Årets hotteste event: Kom til DM i saunagus i weekenden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Vi nyder at holde jer opdaterede om de fedeste og hotteste events her i Aalborg.

Og nu har vi fundet årets hotteste event.

Svømmeland Nørresundby og Det Danske Saunaselskab inviterer nemlig til Tylöhelo DM i saunasgus 2019.

Det er 24 af landets dygtigste gusmestre, som tørner sammen i weekenden.

Her skal de i tre forskellige kategorier imponere dommerne med bl.a. deres håndklædesving og duftsammensætning.

”Jeg er utrolig glad og stolt over, at vi kan præsentere DM på vores hjemmebane. Vi har et stærkt personale, som endnu engang stiller op for at kæmpe om medaljer. Vi glæder os vanvittigt meget til at være værter i weekenden,” siger Lars Dam Møller, centerdirektør i Nørresundby Idrætscenter, i en pressemeddelelse.

Du kan komme med

Relax-afdelingen bliver omdannet til store-gus-land fra kl. 8.00 om morgenen til 22.00 om aftenen om lørdagen og igen fra 9.30 om søndagen – og der er stadig billetter til salg.

Der er i alt 31 saunagus i de to saunaer og i de tre forskellige rækker. Det sidste opvisningsgus sættes i gang kl. 22, hvorefter der er afterparty for alle, der vil deltage. Søndag er finaledag med start kl. 9.30 og præmieoverrækkelse omkring kl. 14.

Svømmelands Relax-afdeling er lukket for alle andre, end dem der køber entrébilletter til DM i saunagus.

“Rent praktisk får vi fordelt gæsterne i de to saunaer efter først-til-mølle princippet. Der har været såkaldte gusbilletter til salg, hvor man har kunnet købe sig reserverede pladser til et bestemt antal gus.

Disse er nu udsolgt, men for at sikre, at alle får en god oplevelse, laver vi ved hver gus en chancekø, hvor folk uden gusbilletter kan få adgang til gusene, ligesom vi laver de seks opvisningsgus i løbet af lørdag aften. I løbet af weekenden løber det op i hele 930 guspladser til chancekøen,” forklarer de i pressemeddelelsen.

En lørdagsbillet inkl. sandwich koster 300 kr., mens en lørdagsbillet med indgang mellem klokken 15.00 og 15.30 koster 175 kr. En søndagsbillet koster 150 kr.

Showgus undervejs

Til årets hotteste event dystes der i tre kategorier; showgus, teamgus og klassisk gus. I showgus er der helt frie rammer. Her bruger gusmestrene ofte udklædning og har bygget deres gus op efter et tema med tilhørende musik og dufte.

Der må bruges lys- og lydeffekter samt uddeles smagsprøver eller lignende.

Teamgus foregår på samme måde, her er der blot flere gusmestre i gang på samme tid. Den klassiske gus foregår uden brug af musik og fokus er i stedet mere på svingteknik, dufte osv. De bedste i showgus og teamgus kvalificerer sig til VM i saunagus i Holland.

Svømmeland stiller selv op med tre gusmestre. Bettina Bøjstrup og Lone Jørgensen i teamgus med temaet ”den kvindelige inuit” og Patrick Bislev i show gus med temaet ”zen”.

Saunagus bliver mere og mere hot

I 2011 blev der også afholdt DM i saunagus i Svømmeland, og nu vender mesterskabet altså endnu engang hjem.

Fra at være én række med få kriterier har saunagus-mesterskabet udviklet sig til tre rækker med mange kriterier og med deltagende gusmestre, som har helt anderledes forudsætninger end tidligere.

”Vi er rigtigt spændte på den kommende weekend, for der er sket rigtig meget, siden vi startede i 2004. En saunakultur og et DM som har udviklet sig til meget mere, end hvad jeg havde troet dengang.

Tilbage i 2004 var der stort set ingen, som vidste hvad et saunagus var, og i dag findes 15-20 steder bare i Nordjylland, som tilbyder saunagus. Men i Svømmeland har vi formået at holde vores saunafaciliteter helt i top med seks saunaer, herunder to store udendørs saunaer med nye gasstyrede ovne, som i weekenden virkelig skal stå sin prøve.”

Du kan finde info om billetkøb her.

Hvad: DM i Saunagus
Hvor: Svømmeland Nørresundby
Hvornår: 11. og 12. maj

Motion og socialt samvær under barsel: Mor og far kan komme i form i DGI Huset

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Mega hyggeligt.

Det lyder ikke umiddelbart som ord, man ville bruge til at beskrive et fitness hold, men hvis du spørger holdinstruktør og fitnesskoordinator Stine Rex er det netop, hvad Mor og Far i Form er.

Holdet, som udbydes i DGI Huset, er henvendt kvinder og mænd på barsel, og her vægters det sociale lige så højt som det fysiske udbytte.

”Da jeg selv var på barsel, fandtes der kun babysalmesang, så da jeg startede i DGI Huset, tænkte jeg med det samme, at vi skulle tilbyde noget mere til forældre på barsel.

Træningen giver masser af energi til forældrene og mig selv, og mange af dem på holdet bliver venner,” forklarer hun.

En ekstra mødregruppe

Den konstatering kan Mette Dyhrman Sørensen, der har været trofast holddeltager siden juli 2019, tilslutte sig uden tøven:

”Det er et super godt hold, og det er virkelig skønt at komme ud og få både motion og socialt samvær.

Det fungerer som en ekstra mødregruppe for mig.”

Mette Dyhrman Sørensen er mor til tre drenge og har haft to af dem med til træning – hvilket de har elsket, tilføjer hun.

I løbet af sit halve år på holdet er det ikke kun blevet til venskaber, men også en fysisk transformation, der siger spar to.

En gang om måneden måler Stine Rex holddeltagernes fedtprocent og muskelmasse for at finde deres såkaldte body age, der er et udtryk for en persons biologiske alder i kontrast til deres kronologiske alder.

Her er Mette Dyhrman Sørensen gået fra en kropsalder på 39 år til omkring 20 år.

”Jeg har fået meget mere energi,” fortæller hun.

Mette Dyhrman Sørensen med sin yngste dreng til Mor og Far i Form.

Tag baby med til træning

Holdet foregår hver tirsdag og torsdag fra kl. 10.00 til 11.00, og Stine Rex fremhæver at ”alt er tilladt” i deres time:

”Du er velkommen til at have dit barn med til træning, hvis du ønsker det, og du kan også holde en pause i hjørnet, hvis det er det, du trænger til.

Det vigtigste er at være social og komme ned blandt andre.”

Selve træningens indhold varierer fra gang til gang, og der tages hensyn til at mødrene har været igennem en fødsel.

Der laves bl.a. cardio og styrketræning, hvor babyerne også kan bruges som vægte – et syn, der kan smelte selv de mest kolde hjerter.

Vigtigst af alt er der ingen forventning om, at de nybagte forældre skal være med hele tiden – har man kun kræfter til 10 minutters træning, kan man stadig være med.

Det eneste krav for at deltage på holdet er, at du som mor skal have gennemgået den obligatoriske otte ugers lægeundersøgelse.

Læs mere om Mor og Far i Form og tilmeld dig her.

Hvad: Mor og Far i Form
Hvor: DGI Huset, Nordkraft, 9000 Aalborg
Hvornår: Hver tirsdag og torsdag, kl. 10.00-11.00

Spændende foredrag: Få et unikt indblik i uopklarede og genåbnede danske kriminalsager

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Hvis du elsker at høre om True crime, har du nok at glæde dig til i den kommende tid.

Torsdag den 2. april inviterer Asser Hedegård Thomsen til foredrag om sin dagligdag som retsmediciner, og han gennemgår de foreløbige fund i et større forskningsprojekt om drab i Danmark – det kan du læse mere om her.

Lørdag den 18. april er det så tid til at høre lidt mere om de mange uopklarede og genåbnede danske kriminalsager.

Foredraget er under kyndig ledelse af en af landets mest anerkendte eksperter inden for området.

Frederik Strand er museumsleder for Politimuseet i København og udannet cand. mag. i filosofi og historie samt ph.d. i politihistorie.

Han er forfatter til bøger om bl.a. uopklarede og genåbnede kriminalsager og om Rejseholdets historie.

Foredraget finder sted i Aalborg Universitets lokaler på Strandvejen og en billet koster 245 kr.

Det kan du se frem til

Folkeuniversitetet skriver følgende om foredraget:

“Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, Højbjergdrabet, Conni-/Conny-drabene, Joachim-sagen og de seks kvindemord i Københavnsområdet omkring 1990.

Leder af Politimuseet Frederik Strand har igennem flere år beskæftiget sig med uopklarede drab og genåbnede danske kriminalsager, og denne dag dykker han ned i, hvorfor nogle drabssager er forblevet uopklarede, og hvordan henlagte kriminalsager er blevet genåbnet igennem nye efterforskningsmetoder, hidtil ukendte spor, nye forbrydelser og teknologiske fremskridt.

De uopklarede og genåbnede sager giver også et alternativt indblik i Danmarkshistorien, hvor samfundets randeksistenser kommer til orde, og hvor tidligere tiders livsvilkår og menneskesyn åbenbares gennem kriminalitet.”

Hvad: Foredrag – uopklarede og genåbnede danske kriminalsager.
Hvor: Aalborg Universitet, AAU (s12-14 / 315). Strandvejen 12-14, plan 2, lokale 315. 9000 Aalborg
Hvornår: Lørdag den 18. april kl. 10.00

Du finder billetinfo her.

Opfundet i Nordjylland: Tour de Grillbar er nomineret til en Zulu Award

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvert år hylder vi byen, når vi afholder Aalborg Awards. I 2020 finder det sted fredag d. 3. april, og det hører i snart MEGET mere om.

Men det er ikke kun til Aalborg Awards, at folk fra byen har mulighed for at vinde anerkendelse.

De nominerede til dette års Zulu Awards er blevet offentliggjort i dag, og der er aalborgensisk islæt i kategorien “Årets Webstar”.

Internetfænomenet Tour de Grillbar er nemlig nomineret til en Zulu Award i konkurrence med store stjerner som Ruben Søltoft, Ulrikke Falch, Elvira Pitzner og 2 x Mette (Statsministeren og hende som fik hacket sit navn).

Den helt store stjerne i Tour de Grillbar er selvfølgelig Dennis Okkerstrøm, Okker, men bag kameraet finder vi ingen ringere end aalborgenserne Thomas ‘Zjakalen’ Ridderholm og Sebastian Sander, som til dagligt også underholder med MigogAalborg TV.

“Vi er glade for, at et smadret koncept er gået så voldsomt viralt og er blevet nomineret til Danmarks største underholdningspris,” fortæller Zjakalen til MigogAalborg.

Tour de Grillbar går i al sin enkelhed ud på, at Okker smager sig igennem Danmarks mange grillbarer … og uddeler remouladeklatter i stedet for stjerner.

Sebastian Sander står bag kameraet, mens serien er produceret af Zjakalen og Henrik Jøj Jensen, der opfandt fænomenet tilbage i 2015. Musikken står Mathias Bjørnskov for.

Tour de Grillbar har også leveret unikt indhold til vores læsere i form af Tour de Nordjylland, hvor Okker og Zjakalen besøgte de mest legendariske steder i vores region.

Men hvordan skal en eventuel sejr så fejres i ægte Okker-stil?

“Det skal da selvfølgelig fejres med hotdogs og champagne,” afslører Zjakalen.

Tour de Grillbar har samlet set flere millioner visninger på YouTube.

Du kan selv afgive din stemme til ZULU AWARDS 2020 her.

Du kan se meget mere Tour de Grillbar på YouTube.