Årets hotteste event: Kom til DM i saunagus i weekenden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Vi nyder at holde jer opdaterede om de fedeste og hotteste events her i Aalborg.

Og nu har vi fundet årets hotteste event.

Svømmeland Nørresundby og Det Danske Saunaselskab inviterer nemlig til Tylöhelo DM i saunasgus 2019.

Det er 24 af landets dygtigste gusmestre, som tørner sammen i weekenden.

Her skal de i tre forskellige kategorier imponere dommerne med bl.a. deres håndklædesving og duftsammensætning.

”Jeg er utrolig glad og stolt over, at vi kan præsentere DM på vores hjemmebane. Vi har et stærkt personale, som endnu engang stiller op for at kæmpe om medaljer. Vi glæder os vanvittigt meget til at være værter i weekenden,” siger Lars Dam Møller, centerdirektør i Nørresundby Idrætscenter, i en pressemeddelelse.

Du kan komme med

Relax-afdelingen bliver omdannet til store-gus-land fra kl. 8.00 om morgenen til 22.00 om aftenen om lørdagen og igen fra 9.30 om søndagen – og der er stadig billetter til salg.

Der er i alt 31 saunagus i de to saunaer og i de tre forskellige rækker. Det sidste opvisningsgus sættes i gang kl. 22, hvorefter der er afterparty for alle, der vil deltage. Søndag er finaledag med start kl. 9.30 og præmieoverrækkelse omkring kl. 14.

Svømmelands Relax-afdeling er lukket for alle andre, end dem der køber entrébilletter til DM i saunagus.

“Rent praktisk får vi fordelt gæsterne i de to saunaer efter først-til-mølle princippet. Der har været såkaldte gusbilletter til salg, hvor man har kunnet købe sig reserverede pladser til et bestemt antal gus.

Disse er nu udsolgt, men for at sikre, at alle får en god oplevelse, laver vi ved hver gus en chancekø, hvor folk uden gusbilletter kan få adgang til gusene, ligesom vi laver de seks opvisningsgus i løbet af lørdag aften. I løbet af weekenden løber det op i hele 930 guspladser til chancekøen,” forklarer de i pressemeddelelsen.

En lørdagsbillet inkl. sandwich koster 300 kr., mens en lørdagsbillet med indgang mellem klokken 15.00 og 15.30 koster 175 kr. En søndagsbillet koster 150 kr.

Showgus undervejs

Til årets hotteste event dystes der i tre kategorier; showgus, teamgus og klassisk gus. I showgus er der helt frie rammer. Her bruger gusmestrene ofte udklædning og har bygget deres gus op efter et tema med tilhørende musik og dufte.

Der må bruges lys- og lydeffekter samt uddeles smagsprøver eller lignende.

Teamgus foregår på samme måde, her er der blot flere gusmestre i gang på samme tid. Den klassiske gus foregår uden brug af musik og fokus er i stedet mere på svingteknik, dufte osv. De bedste i showgus og teamgus kvalificerer sig til VM i saunagus i Holland.

Svømmeland stiller selv op med tre gusmestre. Bettina Bøjstrup og Lone Jørgensen i teamgus med temaet ”den kvindelige inuit” og Patrick Bislev i show gus med temaet ”zen”.

Saunagus bliver mere og mere hot

I 2011 blev der også afholdt DM i saunagus i Svømmeland, og nu vender mesterskabet altså endnu engang hjem.

Fra at være én række med få kriterier har saunagus-mesterskabet udviklet sig til tre rækker med mange kriterier og med deltagende gusmestre, som har helt anderledes forudsætninger end tidligere.

”Vi er rigtigt spændte på den kommende weekend, for der er sket rigtig meget, siden vi startede i 2004. En saunakultur og et DM som har udviklet sig til meget mere, end hvad jeg havde troet dengang.

Tilbage i 2004 var der stort set ingen, som vidste hvad et saunagus var, og i dag findes 15-20 steder bare i Nordjylland, som tilbyder saunagus. Men i Svømmeland har vi formået at holde vores saunafaciliteter helt i top med seks saunaer, herunder to store udendørs saunaer med nye gasstyrede ovne, som i weekenden virkelig skal stå sin prøve.”

Du kan finde info om billetkøb her.

Hvad: DM i Saunagus
Hvor: Svømmeland Nørresundby
Hvornår: 11. og 12. maj

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.