Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tusindvis tjekker årsopgørelsen: Nu advarer IT-sikkerhedsekspert

Af Aske Bisgaard Pedersen
Foto: skattestyrelsen.dk
Foto: skattestyrelsen.dk

Hundredtusindvis af danskere sidder hvert år i kø.

Frigivelsen af årsopgørelsen fra SKAT er nemlig en begivenhed, der aktiverer flere danskere end de største sportsbegivenheder.

Men det betyder også, at de it-kriminelle ligger på lur lige om hjørnet.

Sådan lyder advarslen fra it-sikkerhedsekspert i Ingeniørforeningen, IDA, Jørn Guldberg, i en pressemeddelelse.

Vær opmærksom på svindel

Jørn Guldberg opfordrer danskerne til at være ekstra opmærksomme på diverse fuptiltag fra de it-kriminelle hen over weekenden.

”Når der er en mulig udsigt til, at den enkelte kan få penge tilbage, og tusindvis af danskere gladeligt sidder i kø i timevis for at tjekke årsopgørelsen, vil paraderne også være sænket.

Dermed falder man nemmere i, når de it-kriminelle sender e-mails og sms’er, der forsøger at ligne officielle meddelelser fra SKAT”, siger han.

Ifølge Guldberg er de it-kriminelle ikke længere kun amatører i en mørk kælder, men er nu velinformerede og arbejder professionelt og struktureret.

”De it-kriminelle er blevet meget dygtigere med tiden. Hvor det før var halvdårlige kopier af firmaers eller myndigheders logoer og tekster fyldt med stavefejl, ser angrebene mere ægte ud i dag, og det er derfor lettere at falde i fælden.

Det er efterhånden en hel industri, vi taler om. De er svære at spore, men vi har en formodning om, at det er internationale karteller, der har det her som deres indtægt”, siger han.

En af de mest udbredte fupmetoder er phishing.

Her forsøger de it-kriminelle at få folk til at sende oplysninger over sms, telefon eller e-mail. Men Jørn Guldberg understreger, at SKAT aldrig beder borgere om at afgive personoplysninger eller bankkonto- eller betalingskortoplysninger.

”Desuden skal man ikke klikke på eventuelle links i disse mails eller sms’er, der angiveligt kommer fra SKAT. Det smarteste er, at man tålmodigt bliver i køen på skat.dk, hvis man ikke kan vente til næste uge”, siger Jørn Guldberg.

Har du endnu ikke tjekket Hvis man endnu ikke har tjekket din årsopgørelse for 2022?

Så kan du gøre det trygt og sikkert på Skat.dk her.

Del artikel

Andre læser også