsædet

Det er vigtigt for mig at være en del af en dynamisk arbejdsplads, hvor der er højt til loftet, og hvor relationen til mine kollegaer er andet end rent faglig.

Det har derfor været skønt at blive bekræftet i, at Hovmøller & Thorup både som virksomhed og arbejdsplads matcher mine egne værdier,” forklarer Sune Damsig Sørensen.

Anne Hogreffe Norsker sætter også ord på sin start med nye kolleger;

“Jeg er imponeret over, hvor åbne alle medarbejderne har været, og den velkomst som jeg har fået.

Jeg er blevet en del af et virkeligt kompetent og godt hold, hvor vi hver dag har et super godt samarbejde med hinanden, og hvor vi får lov at hjælpe mange interessante og forskellige mennesker,” fortæller hun.

Christine støtter op om de betragtninger;

“Jeg har været vant til større arbejdspladser, men jeg befinder mig rigtig godt med, at man kommer hinanden ved, og der kan dannes gode relationer på tværs af kontoret.

Det har været med til at gøre det til en rigtig god oplevelse at starte her,” slutter Christine Fly Bjerregaard.

Sikkert er det i hvert fald, at de tre nu er kommet med på en spændende rejse, som udelukkende ser ud til at udvikle sig hele tiden.