Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sidste chance: Her får du byens vildeste fastelavnsboller

Af Stine Kjølby Christensen

Det føles som en livstid siden, at vi delte årets fastelavnsboller med jer.

Holdningerne til, hvornår det var for tidligt eller sent var mange, men ikke desto mindre virkede de fleste henrykte over, at så mange af byens aktører kastede sig med ind i fastelavnsbolle-kampen.

I starten prøvede vi at tælle det antal, vi fortærede, men som dagene gik, forsvandt tallet i et hav af flødeskum. Ærgerligt.

Til gengæld har vi nu spist så mange, at vi føler os værdige til at kåre dette års vildeste fastelavnsboller med jer.

Her mener vi ikke alle de klassiske, som de fleste af os kender fra tidligere år, men i stedet dem, som vi på den ene eller anden måde husker – fordi de bare var lidt vildere end de andre.

Behag din smag: Croissant-fastelavnsbollen

Vi ved ikke helt, hvorfor det først er i år, at vi har stiftet bekendtskab med en fastelavnsbolle, der består af én af livets bedste stykker bagværk – croissanten!

Hos Behag din Smag er man i forvejen mestre i at bage croissanter, så hvorfor egentlig ikke bruge netop disse til at bygge årets (ene) fastelavnsbolle op?

Det har vist sig at være en bragende succes, og vi var selv himmelhenrykte, da vi smagte den første gang.

Frugtsaucen smagte som at tage en lille bid af en hindbærbusk i sensommeren (… og det er et kompliment), mens mandelcremen med sin konsistens ledte tankerne hen på Nutella – bare noget mere smagsfuld og noget mindre masseproduceret.

Simpelthen én af årets mest geniale og velsmagende varianter, som vi krydser fingre for kommer igen til næste … januar.

Sidste chance: Her får du byens vildeste fastelavnsboller

Fru Søgaard: Nutella-fastelavnsbollen

Nutella er en oplagt ingrediens at putte i stort set alt bagværk, så vi er blevet noget overraskede over, at flere ikke har bagt det ind i deres fastelavnsboller.

Én, der har gjort det, er dog Fru Søgaard, som i år kom med deres bud på den perfekte fastelavnsbolle.

Dejen er en krakeleret vandbakkelse (choux au craquelin) med chokoladestykker, mens den indre er fyldt med en lækker nutella-creme, og toppen er smurt med en klat creme og Nutella og drysset med hakkede hasselnødder.

Den er simpelthen en af de bedste fastelavnsboller, vi har smagt i år, så hvis du har en mission om at prøve flest muligt, bør denne stå øverst på din liste inden på søndag.

Sidste chance: Her får du byens vildeste fastelavnsboller

BreadbyKaerup: Semlor-cruffin

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at hvad BreadbyKaerup ikke har i kvadratmeter, har de til gengæld i ekspertise inden for… Ja, stort set alt bagværk.

Bread by Kaerup’s nye fastelavnsbolle, “semlor cruffin”, er en interessant ny tilføjelse til sortimentet. Inspireret af deres ekspertise inden for ‘cruffin’en, har de skabt en variant, der kombinerer det bedste fra croissanter og fastelavnsboller.

Dejen er croissantificeret til perfektion med en sprød og luftig tekstur, mens smagen af smør dominerer.

Derudover tilføjer mandel, marcipan og kardemomme en ekstra dimension til smagsprofilen, hvilket gør det til et interessant valg for dem, der ønsker noget nyt og anderledes.

Sidste chance: Her får du byens vildeste fastelavnsboller

Vejgaard Bageri: Romkugle-fastelavnsbollen

På Vejgaard Bageri i Aalborg har man flere vilde fastelavnsboller på menuen.

Det er dog én af dem, vi særligt gerne vil fremhæve. Nemlig romkugle-fastelavnsbollen.

Ja, det lyder klamt. Men det er det faktisk overhovedet ikke.

Fastelavnsbollen indeholder nemlig alt det, man drømmer om, når man indtager en gammeldags fastelavnsbolle … og så tilføj lige et skud virkelig god romkugle, der ikke ligefrem gør oplevelsen værre.

Vi ved godt, at det måske ikke er oplagt som årets favorit-fastelavnsbolle, men er du til romkugle, så er det altså et must-try.

Sidste chance: Her får du byens vildeste fastelavnsboller

Guldbageren Vestby: Kæmpe fastelavnsbolle

Guldbageren Vestbyen har (heldigvis) besluttet sig for at udfordre størrelsesforholdene på deres fastelavnsboller igen.

De laver fem forskellige slags: Fløde , svesker og creme. Fløde og karamelcreme. Fløde og creme. Fløde og hindbærfløde. Fløde, creme og hindbær.

Og ja, du skal elske creme og flødeskum, hvis du bestiller Guldbagerens sæsonkager, fordi der er begge dele i spandevis.

Faktisk er der op til 1 kg creme, flødeskum og dej. Wow!

Dejen er en traditionel weinerdej, og det er på mange måder en traditionelt smagende flødeskumsfastelavnsbolle, som smager simpelt og godt.

Sidste chance: Her får du byens vildeste fastelavnsboller

Del artikel

Andre læser også