Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Årets store trækplaster i vinduet: Salling har præsenteret årets LEGO-udstilling

Af Stine Kjølby Christensen

I en tid hvor alt er uforudsigeligt og anderledes, er det godt, at vi trods alt kan finde noget glæde og tryghed i byens tilbagevendende traditioner.

Foruden eksempelvis julebelysningen og det store juletræ i midtbyen, så er én af årets helt store begivenheder også, når Salling præsenterer deres julevindue, der – som altid – illustrerer Aalborg i miniudgave.

Nu er indpakningen trukket af ruderne, og vi kan igen i år nyde synet af den 14 kvm. “store” udstilling, der består af mere end 200.000 LEGO-klodser.

Sallings udstilling har været en fast tradition siden 2015, og et trofast trækplaster, hvor nysgerrige sjæle år efter år står klar med næsen trykket mod ruden.

Årets store trækplaster i vinduet: Salling har præsenteret årets LEGO-udstilling

Med årene er flere og flere nyheder kommet til, som vi kender og elsker fra midtbyen; blandt andet Jens Bangs Stenhus, Salling ROOFTOP, Aalborgtårnet og Limfjordsbroen, der naturligvis er præsenteret med “broen oppe”.

Årets store trækplaster i vinduet: Salling har præsenteret årets LEGO-udstilling Årets store trækplaster i vinduet: Salling har præsenteret årets LEGO-udstilling Årets store trækplaster i vinduet: Salling har præsenteret årets LEGO-udstilling

Også i år er der blevet plads til både gengangere og nyheder i den imponerende udstilling.

Flere nyheder

I år må vi, for første gang, undvære Budolfi Kirke, der ellers har været en fast del siden åbningen i 2015.

I stedet er der gjort plads til to andre store kulturinstitutioner, der i den grad har haft et hårdt år ude i virkeligheden: Nemlig stadion og Aalborg Zoo.

I Aalborg Zoo ser vi selvfølgelig to isbjørne samt en savanne, hvor både giraffer og elefanter ser på, mens gæsterne til højre bevæger sig rundt i klatreparken.

Årets store trækplaster i vinduet: Salling har præsenteret årets LEGO-udstilling

På AaBs hjemmebane Aalborg Portland Park er der for en gang skyld fuldt hus, og hverken mundbind eller afstand mellem publikum har fået lov at fylde til kampen, der naturligvis også oplyses skarpt af LED-pærer.

Stadion er selvfølgelig omkranset af fanbusser og politi, så julefreden i ro og mag kan sænke sig over Aalborg.

Årets store trækplaster i vinduet: Salling har præsenteret årets LEGO-udstilling

Det er faktisk svært ikke blive lidt melankolsk og betaget, når man stopper og kigger ned på LEGO-byen, hvor alt er genkendeligt for både store og små – corona eller ej.