Aalborgs svar på Distortion: Klar til to dages fester i byens gader

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rafael Zajac
Foto: Rafael Zajac

Vi tør godt love, at weekenden byder på et af sommerens helt store højdepunkter i Aalborg. Metropol festival løber af stablen, og der er ene gode ting at se frem til. Du kan læse meget mere om Metropol lige her.

Vi har mødt manden med overblikket, Lars Hellerup, daglig leder af Studenterhuset, der står bag Metropol Festival:

”Vi glæder os helt vildt. Vi har rygende travlt, men vi er helt klar, når vi fredag åbner scenerne rundt omkring i Aalborg.” fortæller den travle leder af festivalen, som håber på godt vejr, masser af mennesker og selvfølgelig to dage med fest og god musik.

Adskiller sig fra Skovrock og Fredagsfester

”Metropol adskiller sig profilmæssigt fra andre udendørssucceser som Skovrock og fredagsfesterne i Karolinelund. Det er primært elektronisk danseorienteret musik. Det er clubmusik, som normalt bliver spillet indendørs sent om natten, som vi flytter ud i byrummet.” forklarer Lars.

Og netop byrummet er vigtigt for Metropol:

”Det ligger i DNA’et, at man rykker rundt i byrummet. Vi skal ikke etablere os et fast sted i byen, men hele tiden udforske byrummet og få folk til at bruge byen på en anden måde.”

Velkommen til byen til nye studerende

I år foregår gadefesterne ved henholdsvis Louises Plads og Danmarksgade.

Med de gratis gadefester håber Metropol at vise de mange nye studerende, hvad Aalborg kan tilbyde som by. Det bliver samtidig også en markering af, at vi nu går ind i en ny periode af året:

”Ferien og sommeren er ved at være forbi, nu starter mange på studie eller job, så vi vil gerne holde to store fester, inden det hele rykker indendørs på Studenterhuset, Skråen osv.

Nu fester vi lige en sidste gang og forhåbentlig i solskin. Så kan vi gå hjem i gaderoben og finde vintertøjet frem og pakke bøgerne i tasken bagefter.” siger Lars.

Foto: www.rafaelzajac.com

Metropol har noget for enhver

Men Metropol er også andet end gadefesterne. På de etablerede spillesteder i Aalborg kan man opleve alt fra store navne til brasiliansk gademusik:

”Det kører på meget forskellige niveauer. Man kan opleve alt fra gadefester med over 4000 mennesker til en intimkoncert på Platform4. Der er rigtig mange ting, der supplerer hinanden godt og tilbyder noget for enhver smag” fortæller Lars.

Fredag aften har man mulighed for at høre et kæmpe stort navn som Benal under helt intime rammer på Platform4, mens man i Studenterhusets koncertsal har hyret store navne og samtidig leget med lys, lyd og scenografi.  – festen i Studenterhuset kan du læse meget mere om her.

Lørdag byder på en masse store navne

På 1000fryd kan man høre noget, som er kæmpe stort i København og enkelte steder i Århus, nemlig brasiliansk gademusik.

”Lørdag bliver med en langt række fantastiske navne, billige øl og formentlig skinner solen fra en skyfri himmel og det vil man bare ikke gå glip af.” udtrykker Lars begejstret.

Inden det hele går løs fredag har Lars en sidste bøn til det festende folk i Aalborgs gader:

”Vi har taget alle de forholdsregler vi kan, men vi håber, at folk husker at passe på hinanden. Sidste år havde vi intet ballade, og det håber vi fortsætter i år. Folk havde det sjovt, musikken var god og der blev festet. Folk behandlede både byen og hinanden godt, og det var så fedt at opleve.”

Vi kan kun anbefale, at tage til Metropol: oplev Aalborg på en nyd måde, fest igennem en sidste gang i (forhåbentlig) godt vejr, og pas på byen og hinanden.

Gadefesterne er ganske gratis. Hvis du vil være sikker på en billet til de mange andre fester, kan du stadig købe billetter lige her.

Kæmpe byggeprojekt igangsættes snart: Her kommer der 280 nye lejligheder

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Stigsborg Havnefront
Foto: Stigsborg Havnefront

Endnu et stort ejendomsprojekt på Stigsborg i Aalborg Kommune er nu undervejs.

Pensionsselskabet Lærernes Pension har erhvervet sig to byggefelter ved Stigsparken, hvor der skal bygges 280 lejligheder.

Planerne for det 54 hektar store Stigsborgområde i Aalborg er i fuld gang med at blive realiseret.

Senest har pensionsselskabet Lærernes Pension skrevet kontrakt på køb af to byggefelter, hvor der skal bygges 21.000 kvadratmeter bolig fordelt på 280 lejligheder.

Bypark som nabo

Byggefelterne ligger placeret i den nordligste del af området med Aalborgs største bypark Stigsparken som nærmeste nabo.

Bebyggelsen kommer til at bestå af to etagehuskarréer på 3-6 etager, og 1. etape af byggeriet forventes færdig i midten af 2022:

“Vi glæder os meget over at blive en del af Stigsborg-området i Nørresundby. Det skyldes ikke mindst den ambitiøse strategi for en bæredygtig bydel og implementering af FN´s verdensmål, forklarer finansdirektør Henrik Walther Mogensen fra Lærernes Pension.

Han fortsætter;

“Vores byggeri får en fantastisk beliggenhed ved Stigsparken og parkpromenaden samt med Limfjorden helt tæt på.”

Boliger til alle behov

Lærernes Pension har de seneste år udvidet sin boligportefølje i København, Aarhus og Aalborg, og i sidstnævnte er boligprojekter på Godsbanen og Nørresundby Havnefront mellem broerne for nylig blevet færdige.

De nye boliger på Stigsborg vil variere fra ca. 50 til 120 kvadratmeter, og der vil være både to-, tre- og fireværelses lejligheder.

Alle boliger vil have adgang til attraktive udeopholdsmuligheder i form af altan, forhave eller terrasse samt grønne gårdrum.

Derudover vil der være rig mulighed for alskens former for grønne oplevelser i Stigsparken lige øst for bebyggelsen.

Område tager form

Hos byudviklingsselskabet Stigsborg P/S er direktør Anton Hessellund meget tilfreds med den generelle udvikling af området og de planer, som er lavet i samarbejde med Lærernes Pension:

“Det er cirka et år siden, at vi etablerede Stigsborg P/S og efterfølgende igangsatte udviklingen af områdets etape 1 ”Parkkvarteret”.

Herefter er det gået over al forventning, og det skyldes ikke mindst den ambitiøse helhedsplan for området med etablering af ny folkeskole, park, maritime aktiviteter, infrastruktur m.v. Det har helt klart været med til at øge investorernes interesse markant,” forklarer han.

Han siger supplerende, at der netop er blevet lagt sidste hånd på en bylivsstrategi, der blandt andet skal være med til at sikre en række aktiviteter til fremme af byliv, interaktion mellem borgerne samt deleøkonomi.

Byggeriet bliver en del af Parkkvarteret, som er første etape i etableringen af bydelen. Parkkvarteret omfatter ca. 200.000 etagemeter byggeretter til bolig, erhverv, parkeringshuse, offentlige funktioner mv.

Aalborg Kommune arbejder i øjeblikket med færdiggørelse af lokalplanen for første etape, og Stigsborg P/S forventer at igangsætte etablering af infrastruktur i området i 2019.

Her skal blandt andet anlægges en bygade, som skal forbinde området med den eksisterende Engvej i nord.

Fylder et år i næste uge: Så mange har besøgt Salling ROOFTOP

Skrevet af: Michael Qureshi

I næste uge er det præcis et år siden, at Salling ROOFTOP slog dørene op til deres store satsning med udsigt ud over hele Aalborgs midtby og Limfjorden.

Der er ingen tvivl om, at det har været en fornuftig satsning for stormagasinet. I hvert fald har man allerede rundet en halv million gæster på et år på den spektakulære tagterrasse.

Det store byrum er dermed på rekordtid blevet en af Jyllands mest populære attraktioner. Det skriver Salling i en pressemeddelelse.

Sammenligner man den med besøgstal fra Visit Denmarks nylige statistik over populære attraktioner i Danmark, så ville ROOFTOP i Aalborg placere sig blandt Top 15 i hele landet.

Det gør selvfølgelig en forskel, at det er gratis at tage på ROOFTOP i modsætning til de øvrige attraktioner på toplisten.

Overgår alle forventninger

Opskriften på de mange besøgende har naturligvis været den enestående udsigt, deres skywalk med direkte kig ned på gågaden fra 30 meters højde og så ikke mindst en masse events der har givet genlyd.

Det imponerende besøgstal sætter en tyk streg under, at stormagasinets Rooftop-koncept tiltaler mange og passer perfekt ind i tiden.

“Vi er meget overvældede over, at nordjyderne har taget så godt imod Salling ROOFTOP. Det har i flere år været vores ambition, at Salling skal være et oplevelseshus, hvor shopping og gode oplevelser kombineres.

Men vi havde ikke forestillet os, at så mange mennesker ville lægge vejen forbi. Det overgår alle vores forventninger,”  siger store director Anja Kibsgaard.

Netop Sallings oplevelsesstrategi har da også medvirket til det imponerende besøgstal.

I løbet af foråret har man kunnet opleve både DJ’s, koncerter og samarbejder med byens kulturinstitutioner, og stormagasinet garanterer, at der også i sensommeren er fokus på ROOFTOP-oplevelser.

Fødselsdagen markeres i næste uge med tre dages fejring, der byder på både perlende bobler, fødselsdags-cupcakes, 2 for 1 tilbud på cocktails og smørrebrød samt sprøde toner fra DJ’s.

Så der er garanti for en god fest på toppen af byen, og alle er inviterede.

Startskuddet lyder torsdag i næste uge.

Programmet for fødselsdagsugen

Torsdag 22. august 10-19

2 cocktails for ens pris

2 stk. smørrebrød for ens pris

Fredag 23. august 10-20

2 stk. smørrebrød for ens pris

Gratis bobler og cupcakes kl. 16-17

2 cocktails for ens pris

DJ fra 16-19

Lørdag d. 24. august 10-17

2 stk. smørrebrød for ens pris

DJ fra 12-16

 

 

Spar penge på kendte mærker: Blue City i Aalborg holder Late Summer Sale

Skrevet af: Michael Qureshi

Savner du allerede stranden, varmen og bølgeskvulpet i ørerne?

Hos Blue City i Bispensgade kan du forlænge sommeren lidt endnu og være klar til arbejde, studiestart eller bare hverdagen med varme sommertilbud på brugt elektronik med 2 års garanti.

Så kan du vente med at scrolle gennem billederne fra Mallorca lidt endnu, for du kan gøre klar til hverdagen uden at vælte budgettet.

Hos den landsdækkende kæde Blue City har man i Aalborg stærke priser på MacBooks, iPhones, bærbare, Samsung, Huawei, stationære og meget mere.

En perfekt mulighed for at blive klar til studierne uden at skulle aflyse planerne i efterårsferien.

Man skal have råd til elektronik

Hos Blue City Aalborg har de stærke og stilrene MacBooks, samt effektive bærbare som passer ethvert behov i studielivet og derhjemme.

”Vi ser det som en nødvendighed at folk har mulighed for at købe brugt elektronik, både sikkert og til gode priser, der ikke vælter budgettet.

Både for kloden og for vores kunder. Her får hele Aalborg og omegn mulighed for at opruste til hverdagen uden at skulle aflyse efterårsferien,” siger Kenneth, butikschef hos Blue City Ålborg.

Shopping med god samvittighed

Der er absolut også noget bæredygtigt ved at man køber sin elektronik brugt.

Så får du både god samvittighed og en mere effektiv hverdag på samme tid.

“Vores kunder har siden 2014 sparet jorden for 25 millioner kg ressourcer. Vær med til at styrke den positive statistik,” lyder det fra butikschefen.

Find alle tilbud online her eller i selve Aalborg-butikken.

Om du søger den nye iPhone X, iPhone 8, Samsung Galaxy, Macbook Air eller en ny bærbar PC,  så finder du alle produkter med tilbud i de relevante kategorier.

Alle tilbuddene for Late Summer Sale 2019 finder du på www.bluecity.dk eller i butikken på Bispensgade 27C.