Aalborgs største kursusudbyder: FOF er flyttet i nye flotte omgivelser

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Tiderne skifter og bringer forandring med sig, og intet sted er det mere sandt end hos FOF Aalborg.

FOF Aalborg, der er Aalborgs største kursusudbyder, tilbyder et utal af spændende kurser, foredrag og byvandringer, men har indtil august i år været spredt rundt på mange forskellige adresser i byen.

Drømmen var at samle alt på ét sted, og den er nu gået i opfyldelse med FOF Aalborgs flytning til nye lokaler på Hobrovej 465E i Aalborg SV.

Det betyder, at de mere end 10.000 kursister og 100 undervisere får hele 1.227 kvm at boltre sig på i fællesskab, og entusiasmen er at tage og føle på.

“Vi glæder os rigtigt meget til at byde alle velkommen.

Det er stort for os, at vi endelig kan samle alle på ét sted.

Vi er enormt stolte af de nye lokaler, og hvad det kommer til at betyde for FOF Aalborg og ikke mindst kursisterne,” forklarer skoleleder Michelle Flyvholm og fortsætter:

“Vi satser på at der kommer en god synergi ud af, at alle er på samme sted og kan møde hinanden til kurser eller måske bare en kop kaffe.”

Hver eneste af de mange kvadratmeter er udnyttet til fulde for at skabe de bedste rammer for kursister såvel som undervisere, og man får hurtigt et indtryk af, at FOF Aalborg har fingeren på pulsen.

Bygningen indeholder bl.a. et fællesrum for kursister, en personalestue til undervisere og en masse lokaler, der er blevet tilpasset de forskelligartede kurser – fra keramiklokale til dansestudier, musikrum og undervisningslokaler med det nyeste IT-udstyr.

Et nyt opland

Nogle vil måske mene, at FOF Aalborg med flytningen har bevæget sig meget langt fra centrum, men sådan opfatter Michelle Flyvholm og Helge Søgaard det ikke.

“Der sker mange spændende ting herude og mindst det halve af Aalborg har været i City Syd, så folk er tit herude.

Hvor vi før var lidt gemt af vejen, ligger vi nu lige ud til Hobrovej, hvor der kører mange tusinde forbi hver eneste dag,” siger Helge Søgaard, der er formand for bestyrelsen.

Han fremhæver samtidig også de mange parkeringspladser, der frit kan benyttes samt de grønne områder omkring bygningen, hvor der f.eks. kan dyrkes yoga om sommeren.

Den nye lokation betyder også, at Aalborgs største og bedste kursusudbyder allerede er begyndt at få kursister fra andre dele af Aalborg og Nordjylland.

“Vi har en stab af trofaste kursister, men verden forandrer sig; folk vil gerne prøve sig af på nye måder, og det betyder også, at vi får en masse folk i systemet, som aldrig har brugt os før,” fortæller Helge Søgaard.

Kurser for alle

I gamle dage var FOF nok bedst beskrevet som en “aftenskole”, hvor man kunne deltage i undervisning om aftenen – ofte i traditionelle fag som sprog, håndarbejde eller gymnastik.

I dag kan organisationen bedst betegnes som en moderne kursusudbyder, der reflekterer danskernes øgede fokus på at udvikle og dygtiggøre sig på alle tider af døgnet, hele ugen lang.

“FOF Aalborg udvikler sig også konstant, og vi er klar til at tilpasse vores produkter efter det nordjyderne ønsker,” udtaler Michelle Flyvholm.

Modet til at prøve noget helt nyt har bl.a. betydet, at kursister har kunne tage kurser i at sy deres egen BH (et hold så populært at der var ventelister), et andet hold som kombinerede syning og yoga og også børne yoga.

Der er altså masser af give sig til for både store og små – og med et kursusudvalg, der er så stort, er der med garanti noget for enhver smag.

“Hvis nogen går rundt og har en idé til et kursus eller har et særligt talent, de gerne vil dele med andre, skal de ikke tøve med at kontakte os.

Hvis der er basis for, at folk har lyst til at lære om det, åbner vi gerne hold,” uddyber Michelle Flyvholm.

Summen af liv

Da MigogAalborg besøger lokalerne på Hobrovej 465E, summer det allerede af liv, men hvis det stod til Helge Søgaard skulle det være sådan 24/7:

“Hvis vi kunne, ville vi have lyset tændt dag og nat, så folk altid kan komme herud.”

Selvom de fysiske døre lukkes og låses om natten, bevæger FOF Aalborg sig alligevel et skridt nærmere døgnåbent med deres plan om en stærkere online tilstedeværelse.

Hvor de tidligere har markedsført sig med print-kataloger, satser lokal-afdelingen nu på det digitale, hvor folk altid kan klikke sig ind og se, hvad der kommer af nye aktiviteter – bl.a. på Facebook-siden.

Se FOF Aalborgs kursusudvalg her.

Skræm livet af dit barn: Den Gamle Togremise omdannes til kæmpe spøgelseshus

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom Den Gamle Togremise rummer masser af historie og charme, har man også let ved at forestille sig, at de autentiske bygninger hurtigt kan blive omdannet til noget lidt mere uhyggeligt.

Det bliver for alvor til virkelighed, når Råt&Godt og Urban City inviterer til Halloween i Den Gamle Togremise.

Lørdag den 2. november bliver den nemlig omdannet til et kæmpe spøgelseshus, hvor børnefamilier kan komme forbi til en dag med sjove aktiviteter, (u)hygge, gys og gru som man efter sigende sent vil glemme.

Masser af sjov og ballade

Aalborg Karneval har stillet deres lager af sjov og ballade til rådighed, som de i mange år har benyttet til “Skræm Livet Af Dit Barn”, som år efter år har været en kæmpe succes.

“Vi genskaber succesen, og forhåbentlig kan vores rå, unikke og ikke mindst 118 år gamle bygning byde på nye (u)hyggelige stunder for store og små,” skriver Råt&Godt om arrangementet.

Personer med hjerteproblemer og sarte sjæle anbefales ikke at deltage, og du må ikke ikke røre statisterne i spøgelseshuset.

“Vi håber, i har lyst til at komme udklædt, men sørg også for at have varmt tøj på, da der godt kan være lidt koldt i togremisen.”

Udover at få på opdagelse i spøgelseshuset, kan man også deltage i aktiviteter såsom ansigtsmaling, hjernebowling og edderkoppekast mm.

Der vil være mulighed for at købe mad og drikke.

Prisen for herlighederne er 25 kr., som betales i indgangen. Der er fri entré for børn i alderen 0-2 år.

“Vi glæder os helt vildt til at skræmme livet af både forældre, bedsteforældre og selvfølgelig børnene,” slutter Råt&Godt om arrangementet.

Hvad: Halloween i Den Gamle Togremise
Hvor: Urban City, Hjulmagervej 58
Hvornår: Lørdag d. 2. november kl. 10.00 – 15.00

Du kan finde mere info om arrangementet her.

Spin Lykkehjulet i Friis: Vind over 200 fede præmier i efterårsferien

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efterårsferie er jo dejligt nok i sig selv, men i den kommende uge har du mulighed for at gøre den endnu sjovere, når du helt gratis kan spinne lykkehjulet én gang i timen og vinde megafede præmier til en værdi over 30.000 kr.

Det sker i Friis Shoppingcenter, der i samarbejde med MigogAalborg, giver muligheden for at gå hjem med helt vilde præmier.

Sådan vinder du

Spin lykkehjulet, og se om du kan blive én af de heldige vindere. Du kan prøve lykken fra mandag d. 14. oktober til og med lørdag d. 19. oktober kl. 13-16.

Hver time er der nye præmier på spil.

Du kan også vinde trøstepræmier, men det kan ske, at du må gå derfra med en nitte.

Gaverne er sponsoreret af butikkerne i Friis Shoppingcenter, MigogAalborg, samt lokale butikker, virksomheder og aktører fra Aalborg og Nordjylland.

HOVEDPRÆMIER

MANDAG DEN 14. OKTOBER
KL. 13 – 14: 2 stk. fribilletter til Aalborg Zoologisk Have
KL. 14 – 15: Et valgfrit lingeri sæt fra Femilet samt personlig rådgivning
eller 2 stk. fribilletter til Kunsten
KL. 15 – 16: ROCKit – ONYX in-ear trådløse høretelefoner,
værdi 999 kr. fra SACKit

TIRSDAG DEN 15. OKTOBER
KL. 13 – 14: Gavekort på 1.000 kr. til Brdr. Price
KL. 14 – 15: 2 stk. billetter til forestillingen ”Et Juleeventyr” i Aalborg Teater
KL. 15 – 16: Læderjakke til herre, værdi 1.999,95 kr. fra Selected Homme

ONSDAG DEN 16. OKTOBER
KL. 13 – 14: Høretelefoner, værdi 1.600 kr. fra SACKit
KL. 14 – 15: En valgfri strik fra Vero Moda eller en valgfri jakke fra Monki
KL. 15 – 16: Gavekort på 2.000 kr. til Magasin

TORSDAG DEN 17. OKTOBER
KL. 13 – 14: Gavekort til spa & brunch for 2 personer fra
Hotel Viking-Aqua Spa & Wellness
KL. 14 – 15: Læderjakke til kvinder, værdi 1.499,95 kr. fra Selected Femme
KL. 15 – 16: Et halvt års gratis parkering i Friis Shoppingcenter

FREDAG DEN 18. OKTOBER
KL. 13 – 14: 6 stk. hvidvins- og rødvinsglas fra Erik Bagger,
værdi 799,95 kr. fra Imerco Home
KL. 14 – 15: Et sæt tøj til kvinder eller et sæt tøj til mænd fra Kings & Queens
KL. 15 – 16: En kontinental seng 140×200 GOLD C35 latex, værdi 14.999 kr. inkl. levering fra JYSK

LØRDAG DEN 19. OKTOBER
KL. 13 – 14: Fusion løbejakke, værdi 750 kr. fra Sport24
KL. 14 – 15: Gavekort på 500 kr. til Kling Klang Studiet
KL. 15 – 16: BOOMit – High Power Portable Designer Speaker,
værdi 1.699 kr. fra SACKit

Vind også andre præmier fra D’let, Dalle Valle, Anettes Sandwich, Lagkagehuset, Envii, Is á Bella, Matas, MigogAalborg og mange flere…

Der sker også en masse andre sjove ting i Friis i ferien. Børnene kan blandt andet opleve kriblende krablende krybdyr, når ’Styr på Dyr’ kommer på besøg. Læs mere om det her.

Hvad: Spin Lykkehjulet
Hvor: Friis Shoppingcenter
Hvornår: Mandag – lørdag i efterårsferien

Nostalgi, anekdoter og lækker musik: Danmarks John kommer til Blokhus

Skrevet af: Redaktionen
Pressefoto
Pressefoto

John Mogensen er en af danmarkshistoriens mest folkekære sangere, og populariteten er ikke blevet mindre efter succesfilmen “Så længe jeg lever”, der skildrer sangerens liv på godt og ondt.

Men det er ikke kun på biograflærredet, at John Mogensen er blevet vakt til live.

Rasmus Bjerg har blandt andre haft stor succes med at turnere land og rige rundt i rollen som dansktoppens ukronede konge, og inden længe kan vi her i Nordjylland se frem til at opleve endnu en fantastisk hyldest til John Mogensen.

“DANMARKS JOHN – En hyldest til John Mogensen & Four Jacks” optræder nemlig i hyggelige Blokhus den 25. oktober kl. 20.00.

Det sker i Kulturhuset i Blokhus, og billetprisen til koncerten alene er 200 kr., og du kan også vælge at opgradere billetten med en 2 retters koncertmenu.

Den består af en forret; Fiskesymfoni med fire forskellige fiskespecialister med brød og smør og en hovedret bestående af; Herregårdsbøf med sauce bearnaise, pommes saute og efterårs-garniture.

Koncertmenuen koster 195 kr, og den serveres klokken 18.00 i Kulturhuset.

Autentisk udseende, anekdoter og masser af musik

Det nye hold bag Danmarks John er troubadurisk- og stilrent legende og ikke mindst klar til at surfe på John-bølgen.

Man vil opleve en musikalsk legestue på scenen, hvor musikerne spiller på alt, hvad de kan komme i nærheden af, bytter instrumenter og synger A Capella.

I front som Danmarks John står Brian Arnold, der med sit autentiske udseende og John’ske vokal, krydrer showet med nostalgiske anekdoter fra John Mogensens liv og færden.

Dette setup til Danmarks John er et markant step up for gruppen, der også tager det bedste med fra Four Jacks.

Fire stærke vokaler bliver til de velkendte flotte klange, som bliver holdt på plads af en solid kontrabas, når de tropper op i den klassiske opstilling, som man kender fra Four Jacks.

Har optrådt i Grønland og på Gran Canaria

Danmarks John har optrådt fra Grønland til Gran Canaria og hele Danmark tyndt og med stor succes.

Dette har medført utallige udsolgte koncerter landet over.

Når bandet træder op på scenen er der efter sigende altid garanti for fest og fællessang, så arrangørerne anbefaler, at du også husker danseskoene.

Hvad: Danmarks John – En hyldest til John Mogensen & Four Jacks
Hvor: Kulturhuset Blokhus
Hvornår: 25. oktober kl. 20.00

Du finder billetinfo lige her.