Aalborgs største yogahus: På fredag åbner det endelig

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

MigogAalborg bragte i efteråret nyheden om et kommende kulturhus på Strandvejen 19 i Aalborg. Det er FOKUS Folkeoplysning, der står bag den store opgave, det er at skulle forvandle den gamle tobaksfabrik til et moderne samlingspunkt i hjertet af Aalborg Vestby.

Byggeriets tidsplan har været udfordret af blød fjordbund, men efterhånden tegner bygningen sig flot i vintersolen.

Kulturhuset

Nu giver vi en status på historien og dykker ned i de forskellige projekter, efterhånden som de er tilgængelige for nysgerrige aalborgensere.

Det første projekt er YOGA HUSET Aalborg, som allerede kan besøges fra d. 12. januar.

Her vil en række af YOGA HUSET Aalborgs yogalærere stå klar til at guide aalborgenserne i, hvordan lige præcis de får mest ud af det nye hus.

Topmoderne faciliteter

Generelt får kulturhuset et stort fokus på mentalt og fysisk velvære, og derfor var det også oplagt, at byens hidtil største yogahus skulle findes på netop denne adresse.

Tilbage i marts måned fortalte sundhedschef Pia Holm Thomsen begejstret om projektet, som skal sikre både yogalærere og Aalborgs yogier de bedste forudsætninger for at udfolde sig efter yogaens ældste principper.

”Årsagen til, at vi i første omgang havde ambitioner om at opbygge et helt nyt yogahus, er fordi vi ikke før har kunnet tilbyde vores kompetente yogalærere de helt rigtige rammer for undervisningen,”, fortæller Pia Holm Thomsen.

Men det er man i den grad kommet i mål med nu.

Lokalerne, som vi besøgte i marts, er slet ikke til at kende, og der tegner sig efterhånden et billede af de mest topmoderne yogafaciliteter, som Aalborg nogensinde har set.

Yogalærerne Maj Ingemann-Molden (t.v.) og Charlotte Pape glæder sig til at præsentere Aalborgs mest varierede yogaprogram.

Folkelig yoga

Foruden faciliteterne, der er skræddersyet til netop FOKUS’ visioner, finder man også faguddannede yogalærere og byens første certificerede yogauddannelse.

Maj Ingemann-Molden er en af drivkræfterne bag YOGA HUSET Aalborg. Hun får mange faste hold på skemaet og er allerede et kendt ansigt i miljøet. Hun glæder sig i den grad til at hive yogaen ned fra piedestalen af urtete og indforståethed: Her skal yogaen være folkelig, fornøjelig og for alle.

”Det var meget vigtigt for os at skabe et univers med plads til anybody and any body. Derfor har vi udviklet et system, som kan favne det moderne menneske – uanset kropstype og temperament:

Det moderne menneske er ikke nødvendigvis det samme sted hele året, så vi har ingen sæsonbinding, og man kan sammensætte programmet, som det passer den enkelte,” forklarer Maj.

Hele tankegangen omkring yoga har i de seneste årtier udviklet sig med så høj fart, at den slags yoga man ellers ser rundt omkring ikke nødvendigvis er helt up to date længere.

”Vi er helt med på, at træning af kroppen er supervigtigt, og det bliver også en stor del af undervisningen, at man både har mulighed for vægttab og for muskelopbygning.

Men yoga består af i alt otte principper, og de fysiske stillinger er kun ét af dem – og på mange måder måske det mindst vigtige.” siger Maj og uddyber:

”Hos os kan du få inspiration til, hvordan du kan leve et liv i balance. Yogaen giver på forunderlig vis også ofte mere end det, vi troede, vi søgte.”

YogaHuset kommer også til at tilbyde underholdende yogatimer til de yngste medlemmer.

Yoga maler byen rød

Mange kan nikke genkendende til, at yogaen ofte bliver et muligt svar, når vi søger vores mange spørgsmål i hverdagen besvaret. De fleste af os finder ikke nødvendigvis længere et fællesskab i religion eller fritidsaktiviteter, men det betyder ikke, at vi ikke har brug for dem: Derfor søger mange efter alternativer.

”Religion er ikke længere det samlende punkt for mennesker, og derfor er der mange, som søger en åndelig dimension et andet sted”, fortæller Maj.

YOGA HUSET Aalborg har masser af workshops på tegnebrættet, som skal bringe yogierne endnu tættere sammen. Nogle mere farverige og fantasifulde end andre.

”Da jeg var lille, var Melodi Grand Prix noget, der samlede nationen, men sådan er det desværre ikke i dag. Derfor har vi valgt at kombinere yogaen med Dansk Melodi Grand Prix, som jo afholdes i Aalborg i år”, afslører Maj.

”Vi kommer til at afholde en workshop med udgangspunkt i Melodi Grand Prix. Vi skal dyrke yoga, nyde fællesskabet og lære af alle de bedste klassikere og deres one-liners.

Ét af yogaens principper hviler netop på en tankegang, som du kan hente direkte fra Vi maler byen rød: Nemlig at de briller, du har på, kan farve tingene, der sker.”

Lækre fordele til de hurtige

Så selvom forståelsen for yogaen kan virke en smule omfattende, så er den altså heller ikke sværere, end at Birthe Kjær allerede mestrede den i 1991 – og dette er jo også netop én af YOGA HUSET Aalborgs mærkesager: At yoga skal være for alle.

”Uanset om du er erfaren eller nybegynder, så er der plads til dig her. Vi kommer til at have det mest omfattende program i hele byen, så næsten uanset hvad du drømmer om at prøve, så er der mulighed for det i YOGA HUSET Aalborg. Og vi glæder os helt vildt til at komme i gang!” afslutter Maj med et smil.

Du kan oprette et medlemskab til YOGA HUSET Aalborg som altså officielt åbner d. 12. Januar. Denne dag kan du se et vaskeægte yogashow fra kl. 14.00 samt de nye sale fra kl. 15.00-18.00.

Tilmelder du dig inden d. 12. januar, får du tilmed gratis adgang til fem forskellige aktiviteter samt en lækker yoga-gave til en værdi af over 2000 kr.

Læs om YOGA HUSET Aalborg og tilmeld dig her.

Nu uddeles Michelin-stjernerne: Disse kan hente Nordjyllands allerførste

Skrevet af: Mads Schytte (Gastromand)
Facadebillede af Restaurant Tabu.
Facadebillede af Restaurant Tabu.

Klumme skrevet af Mads Schytte fra gastromand.dk  Gastromand er også medejere af MigogAalborg

Michelin-guiden er større i Danmark end nogensinde.

Aldrig før har stjernerne været så tætte på os i Danmark men for nogen alligevel også så langt væk.

Flere restauranter end nogensinde har i dag en Michelin-stjerne, og rygterne om hvem de næste på listen bliver, flyver rundt i medierne i disse dage.

Får vi endnu en 3-stjernet i Danmark udover Geranium?

Kommer der nye spillere på banen? Vil Nærvær, Trio eller muligvis Restaurant Brace i København modtage deres første?

Der er endda rygter om, at NOMA 2.0 modtager mere end en stjerne ved uddelingen.

I Danmark kæmper vi bravt for at få guidens opmærksomhed, og alene det at modtage en stjerne er her i landet enormt stort.

Verdens Bedste Kok er fra Danmark

For få uger siden gjorde Danmark sig igen gastronomisk bemærket.

Kenneth Toft-Hansen fra nordjyske Svinkløv var nemlig rejst til Bocuse d´Or med sin coach Rasmus Kofoed (Geranium) for at kæmpe i Lyon i den uofficielle konkurrence om at blive verdens bedste kok.

Norge var storfavorit, efter at have vundet EM med adskillige længder over Danmark.

Kenneth og teamet havde dog trænet, kæmpet, svedt og blødt inden konkurrencen og stod skarpere end nogensinde – så skarpt, at de kom der fra med en guldmedalje.

En helt afsindig bedrift som vi skal nogle år tilbage for at finde, hvor Rasmus Kofoed selv vandt guld efter ”tredje forsøg”.

Vi kan noget i Danmark, og det er Michelin-guiden tvunget til at indse.

Ret fra Restaurant Tabu

Hvad med resten af Danmark?

Byer som Vejle, Fredericia og Henne Kirkeby har allerede landet en Michelin stjerne. Men højt mod nord her i Aalborg og øvrige Nordjylland har vi endnu den første tilgode.

I 2018 har de i hvert fald besøgt Nordjylland, hvilket endeligt bekræfter, at Michelin-guiden har været omkring i hele Danmark.

Mulighederne ligger altså for vores fødder – men har vi været skarpe nok i Nordjylland? Har restauranterne med ambitioner om at nå stjerner været i topform?

Vi ved, at vi i hvert fald er tættere på end sidste år. Men hvem er så i spil i Nordjylland?

Vores bud på en shortlist er følgende

Tabu, Aalborg

Drevet af den ambitiøse Michael ”Miv” Pedersen, som uden tvivl har evner og bestemt også ambitionen om en stjerne.

Der er nærmest fuldt hus hver eneste gang en anmelder har været forbi, og det er klart Aalborgs bedste bud.

Textur, Aalborg

Åbnede for blot et år siden, hvor Dennis Juhl fra Ruths Gourmet valgte at gå solo. Han driver i dag en restaurant på højt niveau til lave priser.

Der har været stor international eksponering af Textur, som kan hjælpe hypen.

Ruths Gourmet

I Skagen har ambitionsniveauet længe været tårnhøjt. Havde Dennis Juhl stadig været der, så er vi sikre på, at stjernen var landet der i år.

Der har dog været udskiftning på den vigtige køkkenchef-post det seneste år. Men omgivelserne og niveauet fortjener en stjerne.

Vendia Gourmet

Dygtige Kristian Rise har længe haft gang i noget stort i Hjørring. Der bliver kræset om detaljerne på Vendia Gourmet, som er en afdeling af bryghuset.

Det er samme koncern, der har Bistro V i Hjørring og Aalborg. Det skulle være ganske sikkert, at Michelin i 2018 besøgte Vendia.

Andre i spil til Bib Gourmand

Nu tænker I nok, at vi glemmer nogle stykker som fx Restaurant Mortens Kro eller Bühlmann. De skal bestemt også nævnes.

Her tror vi dog ikke på stjerner men muligvis en Bib Gourmand, som er en underkategori Michelin guiden.

Man får ikke en stjerne men nævnes som et sted, der er værd at besøge. Her står Textur også stærkt.

Sidste år var vores konklusion i den kedelige ende, og vi troede slet ikke på en stjerne.

I år er vi mere håbefulde.

Niveauet hos de andre er øget

Udfordringen bliver dog, at niveauet i hovedstaden og Århus, som vi baseliner imod, også har hævet niveauet.

Se fx på Frederikshøj under Wasim Hallal som ”blot” har en enkelt stjerne og sammenlign denne restaurant med Tabu – hånden på hjertet, de er et stykke fra hinanden.

Så selv om Nordjylland og navnlig Aalborg stormer frem så bliver det nok en udfordring – men vi har vi ikke mistet håbet!

Er vi klar til en Michelin-stjerne?

Er vi i Nordjylland klar til en Michelin-stjerne?

Nu har jeg boet heroppe det meste af mit liv, og jeg ved, at restauranter, hvor en helhedsoplevelse koster 1200-1500 for 6-7 retter med vine, snacks, bobler og kaffe som fx Mortens Kro og Tabu, kan have det svært økonomisk.

Det er mange penge og navnlig for en nordjyde (der er nok en grund til, at det hedder ”Aalborg-portioner”).

Hvis vi så begynder at flirte med Michelin-stjerner, så vil prisen unægtelig stige og hurtigt ligge på det dobbelte – til sammenligning koster menu med vin på Michelin-restauranten ”10 Trin Ned” i Fredericia 2000 kr.

Er Aalborg klar til at betale den slags for en middag?

Det er i hvert fald et must for ellers overlever restauranten ikke. På Gastromand og MigogAalborg håber vi inderligt for Nordjylland, at øvelsen kan lykkedes. Det vil være godt for øget mængde af gastro-turister, og hele regionen vil få en kæmpe blåstempling.

Så vi krydser fingre!

Meget mere end liebhaverboliger: Nye tiltag hos Thorkild Kristensen Havnen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I 2016 flyttede ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensens City-afdeling fra lokalerne ved Mølleå Plads til nye lokaler i en af Aalborgs nye attraktive bydel, Østre Havn.

City-butikken flyttede ind i E-huset for at være en del af Aalborgs byudvikling.

Lokalerne er nemme at finde med udsigt til fjorden og med masser af gratis parkeringspladser.

I de nye lokaler mødes man af en virkelig hyggelig og hjemlig stemning, hvor de har et åbent tekøkken, duften af kaffe, en behagelig sofa man bare har lyst til at smide sig i og luften emmer af grin og godt humør.

For nylig har afdelingen gjort sig en række nye tiltag, herunder blandt andet et navneskift fra City-afdelingen til Havnen.

Ligesom alle andre mæglere

På kontoret på Østre Havnepromenade sidder ejendomsmæglerne Mette Wedfald og Cecilie Rafn samt sagskoordinator Gitte.

Telefonerne ringer og de falder ind og ud af deres samtale med den nyeste kollega, Mette Heiring.

Mette er kommet til fra en anden ejendomsmægler i byen med henblik på, som marketingchef, at skabe et nyt univers og fange nye kundegrupper for afdelingen Havnen på Østre Havn.

Det nye univers Mette skal være med til at skabe, er blandt andet et kulturskift i aalborgensernes opfattelse af ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen.

“Mange ser Thorkild Kristensen som en luksusmægler. “Det er den ejendomsmæglerforretning man vælger, hvis man bor i en kæmpe villa i Hasseris og de er virkelig dyre” sådan tænker de fleste om os. Men det er slet ikke rigtigt,” fortæller Mette Heiring.

Butikschef Mette Wedfald følger op.

“Nej, vi er jo meget mere end det. Vi sælger jo også lejligheder i byen til 1.500.000 og villaer i oplandsbyerne til 2.000.000.

Vi sælger faktisk det hele og grundet vores to afdelinger i byen, har vi også kunderne til alle typer boliger. Og så skal man jo huske, at vi ikke er dyrere at sætte til salg hos end vores konkurrenter”

Mette har sågar været en tur på gaden for at høre, hvad aalborgenserne tænker om Thorkild Kristensen og det var ret påfaldende, hvad tankerne lød på.

Hvor godt kender du ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen?

Thorkild Kristensen er meget mere end 'dyre villaer' 'eksklusive boliger' og 'liebhaveri i Hasseris'☀️🏡Ved du, at vi har en afdeling på Havnen i Aalborg, som sælger sådan 'helt almindelige' boliger?😉Vi kan også sælge dit hjem☺️Kom forbi til en kop kaffe eller ring til os på telefon 96155000 for en gratis og uforpligtende vurdering.

Slået op af Thorkild Kristensen Havnen i Mandag den 11. februar 2019

Videoen viser at aalborgenserne synes, at det er en prestige at sætte til salg hos ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen.

Derfor skal de nye tiltag være med til at få aalborgenserne til at forstå, at der er plads til alt og alle boliger hos Thorkild Kristensen Havnen.

Mange flere tiltag på vej

Udover det nye navneskift og kulturskift Thorkild Kristensen Havnen vil skabe, så lover de mange flere tiltag på vej til de mange kommende sælgere.

“Vi er på vej med mange nye tiltag, som gør, at kunderne ikke kan lade være med at spørge os, når de skal sælge deres bolig.

Og så kan vi jo give dem en professionel rådgivning og den altid gode service, de ikke kan sige nej til,” slutter Mette Heiring af med.

Thorkild Kristensens ejendomsmæglerforretning i Hasseris indestår stadig for salg af liebhaveri-ejendommene i Aalborg og omegn, hvor de er den mest sælgende butik indenfor liebhaveri.

AaB-profil med mange talenter: Lucas Andersen lancerer ny tøj-kollektion i Butler

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det vakte stor jubel i hele Nordjylland, da det i august blev offentliggjort, at fodboldstjernen Lucas Andersen vendte hjem til AaB.

Men han har faktisk mange andre talenter end fodboldkunst på grønsværen. Siden 2015 har han udviklet tøjbrandet Fréres sammen med sin bror Jonatan.

Mærket har haft stor succes online, og nu er brødrene Andersen klar til at tilbyde handlende i Aalborg midtby det eksklusive tøjmærke.

Modsætninger og fede detaljer

De har nemlig indgået en aftale med Butler i Algade, der som de eneste kommer til at forhandle Fréres i deres populære butik i Aalborg.

“Den første kollektion lavede vi, mens jeg spillede i Ajax i Holland, så det var en lidt mere hektisk periode.

Nu er vi omsider klar med anden kollektion, hvor vi har haft endnu mere tid til at nørde igennem og finde det helt rigtige udtryk,” forklarer Lucas Andersen til MigogAalborg.

“Kollektionen har fået navnet Opposé, som betyder modsætning på fransk.

Vi vil gerne bryde lidt med det traditionelle, og på en af trøjerne har vi eksempelvis taget det flotteste sommerbillede, og gjort det sort/hvid og generelt mere koldt i udtrykket,” siger brormand Jonatan Andersen.

De to brødre er inde over alle processer – lige fra designet til valget af materialer.

“Vi vil gerne lavet noget tøj, som har nogle fede detaljer, men hvor det samtidig er muligt at kombinere de enkelte styles. Det skal være hverdagstøj, som er behageligt at have på, men som samtidig ser fedt ud,” fortsætter Jonatan.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Comming up… #frères #opposé

Et opslag delt af Frères (@freres_official) den

Et mærke af høj kvalitet

Butler er en af byens førende tøjbutikker, og her er man fuld af begejstring over samarbejdet med brødrene Andersen.

“Vores sortiment er håndplukkede fra nogle af markedets største modehuse, så vi tager ikke bare noget ind, hvis ikke der er kvalitet bag.

Det udtryk som Lucas og Jonatan har skabt med Fréres er i høj grad i tråd med resten af markedet, og min vurdering er, at deres brand kunne være i 10 af de bedste tøjbutikker i Danmark.

Derfor er vi naturligvis stolte af, at vi som de eneste kan tilbyde Fréres, og så ovenikøbet fra to lokale knægte, som virkelig har noget på hjerte,” fortæller butikschef i Butler, Karl Martin Hosbond, til MigogAalborg.

Den nye kollektion tæller primært overdele som t-shirts og hoodies, og der vil være begrænset udvalg på cirka 25 stk. af hver del i Butler.

“Vi har fået rigtigt gode tilbagemeldinger fra folk i branchen, så nu ser vi bare frem til at vise det frem for aalborgenserne,” afslutter Lucas Andersen.

Butler og Fréres holder lancering af den nye kollektion lørdag den 23. februar fra klokken 15.00-18.00, hvor der både vil være lidt godt til ganen, bordfodbold, hygge og ikke mindst muligheden for at se, købe og opleve den nye kollektion fra Fréres.

Hvad: Fréres i Butler
Hvor: Algade 5, 9000 Aalborg
Hvornår: Fra 23. februar klokken 15.00-18.00 (Reception)