Aalborgs største kursusudbyder: FOF er flyttet i nye flotte omgivelser

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Tiderne skifter og bringer forandring med sig, og intet sted er det mere sandt end hos FOF Aalborg.

FOF Aalborg, der er Aalborgs største kursusudbyder, tilbyder et utal af spændende kurser, foredrag og byvandringer, men har indtil august i år været spredt rundt på mange forskellige adresser i byen.

Drømmen var at samle alt på ét sted, og den er nu gået i opfyldelse med FOF Aalborgs flytning til nye lokaler på Hobrovej 465E i Aalborg SV.

Det betyder, at de mere end 10.000 kursister og 100 undervisere får hele 1.227 kvm at boltre sig på i fællesskab, og entusiasmen er at tage og føle på.

“Vi glæder os rigtigt meget til at byde alle velkommen.

Det er stort for os, at vi endelig kan samle alle på ét sted.

Vi er enormt stolte af de nye lokaler, og hvad det kommer til at betyde for FOF Aalborg og ikke mindst kursisterne,” forklarer skoleleder Michelle Flyvholm og fortsætter:

“Vi satser på at der kommer en god synergi ud af, at alle er på samme sted og kan møde hinanden til kurser eller måske bare en kop kaffe.”

Hver eneste af de mange kvadratmeter er udnyttet til fulde for at skabe de bedste rammer for kursister såvel som undervisere, og man får hurtigt et indtryk af, at FOF Aalborg har fingeren på pulsen.

Bygningen indeholder bl.a. et fællesrum for kursister, en personalestue til undervisere og en masse lokaler, der er blevet tilpasset de forskelligartede kurser – fra keramiklokale til dansestudier, musikrum og undervisningslokaler med det nyeste IT-udstyr.

Et nyt opland

Nogle vil måske mene, at FOF Aalborg med flytningen har bevæget sig meget langt fra centrum, men sådan opfatter Michelle Flyvholm og Helge Søgaard det ikke.

“Der sker mange spændende ting herude og mindst det halve af Aalborg har været i City Syd, så folk er tit herude.

Hvor vi før var lidt gemt af vejen, ligger vi nu lige ud til Hobrovej, hvor der kører mange tusinde forbi hver eneste dag,” siger Helge Søgaard, der er formand for bestyrelsen.

Han fremhæver samtidig også de mange parkeringspladser, der frit kan benyttes samt de grønne områder omkring bygningen, hvor der f.eks. kan dyrkes yoga om sommeren.

Den nye lokation betyder også, at Aalborgs største og bedste kursusudbyder allerede er begyndt at få kursister fra andre dele af Aalborg og Nordjylland.

“Vi har en stab af trofaste kursister, men verden forandrer sig; folk vil gerne prøve sig af på nye måder, og det betyder også, at vi får en masse folk i systemet, som aldrig har brugt os før,” fortæller Helge Søgaard.

Kurser for alle

I gamle dage var FOF nok bedst beskrevet som en “aftenskole”, hvor man kunne deltage i undervisning om aftenen – ofte i traditionelle fag som sprog, håndarbejde eller gymnastik.

I dag kan organisationen bedst betegnes som en moderne kursusudbyder, der reflekterer danskernes øgede fokus på at udvikle og dygtiggøre sig på alle tider af døgnet, hele ugen lang.

“FOF Aalborg udvikler sig også konstant, og vi er klar til at tilpasse vores produkter efter det nordjyderne ønsker,” udtaler Michelle Flyvholm.

Modet til at prøve noget helt nyt har bl.a. betydet, at kursister har kunne tage kurser i at sy deres egen BH (et hold så populært at der var ventelister), et andet hold som kombinerede syning og yoga og også børne yoga.

Der er altså masser af give sig til for både store og små – og med et kursusudvalg, der er så stort, er der med garanti noget for enhver smag.

“Hvis nogen går rundt og har en idé til et kursus eller har et særligt talent, de gerne vil dele med andre, skal de ikke tøve med at kontakte os.

Hvis der er basis for, at folk har lyst til at lære om det, åbner vi gerne hold,” uddyber Michelle Flyvholm.

Summen af liv

Da MigogAalborg besøger lokalerne på Hobrovej 465E, summer det allerede af liv, men hvis det stod til Helge Søgaard skulle det være sådan 24/7:

“Hvis vi kunne, ville vi have lyset tændt dag og nat, så folk altid kan komme herud.”

Selvom de fysiske døre lukkes og låses om natten, bevæger FOF Aalborg sig alligevel et skridt nærmere døgnåbent med deres plan om en stærkere online tilstedeværelse.

Hvor de tidligere har markedsført sig med print-kataloger, satser lokal-afdelingen nu på det digitale, hvor folk altid kan klikke sig ind og se, hvad der kommer af nye aktiviteter – bl.a. på Facebook-siden.

Se FOF Aalborgs kursusudvalg her.

Flyv til København for 299 kr.: DAT sætter “Først til Mølle” billetter til salg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle forleden, så starter det danske regionale flyselskab DAT med at flyve på den populære indenrigsrute Aalborg-København fra mandag d. 8. juni.

Flyselskabet tilbyder allerede billige billetter på ruten fra 399 kr. hver vej, og i dag tirsdag d. 2. juni starter de så med et helt vildt tilbud.

Den første tirsdag i hver måned kører man nemlig med kampagnen -´Først til mølle´, og klokken 12.00 i dag sætter man altså et antal billetter til salg for en særdeles skarp pris.

Gælder både København og Bornholm

Det gælder faktisk både til København og Bornholm fra Aalborg, og i anledning af åbningen af København-ruten sættes ekstra mange billige billetter i salg.

“Alle vores billetter på alle vores ruter i Danmark bliver sat til salg for kun 299,- DKK per vej.

Idet juni er første måned på vores nye rute mellem Aalborg og København, sætter vi ekstra mange billetter til salg i dag til ’Først til mølle.’” udtaler DAT’s direktør Jesper Rungholm til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Men du skal være hurtig, da vi normalt har udsolgt, allerede en time efter de bliver sat til salg klokken 12 middag samme dag.”

Køb nu – og flyv næste måned

DAT’s Først til mølle billetter gælder for den efterfølgende måned. – Dvs. billetter du køber i juni, er gældende for juli måned.

Da det ser ud til at de danske grænser er lukket henover sommeren, er det en oplagt mulighed at få fingre i ekstremt billige billetter til København, eller Danmarks ferieø nummer 1, Bornholm!

Her flyver DAT nemlig også til direkte til fra Aalborg hele sommeren.

Sid klar ved tasterne klokken 12.00 i dag og klik ind her på dat.dk for de helt særlige billige billetter.

Kom på afveje: Mand kom gående med sin cykel i Limfjordstunnelen

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kim Matthai Leland
Foto: Kim Matthai Leland

Det er ikke hver dag, at politiet må kaldes ud til en person, der går midt i Limfjordstunnelen.

Men det skete her 2. pinsedag til aften. Først blev det meldt ud på Vejdirektoratets side, at bilister skulle være opmærksomme på en person, der gik i tunnelen.

Nu bekræfter Nordjyllands Politi overfor Nordjyske, at man rykkede ud til en gående person i Limfjordstunnelen. Manden kom simpelthen gående med sin cykel i sydgående retning.

Var ikke beruset

Politiet måtte først dirigere trafikken over i det andet tunnelrør, før de kunne sende betjente afsted ind for at standse manden.

“Hvordan dælen han er endt dernede, kunne vi godt tænke os at vide, for det kunne jo være endt i noget værre noget,” siger vagtchef Per Jørgensen til Nordjyske.

Politiet fortæller desuden, at manden ikke var beruset.

Generelt har det ellers været en stille 2. pinsedag for Nordjyllands Politi. På Twitter har de lagt adskillige opslag lige fra Aalborg, Frederikshavn og Skagen.

Mange har været ude og nyde det gode vejr, men folk har været gode til at holde afstand og udvise hensyn, oplyser Nordjyllands Politi.

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Redaktionen

Vores lokale isbutikker her i Aalborg er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Guf & Kugler, Surdejsbageren og Paradis Is er blandt dem, som virkelig er kreative og laver alt fra romkugle-is til White Russian Is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigogAalborg-redaktionen, og vi bringer langt fra alle sammen.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.