Aalborgs største yogahus: På fredag åbner det endelig

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

MigogAalborg bragte i efteråret nyheden om et kommende kulturhus på Strandvejen 19 i Aalborg. Det er FOKUS Folkeoplysning, der står bag den store opgave, det er at skulle forvandle den gamle tobaksfabrik til et moderne samlingspunkt i hjertet af Aalborg Vestby.

Byggeriets tidsplan har været udfordret af blød fjordbund, men efterhånden tegner bygningen sig flot i vintersolen.

Kulturhuset

Nu giver vi en status på historien og dykker ned i de forskellige projekter, efterhånden som de er tilgængelige for nysgerrige aalborgensere.

Det første projekt er YOGA HUSET Aalborg, som allerede kan besøges fra d. 12. januar.

Her vil en række af YOGA HUSET Aalborgs yogalærere stå klar til at guide aalborgenserne i, hvordan lige præcis de får mest ud af det nye hus.

Topmoderne faciliteter

Generelt får kulturhuset et stort fokus på mentalt og fysisk velvære, og derfor var det også oplagt, at byens hidtil største yogahus skulle findes på netop denne adresse.

Tilbage i marts måned fortalte sundhedschef Pia Holm Thomsen begejstret om projektet, som skal sikre både yogalærere og Aalborgs yogier de bedste forudsætninger for at udfolde sig efter yogaens ældste principper.

”Årsagen til, at vi i første omgang havde ambitioner om at opbygge et helt nyt yogahus, er fordi vi ikke før har kunnet tilbyde vores kompetente yogalærere de helt rigtige rammer for undervisningen,”, fortæller Pia Holm Thomsen.

Men det er man i den grad kommet i mål med nu.

Lokalerne, som vi besøgte i marts, er slet ikke til at kende, og der tegner sig efterhånden et billede af de mest topmoderne yogafaciliteter, som Aalborg nogensinde har set.

Yogalærerne Maj Ingemann-Molden (t.v.) og Charlotte Pape glæder sig til at præsentere Aalborgs mest varierede yogaprogram.

Folkelig yoga

Foruden faciliteterne, der er skræddersyet til netop FOKUS’ visioner, finder man også faguddannede yogalærere og byens første certificerede yogauddannelse.

Maj Ingemann-Molden er en af drivkræfterne bag YOGA HUSET Aalborg. Hun får mange faste hold på skemaet og er allerede et kendt ansigt i miljøet. Hun glæder sig i den grad til at hive yogaen ned fra piedestalen af urtete og indforståethed: Her skal yogaen være folkelig, fornøjelig og for alle.

”Det var meget vigtigt for os at skabe et univers med plads til anybody and any body. Derfor har vi udviklet et system, som kan favne det moderne menneske – uanset kropstype og temperament:

Det moderne menneske er ikke nødvendigvis det samme sted hele året, så vi har ingen sæsonbinding, og man kan sammensætte programmet, som det passer den enkelte,” forklarer Maj.

Hele tankegangen omkring yoga har i de seneste årtier udviklet sig med så høj fart, at den slags yoga man ellers ser rundt omkring ikke nødvendigvis er helt up to date længere.

”Vi er helt med på, at træning af kroppen er supervigtigt, og det bliver også en stor del af undervisningen, at man både har mulighed for vægttab og for muskelopbygning.

Men yoga består af i alt otte principper, og de fysiske stillinger er kun ét af dem – og på mange måder måske det mindst vigtige.” siger Maj og uddyber:

”Hos os kan du få inspiration til, hvordan du kan leve et liv i balance. Yogaen giver på forunderlig vis også ofte mere end det, vi troede, vi søgte.”

YogaHuset kommer også til at tilbyde underholdende yogatimer til de yngste medlemmer.

Yoga maler byen rød

Mange kan nikke genkendende til, at yogaen ofte bliver et muligt svar, når vi søger vores mange spørgsmål i hverdagen besvaret. De fleste af os finder ikke nødvendigvis længere et fællesskab i religion eller fritidsaktiviteter, men det betyder ikke, at vi ikke har brug for dem: Derfor søger mange efter alternativer.

”Religion er ikke længere det samlende punkt for mennesker, og derfor er der mange, som søger en åndelig dimension et andet sted”, fortæller Maj.

YOGA HUSET Aalborg har masser af workshops på tegnebrættet, som skal bringe yogierne endnu tættere sammen. Nogle mere farverige og fantasifulde end andre.

”Da jeg var lille, var Melodi Grand Prix noget, der samlede nationen, men sådan er det desværre ikke i dag. Derfor har vi valgt at kombinere yogaen med Dansk Melodi Grand Prix, som jo afholdes i Aalborg i år”, afslører Maj.

”Vi kommer til at afholde en workshop med udgangspunkt i Melodi Grand Prix. Vi skal dyrke yoga, nyde fællesskabet og lære af alle de bedste klassikere og deres one-liners.

Ét af yogaens principper hviler netop på en tankegang, som du kan hente direkte fra Vi maler byen rød: Nemlig at de briller, du har på, kan farve tingene, der sker.”

Lækre fordele til de hurtige

Så selvom forståelsen for yogaen kan virke en smule omfattende, så er den altså heller ikke sværere, end at Birthe Kjær allerede mestrede den i 1991 – og dette er jo også netop én af YOGA HUSET Aalborgs mærkesager: At yoga skal være for alle.

”Uanset om du er erfaren eller nybegynder, så er der plads til dig her. Vi kommer til at have det mest omfattende program i hele byen, så næsten uanset hvad du drømmer om at prøve, så er der mulighed for det i YOGA HUSET Aalborg. Og vi glæder os helt vildt til at komme i gang!” afslutter Maj med et smil.

Du kan oprette et medlemskab til YOGA HUSET Aalborg som altså officielt åbner d. 12. Januar. Denne dag kan du se et vaskeægte yogashow fra kl. 14.00 samt de nye sale fra kl. 15.00-18.00.

Tilmelder du dig inden d. 12. januar, får du tilmed gratis adgang til fem forskellige aktiviteter samt en lækker yoga-gave til en værdi af over 2000 kr.

Læs om YOGA HUSET Aalborg og tilmeld dig her.

Lækker lejlighed: Her du får mange kvadratmeter på Vesterbro

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

I Aalborgs midtby finder man en lejlighed, som netop har ramt boligmarkedet.

På Vesterbro bor man tæt på alle byens faciliteter. Her tæller beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Så om du er til shopping i byens skønne gågader, eller til stille og rolige gåture langs Aalborgs smukkeste havnefront, så kan du ikke komme tættere på.

Aalborg Mægleren har fået denne smukke herskabelige lejlighed til salg, og så er den på hele 106 kvadratmeter.

Herskabelig med alle de rette moderniseringer

Lejligheden har en entré, som ender ud i en fordeler gang. Fra gangen er der døre, som fører ind hvert enkelt rum i lejligheden.

Lejligheden har et smukt renoveret køkken og badeværelse, som er blevet moderniseret med respekt for den ældre ejendom. Her er der installeret spots i loftet.

ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

Lejligheden har et godt soveværelse. Derudover er der intet mindre end 3 stuer som i loftet har smuk stuk. Her er indretningsmulighederne uendelige.

Der er masser af plads til et rum til et godt sofaarrangement, en spisestue eller hvis man ønsker et endnu større soveværelse.

ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

Lejligheden er udbudt i en pris til 2.498.000 kroner.

For at læse mere omkring lejligheden, så kan du klikke her.

Eller du kan kontakte Aalborg Mægleren på 98138800 eller på vejgaard@ambolig.dk.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Vind billetter til Aalborg Vinfestival: Se den eksklusive festivalvin her

Skrevet af: Michael Qureshi

I oktober løber Aalborg Vinfestival for tredje gang af stablen i Nordkraft.

Det plejer at være lidt af et tilløbsstykke, når man bliver sluppet løs i vin-himlen, hvor der i år er smagsprøver på intet mindre end 200 vine fra 14 forskellige vinproducerende lande?

Det bliver fredag den 26. oktober og lørdag den 27. oktober, at Aalborg Vinfestival kører. I den forbindelse har MigogAalborg fået muligheden for at udlodde 5 x 2 billetter til Aalborg Vinfestival (læs mere om konkurrencen nederst i artiklen).

Til Aalborg Vinfestival bliver der præsenteret vine fra hele 23 forskellige vinimportører. De byder på smagsprøver, fortæller spændende historier og giver inspiration til gode vinoplevelser i privaten.

Her er den officielle festivalvin

Til lejligheden er den officielle vin for Aalborg Vinfestival 2018 netop præsenteret.

Noir 16, Rebel Bridge, Pinot Noir, Napa Valley, Californien, 2016

“Den har, hvad der skal til, og det sidder, hvor det skal. En meget lækker rødvin med et rent og klart billede af druen Pinot Noir, blød, frugtagtig og med en lang eftersmag.

Vinen har lige fået 5 stjerner i vinavisen i uge 38 og er en super spændende vin.

Alle gæster som fylder deres vintaske med vin købt hos vores udstiller på vinfestivalen, får gratis en festivalvin oven i (max 1 pr. billet),” siger Brian Thomsen, der er medarrangør af Aalborg Vinfestival.

Han er glad for den gode modtagelse, som vinfestivalen har fået i Aalborg, og gæsterne sidste år var meget tilfredse med festivalvinen.

“Kunderne blev meget overrasket over konceptet sidste år. De syntes, det var nytænkning og anderledes, at man fra arrangøren side gav en vinfestivalvin gratis, og at den også kunne smages på vinfestivalen.

Festivalvinen kan i år smages hos Gallovini, en af vore trofaste udstiller som har været med i alle tre år,” forklarer Brian Thomsen.

Flere lokale vinimportører

Blandt importørerne, som har en stand i Nordkraft, er eksempelvis Vineriet, Sydafrika Vinimport, Exclusiva International Gourmet, Nordjysk vinimport, D’Wine (som blev kåret til Årets Vinbar til AALBORG AWARDS), Quist Vine og mange flere.

Her er prisen og detaljerne

Prisen er 190 kr., og selve eventet varer to og en halv time.

“På dagen udleveres et Spiegelauglas samt en vintaske med plads til 6 flasker vin. Fylder du tasken med 6 flasker vin fra vore udstillere, topper vi med 1 flaske FESTIVALVIN oven i – ganske gratis,” fortæller arrangørerne af Aalborg Vinfestival.

Gæsterne til den store vinfestival sluses ind på forskellige tidspunkter i løbet af fredagen og lørdagen.

Du kan se de forskellige tidspunkter og priser herunder;

Fredag den 26. oktober kl. 14.00-16.30 Pris 160,00
Fredag den 26. oktober kl. 17.30-20.00 Pris 190,00

Lørdag den 27. oktober kl. 11.00-13.30 Pris 190,00
Lørdag den 27. oktober kl. 14.00-16.30 Pris 190,00
Lørdag den 27. oktober kl. 17.30-20.00 Pris 190,00

Du kan købe billet og læse mere her

 

KONKURRENCE

I samarbejde med Aalborg Vinfestival udlodder vi 5 x 2 Goodiebags til vinfestivalen. Det inkluderer bl.a. to indgangsbilletter.

Det kan du vinde

2 Billetter til Vinfestivalen fredag kl. 14.00.
2 Vintaske med plads til 6.fl vin
2 Spiegelau glas
2 festivalvin

Man får glas, taske og vin når man har tjekket ind på vinfestivalen.

Sådan vinder du;
Like opslaget på MigogAalborgs Facebookside (publiceret 20.35 mandag d. 24 sep.)
Skriv hvem du vil tage med til vinfestival

Følg gerne MigogAalborg på Facebook – vi har allerede rundte 51.000 følgere.

Kæmpe nyhed afsløret: Lagkagehuset åbner inde midt i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lagkagehuset er de seneste år blevet Danmarks førende bager-kæde med deres lækre udvalg af kager og bagværk.

Hidtil har det kun været i Skalborg, man har kunne nyde godt af Lagkagehusets lækkerier her i Aalborg.

Men det ændrer sig i det nye år.

MigogAalborg kan nu afsløre, at Lagkagehuset i 2019 åbner en kæmpe afdeling i Aalborgs midtby. Det bliver i det nyåbnede Magasin, hvor Lagkagehuset kommer til at ligge med facade ud til Nørregade.

Magasin og Lagkagehuset ligger sammen i andre byer

Magasin bekræfter nyheden over for MigogAalborg, og det giver i det hele taget god mening, da Lagkagehuset også har afdelinger i Magasin i Århus, Lyngby og på Kgs. Nytorv i København.

“Vores kundematch passer bare rigtig godt til hinanden, og hele konceptet med kombineret bager og café er også helt ideel for vores kundesegment, der gerne vil forkæle sig selv både i og mellem deres shopping,” fortæller Ricky Van Overeem, Head of Food i Magasin, til MigogAalborg.

Men det bliver bedre endnu.

Den nye Aalborg-afdeling kommer til at rumme intet mindre end 127 kvadratmeter – og bliver altså tredobbelt størrelse af afdelingen i Århus.

“Lagkagehusets afdeling i Århus er den, vi har allerstørst succes med pr. kvadratmeter, og her har den gode placering ud mod Strøget rigtig meget at sige. Dog er vi lidt udfordret på pladsen dernede, hvorimod at afdelingen i Aalborg bliver fuldstændig optimal både på størrelse og placering.

Derfor forventer vi selvfølgelig også, at det bliver en stor succes og samtidigt kan gavne de andre butikker,” forklarer Ricky Van Overeem.

Foto: Lagkagehuset

Masser af plads indenfor og udeservering

Der bliver masser af plads til at nyde kagerne, brødet, kaffen og deres helt vildt lækre sandwich i butikken. Derudover bliver der også udeservering ud mod Nørregade.

“Afdelingen i Magasin kommer både til at tilbyde hurtig takeaway, men også den mere afslappende caféstemning med mulighed for udeservering i form af morgenbrød, frokost, kage, eftermiddagskaffe – eller en kold fadøl,” forklarer han.

Foto: Lagkagehuset

Aftalen med Lagkagehuset har været på tegnebrættet i et lille års tid, men da indflytningen kommer til at kræve en større ombygning af den facade, som i dag vender mod Nørregade, så har flere ting, skulle falde på plads.

“Det har været et kompliceret stykke med forskellige udfordringer omkring renovationen, men nu er formaliteterne endelig faldet på plads. Det er svært at sige, hvornår vi står endeligt klar til åbningen – men vi forventer, at det bliver omkring marts eller april 2019.

Nogle gange tager de gode ting lidt ekstra tid, men vi har meget store forventninger – og vi glæder os helt vildt,” slutter Ricky Van Overeem, Head of Food i Magasin.