Abbey Road gemmer på en perle: Vinoteket frister med vin for alle

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

Instagram var glødende, da vi præsenterede jer for Vinoteket på Abbey Road Café. Og det forstår vi godt. Konceptet er nemlig et must-try, hvis man er glad for vin og ikke har lyst til at nøjes.

Vinoteket i caféen er et arvestykke fra ”Lysgaard og Kjellerup”, som regerede på adressen under “Nu’ets Port” på Østerbro, før Abbey Road kom til i 2013. Et helt unikt arvestykke som Abbey Roads bestyrer, Ole Christiansen er meget glad for at kunne tilbyde caféens gæster.

16 flasker udsøgte vine

Konceptet med Vinoteket er ganske enkelt, men Ole oplever alligevel, at det kan virke overvældende for mange. Derfor påtog migogaalborg.dk sig opgaven om at overbevise aalborgenserne om, at denne lille perle helt sikkert er et besøg værd.

Vinoteket består af intet mindre end 16 forskellige slags vine: Otte hvide og otte røde – alle udvalgt af Ole, som selv er stor vinentusiast. Vinene udskiftes med jævne mellemrum, så der er altid god grund til at kigge forbi igen.

Tappemaskinen har desuden den funktion, at den lader vinene forblive som uåbnede, og der er derfor ingen grund til at bekymre sig om, at smagen er sivet ud.

Vinkort med valgfri saldo

For at kunne tappe løs i vinbaren kræver det et vinkort med en saldo på enten 200 kr. eller 500 kr. – afhængigt af hvor nysgerrig (eller tørstig) du er. Vinkortet bestilles på samme måde, som du bestiller mad fra menukortet.

Og i den forbindelse kan vi desuden stærkt anbefale Abbeys lækre tapas til at supplere de spændende vine.

Vinkortet indføres i maskinen, og herefter er der altså frit valg mellem alle 16 vine, som du selvfølgelig kan læse lidt om på et tilhørende vinkort. Derudover kan du også selv vælge, hvor mange centiliter du har lyst til at starte ud med.

Valgmulighederne står mellem 2 cl., 8 cl. eller 12 cl., hvilket er helt perfekt, hvis du er ude på at finde din yndlingsvin, eller bare gerne vil nå at smage så mange som muligt.

Der er selvfølgelig ingen tidsbegrænsning på vinsmagningen og skulle kortet løbe tørt, så kan du nemt og hurtigt få tanket det op igen.

Skulle du tværtimod stå tilbage med penge på kortet, så er der heller ingen grund til panik – disse udbetales selvfølgelig ved kassen, hvor kortet også afleveres igen, inden du forlader caféen.

Du betaler altså KUN for det, du drikker!

Vinene taler for sig selv

Danmarks ukronede vinkonge og tidligere indehaver af ”Lysgaard og Kjellerup”, Thomas Lysgaard, mener også at Vinoteket er en gevinst for et sted som Abbey Road.

”Idéen er formidabel, ud fra den betragtning, at det er muligt at smage en række forskellige vine frem for blot én. Systemet lader vinene tale for sig selv, og det er en gave at have så mange forskellige smagsprøver at dirigere valget ud fra, hvis man overvejer at købe vin med hjem.” forklarer den dygtige sommelier til migogaalborg.dk.

Fredagsvin på Abbey Road

Modsat storesøsteren Penny Lane, har Abbey Road også åbent ind i aftentimerne. Faktisk helt fra klokken 8.00-22.00 mandag-lørdag og 10.00-17.00 om søndagen.

Det ville derfor være oplagt at få afprøvet Vinoteket på en weekendaften, måske i forbindelse med en koncert i det det nærtliggende Musikkens Hus eller Skråen.

Er du medlem af ClubAalborg, er der endnu en god undskyldning for at udforske vinbaren. Du får nemlig -20% på vinkortet til Vinoteket om fredagen mellem 14.00 og 17.00. Kan du finde på en bedre måde at sparke weekenden i gang på?

Tilmeld dig i dag og få resten af maj måned gratis – ingen binding og ingen skjulte gebyrer!

Få en smagsprøve på alle ClubAalborgs spændende fordele på Facebook og Instagram.

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her

Sommer-koncerter i Fårup Sommerland er et stort hit

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er primært forlystelser for barnlige sjæle, at man forbinder Fårup Sommerland med.

Danmarks sjoveste skov har i den grad en stor tiltrækningskraft på børnefamilierne, og er to år i træk kåret til Europas næstbedste forlystelsespark.

Men Fårup Sommerland spænder bredt og har skabt flere tiltag for at trække også teenagere og lidt ældre til forlystelsesparken. Det kan man blandt andet se på de navne, som spiller sommer-koncerter her i juli i Fårup.

Godt match på dobbelt-koncerten

Sidste uge var det Wafande, som med hele cv af hitliste-sange var det store trækplaster.

Fredag aften var det så dobbelt-koncert med hitmageren Bro og den mere sofistikerede Skinz. Faktisk et ret godt match hvor Bro med sine monsterhits “Sydpå” og “Hvor er du Bro” skød festen i gang for de over 5000 gæster.

Derfra overtog Skinz med Live Band og de mere dybe tekster serveret med hans karakteriske stemme. Han er god til at bruge og lege med de forskellige klangfarver i sin vokal.

Koncerten var rykket ud på de forreste parkeringspladser i Fårup Sommerland, og det var gennemtænkt, da man ingen andre steder i Parken kunne kapere den store publikumsinteresse.

Bro gik lige på og hårdt med “Sydpå”, men var også klog nok til at slutte af med samme sang, hvor han for alvor fik alle til at synge med på det store sommerhit, der har været i hot rotation på streamingtjenester og radiokanaler.

Sang med på det store radiohit

Skinz fik for alvor sit gennembrud nationalt med Malibu, og den fik han naturligvis også hele Fårup til at synge med. Men også numre som I Min Zone og Er Derude blev serveret med sjæl og indlevelse godt akkompagneret af et stærkt sammenspillet band.

Det giver løfter om flere gode koncertoplevelser i Fårup Sommerland, som pludselig er blevet en spiller i sommerens musikoplevelser i Nordjylland. Lige fra Fredagsfesterne i Karolinelund i Aalborg til musik på torvet i Blokhus.

På fredag den 27. juli er der endnu et stort navn på plakaten. Her kommer Joey Moe på besøg på Fårup-scenen. Han har de seneste år ædt sig godt ind på navne som Nik & Jay og Burhan G som en af de stærke danske artister.

Der sker rigtig meget i Fårup Sommerland både i resten af juli, august og september. Det kan du læse mere om her

Trænger du til en dukkert: 7 Villaer med egen pool

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

I år viser Danmark sig fra sin bedste side med snart 50 sommerdage. Badetøjet har også allerede været fundet frem en del flere gange end sidste år.

Der har ligefrem været en sydlandsk stemning over Nordjylland, og flere af dagene har temperaturen været højere end i nogle af de mest populære ferieområder i Sydeuropa.

I stedet for at bruge pengene på en eksotisk rejse sydpå,  kan man bruge pengene på en udbetaling til en villa med egen pool for at blive nedkølet i det varme danske sommervejr.

Fede boliger med swimmingpools

Er drømmen at have feriefølelsen hver eneste dag, hvor dagene nydes i en pool, liggende i en oppustelig lyserød flamingo, med en orangefarvet iskold Aperol Spritz i hånden, så er det lige her du skal læse med.

MigogAalborg Bolig har fundet syv skønne boliger i Aalborg og omegn med egne swimmingpools.

Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

thorkildkristensen.dk, Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

Denne bolig er 237 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her.

Hammervej 1, 9310 Vodskov

nybolig.dk, Hammervej 1, 9310 Vodskov

Denne bolig er 247 kvadratmeter og koster 3.995.000 kroner. Se den her.

Bavnebakken 85, 9530 Støvring

ambolig.dk, Bavnebakken 85, 9530 Støvring

Denne bolig er 334 kvadratmeter og koster 2.698.000 kroner. Se den her

Sætervej 8, 9520 Skørping

thorkildkristensen.dk, Sætervej 8, 9520 Skørping

Denne bolig er 384 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her

Houvej 50, 9370 Hals

home.dk, Houvej 50, 9370 Hals

Denne bolig er 181 kvadratmeter og koster 2.995.000 kroner. Se den her

Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

edc.dk, Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

Denne bolig er 243 kvadratmeter og koster 3.495.000 kroner. Se den her

Klarupvej 196, 9830 Tårs

edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

Denne bolig er 206 kvadratmeter og koster 2.650.000 kroner. Se den her

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.