Aalborgs største yogahus: På fredag åbner det endelig

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

MigogAalborg bragte i efteråret nyheden om et kommende kulturhus på Strandvejen 19 i Aalborg. Det er FOKUS Folkeoplysning, der står bag den store opgave, det er at skulle forvandle den gamle tobaksfabrik til et moderne samlingspunkt i hjertet af Aalborg Vestby.

Byggeriets tidsplan har været udfordret af blød fjordbund, men efterhånden tegner bygningen sig flot i vintersolen.

Kulturhuset

Nu giver vi en status på historien og dykker ned i de forskellige projekter, efterhånden som de er tilgængelige for nysgerrige aalborgensere.

Det første projekt er YOGA HUSET Aalborg, som allerede kan besøges fra d. 12. januar.

Her vil en række af YOGA HUSET Aalborgs yogalærere stå klar til at guide aalborgenserne i, hvordan lige præcis de får mest ud af det nye hus.

Topmoderne faciliteter

Generelt får kulturhuset et stort fokus på mentalt og fysisk velvære, og derfor var det også oplagt, at byens hidtil største yogahus skulle findes på netop denne adresse.

Tilbage i marts måned fortalte sundhedschef Pia Holm Thomsen begejstret om projektet, som skal sikre både yogalærere og Aalborgs yogier de bedste forudsætninger for at udfolde sig efter yogaens ældste principper.

”Årsagen til, at vi i første omgang havde ambitioner om at opbygge et helt nyt yogahus, er fordi vi ikke før har kunnet tilbyde vores kompetente yogalærere de helt rigtige rammer for undervisningen,”, fortæller Pia Holm Thomsen.

Men det er man i den grad kommet i mål med nu.

Lokalerne, som vi besøgte i marts, er slet ikke til at kende, og der tegner sig efterhånden et billede af de mest topmoderne yogafaciliteter, som Aalborg nogensinde har set.

Yogalærerne Maj Ingemann-Molden (t.v.) og Charlotte Pape glæder sig til at præsentere Aalborgs mest varierede yogaprogram.

Folkelig yoga

Foruden faciliteterne, der er skræddersyet til netop FOKUS’ visioner, finder man også faguddannede yogalærere og byens første certificerede yogauddannelse.

Maj Ingemann-Molden er en af drivkræfterne bag YOGA HUSET Aalborg. Hun får mange faste hold på skemaet og er allerede et kendt ansigt i miljøet. Hun glæder sig i den grad til at hive yogaen ned fra piedestalen af urtete og indforståethed: Her skal yogaen være folkelig, fornøjelig og for alle.

”Det var meget vigtigt for os at skabe et univers med plads til anybody and any body. Derfor har vi udviklet et system, som kan favne det moderne menneske – uanset kropstype og temperament:

Det moderne menneske er ikke nødvendigvis det samme sted hele året, så vi har ingen sæsonbinding, og man kan sammensætte programmet, som det passer den enkelte,” forklarer Maj.

Hele tankegangen omkring yoga har i de seneste årtier udviklet sig med så høj fart, at den slags yoga man ellers ser rundt omkring ikke nødvendigvis er helt up to date længere.

”Vi er helt med på, at træning af kroppen er supervigtigt, og det bliver også en stor del af undervisningen, at man både har mulighed for vægttab og for muskelopbygning.

Men yoga består af i alt otte principper, og de fysiske stillinger er kun ét af dem – og på mange måder måske det mindst vigtige.” siger Maj og uddyber:

”Hos os kan du få inspiration til, hvordan du kan leve et liv i balance. Yogaen giver på forunderlig vis også ofte mere end det, vi troede, vi søgte.”

YogaHuset kommer også til at tilbyde underholdende yogatimer til de yngste medlemmer.

Yoga maler byen rød

Mange kan nikke genkendende til, at yogaen ofte bliver et muligt svar, når vi søger vores mange spørgsmål i hverdagen besvaret. De fleste af os finder ikke nødvendigvis længere et fællesskab i religion eller fritidsaktiviteter, men det betyder ikke, at vi ikke har brug for dem: Derfor søger mange efter alternativer.

”Religion er ikke længere det samlende punkt for mennesker, og derfor er der mange, som søger en åndelig dimension et andet sted”, fortæller Maj.

YOGA HUSET Aalborg har masser af workshops på tegnebrættet, som skal bringe yogierne endnu tættere sammen. Nogle mere farverige og fantasifulde end andre.

”Da jeg var lille, var Melodi Grand Prix noget, der samlede nationen, men sådan er det desværre ikke i dag. Derfor har vi valgt at kombinere yogaen med Dansk Melodi Grand Prix, som jo afholdes i Aalborg i år”, afslører Maj.

”Vi kommer til at afholde en workshop med udgangspunkt i Melodi Grand Prix. Vi skal dyrke yoga, nyde fællesskabet og lære af alle de bedste klassikere og deres one-liners.

Ét af yogaens principper hviler netop på en tankegang, som du kan hente direkte fra Vi maler byen rød: Nemlig at de briller, du har på, kan farve tingene, der sker.”

Lækre fordele til de hurtige

Så selvom forståelsen for yogaen kan virke en smule omfattende, så er den altså heller ikke sværere, end at Birthe Kjær allerede mestrede den i 1991 – og dette er jo også netop én af YOGA HUSET Aalborgs mærkesager: At yoga skal være for alle.

”Uanset om du er erfaren eller nybegynder, så er der plads til dig her. Vi kommer til at have det mest omfattende program i hele byen, så næsten uanset hvad du drømmer om at prøve, så er der mulighed for det i YOGA HUSET Aalborg. Og vi glæder os helt vildt til at komme i gang!” afslutter Maj med et smil.

Du kan oprette et medlemskab til YOGA HUSET Aalborg som altså officielt åbner d. 12. Januar. Denne dag kan du se et vaskeægte yogashow fra kl. 14.00 samt de nye sale fra kl. 15.00-18.00.

Tilmelder du dig inden d. 12. januar, får du tilmed gratis adgang til fem forskellige aktiviteter samt en lækker yoga-gave til en værdi af over 2000 kr.

Læs om YOGA HUSET Aalborg og tilmeld dig her.

Aalborg-piger har over 3 mio. downloads: Fries Before Guys Live kommer på Skråen

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Fries Before Guys Facebook
Foto: Fries Before Guys Facebook

Det startede som et fritidsprojekt i 2016.

Mens de fleste unge med noget på hjerte hoppede på Youtube- og blogger bølgen, så ville de to Aalborg-piger Josephine Kuhn og Nanna Hovgaard i stedet dele ud af deres tanker og holdninger i en podcast.

Således blev Fries Before Guys født.

Josephine og Nanna er ikke bange for at blotte sig for deres lyttere og at invitere dem med ind i deres inderste kroge.

Det har i den grad skabt dem en trofast følgerskare, som lytter med, når de to kvinder snakker om identitetsdannelse, venskaber, menstruation – og de helt store følelser.

PR-foto

Har over 3 mio. downloads og debuterer som forfattere

Podcasten har i skrivende stund over 3 millioner downloads. De debuterer som forfattere med deres fælles bog, EN SOM OS, der udkommer på Gyldendal i maj 2019.

De driller de dyre drenge på Podcast-hitlisterne som Mads & Monopolet, Her Går det Godt og Radio 24/7’s produktioner hvor Fries Before Guys ofte blander sig i Top 5.

Her i 2019 drager de så en Live Tour, hvor alt er ærligt og uredigeret. De tager fat i en række spændende emner og inddrager gerne publikum. Her kan man opleve Josephine og Nanna råt for usødet.

Der er allerede udsolgt i både Århus og Odense.

I Aalborg rammer de hjemmebane, når de gæster Skråen onsdag d. 8. maj, og der er i skrivende stund stadig billetter til salg.

Med adskillige udsolgte events og live-indspilninger bag sig, tager Nanna og Josephine i foråret 2019 på deres første store danmarks-turné med shows i de fire største byer, Aalborg, Aarhus, Odense og København.

Mødte hinanden på Aalborghus Gymnasium

Nanna og Josephine er to kvinder, der har utroligt meget på hjerte. Tonen er som altid direkte og ærlig, og aftenen vil byde på overraskelser og nye indslag i deres velkendte univers.

25-årige Josephine Kuhn og 27-årige Nanna Hovgaard har været tætte veninder, siden de lærte hinanden at kende på Aalborghus Gymnasium for 10 år siden.

Og hvis du synes, at efternavnet på den ene del af duoen lyder bekendt. Så er den god nok. Josephine er datter til den tidligere AaB-spiller og træner Allan Kuhn.

Hvad: Fries Before Guys Live
Hvor: Skråen
Hvornår: Onsdag d. 8. maj kl. 20
Billetter her

Kendt fra succesprogram: Mikkel Beha gæster Aalborg i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Mikkel Beha blev først kendt i den brede befolkning som vært på TV 2’s Go’ Aften Danmark program.

Siden erobrede han og familien for alvor danskernes hjerter med tv-programmerne “Kurs mod fjerne kyster”. Nu kan du snart opleve Mikkel Beha fortælle spændende historier lige her i Aalborg.

Det sker på tirsdag d. 23. april i Musikkens Hus, og hovedparten af billetterne er revet væk. Men der er stadig billetter tilbage. Det er Tikko, der er arrangør af arrangementet.

På aftenen fortæller Mikkel også om familiens seneste projekt, hvor sejlskibet Havana er skiftet ud med motorskibet Wallenberg.

Denne gang går rejsen mod Norge, Færøerne, Island og Grønland – og det hele bliver til en ny tv-serie, der bliver vist på TV2.

Fortæller den ærlige historie

Når Mikkel går på scenen er det ikke bare med postkortskønne billeder og glade sømandsanekdoter, men også med en personlig og nærværende fortælling om uretfærdighed, gæstfrihed, nysgerrighed og egen tvivl om at være dygtig nok til at slå til som far, kaptajn og fortæller.

I foredraget Mikkel og Den store Verden, fortæller Mikkel om familiens rejser og de mange valg og prioriteringer, der ligger forud for hver eneste af dem.

Siden Mikkel har kunne tage sine allerførste skridt er mange af dem blevet taget i jordens fjerneste egne, og køjesækken er blevet fyldt med erfaringer, betragtninger og historier fra en klode, vi alle skal passe bedre på.

Det er bl.a. disse samlede oplevelser Mikkel vil dele med os på denne aften.

Mikkel Behas far er den berømte eventyrer Troels Kløvedal, der gik bort sidste år.

Mod strømmen – nye eventyr på ny båd i det kolde nord

Den røde tråd på aftenen – og i hans eget liv – er FRIHED.

Friheden kommer ikke af sig selv, den skal der kæmpes for, og Mikkel fortæller om, hvordan han og familien har gjort op med autoriteter, på papiret taget mange ufornuftige beslutninger og er gået imod strømmen, for netop at holde fast i friheden.

“Friheden har ingen omkostninger, men er for mig en ren og klog investering i det gode liv,” siger
Mikkel Beha

I foredraget løfter Mikkel som sagt også sløret for familiens nye planer, og fortæller om drømmen om at sejle i den hvide nordlige verden i familiens nye skib Wallenberg.

Hvad: Mikkel Beha foredrag
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: Tirsdag d. 23. april kl. 19.00
Billet-info

Starter i næste uge: Topnavne kommer til to dages festival i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er i næste uge, at Musikkens Hus’ helt nye musikfestival løber af stablen.

Der er store forventninger til festivalen Musikkens Beat, når topnavne som Phlake, Malte Ebert, Skinz, Nicklas Sahl, Bikstok, When Saints Go Machine kan opleves på forskellige scener i Musikkens Hus.

Det starter ret blæret, når man inden for de første to timer fredag d. 26. april kan opleve navne fra hitlisterne som Nicklas Sahl og ikke mindst Malte Ebert.

Vi husker alle sammen Malte Eberts selvopfundne karakter Gulddreng, men nu hitter han med sit eget materiale som er blød pop og dansevenlige rytmer.

Lige nu storhitter Nicklas Sahl med Planets.

Phlake slutter fed fredag af

Fredagen er i det hele taget ekstraordinær fed, hvor Phlake slutter dagen af med et brag, når de går på scenen ved midnat.

Hvis man køber en partout-billet, har man adgang begge dage, hvor Clara åbner lørdagen kl. 17.00. Herfra går det igen slag for slag med en række fede navne både store og mindre samt lokale.

Bikstok er hovednavnet om lørdagen, der ca. 23.15 sætter gang i Musikkens Hus.

Hvad: Musikfestival Musikkens Beat
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: Fredag d. 26. april og lørdag d. 27. april

En partoutbillet koster 600 kr., mens en dagsbillet kan sikres til 430 kr. 

Køb dine billetter her

Se det præcise program time for time her;

PROGRAM FREDAG 26. APRIL – FRA KL. 18.00

Kl. 18.00: Nicklas Sahl, Indgangsfoyer
Kl. 18.00: Caroline Marie, Rytmisk Sal
Kl. 19.15: Amalie Thørholm, Rytmisk Sal
Kl. 19.30: Malte Ebert, Intimsalen
Kl. 19.30: Monstera, Indgangsfoyer
Kl. 20.00: Mattis Solo, Klassisk Sal
Kl. 20.30: NORISS, Rytmisk Sal
Kl. 21.00: When Saints Go Machine, Koncertsalen
Kl. 22.00: KETH, Rytmisk Sal 
Kl. 22.45: Skinz, Intimsalen
Kl. 23.00: Søn, Klassisk Sal
Kl. 23.00: Kops, Indgangsfoyer
Kl. 23.15: 2N, Rytmisk Sal
Kl. 00.00: Phlake, Koncertsalen

Dørene åbner kl. 15.00

PROGRAM LØRDAG 27. APRIL – FRA KL. 17.00

Kl. 17.00: Clara, Intimsalen
Kl. 17.00: Marlou, Rytmisk Sal
Kl. 17.30: Roxor Loops & Jasmin, Indgangsfoyer
Kl. 17.45: Sili, Klassisk Sal
Kl. 18.30: Vingard, Rytmisk Sal
Kl. 19.15: ANYA, IntimsalenKl. 19.30: Tundra, Klassisk Sal
Kl. 19.45: BYLJA, Indgangsfoyer
Kl. 20.15: Ginne Marker, Rytisk Sal
Kl. 21.15.: Aksglæde, Klassisk Sal
Kl. 21.30: In Caravans, Intimsalen
Kl. 21.45: Twisted Trio, Rytmisk Sal
Kl. 22.30: Alexander Oscar, Indgangsfoyer
Kl. 23.15: Bikstok, Koncertsalen
Kl. 00.30: AV AV AV, Intimsalen
Kl. 00.30: Via Mala, Rytmisk Sal
Kl. 01.00: Paller, Klassisk Sal

Dørene åbner kl. 15.00