Abbey Road gemmer på en perle: Vinoteket frister med vin for alle

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

Instagram var glødende, da vi præsenterede jer for Vinoteket på Abbey Road Café. Og det forstår vi godt. Konceptet er nemlig et must-try, hvis man er glad for vin og ikke har lyst til at nøjes.

Vinoteket i caféen er et arvestykke fra ”Lysgaard og Kjellerup”, som regerede på adressen under “Nu’ets Port” på Østerbro, før Abbey Road kom til i 2013. Et helt unikt arvestykke som Abbey Roads bestyrer, Ole Christiansen er meget glad for at kunne tilbyde caféens gæster.

16 flasker udsøgte vine

Konceptet med Vinoteket er ganske enkelt, men Ole oplever alligevel, at det kan virke overvældende for mange. Derfor påtog migogaalborg.dk sig opgaven om at overbevise aalborgenserne om, at denne lille perle helt sikkert er et besøg værd.

Vinoteket består af intet mindre end 16 forskellige slags vine: Otte hvide og otte røde – alle udvalgt af Ole, som selv er stor vinentusiast. Vinene udskiftes med jævne mellemrum, så der er altid god grund til at kigge forbi igen.

Tappemaskinen har desuden den funktion, at den lader vinene forblive som uåbnede, og der er derfor ingen grund til at bekymre sig om, at smagen er sivet ud.

Vinkort med valgfri saldo

For at kunne tappe løs i vinbaren kræver det et vinkort med en saldo på enten 200 kr. eller 500 kr. – afhængigt af hvor nysgerrig (eller tørstig) du er. Vinkortet bestilles på samme måde, som du bestiller mad fra menukortet.

Og i den forbindelse kan vi desuden stærkt anbefale Abbeys lækre tapas til at supplere de spændende vine.

Vinkortet indføres i maskinen, og herefter er der altså frit valg mellem alle 16 vine, som du selvfølgelig kan læse lidt om på et tilhørende vinkort. Derudover kan du også selv vælge, hvor mange centiliter du har lyst til at starte ud med.

Valgmulighederne står mellem 2 cl., 8 cl. eller 12 cl., hvilket er helt perfekt, hvis du er ude på at finde din yndlingsvin, eller bare gerne vil nå at smage så mange som muligt.

Der er selvfølgelig ingen tidsbegrænsning på vinsmagningen og skulle kortet løbe tørt, så kan du nemt og hurtigt få tanket det op igen.

Skulle du tværtimod stå tilbage med penge på kortet, så er der heller ingen grund til panik – disse udbetales selvfølgelig ved kassen, hvor kortet også afleveres igen, inden du forlader caféen.

Du betaler altså KUN for det, du drikker!

Vinene taler for sig selv

Danmarks ukronede vinkonge og tidligere indehaver af ”Lysgaard og Kjellerup”, Thomas Lysgaard, mener også at Vinoteket er en gevinst for et sted som Abbey Road.

”Idéen er formidabel, ud fra den betragtning, at det er muligt at smage en række forskellige vine frem for blot én. Systemet lader vinene tale for sig selv, og det er en gave at have så mange forskellige smagsprøver at dirigere valget ud fra, hvis man overvejer at købe vin med hjem.” forklarer den dygtige sommelier til migogaalborg.dk.

Fredagsvin på Abbey Road

Modsat storesøsteren Penny Lane, har Abbey Road også åbent ind i aftentimerne. Faktisk helt fra klokken 8.00-22.00 mandag-lørdag og 10.00-17.00 om søndagen.

Det ville derfor være oplagt at få afprøvet Vinoteket på en weekendaften, måske i forbindelse med en koncert i det det nærtliggende Musikkens Hus eller Skråen.

Er du medlem af ClubAalborg, er der endnu en god undskyldning for at udforske vinbaren. Du får nemlig -20% på vinkortet til Vinoteket om fredagen mellem 14.00 og 17.00. Kan du finde på en bedre måde at sparke weekenden i gang på?

Tilmeld dig i dag og få resten af maj måned gratis – ingen binding og ingen skjulte gebyrer!

Få en smagsprøve på alle ClubAalborgs spændende fordele på Facebook og Instagram.

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.